Buitenhof De Leistert is geweldig voor kinderen

Door: Brenda Bracke
Brenda Bracke
TESTMOEDER Brenda Bracke

Even voorstellen...

Ik ben Brenda, 38 jaar, getrouwd en mama van 2 dochtertjes, Yasmijn en Juliet. Ik vind het heerlijk om met mijn gezin leuke dingen te ondernemen en er op uit te trekken, daarom heb ik me opgegeven om Buitenhof De Leistert te testen.

7.8

voordelen

 • Luxe woning
 • Kaartjes Toverland
 • Omheinde tuin
 • Kindvriendelijk huis
 • Veel speelvoorzieningen

nadelen

 • Frituur lang wachten
 • Huisjes ver v rest park
 • Bewegwijzering
 • Geen traphek beneden
 • Indoorspeel niet leuk

Hoe vind je de kindvriendelijkheid van het park?

Verbaasd maar bovenal heel erg blij las ik de mail dat ik uitgekozen was als testmoeder voor Buitenhof De Leistert.
Dat had ik niet durven denken toen ik me ervoor inschreef op mamaplaats.nl. Wat geweldig, ik kan me geen mooier cadeau wensen voor ons 10-jarig huwelijksjubileum, alsof het zo heeft moeten zijn!

De voorpret is er al. En naast de koffers inpakken, ook nog een verrassing gehaald voor onze 2 dochtertjes, Juliet van bijna 2 jaar en Yasmijn die in augustus 4 jaar wordt. Met 2 nieuwe poppen in de koffer als verrassing wordt het weekend voor hun extra leuk. Deze krijgen ze als we op de plaats van bestemming zijn. Het is spannend als we het terrein van Buitenhof De Leistert oprijden: wat een groot park, waar zou onze woning zijn, hoe ziet de inrichting er uit en hoe zullen onze kinderen er op reageren. We weten dat het een luxe vakantieboerderij voor 5 personen is en dat het kindvriendelijk is.

De receptie

Eenmaal aangekomen moest natuurlijk eerst de verrassing gegeven worden... hoera! Een nieuwe pop. Met hun nieuwe pop in de hand rennen onze kleine dames door het huis, ze vinden het helemaal geweldig. Bij de aanblik van de tuin staan ze al te popelen bij de deur: heerlijk buiten spelen. De tuin is echt heel groot en omdat we een kindvriendelijke woning hebben, is de tuin volledig omheind. Dit is echt een pluspunt, zo kun je je kinderen met een veilig gevoel buiten laten spelen. Daarnaast zijn er nog meer kindvriendelijke elementen, zoals de wandcontactdozen, een traphekje en een bolderkar.

De medewerkers van de receptie zijn ontzettend behulpzaam. Ze vertellen dat er van alles te doen is in de omgeving. Wij willen graag naar Toverland, dat lijkt ons heel leuk. Wat fijn dat je hier kortingskaartjes kunt kopen voor Toverland. Ze wensen ons veel plezier, en daar gaan we dan … ;). Bij het inchecken hadden we al gezien dat je bij de receptie goedkopere toegangskaarten kunt kopen voor Toverland. Dat lijkt ons wel een leuk idee voor de volgende dag... Nog even frietjes halen bij de snackbar, daarna in bad en slapen maar!

Het park is kindvriendelijk opgezet, wel is het ver lopen naar de voorzieningen zoals de receptie, het winkeltje, het zwembad e.d. Er zijn veel speelvoorzieningen aanwezig, dat is erg leuk voor de kinderen. En er is een fantastisch bos op enkele meters afstand.

Luxe woningen

De woningen zien er echt prachtig uit. Allemaal zien ze er net iets anders uit, maar het is 1 geheel, net een klein dorp. Fijn is, dat je een eigen parkeerplaats hebt, zodat je je auto bij de hand hebt. Bij binnenkomst valt de grote hal op, heel handig met veel tassen, buggy’s etc. Het toilet is heel netjes, ook de berging ziet er goed uit. Hier staat de bolderkar: daar gaan we plezier van hebben. 

De keuken en woonkamer zijn niet gescheiden, maar dat is juist heel prettig: zo kun je koken terwijl je wel bij je gezin bent. Er zit een vaatwasser in, dat is handig zeg. De koelkast bevat ook een diepvries, bij warm weer kun je hier ijsjes in leggen, dat komt altijd van pas. De banken zien er comfortabel uit, en de tv is van een prettig formaat. Ook zit er een dvd-speler bij. Ook leuk is, dat er een radio-cd-speler is: de meiden kunnen dan hun dansjes oefenen op de cd’s die we meegenomen hebben. Fijn is ook dat er een kinderstoel aanwezig is in de woning, zodat Juliet veilig kan zitten om te eten.

De tuin

Wat ik net al zei, zo ontzettend fijn dat deze omheind is! Hierdoor kunnen de kinderen heerlijk rondrennen en spelen. Ook een veilig gevoel, als je even naar binnen gaat, weet je dat je kinderen niet ver weg kunnen zijn. Het tuinmeubilair is van goede kwaliteit en zit prima. Lekker zo in de tuin met mooi weer. Onze woning grenst aan de rand van het park, dus we hebben vrij uitzicht.

Ben je tevreden over het aanbod van faciliteiten (Plaza, subtropisch zwembad, speeltuin, fietsverhuur)?

Er is veel te doen op het park. Het zwembad is niet heel erg groot, maar het is netjes en verzorgd. Er zijn diverse speeltuinen verspreid over het terrein, dat is echt heel erg fijn. Het Plaza bevat o.a. een frituur, een restaurant en een klein indoor speelgebied. De grote speeltuin heeft voor elke leeftijd wel wat wils.

Eten op het park

Op het park kun je uit eten gaan in het restaurant, of bij de snackbar frietjes halen. Ook kun je bij een andere hoek pizzaslices halen. Wij gaan voor frietjes, dat vinden de kinderen heerlijk. Ook papa en mama vinden dat niet erg, we zijn immers lekker even er tussen uit.

De speeltuin

Er zijn verschillende speeltuinen op het park. Waar je woning zich ook bevindt, er is altijd wel een speeltuin in de buurt. Er is voor elk wat wils. De kinderen hebben hun zinnen gezet op de grote speeltuin bij het Plaza. Dit is inderdaad een hele grote speeltuin zeg. Yasmijn rent al gelijk naar de hoogste glijbaan. Oei, die is best hoog. Maar ze herpakt zich en stoer gaat ze er vanaf. Juliet kijkt naar haar grote zus en wil natuurlijk ook even glijden. We zoeken een wat lagere glijbaan voor Juliet en hoppa… daar gaat ze trots van de glijbaan. Dan nog even samen op de wip om vervolgens naar een grote schommel voor zijn tweeën te rennen. Ja, dat snappen we wel, dat ziet er ook geweldig uit. Even snel een foto maken, want ze zijn zo enthousiast, ze willen alweer naar het volgende speeltoestel. Leuk hoor. Papa en mama kunnen even zitten, de kinderen vermaken zich wel. Ook is er een kleine kinderboerderij. De dieren worden goed verwend door alle gasten, het is bijna dringen om de dieren iets te eten te kunnen geven. De kinderen vinden het superleuk hier.

Het bos

Het bos is op hele korte afstand, zo’n 100 meter. Lekker met de bolderkar lopen in het bos. Het is heerlijk, en de kinderen zien veel. Eikels en kastanjes oprapen, takjes, kabouterhuisjes natuurlijk waarbij de kabouters altijd net even weg zijn, en de verzonnen vos zoeken natuurlijk. Hier kunnen we echt wel uren wandelen. Jammer dat we er maar een weekend zijn, heerlijk is het.

Het zwembad

Lekker even spetteren in het water. Yasmijn vertoont haar zwemkunsten want ze zit al op Teddybeer Goud. Dat moet ze natuurlijk even aan papa laten zien. Juliet is dol op water, ze kan hier zichzelf goed vermaken. Het is altijd fijn om te kunnen zwemmen. Wat een heerlijk weekend is dit toch.

Werden er voldoende recreatie-activiteiten aangeboden?

Er werden wel recreatie-activiteiten aangeboden, maar in het recreatieprogramma stond dat dit was voor kinderen vanaf 4 jaar. Mijn oudste dochter is 3 jaar, dus hadden we niet het idee dat ze er al aan mee kon/mocht doen.

Sluiting van de grote speeltuin gedurende de Paasochtend tot 13 uur (ivm het paaseieren zoeken om 13 uur) viel wel tegen eerlijk gezegd, we hadden onze dochters beloofd dat ze op die ochtend in de speeltuin mochten spelen, wat dus niet ging. Dat was jammer. De volgende dag weer een poging gedaan, onze dochters vonden het heerlijk spelen in de speeltuin.

Hoe vind je de kindvriendelijkheid van de vakantieboerderij?

De vakantieboerderij was super kindvriendelijk, we hadden een kindvriendelijke 5-persoons luxe vakantieboerderij. Grote pluspunt was de grote, omheinde tuin waarin onze kinderen heerlijk veilig en rustig konden spelen. De bolderkar vonden ze fantastisch, super dat die er bij was.

Het traphekje bovenaan de trap is erg handig (beneden zou er ook nog wel eentje mogen ;) en de kindvriendelijke stopcontacten en het kinderkapstokje maken het geheel af.

Wat vind je van de schoonmaak van de vakantieboerderij en de properheid van het terrein en faciliteiten?

Schoonmaak was heel erg goed, het terrein en de faciliteiten waren netjes. Nergens lag troep, alles zag er heel schoon en hygiënisch uit. Onze accommodatie was ook erg schoon en fris. Perfect verzorgd!

Ik moet zeggen dat ik vaak op een vakantiepark ben geweest, en dat het huisje bijvoorbeeld niet helemaal schoon was of dat ik allemaal papiertjes in de speeltuinen zag liggen die kinderen dan hadden laten rondslingeren. Dit zie je hier in het park niet gebeuren waardoor alles heel erg netjes is, mijn complimenten.

Hoe is de ligging van het park t.o.v. omgeving, leuke uitjes in de omgeving?

We zijn naar Toverland geweest, dat was op zo'n 20 minuten rijden van het park. Dat is erg fijn, lekker dichtbij en het mooie is dat je bij de receptie kortingskaartjes voor Toverland kunt kopen.

Het park is landelijk gelegen, dit houdt in dat je geen grote stad binnen een paar minuten kunt bereiken. Maar je gaat niet voor niets naar een vakantiepark, juist om even weg te zijn van je drukke leven.

Dag 2: Toverland

Wat een fantastisch park voor kleine kinderen, en heel dichtbij. In nog geen 20 minuten ben je er al. Dat is ook fijn voor de terugreis, je bent zo weer thuis bij Buitenhof De Leistert. De kinderen hebben heerlijk gebadderd en gebubbeld in de whirlpool en zijn daarna als een blok gaan slapen. Dat biedt ons de gelegenheid om de sauna uit te proberen... Fantastisch. Wat een luxe om zo te kunnen relaxen.

Dag 3

Het bos ligt op ongeveer 100 meter afstand, dus we gaan met de bolderkar een fijne boswandeling maken. Wat een groot en mooi bos. Met een grote omweg via een paar speeltuinen op het park lopen we weer terug naar ons huisje. Even genieten van een lunch met croissantjes, die kun je vers in de winkel bij het Plaza kopen. 's Middags een tour gemaakt langs het zwembad. Het is niet heel groot, maar het ziet er netjes en verzorgd uit. De grote speeltuin die er naast ligt, lonkt naar onze 2 dametjes. Maar helaas zijn ze te moe om nog te spelen, ze hebben al zoveel gedaan. We beloven dat ze daar de volgende dag mogen spelen.

Dag 4

Laatste dag... De beloofde tocht naar de grote speeltuin. Yasmijn heeft hier al zin in gehad sinds we op de eerste dag het terrein opreden. Er is voor elk wat wils, kinderen van alle leeftijden kunnen hier spelen. Na het spelen gaan we terug naar het huisje waar Yasmijn en Juliet zich nog uitleven in onze tuin, al spelende met de bolderkar en de nieuwe poppen. Ze vinden het superleuk en willen eigenlijk niet naar huis ... Maar ja, we moeten weer ruimte maken voor het volgende gezin wat hier kan gaan genieten.

Het was een mooi weekend. De kinderen hebben het fantastisch gehad, en met het welbekende cliché wil ik het afsluiten: als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders het ook naar hun zin. We hebben een fijne tijd gehad, dank aan Mamaplaats en Buitenhof De Leistert dat we dit weekend hier hebben mogen verblijven. Het is voor herhaling vatbaar ;).

We gaan dit ook onthouden voor als we nog eens met opa en oma weg willen gaan, er zijn nog veel grotere woningen, je kunt hier met meerdere gezinnen verblijven. Dus dat komt vast wel goed!

Tot de volgende keer!

Groetjes Brenda, Martijn, Yasmijn en Juliet

Scores

 • Hoe vind je de kindvriendelijkheid van het park?
  8.0
 • Ben je tevreden over het aanbod van faciliteiten (Plaza, subtropisch zwembad, speeltuin, fietsverhuur)?
  7.5
 • Werden er voldoende recreatie-activiteiten aangeboden?
  6.0
 • Hoe vind je de kindvriendelijkheid van de vakantieboerderij?
  9.0
 • Wat vind je van de schoonmaak van de vakantieboerderij en de properheid van het terrein en faciliteiten?
  8.0
 • Hoe is de ligging van het park t.o.v. omgeving, leuke uitjes in de omgeving?
  8.0

Totale score

7.8
Brenda Bracke

Brenda Bracke

Ik ben Brenda Bracke en trotse mama van 2 dochtertjes, Yasmijn en Juliet. Ik ben getrouwd met Martijn. Samen genieten we van onze kinderen.

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >