Consumentenbond Beste koop voor je kind

Door: Freesoul
Freesoul
TESTMOEDER Freesoul

Even voorstellen...

Ik ben een kritische consument, zwanger en moeder van twee zonen (4 jr en 6 jr). Ik ben nieuwsgierig naar informatie over producten/ diensten e.d. als het om de kinderen gaat. De marketing is vaak zo misleidend, een goed kritisch blad voor jonge ouders is een aanvulling. Het lijkt me leuk om feedback hierover te geven!

8.0

voordelen

 • Het blad is onafhankelijk
 • De informatie is niet van de producten en bedrijven zelf
 • De diversiteit aan onderwerpen
 • De vormgeving is creatief en ook overzichtelijk

nadelen

 • Geen waarheid vanwege verschillende levensperspectieven
 • Pagina 4 getest in dit nummer is voor mij onoverzichtelijk

Kon je de informatie uit het magazine goed gebruiken en welk cijfer geef je dit?

Ik ben een kritische consument die bewust aankopen doet. Beste koop geeft veel informatie over producten vanuit de mening van de consumenten. De informatie komt betrouwbaar over doordat consumenten het zelf onderzocht hebben. Er wordt een vergelijking gedaan met merken en verschillende voor en nadelen komen aan het licht waardoor je nog beter bewuste keuzes kunt maken. Heel prettig. En dat allemaal over producten gerelateerd aan je kinderen – voor hen wil je het beste!

Noem een voorbeeld van wat je hebt gebruikt en hoe je er je voordeel mee hebt gedaan. Welk cijfer geef je dit?

Het eerste stuk geschreven door Heidi de hoofdredacteur bracht al nuances aan in onderwerpen waar ik me wel eens zorgen over maak. Als moeder wil ik het beste voor mijn kinderen. Je hoort allerlei geluiden over E- nummers in het voedsel. En over wat suiker met ons lichaam doet als een soort gif. Je wordt heen en weer geslingerd en ondertussen al boodschappen doende en lezend wat er nu eigenlijk allemaal in voedingsproducten zit, zie ik door alle bomen het bos niet meer. Kom ik in dilemma’s terecht en raak ik steeds meer vertrouwen kwijt in de Nederlandse voeding. Het stukje geschreven door Heidi gaf mij een vertrouwen waarin ik dacht.. “ja, dit blad is echt een aanvulling! Een onafhankelijk blad, daardoor betrouwbaar, en producten die gewoon door de consumenten getest worden!

Welk artikel/onderwerp sprak je het meest aan en waarom? Welk cijfer krijgt dit artikel?

Eerlijk gezegd vond ik heel veel artikelen en onderwerpen goed. Ik heb er drie uitgelicht:

Fluoride, gevaarlijk of niet? Ook een onderwerp waar ik me wel zorgen over heb gemaakt. Heel veel artikelen die ik over fluoride gelezen heb ging over de toevoeging van fluoride aan het kraanwater in Amerika. In Nederland hebben we dat niet maar zit het wel in de meeste tandpasta’s. Goed te weten dat het een verbetering is op het gebied van tandverzorging. Alhoewel ik wel duidelijk uitleg aan mijn kinderen om de tandpasta goed uit te spugen en te spoelen!! Vooral niet doorslikken!

Het is goed voor je gebit maar wat ik ook gelezen heb in een meer spiritueel gericht blad is dat Fluoride de pijnappelklier negatief beïnvloed. Dit is een klier die de verbinding maakt met je hogere zelf. Je intuïtie, je ziel. Ik gebruik zelf een tandpasta zonder fluoride. Maar die heb je niet voor kinderen.

Goed om te weten dat de markt stunt met Stevia! Maakt me meer bewust. Misschien leuk om eens een artikel te schrijven over: ik ga boodschappen doen en dit is mijn lijstje moeilijke begrippen die ik niet in mijn voedsel wil. Of een app hierover maken! Ja!!!! een app van beste koop voor je kind!!

Ik werk als hulpverlener met licht verstandelijk gehandicapte kinderen en ken de invloed op het kind van een onveilige hechting met de moeder. Nu ik zelf weer zwanger ben denk ik er wel eens over na.. wat als mijn kindje eerder komt en in een couveuse komt? Ik weet van de kangoeroe methode, het kindje ligt veel op de borst van de moeder. ( http://www.ntvg.nl/publicatie/de-kangoeroemethode/volledig) Iets waar de “ Smart Jacket” helemaal bij past. Super dat op dit gebied verbeteringen zijn!! Dit is veel waard!! En mooi dat jullie daar een artikel over schrijven!

Wat vind je goed aan het blad? Welk cijfer geef je de pluspunten?

De diversiteit aan onderwerpen. Er wordt geschreven over dingen die mij echt bezighouden als moeder. Er worden veel kleuren gebruikt in het blad, dit vind ik fris en vrolijk. De vormgeving is creatief en ook overzichtelijk.

Wat wil je veranderen aan het blad en kun je hier een cijfer voor geven?

Pagina 4 getest in dit nummer is voor mij een onoverzichtelijke pagina. De rest helemaal goed! Mijn complimenten!

Waarover zou je in een volgend nummer willen lezen? Geef hier een cijfer voor.

Een paar ideeën:

Zwangerschap

 • Hoe worden jeugdtrauma’s besproken bij de verloskundige? (er is een onderzoek gedaan door 4 de jaars studenten verloskunde hierover)
 • Hypno birthing ervaringen – ontspannen bevallen?!
 • Duurzaam inkopen doen voor je nieuwe kindje, tips, tests?
 • Kangoeroe methode. Ervaringen – onderzoek?

Gezond en Lekker:

 • Wassen van groente en fruit – krijgt je kind gif binnen wanneer je je groente niet goed wast? Wat is het verschil met biologisch voedsel?
 • Nog meer traktatie tips!! :D
 • Melk is goed voor elk? Onderzoeken naar melk en meningen van ouders. Wat geef je, je kind wanneer je geen koemelk gebruikt?

Dure koters:

 • hoe werkt marketing en hoe vatbaar zijn wij voor manipulatie? (bijvoorbeeld a merken – op ooghoogte in de supermarkt) en hoe objectief is dan een ervaring van een consument. Wanneer je niet alles weet?

Foto’s

Scores

 • Kon je de informatie goed gebruiken?
  7.0
 • Noem een voorbeeld van wat je hebt gebruikt. Welk cijfer geef je dit?
  8.0
 • Welk cijfer krijgt het beste artikel?
  8.0
 • Geef een cijfer voor de pluspunten?
  8.0
 • Wat wil je veranderen aan het blad en kun je hier een cijfer voor geven?
  9.0
 • Waarover zou je in een volgend nummer willen lezen? Geef hier een cijfer voor.
  8.0

Totale score

8.0
Freesoul

Freesoul

Ik ben een gelukkig getrouwde vrouw, moeder van twee zoontjes Tobin (6) en Rohan (4). Ik ben 35 jaar en net 27 weken zwanger voor de derde keer! Ik werk binnen de jeugdzorg als sociaal pedagogisch hulpverlener en intensief orthopedagogische gezinsbehandelaar. Ik ben eigenzinnig, creatief, eigenwijs, gevoelig en lief!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >