De Nutricia voor jou app, erg handig

Door: Catalina wientjens
Catalina wientjens
TESTMOEDER Catalina wientjens

Even voorstellen...

Hoi allemaal,

Mijn naam is catalina en ik ben 29 jaar. Moeder van Djayden (3) en 31 wk in verwachting van nummer 2.

ik werk 3 dagen in een kledingwinkel en doe dit al 7 jaar met veel plezier. Nu de 2e opkomst is heb ik besloten dat ik na mijn verlof 2 dagen ga werken. Zo kan ik meer genieten van mijn boefjes.

Het leek mij erg leuk om voor alle ouders en aanstaande ouders hier mijn mening te delen over een app die gaat over de groei en ontwikkeling van dat gene wat ons het meest dierbaar is, onze kinderen.

ik hoop dat ik met deze review een goede indruk geef van de nutricia voor jou app.

8.1

voordelen

 • makkelijk in gebruik
 • goede informatie
 • duidelijke uitstraling
 • momenten toevoegen
 • informatie aangepassen

nadelen

 • eerst aanmelden
 • aanmelden speelhoek

Wat is je algehele indruk van de app?

Het is een leuke app, met een duidelijk menu waarin je kunt kiezen voor de verschillende functies die de app te bieden heeft. Denk hierbij aan tips, groei, voeding, maar ook contacten toevoegen of naar de speelhoek. Je kunt hier op klikken en dan de gewenste informatie toevoegen of vinden. Ik heb de app eerst gedownload op mijn smartphone, maar hier werkte de groeicurve niet dat was jammer, maar niet getreurd want tegenwoordig is er gelukkig de tablet nog hier maar een proberen. Gelukkig doet hij het hier wel nu even alles invoeren en dan ontstaat er een mooie curve aangepast aan de groei en ontwikkeling van jou kindje.

De speelhoek is lijkt me ook leuk, wel jammer dat je, je daar apart voor aan moet melden.

Ondertussen heb ik ook aangeven zwanger te zijn en nu staan er ook allemaal handige tips en een to do list bij. Hierin vind je zoal een voedingschema voor je baby erg handig maar ook aan te passen naar je eigen behoefte. Ook kun je aangeven bij welke borst je gebleven bent met voeden.

In de to do list staan allemaal handige lijstjes denk hierbij aan een boodschappenlijst, de babyuitzet, je vluchtkoffertje, vragen aan experts en je kunt een nieuw lijstje aan maken. Erg leuk om te zien en je kunt aanstrepen wat je allemaal al hebt en de rest blijft dan staan zodat je een goed overzicht hebt van wat nog moet.

Ook heb ik mijn man aan de app kunnen koppelen door hem een uitnodiging te sturen. Hij hoefde alleen maar de app te downloaden en kan zo alles bij houden of zelf aanpassen. Zo blijven we allemaal op de hoogte en ook erg fijn voor de oppas, opa en oma die hebben dan in één klik alles bij de hand.

Mijn indruk van deze app is erg goed en hij is ook zeer gebruiksvriendelijk alles spreekt voor zich en word dan ook duidelijk uitgelegt.

Foto’s

Wat is je favoriete plek en tijdstip om de app te gebruiken?

Ik heb niet echt een favoriete plek waar ik de app bekijk. Meestal wel thuis als Djayden ‘s middags zijn slaapje doet of ’s avonds lekker op de bank. Een tijdstip dus niet echt, maar meestal wel als het even rustig is in huis. Behalve de liedjes in de speelhoek die luister ik natuurlijk samen met Djayden die de meeste liedjes ondertussen al wel kent en deze dus uit volle borst mee kan zingen en dat is wel erg leuk om te zien.

Foto’s

Op welk apparaat heb je de app gebruikt?

Ik heb de app gebruikt op mijn telefoon. Deze heb ik altijd bij me dus wel zo handig als je toch iets wilt toevoegen of even na wilt kijken zeker ivm met mijn zwangerschap. Ik merkte dat de groeicurve op mijn telefoon niet werkte en dus heb ik de app ook nog op de tablet gedownload en dat deed hij gelukkig wel. Het is een fijne app voor zowel telefoon (altijd bij de hand) als op de tablet (fijn ’s avonds op de bank)

Foto’s

Wat was je favoriete functie van de app tijdens de testperiode?

Dat je een profiel aan kunt maken met daarin je kinderen en je zwangerschap de app past zich dan aan. Zo is bij in de app bijvoorbeeld een icoontje te zien met daarin de informatie over mijn zwangerschap. Ook vind ik het erg leuk dan je momenten kan toevoegen mbt je zwangerschap en kindje.

Nog een fijne functie is dat je mensen kan uitnodigen die de groei en ontwikkeling van je kindje ook kunnen bijhouden. Denk hierbij aan de vader, oppas, opa en oma. Wel handig, omdat ze zo een inzicht krijgen in de groei en ontwikkeling en dit zelf ook kunnen aanpassen of leuke foto’s kunnen toevoegen.

De speelhoek is ook een favoriet, zeker bij Djayden hij vind het heerlijk om liedjes te luisteren en wat is nu leuker als je zo ook nog kan meezingen.

Foto’s

Wat vind je kleine van de liedjes in de speelhoek?

Djayden vind de liedjes erg leuk zeker omdat hij al wat ouder is kent hij sommige liedjes van school of van opa, oma en deze zong hij dan ook mee. Erg leuk om te zien dat je dit kan aan passen aan de leeftijd van je kind(eren). Je kunt kiezen uit klassieke muziek maar ook uit kinderliedjes gezongen door Do.

Het is wel jammer dat je, je hier apart voor aan moet melden. Je zou toch denken één app, dus maar één keer aanmelden, maar dit is helaas niet het geval.

Foto’s

Zou je de app aanraden aan andere (aanstaande) ouders?

Ik zou de app zeker aanraden aan mijn vriendinnen of aan andere, zoals jullie. Ik vind het een fijne app die fijn is in gebruik en ook de informatie die je invoert onthoud. Zo kun je altijd verder gaan waar je gebleven bent en de informatie zo nodig aanpassen. Zeker als je zwanger bent of je kindje net geboren is.

Ik merk wel dat ik voor de leeftijd van mijn zoontje (3jr) niet heel veel meer aan de app heb behalve de groeicurve en de speelhoek. Ik denk zeker dat als ik straks bevallen ben de app veel ga gebruiken zeker in het begin met de voedingsschema’s en de groeicurve, maar ook voor handige tips en vragen.

Het is dus een echte aanrader voor (aanstaande) ouders, zwangere, maar ook vaders, opa en oma’s en de oppas.

Er zijn nog wat verbeterpuntjes binnen de app zoals je hebt kunnen lezen, maar deze wegen niet op aan de positieve kanten van de app.

Foto’s

Scores

 • Gebruiksgemak
  8.0
 • Informatie in de app
  8.0
 • Toevoegen momenten
  8.5
 • Delen met partner/oppas
  8.0
 • Bijhouden voeding /groei
  8.0

Totale score

8.1
Catalina wientjens

Catalina wientjens

Hoi allemaal mijn naam is catalina wientjens. 29 jaar en mama van Djayden (3) en zwanger van nummer 2. Die in september verwacht wordt. Jaja ons kleine hummeltje is geboren en wel op 8 september 2 dgn voor de uitgerekende datum. Het is een jongen Aiden wat ben ik trots op mijn mannen gezin .

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >