Fisher Price Duw & Rij Olifantje

Door: Armanda Boskaljon
Armanda Boskaljon
TESTMOEDER Armanda Boskaljon

Even voorstellen...

ik ben Armanda en ik heb een dochtertje van 1,5 jaar. Ook ben ik 13 weken zwanger van de tweede. Ons dochtertje Cassady van 1,5 is gek op spelen en dan vooral spelletjes waarbij je moet bewegen. Ze speelt dan ook graag buiten en in de speeltuin. Cassady loopt al vanaf 13 maanden. Daarom was ik benieuwd of ze het duw en rij olifantje nog wel interessant vindt of juist interessant vindt. Ze is ook snel uitgekeken op speelgoed dus ben benieuwd hoe lang ze hiermee speelt. Verder hebben we veel speelgoed van Fisherprice en ik moet zeggen dat ze het allemaal superleuk vindt.

8.8

voordelen

 • Makkelijk in elkaar te zetten
 • Alles info staat op de verpakking
 • Er hoeven geen batterijen in
 • Cassady begrijpt wat de olifant doet
 • Cassady wordt gestimuleerd om ermee te lopen

nadelen

 • Geen nadelen

Wat vind je van de verpakking? Staat daar genoeg informatie op voor de koper van het product?

Op de verpakking staat een aantrekkelijk plaatje van een jongetje die aan het rijden is met het olifantje. Daarnaast staat wat de slurf van het olifantje doet. ( balletjes rondschieten). Op de achterkant staan de vaardigheden die een kind ontwikkeld als hij/ zij speelt met het olifantje. Op de doos staat dat het door een volwassene in elkaar gezet moet worden. Hierdoor verwachtte ik dat het uit allerlei losse onderdelen bestond maar dit was gelukkig niet zo. Het was een kwestie van twee onderdelen aan elkaar klikken dus dat was makkelijk. Wel stond er bij dat je geen gereedschap nodig had. Er staat voor mij alles op wat je als koper moet weten.

Foto’s

Is het makkelijk in elkaar te zetten?

Heel vaak heb je speelgoed wat uit heel veel verschillende onderdelen bestaat en waar je ook nog eens gereedschap bij moet gebruiken. Ook komt het heel vaak voor dat er batterijen gebruikt moeten worden. Het olifantje bestaat uit twee delen. Die twee onderdelen hoeven alleen maar in elkaar geklikt te worden. Dit stond duidelijk vermeld op de onderkant van de doos. Makkelijk in elkaar te zetten dus, zonder gereedschap. En er hoeven ook geen batterijen in. 

Foto’s

Wat is de beleving van het kind als hij/zij het product voor het eerst ziet?

Cassady wordt meteen naar de doos toegetrokken en wilt meteen weten wat er in zit. Ze helpt me mee om de doos open te maken. Ze haalt de twee onderdelen eruit en zegt meteen: ,,fant. (Olifant). Ik klik de twee onderdelen in elkaar en ze begint eerst het olifantje uitvoerig te bestuderen. Ik doe voor wat je ermee kunt doen. Dit doet ze meteen na. Het valt haar meteen op dat er wat in de slurf gebeurd. Na een poosje ermee gelopen te hebben heeft ze door dat er balletjes door de slurf schieten. 

Foto’s

Wat doet het product voor je kind?

In het begin is ons dochtertje heel erg enthousiast en loopt ze de hele dag met de olifant in haar hand. Hij moest mee naar buiten en mee naar de gang, het liefst ook mee naar boven. Nadat ze het olifantje grondig heeft bekeken is de lol er na een paar dagen wel vanaf. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ze dit met elk speelgoed heeft. Ze houdt heel erg van afwisseling. Waarschijnlijk als ik hem over een aantal weken weer tevoorschijn haal dan vindt ze hem weer interessant. 

Foto’s

Wordt het kind gestimuleerd om te bewegen?

In de periode dat Cassady er mee heeft gespeeld wordt ze heel erg gestimuleerd om te bewegen. Wat het olifantje voor haar zo interessant maakt is het slurfje waar de balletjes rondschieten. Hiervoor moet je de olifant wel voortduwen anders gebeurt er niks. Voor de rest heeft ze ook een paar keer geprobeerd om de wielen te draaien met haar handen. Maar dit lukte haar niet zo goed. 

Videos

Scores

 • Wat vind je van de verpakking? Staat daar genoeg informatie op voor de koper van het product?
  9.0
 • Is het makkelijk in elkaar te zetten?
  10.0
 • Wat is de beleving van het kind als hij/zij het product voor het eerst ziet?
  8.0
 • Wat doet het product voor je kind?
  8.0
 • Wordt het kind gestimuleerd om te bewegen?
  9.0

Totale score

8.8
Armanda Boskaljon

Armanda Boskaljon

Ik ben een trotse mama van onze lieve dochtertje van 2. Ik ben zwanger van de tweede en we verwachten dit mooie wondertje 3 december 2014. We kunnen niet wachten......

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >