De geweldige schommelstoel van Fisher-Price

Door: ishara
ishara
TESTMOEDER ishara

Even voorstellen...

Ik ben Ishara, moeder van twee kinderen. Mijn dochtertje is 3 jaar en zoonlief 2 maanden. Mijn zoontje is een echte huilbaby en hij is alleen te troosten met wiegen. Ik heb mij opgegeven omdat ik wil testen of de stoel wat afleiding en ontspanning kan bieden voor mijn zoontje.

8.0

voordelen

 • De bekleding is mooi
 • De timer is goed afgesteld
 • Het kleurgebruik is rustig

nadelen

 • De batterijen zijn duur

Wat was je eerste indruk toen je de schommelstoel in elkaar had gezet?

Ik heb ongeveer 40 minuten gedaan over het in elkaar zetten. Opzich is het heel makkelijk maar ik had ruzie met twee schroeven waardoor ik er iets langer over gedaan heb. Dat is uiteindelijk helemaal goed gekomen want de stoel staat en mijn zoontje geniet er ontzettend van. De schommelstoel neemt minder plaats in dan ik dacht en de hij ziet er ook heel stevig uit. Het bedieningspaneel is heel simpel en duidelijk.

De stoel is van goede kwaliteit en dat vind ik zeker belangrijk want ik wil wel dat mijn kindje veilig in een wieg ligt. Het kleurgebruik is afgestemd op baby's en komt niet te druk over, dat vind ik zeker een pluspunt. De stof van het stoeltje is glad en daardoor makkelijk schoon te maken. Mijn baby knoeit namelijk nog wel eens, dus dat is mooi meegenomen.

Hoe reageert je baby op de geluidjes en figuurtjes uit het regenwoud en de schommelstanden?

De eerste keer dat ik mijn zoontje in de stoel zette was hij wat moe en ging hij al snel huilen. Hij vond het schommelen, het geluid en de figuren eigenlijk iets te overweldigend. Hij moest vast nog even wennen en was misschien een beetje moe. Na het slaapje deden we een tweede poging. Nu vond hij het wel leuk. Hij zat echt te luisteren naar de muziek die van de wiegschommel afkwam en bewoog lekker mee in de wieg (zie filmpje).

Het schommelen vond hij fijn als het op stand 1 is. Ik denk dat die stand goed is voor baby's en dat de iets hogere standen voor oudere kinderen zijn. Voor de hogere standen is hij dus nog iets te klein. De meeste aandacht had hij voor de figuurtjes boven hem, die vond hij helemaal geweldig, dat was te zien! Het enige minpuntje is dat de muziek soms wat mechanisch klinkt, maar daar heb ik verder weinig last van gehad.

Wat vind je van de afneembare speelboog en de mobile met te verwijderen aapjes?

De afneembare boog heeft 3 kralen die heen en weer kunnen. Dit gaat makkelijk en is voor baby's uitdagend genoeg. Ik verwacht dat dit vooral voor de wat oudere baby's leuk is. De mobiel heeft een spiegel met 3 aapjes. De aapjes hebben iedere een eigen kleur, een vrolijk gezichtje en boven en onder een vasthoud ring. Deze vielen het best in de smaak bij mijn zoontje. Hij probeerde ze ook al vast te pakken en heeft zich geamuseerd door ernaar kijken. Ik vind de aapjes heel goed gemaakt het spreekt mijn zoontje echt aan. Het materiaal is glad en zeer geschikt voor baby's.

Hoe gaat het opvouwen en opbergen van de schommelstoel in zijn werk?

De poten van de stoel kunnen ingeklapt worden zodat de stoel minder plaats in beslag neemt.  Dit gaat heel simpel en snel. Er zijn twee pinnetjes die ingeduwd moeten worden en dan kun je de poten inklappen. De stoel moet dan wel tegen de muur gezet worden want bij als je hem aanstoot valt hij om. Deze functie is handig omdat je de stoel snel kan opbergen. Wij hebben en kleine woonkamer en als er bezoek komt is het fijn dat er geen grote wieg stoel staat. De stoel valt ook reuze mee in gewicht. Ik heb de stoel iedere avond ingeklapt dus ik kan met zekerheid zeggen dat het ook echt en functie is waar gebruik van gemaakt wordt.

Wat vind je zelf mooi aan de schommelstoel?

Ik vind zelf het stoeltje heel mooi omdat deze goed afwasbaar is. De bekleding kan je zelf helemaal verwijderen om goed schoon te maken. Het stoeltje heeft twee standen. Hij kan wat rechter of wat platter gezet worden. Voor de kleinere baby's is de ligstand heel fijn. De wat oudere baby's kunnen iets rechter zitten waardoor ze ook wat actiever kunnen spelen.

Ook het kleurggebruik vind ik heel goed gekozen. Er zijn drie hoofdkleuren die in het hele disign terug komen. Het zijn felle kleuren die baby's al vroeg kunnen waarnemen. De aapjes zijn hier echt favoriet. het ontwerp stimuleert de motoriek en mijn zoontje sabbelt er nu zelfs op.

Verder vind ik het goed dat het schommelen en de muziek na 20 min automatisch uitschakelen. Deze tijd is ook lang genoeg. De muziek heeft veel deuntjes waardoor het niet snel eentonig wordt.

Zou je het product aan je vrienden aanraden en waarom wel/niet?

Ja ik zou het wel aanraden omdat de stoel ook leuk is voor kleinere baby's. De muziek en het wiegen geeft ontspanning. De mobiel en de boog prikkelen de motoriek en zintuigen. Als de baby's ouder worden kan je hogere schommelstanden gebruiken en kunnen ze zelf met de kralen spelen. Het is dus een product waar je langere periode profijt van hebt. De stoel is net dat beetje extra om je baby te vermaken terwijl je zelf even de handen vrij hebt. 

Ondanks dat de aanschaf toch prijzig is is het wel iets om te willen kopen. De stoel is het in mijn ogen zeker waard.

Videos

Scores

 • Hoe gebruikersvriendelijk is de schommelstoel?
  9.5
 • Hoe tevreden ben je over het opvouwen en opbergen?
  7.0
 • Hoe tevreden ben je over de mobile met de drie aapjes?
  8.5
 • Hoe tevreden ben je over de liedjes en geluiden die de schommelstoel heeft?
  7.0
 • Hoe tevreden ben je over de schommelstanden?
  8.0
 • Hoe tevreden ben je overall over de wiegschommel?
  8.0

Totale score

8.0
ishara

ishara

ik ben ishara en sinds 24-10-2011 mama van een kleine meid en nu bezig met de laatste loodjes voor kleine broer

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >