De 'voor jou' app van Nutricia

Door: Heerschap
Heerschap
TESTMOEDER Heerschap

Even voorstellen...

Super leuk dat ik de nieuwe 'Nutricia voor jou'- app mag uittesten. Ik zal mij eerst even voorstellen…..ik ben Andrea Heerschap, 32 jaar en moeder van Esmée van bijna 11 maanden. Ik wilde deze nieuwe app van Nutricia graag uitproberen vanwege de vele functies die de app biedt met nuttige informatie over mijn kindje. Ik ben benieuwd welke gegevens ik allemaal kan bijhouden, of de app plezierig en nuttig is en vooral natuurlijk naar de verschillende kinderliedjes die je in de Speelhoek van de app kan beluisteren.

Aan de slag dus!

7.7

voordelen

 • Informatief
 • meezing liedjes
 • bijhouden ontwikkeling
 • gebruiksgemak

nadelen

 • Aanmelden speelhoek
 • gebruiksduur speelhoek
 • minder voor smartphone

Wat is je algehele indruk van de app?

Na het installeren van de app en het aanmaken van een profiel op mijn smartphone, ondervond ik toch enige opstartproblemen. Zo werden bijvoorbeeld mijn profiel gegevens elke keer verwijderd en kregen de ingevoerde gegevens in de groeimeter ook een eigen willetje. Ook werd ik elke keer uit de app gegooid gevolgd door een foutmelding. Dan maar eens proberen op de tablet.......... Hier lijkt de app het beter te doen :)

Ik ga verder met het aanmaken van een profiel. Jammer, de app kan blijkbaar geen leestekens herkennen……mijn dochtertje heet Esmée, maar de é wordt gezien als een ?  Wel leuk dat je een profielfoto van jezelf en van je kind(eren) kan toevoegen en dat elk kind een soort eigen profiel heeft waarvoor je alle informatie kan bijhouden.

Eens kijken wat de app verder allemaal te bieden heeft. Op het eerste oog ziet de app er overzichtelijk uit. Het startscherm vertelt je duidelijk hoe de app werkt en waar je de verschillende submenu’s kan vinden. Het menu is overzichtelijk en geeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld informatie bij te houden over de groei van je kindje. D.m.v. het invoeren van lengte, gewicht en omtrek hoofdje wordt middels een grafiek de groeicurve weergegeven. Voor zowel de lengte, gewicht als omtrek van het hoofdje wordt een aparte grafiek gemaakt. Door op verschillende momenten de gegevens in te voeren kan je zelf de groei ontwikkeling van je kindje volgen. Wat super leuk is, is dat je bij elk groeimoment ook een foto kan toevoegen. Op deze manier zie je in de tijdlijn ook je kindje in uiterlijk veranderen. Ook kan je in deze app de voeding van je kindje bijhouden. Er worden standaard voedingsschema’s aangeboden naar leeftijd van je kindje, maar deze kan je geheel naar eigen wens aanpassen. Handig hierbij is, is dat je de voedingen goed kan bijhouden, niet alleen voor jezelf maar ook bijvoorbeeld de oppas kan aangeven wat de kleine gegeten en gedronken heeft. Verder is het leuk dat je met deze app verschillende bijzonder momenten kan toevoegen. Voor elke leeftijdsgroep zijn er een aantal mijlpalen van je kleintje die je kunt vastleggen, zoals kruipen, zelf rechtop zitten, voor het eerst op de fiets mee, eerste stapjes, etc. Dit is niet alleen leuk om voor jezelf bij te houden en vast te leggen, maar ook zeker voor bijvoorbeeld de opa’s en oma’s. Op deze manier kunnen zij ook alles van je kleintje volgen.

Daarnaast geeft de app nog handige tips over diverse onderwerpen, een kwaaltjeskoffer, de mogelijkheid om een to-do list bij te houden, om berichten achter te laten voor andere contactpersonen, om een album bij te houden met de leukste foto’s en natuurlijk de speelhoek met leuke mee-zing liedjes. Deze speelhoek is ook echt een pluspunt van deze app! Per leeftijdsgroep en genre kan je verschillende liedjes beluisteren samen met je kleintje, overdag of voor het slapen gaan. Het zijn lieve herkenbare liedjes echt leuk voor je kleintje!

Kortom de 'Nutricia voor jou'- app is een leuke en informatieve app. Het geeft nuttige informatie over de groei en ontwikkeling van je kleintje en door het toevoegen van groei gegevens, voeding gegevens, foto’s en belangrijk momenten heb je zelf de mogelijkheid om de app zo persoonlijk te maken als je zelf wilt en te delen met wie je wilt. De app is gebruiksvriendelijk en zeer eenvoudig in gebruik. Bovendien wordt een duidelijke uitleg gegevens over de functionaliteiten van de app. Zeker een aanrader voor aanstaande ouders!

Wat is je favoriete plek en tijdstip om de app te gebruiken?

Overdag thuis samen met mijn kleine meisje liedjes luisteren en meezingen J En s’ avonds thuis op de bank lekker op mijn gemak kijken of ik nog nuttige informatie kan opzoeken, gegevens kan invoeren of foto’s kan toevoegen.

Op welk apparaat heb je de app gebruikt?

Ik heb de app op zowel mijn smartphone als op de tablet geïnstalleerd. Aangezien ik op mijn smartphone alleen maar foutmeldingen van de app kreeg en er steeds uit werd gegooid, ben ik verder overgegaan op de tablet. Naar mijn mening werkt de app beter en fijner op de tablet dan op de smartphone doordat op de smartphone niet alle afbeeldingen/foto’s zichtbaar zijn. Het gebruiksgemak en functionaliteit van de app is op de tablet beter.

Wat was je favoriete functie van de app tijdens de testperiode?

De speelhoek is toch wel het meest favoriete onderdeel van de app. De leuke lieve kinderliedjes die je hier kan afspelen maken je kindje helemaal blij! Mijn dochtertje is gek op muziek en wil altijd graag meedoen. De speelhoek draagt hier dus zeker aan bij en is ook zeker goed voor de ontwikkeling.

Verder is de groeimeter ook favoriet, omdat je nu zelf de groeicurve kan bijhouden en zo de lengte en gewicht van je kleintje goed kan volgen. De presentatie in grafiekvorm met foto’s maakt het gewoon leuk om te volgen.

Wat vind je kleine van de liedjes in de speelhoek?

Mijn dochtertje van bijna 11 maanden werd helemaal dol enthousiast van de blije liedjes en wij hebben dan ook een eigen speellijst aangemaakt met de meest favorieten van mijn dochtertje. We zetten de speellijst vaak aan en dan komt ze spontaan in beweging met een grote glimlach :)  Moet zeggen dat Maya de Bij toch wel meest favoriet was :) Zo leuk om samen de liedjes te zingen en om te zien hoe ze daar op reageert!

Zelf vond ik het alleen jammer dat dit echt een apart gedeelte binnen de app is. Bij de eerste keer inloggen moet je een nieuw account aanmaken om je te kunnen aanmelden in de speelhoek. Ik vind het zelf apart dat je opnieuw moet inloggen om toegang te krijgen tot dit gedeelte van de app. Vervolgens krijg je na de eerste keer inloggen de mededeling dat je de speelhoek 30 dagen vrij mag gebruiken en daarna de toegang kan verlengen, maar dan moet je wel de barcode van een pak Nutrilon invoeren LET OP: naar aanleiding van deze review heeft Nutricia de speelhoek onbeperkt beschikbaar gemaakt in de app. Verder had ik zelf wat meer bekende mee-zing liedjes verwacht, de klassieke liedjes vind ik weer iets te overdreven voor mijn kleintje. Overigens hebben de liedjes van Annie M.G. Schmidt een speelduur van een seconde, dus deze kunnen niet afgespeeld worden, jammer. Als laatste zou het misschien leuk zijn om het achtergrond plaatje te kunnen aanpassen met een eigen foto bijvoorbeeld i.p.v. de standaard afbeelding die nu wordt getoond.

Foto’s

Zou je de app aanraden aan andere (aanstaande) ouders?

Ik zou de app zeker aanraden aan (aanstaande) ouders. Zeker voor aanstaande ouders is dit een leuk en informatieve app. Vanaf de geboorte kan je alle gegevens en belangrijke mijlpalen van je kleintje bijhouden. Zo kan je goed de ontwikkeling en groei van kleintje volgen. Doordat je overal foto’s kan bijplaatsen creëer je een soort persoonlijke tijdslijn en boekje over je kleintje. Je kunt foto’s plaatsen in het album en belangrijke tips raadplegen over bijvoorbeeld voeding. Ik denk zeker als je voor het eerst ouder wordt, je d.m.v. deze app echt heel goed geïnformeerd kan worden. Zeker de voedingsschema’s bieden hier een handig hulpmiddel. Het leuke vind ik ook echt dat je alles op een eenvoudige wijze kan delen met de contactpersonen die je hebt toegevoegd en overal foto’s kan bij plaatsen wat het heel persoonlijk maakt. Verder is de speelhoek echt een super leuk onderdeel van deze app, een echte plus! Niet alleen wordt er een variatie aan kinderliedjes geboden, het geeft ook nog eens een goede bijdrage aan de ontwikkeling van je kleintje. Helaas zijn hier wel wat minpunten te benoemen (zie vorige punt).

Scores

 • Gebruiksgemak
  7.0
 • Informatie in de app
  7.5
 • Toevoegen momenten
  8.0
 • Delen met partner/oppas
  8.0
 • Bijhouden voeding /groei
  8.0

Totale score

7.7
Heerschap

Heerschap

Hi! Ik ben Andrea Heerschap, 34 jaar, getrouwd en moeder van mijn lieve meisje van 2 jaar. Wij wonen in Haarlem aan de rand van Santpoort in een kinderrijke buurt. Ik ben 4 dagen werkzaam als financieel controller in de detachering dus ben veel onderweg en werk op diverse locaties. Mijn vrije dag besteed ik volledig aan mijn dochtertje. Meestal trek ik samen met haar er op uit en gaan we een lekkere lange wandeling maken of allerlei boodschapjes doen. Dat is echt genieten met haar! In het weekend gaan we als gezin vaak leuke dingen doen om zo tijd met z'n drietjes door te brengen. Verder vind ik het leuk om met vriendinnen op stap te gaan en hou ik erg van sporten.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >