Danielle test de DJbag van Fleurville

Door: danielle stoker
danielle stoker
TESTMOEDER danielle stoker

Even voorstellen...

Ik ben Daniëlle en ben 26 jaar oud. In juni 2014 is ons eerste mooie zoontje Luuk geboren. In september kwamen we erachter dat ik opnieuw zwanger was, dit was ongepland maar zeer gewenst! Ons tweede mooie zoontje Dex is in mei 2015 geboren, 6 weken te vroeg. Onze jongens schelen dus maar 10,5 maand en we hebben ondertussen echt te weinig ruimte in onze oorspronkelijke luiertas. Het kwam voor mij dus super uit om een luiertas te mogen testen, met twee van zulke kleintjes kan ik zeker de extra ruimte gebruiken!

8.0

voordelen

 • Handig te dragen
 • Ruim
 • Ook voor mannen

nadelen

 • Te hoog
 • De opvallende kleur

Hoe stevig is de tas?

Wanneer de tas leeg is blijft deze alsnog goed overeind staan. Verder voelt het materiaal goed dik en stevig aan. De band van de tas is ook vrij breed waardoor het allemaal goed stevig voelt en ook zo eruit ziet. Over de stevigheid zijn we dan ook zeer tevreden en hebben we geen aanmerkingen over. 

Vind je dat de tas over voldoende ruimte beschikt?

De tas heeft 2 standen, je kan de tas namelijk net iets breder maken door een rits open te ritsen. Hierdoor heb je net wat meer ruimte. Er kan vrij veel in de tas alleen is het jammer dat de tas zo hoog is. Hierdoor komt alles op elkaar te liggen en moet je echt gaan graaien om bij de juiste spullen te komen. Om die reden zou ik de tas niet helemaal vol doen omdat je dan zo staat te klungelen en de helft op straat valt. Voor de kleine dagelijkse dingen is er genoeg ruimte in de tas, vooral als je eenmaal een handigheid hebt gekregen in het indelen. 

Voor wat langere uitjes heb je niet genoeg aan deze tas, dit is vooral omdat de tas erg hoog is. Er past dus redelijk wat in, maar niet op een praktische manier. Nu is het wel zo dat wij twee kindjes hebben, dus misschien dat het met één kindje wel goed gaat. Vooral als het kindje wat ouder is kan dit goed.

Ik heb een foto toegevoegd van wat ik in de tas heb gedaan op de kleinste stand. Hiermee was de tas echter nog niet helemaal vol.

Wat vind je van de kleur en het design van de tas?

De kleur van de tas is in het echt wat minder fel dan op de foto. Het is een wat donker oranje kleur, maar alsnog erg opvallend. Deze kleur heeft niet echt mijn voorkeur maar dat is echt smaakgebonden. 

Mijn eerste gedachte toen ik de tas zag was; die is wel erg groot! Hierdoor komt de tas ook een beetje lomp over. Ik ben zelf maar klein (1.57m) en was bang dat je meer tas dan mens zou zien als ik hem om zou doen. Verder is het design niet echt heel vrouwelijk, ik zie eerder mijn man met de tas lopen. Hij vond de tas ook erg handig en goed, alleen had ook hij liever een andere kleur gezien. 

Is de tas gemakkelijk te dragen?

De tas is makkelijk te dragen. De band van de tas is vrij breed waardoor het fijn op de schouders ligt. Ook is de tas erg makkelijk te verstellen, dit ging zonder enige moeite. Omdat ik zo klein ben is hij voor mij nog wel wat groot, het kan wel maar ik had het zelf liever wat strakker gehad. Verder draagt hij prima, hij voelt niet heel zwaar aan. Wel voel je dat hij wat gaat hangen door het gewicht, soms ervaarde ik dat als lichtelijk vervelend. 

Wat ik wel een nadeel vind aan de tas is dat je de tas helemaal af moet doen als je er iets uit wilt pakken. Je kan dus niet onder het lopen even snel iets pakken. Het voordeel daarentegen is dat het wat minder zwaar draagt dan een gewone luiertas. 

Ook kan je deze luiertas helaas niet echt aan de kinderwagen bevestigen. 

Hoe vind je het aantal vakjes en zakjes op de tas?

Over het algemeen is er echt goed nagedacht over het gebruiksgemak, echter sommige vakjes hebben voor mij geen toegevoegde waarde. Op de band van de tas zit een zakje die lijkt op een telefoonhouder, echter de telefoon steekt er voor de helft bovenuit. Wel kan je er eventueel een kleine mp3 speler in doen. Dit vind ik persoonlijk wel fijn voor als ik een stuk ga wandelen. Het lange zakje op de band zie ik eigenlijk geen nut van in. Ik heb er zelf maar een pen en thermometer in gestopt zodat ik deze altijd bij heb, maar zou dit zakje totaal niet missen als deze er niet op zat. 

Wanneer je de tas openmaakt zitten er aan de voorkant 4 zakjes. Rechtsonder kan je je sleutels in doen. Dit vind ik wel erg handig al had ik dit liever aan de binnenkant van de tas gezien. Daarboven kan je foto's doen en een aantal pasjes. Deze zakjes kunnen handig gevonden worden maar omdat de tas op je rug zit kan iedereen er vrij makkelijk bij, ik vind dat persoonlijk geen fijn idee. 

Aan de achterkant van de tas zit het verschoningsmatje, ik heb 2 verschoningsmatjes en heb die van onszelf er bij in gestopt. Dit paste makkelijk. Ook zit het op een ideale plek want je kan er goed bij, wel moet je eerst de tas af doen. 

De binnenkant van de tas is 1 groot vak met 2 vakjes van elastiek aan de zijkant. Je kan het hierdoor niet erg goed ordenen. Er zit een oranje doosje in waar je doekjes in kan doen zodat ze niet uitdrogen. Hier hebben wij geen gebruik van gemaakt. Daarnaast zit er ook een thermische flessenhouder in, deze heeft een lipje aan de achterkant zodat je hem over het elastiek heen kan schuiven. Dit is wel fijn aangezien de fles dan recht overeind blijft.

Videos

Scores

 • Design
  6.5
 • Stevigheid
  8.5
 • Gebruiksgemak
  8.0
 • Ruimte
  9.0

Totale score

8.0
danielle stoker

danielle stoker

Ik ben danielle, getrouwd en moeder van een prachtig zoontje! In verwachting van de tweede :-) We wonen als gezin samen in Andelst, met ons lieve hondje lana. Lana en ons zoontje zijn nu al dikke maatjes, geweldig om te zien!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >