Alles is 1!

Door: Figen Voortman
Figen Voortman
TESTMOEDER Figen Voortman

Even voorstellen...

Kyan is 2,5 en een echte grapjas. Hij praat ontzettend veel, is lief, beleefd, houdt van lachen en is verliefd op auto's. Rae is onze nieuwste crewmember, een klein lief bolletje van 3 maanden oud. Ze houdt van lachen en praat al heel veel tegen mama, een echt meid dus. En ik, ik ben hun moeder Figen. Ik ben 29 jaar oud en ben al 8 jaar samen met Edson. We wonen in Amsterdam en genieten elke dag van elkaar en onze kinderen. Ik zeg altijd; een gelukkige ouder is een gelukkig kind, dus probeer dingen zo makkelijk mogelijk te maken voor jezelf. Een van mijn manier om dat te doen is door mee te gaan met de huidige technologie (jeetje, nu klink ik als een oma). 

Gelukkig kan mijn smartphone meer dan alleen het uploaden van uber schattige foto's van mijn kinderen op Facebook en het volgen van alle fashiondesigners op Instagram. Ik maak vooral gebruik van alle handige apps die mij door de dagen heen helpen als een soort personal assistant :)

De kraamweken van ons tweede kindje waren niet echt makkelijk. Zij spuugde erg veel en had constant pijn. Wij dachten in het begin dat het lag aan de grote hoeveelheid melk die zij binnenkreeg tijdens de borstvoeding. Ze had naast het spugen erg last van iets, maar we wisten maar niet wat. Na vier weken elke nacht rechtop slapen en haar 24/7 aan de hand dragen, omdat ze anders alles zou uitspugen, was ik kapot! Ik werd via het CB doorverwezen naar een kinderarts die constateerde dat Rae last had van reflux en gaf ons de tip om Johannesbroodpitmeel te gebruiken. We gingen van het ene probleem over naar de andere, de reflux was over alleen ze kreeg last van obstipatie door de verdikking. De kinderarts en het CB konden mij niet echt helpen en dus belde ik Nutricia. Zij hebben de tijd genomen om mijn verhaal aan te horen en gaven mij antwoorden op elke vraag die ik had.

Sinds ik hun adviezen opvolg is Rae een super gelukkig kind, ze slaapt door en wij dus ook. Ik ben zelf twee weken eerder begonnen met werken, omdat ik een nieuwe baan aangeboden kreeg en heb weer alle tijd en energie voor m'n kids. 

Zij adviseerden mij om de Nutricia app te downloaden, zodat ik altijd een steuntje bij de hand heb.

7.1

voordelen

 • Leuk
 • Veel informatie
 • Erg veel functies
 • Makkelijk in gebruik

nadelen

 • Kinderziektes
 • De speelhoek ging niet helemaal goed

Wat is je algehele indruk van de app?

Het is eerste wat ik dacht was; schattig! Het ziet erg mooi en fris uit, mooi lettertype en mooie kleuren. Het ziet er ook overzichtelijk uit, maar zo nu en dan kom ik dingen tegen...of juist niet. Doordat je alle momenten van je kind kan vastleggen in foto's, cijfers en woorden, kun je er wel optimaal er gebruik van maken....het is een soort digitaal dagboek Dat geldt niet alleen voor je pasgeboren dochter of zoon, maar ook de oudere kids kun je toevoegen aan de app. Een pasgeboren kind maakt het wel allemaal wel wat leuker vind ik, omdat je alle cijfers die je krijgt van het CB meteen erin kan zetten. 

Wat ik bijv. super handig vind is het kopje "Tips". Daar kun je het kindje selecteren waar het om gaat en zie je meteen een lijst met veelgestelde vragen. Voor de vraag zie je ook een icoon met cijfers, dat geeft aan in welke maanden de problemen vooral voorkomen. Geloof mij nieuwe mama's, je bent niet de enige die weleens heel hard tegen een muur zou willen aanlopen als je niet weet wat er aan de hand is met je kind. 

Ook ben ik gek op de voedingsschema's, je kunt hier een eigen voedingsschema maken en bijhouden of een adviesschema volgen. Dat laatste heb ik gedaan en gelukkig heeft dat goed uitgepakt bij Rae, want ze slaapt en eet al vanaf de zesde maand volgens het schema. Ook leuk, als je de app gebruikt op je iPhone, dat je de momenten van je kindje kan delen via een bericht of mail.

Maar natuurlijk kom ik ook zo nu en dan dingen tegen waarvan ik denk; hmmm ben wel erg nieuwsgierig naar deze functie, waar zou het voor dienen als het wel werkte haha. Ik zou graag willen weten wat ik kan vinden onder het kopje "Kwaaltjes". Ook als ik de momenten van mijn kind wil inzien gaat dat helaas niet heel goed. Je ziet heel grof wanneer bv een moment is toegevoegd, maar het zou fijn zijn als je deze ook kon aanpassen. Helaas krijg ik een foutmelding over een certificaat van de server wat ongeldig zou zijn. Oh well, who cares, het is tenslotte uiteindelijk nog steeds een app :)

Wat is je favoriete plek en tijdstip om de app te gebruiken?

Ik gebruik de app het liefst aan het einde van de dag als ik in bed lig en alle foto's doorneem die ik gedurende dagen heb gemaakt. Zo kan ik alle momenten, die ik niet wil vergeten, op m'n gemak toevoegen.

Ook een heeeeel handig momentje is als je je kindje uitbuikt na haar/zijn laatste voeding, alle mama's kennen die saaie momenten in de slaapkamer wel. Ook is het natuurlijk heerlijk om je slapende kinderen alleen maar kusjes te geven als ze in je armen liggen ;)

Op welk apparaat heb je de app gebruikt?

Op mijn iPhone, die heb ik altijd bij de hand of in de buurt. Dan is het ook des te makkelijker om alles bij te houden. Wanneer je dit op de iPad doet bijvoorbeeld, dan moet je het meestal in de avonden doen als je even rustig zit. En je telefoon heb je altijd en overal bij je, dus veel makkelijker en zo vergeet je het ook niet snel.

Wat was je favoriete functie van de app tijdens de testperiode?

Ik vond het erg leuk om de groeimomenten toe te voegen. Normaal zie je de groeicurven van je kind pas als je bij het CB bent, maar nu kan je ze altijd met je meedragen. Superleuk om te zien hoe snel je kind groeit.

Wat vind je kleine van de liedjes in de speelhoek?

Ik kwam helaas niet erg ver in de Speelhoek, de player wilde helaas bij mij niet aangaan. Hoop dat er gauw een update komt, want ik zag dat er talloze mogelijkheden was. Zo hoef ik niet continue alles zelf op de computer op te zoeken en over te zetten op m'n iPod

Zou je de app aanraden aan andere (aanstaande) ouders?

Ik raad iedere oudere deze app aan. Ik weet dat er veel ouders zijn die niet hun kinderen willen opvoeden "volgens het boekje", maar zelf voor deze ouders is het ontzettend leuk. Je kunt momenten van je kind toevoegen en je kunt altijd de groei van je kind terugzien. 

Scores

 • Gebruiksgemak
  6.0
 • Informatie in de app
  7.0
 • Toevoegen momenten
  7.0
 • Delen met partner/oppas
  7.5
 • Bijhouden voeding /groei
  8.0

Totale score

7.1

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >