Crayola Picture Perfect getest door Judith

Door: Judith Frijters
Judith Frijters
TESTMOEDER Judith Frijters

Even voorstellen...

Ik ben Judith Frijters, 34 jaar en woon in Roosendaal samen met mijn man Roland, dochter Yara van 8 jaar en zoon Seth van net 7 jaar. Op de reclame op tv hadden wij de Crayola Picture Perfect al vaak langs zien komen, het trok al gelijk de aandacht van onze dochter Yara. Haar enige hobby is tekenen, dit doet ze dan ook bijna iedere dag. Ik was zo blij dat we hem via mamaplaats mochten testen! Yara nam het testen erg serieus (zit in haar karaktertje ;)..en ik hoefde alleen maar wat aantekeningen te maken en er een goede review over te schrijven.

7.4

voordelen

 • Vernieuwend
 • Creatief
 • Ontwikkelt tekentalent

nadelen

 • Lastig te gebruiken
 • Kan snel vervelen

Wat is jouw eerste indruk?

Wanneer ik het pakket uitpak, valt me op dat je naast de Picture Perfect nog extra's krijgt: een tekenpotlood, zes kleine kleurpotloodjes (dochter zegt: "O, misschien wel van die slechte die zo moeilijk kleuren die je ook soms bij een pannekoekenrestaurant krijgt...", gelukkig bleek dit niet zo te zijn! Prima kleurpotloodjes :). De aandacht ging alweer verder naar de rest: in het pakket zaten verder vijf achtergronden en vijf witte vellen (plus gebruiksaanwijzing en lijstje met tips).

Naar verwachting doet het allemaal nogal plastic aan, maar het voelt wel degelijk aan.

Vind jouw kindje het leuk om mee te spelen?

Yara en ik hebben samen veel lol gehad tijdens het testen. In het begin riep ze regelmatig uit:"Oei, dit wordt oerlelijk!!"..maar als ze dan even volhield, was ze regelmatig toch verbaasd over het resultaat. Ze vond het leuk omdat er meerdere mogelijkheden zijn, ze houdt van afwisseling.

Is het gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken?

Het is gemakkelijk te begrijpen hoe het werkt, maar niet heel eenvoudig in gebruik. Je kind moet één oog dichtknijpen om het beeld goed te zien, en het is echt wel even uitvogelen waar je je plaatje, object of persoon weg moet zetten om handig te werken. Maar wanneer je dit een aantal keer gedaan en ervaren hebt, dan gaat het wel makkelijker.

Vind je het vernieuwend?

Absoluut! Het is echt een nieuwe manier van tekenen, en er is niet eerder speelgoed geweest dat hier op leek. Je kind leert goed te kijken, te concentreren en te focussen op waar het mee bezig is.

Is de Picture Perfect leuk om met mijn vriendjes mee te spelen? En ook leuk om alleen mee te spelen?

De functie dat je elkaar na kunt tekenen is leuk om met z'n tweetjes uit te proberen. Je hebt er veel lol mee om een portret van de ander te tekenen, helemaal omdat deze er vaak heel anders uit komen te zien dan dat je hoopt (mijn dochter riep: "Ah nee, zo zie ik er toch niet uit, ik lijk wel een man!")

Vind je het creatief? Kan jouw kind zijn of haar creativiteit kwijt?

Ik vind het creatief bedacht. Ik denk dat het een beetje in de weg staat bij ons, dat Yara zelf heel creatief is en heel graag zelf tekent, dingen bedenkt, uitvindingen tekent enzovoorts..ze heeft veel ideetjes en werkt deze dan uit op papier. De Picture Perfect zorgt ervoor dat je op een andere manier kunt tekenen, en het is de vraag of dit bij ieder fantasierijk kind zal passen. Onze dochter kan haar creativiteit kwijt, maar ik vrees wel dat het nieuwtje er voor haar redelijk snel af zal zijn..Nou is dat iets wat ook bij haar past, dat gebeurt vaker. Maar zoals hierboven beschreven, Yara tekent heel graag zelfstandig en dat moet je even leren te combineren met de projectietechniek van de Picture Perfect.

Wordt de fantasie van jouw kind vergroot?

Mijn eerlijke mening (en daar wordt tenslotte naar gevraagd) is dat ik denk, dat het niet de fantasie van mijn kind vergroot maar eerder verkleint...Het legt toch wat beperkingen op. Omdat je echt wel flink aan het uitproberen bent om de lens goed af te stellen, en als iets verschuift dat treedt er frustratie op.

Ik kan me voorstellen dat andere moeders een andere ervaring zullen hebben. Misschien dat het andere kinderen juist wel stimuleert om meer te tekenen.

Kan jouw kind zijn creatieve talenten ontwikkelen? En kan jouw kind zich beter uitdrukken?

Ja absoluut.. Je leert om erg goed te kijken, om lijnen goed te volgen en om een vaste hand te ontwikkelen. Je  moet je echt wel concentreren om goed resultaat te krijgen. Bij bv. dingen in perspectief tekenen, leer je toch hoe dat in zijn werk gaat en dat vind ik positief. Er is niet echt sprake van dat mijn kinderen zich beter kunnen uitdrukken.

Wat vind je leuk aan de Picture Perfect? En wat vind je minder leuk?

Ik vind het erg leuk dat het vernieuwend is, het is echt ander soort speelgoed. Het stimuleert kinderen om creatief bezig te zijn, vooral de kinderen die het soms moeilijk vinden om te verzinnen wat ze kunnen tekenen. Ik denk dat het je tekentalent vergroot, omdat je geconcentreerd bezig bent iets of iemand mooi na te tekenen. Ik vind het minder leuk dat het voor kinderen nog erg lastig blijkt om iets goed achter de lens te plaatsen en dat je al gauw je oog tegen de lens aandrukt waardoor je object weer verschuift en je niet meer weet waar je gebleven bent. Ook hoorde ik van Yara regelmatig dat ze het vervelend vond dat het lijkt of het lensje/plaatje waar je doorheen kijkt, "beslagen" lijkt..het is een beetje getint plastic, dat zal wel nodig zijn voor de projectie techniek maar dat zorgt ervoor dat er niet echt een heel helder beeld ontstaat waar ze makkelijk mee kunnen werken.

Puntje wat ik ook minder handig vind: gewone A4 vellen zijn net te groot om in de Picture Perfect te passen. Moet een klein strookje van af.

Omschrijf in een aantal woorden wat jij er van vindt.

Ik vind de Picture Perfect leuk omdat hij zo vernieuwend is, en kinderen stimuleert om leuke tekeningen te maken. Het gebruiksgemak scoort niet zo goed, kinderen moeten wel echt oefenen om er een leuk resultaat mee te krijgen.

Hoe tevreden ben jij met de Picture Perfect?

Ik ben tevreden met de Picture Perfect, maar ik zeg wel eerlijk dat er wel wat kanttekeningen zijn zoals hierboven benoemd.

Voldoet het aan de verwachtingen die je van te voren had?

Zoals het op de reclame getoond wordt, zo is het in werkelijkheid niet. Je verandert niet zomaar ineens in een ''tekentovenaar"....maar oefening baart kunst..Je moet best een vaste hand hebben om er leuk resultaat mee te kunnen krijgen. Ik heb hem uiteraard ook uitgeprobeerd (teken ook graag), en ik merkte ook wel dat het voor kinderen lastig kan zijn omdat ik ook mijn uiterste best moest doen in het begin..

Zal jij het aanbevelen aan familie/vrienden/kennissen? Zo ja, wat zou jij dan vertellen over de Picture Perfect?

Ik zou het aanbevelen in mijn omgeving voor kinderen die veel van tekenen houden en die het leuk vinden om dingen over te trekken. Ik zou vertellen dat je met de Picture Perfect leuke tekeningen kunt maken, en dat er meerdere mogelijkheden zijn om hem te gebruiken. Dat je "plat" kunt tekenen, maar ook 3d-objecten en dat je elkaar zelfs na kunt tekenen...(maar dan moet je wel heel stil kunnen zitten ;))..Het is eigenlijk gewoon een hele moderne vorm van overtrekken, via een projectietechniek op papier.

Foto’s

Videos

Scores

 • Gebruiksvriendelijkheid
  6.5
 • Kwaliteit
  7.5
 • Uitleg
  7.5
 • Verpakking
  8.0
 • Creatieve resultaten
  7.5

Totale score

7.4

Top 3 Blogs

Het leed dat "De Pil" heet

De pil en haar streken..wat kan zij een ... >

Mijn tip voor dit mooie weer!

Eindelijk mooi weer! Wil je jouw zwembad... >

"We zijn je dochter kwijt"

Mijn dochter werd kortdurig vermist. Ze ... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Win: een gepersonaliseerde reistrolley van Bulbby!

HOERA, Bulbby 12,5 jaar! Het is feest, want Bulbby bestaat deze maand 12,5 jaar! Bulbby is in 12,5 jaar onwij... >