'Beste Koop voor je kind' van de Consumentenbond

Door: Danellie
Danellie
TESTMOEDER Danellie

Even voorstellen...

Een mail met, "het testen kan beginnen". Nog diezelfde middag ligt er een envelop in de bus, met daarin het magazine Beste Koop voor je kind.Een blad dat twee keer per jaar wordt uitgegeven door de Consumentenbond. Iets meer dat een jaar geleden heb ik de eerste editie van het blad gelezen en vond het interessant. Ik ben dus benieuwd wat er nu in zal staan.

Omdat ik doordeweeks niet veel tijd kan vinden om te lezen, besluit ik het magazine in de trein op weg naar mijn werk te lezen.

8.3

voordelen

 • Blad hielp met beslissen over nieuwe aankoop
 • Vrolijke uitstraling, mooie kleuren
 • De inhoudsopgave is duidelijk
 • De informatie in de artikelen is goed bruikbaar
 • Heel erg overzichtelijk
 • Het blad leest lekker weg

nadelen

 • Ik zou meer alternatieve zaken testen

Kon je de informatie uit het magazine goed gebruiken en welk cijfer geef je dit?

Ja, ik kon de informatie in de Beste Koop van de Consumentenbond heel goed gebruiken. Zo heb ik gekeken naar de fietsstoeltjes (ik was op zoek naar een nieuwe, maar naar het lezen van het blad is dat niet meer nodig). Ik heb ook nog even gekeken op de lijst met kinderdagverblijven en hoe de bekers uit de test kwamen. Allemaal nuttige/bruikbare informatie.

Noem een voorbeeld van wat je hebt gebruikt en hoe je er je voordeel mee hebt gedaan. Welk cijfer geef je dit?

Ik was er over aan het denken om een nieuw fietsstoeltje voor voor op de fiets aan te schaffen. Nu komt het merk dat ik al heb het best uit de test, geen nieuw fietsstoeltje nodig dus. Het kinderdagverblijf waar onze dochters naartoe gaan, staat niet in de lijst met falende kinderdagverblijven, had ik ook niet verwacht eigenlijk. Het verbaast mij wel hoeveel er eigenlijk in staan. In deze tijd, waarin ze moeten vechten om klanten, dat er niet beter op kwaliteit wordt gelet door deze organisaties.

Verder koop ik de beker uit het artikel drinken zonder dweilen. Zodra mijn dochter echter merkt hoe het werkt, is het alsnog dweilen geblazen. Na kort onderzoek onder moeders op internet blijkt dat er een soortgelijke beker bestaat van een ander merk, die wel anti lek is.

Twee van de speeltjes die zijn meegenomen in het onderzoek, liggen bij ons in de kast. Ze scoren beide onvoldoende, waarvan één een hele dikke. Ik ga ze weggooien!

Welk artikel/onderwerp sprak je het meest aan en waarom? Welk cijfer krijgt dit artikel?

Op de voorkant worden een aantal onderwerpen aangekondigd. Degenen die mij gelijk aanspreken zijn de fietszitjes test, falende kinderdagverblijven en gif in houten speeltjes. Bij de eerste verjaardag van onze oudste hebben we houten speelgoed gevraagd, ivm duurzaamheid. Veel van dat speelgoed speelt onze jongste nu nog mee.

Wat vind je goed aan het blad? Welk cijfer geef je de pluspunten?

De omslag ziet er kleurrijk en aantrekkelijk uit, het blad voelt als een magazine, niet zomaar een 'blaadje van de consumentenbond'. De inhoudsopgave is duidelijk en maakt het mogelijk snel te scrollen naar de onderwerpen die je lezen wilt. De 9 tests worden aangeduid met een gekleurd paginanummer en een test ‘stempel’. De artikelen zijn 2 ½ a 3 pagina’s lang. 

De informatie in de artikelen is goed bruikbaar. Zo worden er bijvoorbeeld in deze uitgave bespaartips gegeven, tips waar je goed kunt wandelen met een kinderwagen en staan er recepten in voor een gezonde verjaardagtraktatie, waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt. De testresultaten worden in een schema laten zien waarbij de predicaten ‘beste uit de test’ en ‘beste koop’ worden gebruikt, net zoals bij andere consumentenbond tests.

Wat wil je veranderen aan het blad en kun je hier een cijfer voor geven?

Dat het blad lekker wegleest en er veel bruikbare items in staan, vind ik positieve punten. Ik zou ter verbetering aan dragen dat er ook alternatieve zaken worden getest. Er zijn, bijvoorbeeld in de test van houten speelgoed, nog meer aanbieders van, naar wat zijzeggen, eco hout. Zo ook met de tandpasta test.

Waarover zou je in een volgend nummer willen lezen? Geef hier een cijfer voor.

Wat ik daarom terug zou willen zien is een test van biologische kinderhapjes van niet alleen de gevestigde namen. Ook een test over moederfietsen vs gewone fietsen en autostoeltjes hebben mijn interesse.

Foto’s

Scores

 • Kon je de informatie goed gebruiken?
  8.0
 • Noem een voorbeeld van wat je hebt gebruikt. Welk cijfer geef je dit?
  9.0
 • Welk cijfer krijgt het beste artikel?
  9.0
 • Geef een cijfer voor de pluspunten?
  9.0
 • Wat wil je veranderen aan het blad en kun je hier een cijfer voor geven?
  7.0
 • Waarover zou je in een volgend nummer willen lezen? Geef hier een cijfer voor.
  8.0

Totale score

8.3
Danellie

Danellie

Ik ben... woonachtig in de provincie Noord-Brabant, vrouw van, moeder van 2 prachtige meiden van 1 en 5, werkzaam bij een zorgverzekeraar, dol op beurzen, gek op reviews, interviews en testen, heel bewust niet heel bewust met alles bezig

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >