De Rainforest schommelstoel van Fisher-Price

Door: Sabrien82
Sabrien82
TESTMOEDER Sabrien82

Even voorstellen...

Ik ben Sabrina, een 32 jarige moeder van 4 kindjes. Een zoon en dochter van 7 en 6 jaar en onze 3 maanden oude tweeling Fenne en Tijme. En met twee van die kleintjes kom je soms wel eens een handje (of twee) te kort.

Toen ik zag dat jullie iemand zochten om een review voor deze schommelstoel te schrijven dacht ik direct; dat zou voor ons heel handig zijn en wat lijkt het me leuk om ermee aan de slag te gaan! Nooit gedacht dat ik ook daadwerkelijk uitgekozen zou worden, super leuk!

8.5

voordelen

 • Mooi design
 • Gebruiksvriendelijk
 • Goed schoon te maken

nadelen

 • Inklappen

Wat was je eerste indruk toen je de schommelstoel in elkaar had gezet?

Er kwam een grote doos binnen, het wekte direct mijn nieuwsgierigheid. Hoe zal hij eruit zien en hoe groot zal hij zijn? Hij was gelukkig heel makkelijk in elkaar te zetten met de bijgeleverde inbussleutel. Eigenlijk heb je alleen nog een schroevendraaier nodig voor het klepje van de batterijen, hoe fijn is dat?

Wat een prachtige stoel, wel erg groot! Het design op de kussen is vrolijk en past goed bij het jungle thema. De spiegel onder de mobile vind ik ook super. Nu nog afwachten wat mijn kindjes ervan vinden..

Hoe reageert je baby op de geluidjes en figuurtjes uit het regenwoud en de schommelstanden?

Fenne raakt gelijk helemaal opgewonden. Ze kijkt in de spiegel naar zichzelf en volgt de aapjes met haar ogen. Ook trekt ze er grappige gezichtjes bij. Vooral de derde snelheid lijkt ze heel fijn te vinden.

Tijme kijkt me eerst enkele minuten aan met een gezicht van; Mama waar heb je me nu weer in gezet? Hij kijkt juist veel meer voor zich uit naar de speelboog. Hij is nog net te klein om er ook echt mee te kunnen spelen maar dat is natuurlijk maar een kwestie van tijd voor hij dit wel kan. Tijme vond ook de eerste drie standen het fijnst. En na de eerste minuten, terwijl er een rustig liedje speelde, werd hij heel rustig en viel hij al gauw in slaap. Perfect dus!

Foto’s

Wat vind je van de afneembare speelboog en de mobile met te verwijderen aapjes?

Helaas zijn mijn kindjes nog net iets te klein om met de speelboog te spelen maar ik weet zeker dat Tijme ermee aan de slag gaat zodra hij erbij kan. De boog is heel eenvoudig te plaatsen en af te nemen. Ook Fenne zal er in de toekomst vast veel mee gaan spelen, ben zeer benieuwd!

De mobile is erg mooi en je kunt ervoor kiezen om hem wel of niet te laten draaien. De aapjes slingeren rustig met de schommel mee. Het valt ook op hoe makkelijk alles te reinigen is. De stof is perfecte stof die je makkelijk weer schoon krijgt mocht er iets gebeuren.

Hoe gaat het opvouwen en opbergen van de schommelstoel in zijn werk?

Het is een grote stevige schommelstoel, de poten van de stoel zijn te verstellen zodat hij bij het opbergen minder ruimte in beslag neemt. Echter blijft hij best groot. Wij hebben zelf een kleine woonkamer, maar bij ons past hij gelukkig exact tussen de bank en een kast zodat hij niet in de pad staat. Je moet hem wel ergens tegenaan zetten want doordat de poten zijn ingeklapt is hij wel wat minder stabiel. Prima op te bergen dus, als je er een goed hoekje voor hebt!

Wat vind je zelf mooi aan de schommelstoel?

Ik vind de kleuren en het thema erg mooi! Daarnaast vind ik het geweldig om te zien hoe mijn dochter naar zichzelf gaat liggen staren in de spiegel. Doordat je de draai, richting en de snelheid van het schommelen kunt veranderen kun je hem helemaal aanpassen op de behoeftes van je kindje. 

Ik vind het ook fijn dat de stoel goed schoon te maken is. De bekleding van het stoeltje mag gewassen en gedroogd worden en de rest van de stoel is eenvoudig met een vochtige doek af te nemen. Ideaal.

Zou je het product aan je vrienden aanraden en waarom wel/niet?

Ik zou hem zeker aanraden, de stoel is hier een succes. Hij mag dan wel groot zijn, ze hebben er ook groot plezier mee. Het is leuk om mee te spelen voor de kleintjes. Ik ben om en ga hem zeker aan anderen aanraden :-).

Videos

Scores

 • Hoe gebruikersvriendelijk is de schommelstoel?
  9.0
 • Hoe tevreden ben je over het opvouwen en opbergen?
  6.0
 • Hoe tevreden ben je over de mobile met de drie aapjes?
  9.0
 • Hoe tevreden ben je over de liedjes en geluiden die de schommelstoel heeft?
  9.0
 • Hoe tevreden ben je over de schommelstanden?
  9.0
 • Hoe tevreden ben je overall over de wiegschommel?
  9.0

Totale score

8.5
Sabrien82

Sabrien82

Ik ben Sabrina, getrouwd, nieuwsgierig, leergierig, dol op spanning en ontspanning. Een facebook babbelkont met een passie voor bakken. Mama van twee heerlijke boefjes van 6 en 7 jaar en sinds kort ook tweeling mama!!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >