Beste koop voor je kind - de Consumentenbond

Door: jacolien1983
jacolien1983
TESTMOEDER jacolien1983

Even voorstellen...

Hallo Mamaplaats moeders, ik ben Jacolien en ik probeer altijd heel bewust aankopen te doen. Het liefst zo goedkoop en duurzaam mogelijk. Het blad de Beste Koop van de Consumentenbond lijkt mij een fantastische kans om nog meer er uit te halen wat er in zit. Vooral gezien de dure periode met 2 kleine kinderen.

8.3

voordelen

 • Een mooi en stevig blad
 • Diversiteit aan onderwerpen
 • De voorpagina laat goed zien wat de inhoud is van het blad
 • Mooie kleuren

nadelen

 • Gerelateerde artikelen stonden niet bij elkaar

Kon je de informatie uit het magazine goed gebruiken en welk cijfer geef je dit?

Ja, ik heb Het blad de Beste Koop van de Consumentenbond goed kunnen gebruiken en de informatie die erin stond was erg nuttig voor mij. Bijvoorbeeld de artikelen over het kinderdagverblijf, trakteren en fietsstoeltje waren allemaal redelijk passend en interessant voor mij. Mijn kindje is bijna jarig en de tips die in het artikel over trakteren stond heb ik wel meegenomen. Vooral om hem te kunnen overtuigen, mama kan natuurlijk wel zeggen dat chips niet leuk is om te trakteren (en ongezond natuurlijk) maar als hij een plaatje ziet van wat ook kan raakt hij sneller overtuigd! Leuk!

Noem een voorbeeld van wat je hebt gebruikt en hoe je er je voordeel mee hebt gedaan. Welk cijfer geef je dit?

Ik ben me bewuster van het feit dat mijn kinderen dagelijks (al is het maar even) naar buiten gaan. Lekker ravotten, klimmen en klauteren. Dit las ik het artikel over de stijging van kinderen met overgewicht in Nederland. Best shockend zeker als je aan het lezen bent en merkt dat ook bij ons er kleine gewoontes ingeslopen zijn. Eventjes wakkergeschud ben ik nu zeker. Wij nemen echt vaak de auto bijvoorbeeld, dat is handig en bespaart tijd. Maar hoeveel tijd bespaart het werkelijk als je kind vervolgens zeker een half uur 'moet' bewegen. Samen boodschapjes doen en met een tasje wandelen is ook best te doen en zorgt voor wat extra beweging. 

Welk artikel/onderwerp sprak je het meest aan en waarom? Welk cijfer krijgt dit artikel?

Wederom het artikel ‘Dit wil je niet?’ sprak mij het meeste aan. Het gaat over kinderen (en baby’s) die te dik zijn. En wat je hier aan zou kunnen doen of eventueel te voorkomen. Ik vond het allereerst nogal heftig te lezen dat het aantal peuters met overgewicht in de afgelopen 15 jaar met 30% is toegenomen. Ik vind het vooral interessant te lezen dat het juist met heel kleine dingen is op te lossen/voorkomen. 

Wat vind je goed aan het blad? Welk cijfer geef je de pluspunten?

Het blad Beste koop van de Consumentenbond geeft heel duidelijk diverse onderwerpen aan die interessant zijn voor (aanstaande) ouders met kinderen in diverse leeftijdsklassen. Zo kan ik het gemakkelijk doorgeven aan vriendinnen. We hebben een soort van wissel poule, iedereen koopt af en toe een tijdschrift en deze rouleren we totdat je het aangeschafte tijdschrift weer terug hebt. Bij dit tijdschrift weet ik zeker dat het interessant is voor zowel mijn zwangere vriendinnen als de vriendinnen met jongere en oudere kinderen. Divers, fris en leuk zo beschrijf ik het blad graag. 

Wat wil je veranderen aan het blad en kun je hier een cijfer voor geven?

Ik zou niets kunnen bedenken wat er veranderd zou kunnen worden. Ik vind het blad interessanter dan ik in eerste instantie voor ogen had. Ik verwachtte er eigenlijk niet zoveel van, dit heeft heel positief uitgepakt. ik ben echt enthousiast geworden over de manier van schrijven en ik denk er zelfs over om een abonnement aan te schaffen. Mits mijn mede tijdschrift poule moeders hiermee akkoord gaan natuurlijk ;)

Waarover zou je in een volgend nummer willen lezen? Geef hier een cijfer voor.

Onderwerpen als pretparken, speelhallen en campings die geschikt zijn voor kinderen t/m 3 jaar. Erg specifiek voor de kleintjes dus in mijn geval. Maar mocht er iets komen voor oudere kindjes dan kan ik daar natuurlijk ook informatie uithalen.

Foto’s

Scores

 • Kon je de informatie goed gebruiken?
  8.0
 • Noem een voorbeeld van wat je hebt gebruikt. Welk cijfer geef je dit?
  8.5
 • Welk cijfer krijgt het beste artikel?
  9.0
 • Geef een cijfer voor de pluspunten?
  8.0
 • Wat wil je veranderen aan het blad en kun je hier een cijfer voor geven?
  9.0
 • Waarover zou je in een volgend nummer willen lezen? Geef hier een cijfer voor.
  7.5

Totale score

8.3
jacolien1983

jacolien1983

Ik ben een vrolijke, optimistische en positief ingestelde vrouw en trotse moeder van Joas (5) en Levi (3). Mijn 'vrije' tijd besteed ik graag aan de kinderen; buiten spelen, zingen of verhaaltjes lezen zijn favoriet! Verder vind ik heerlijk om me bezig te houden met fotografie en haken.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Winnen! 3 x €50 shoptegoed bij Limango

De zomervakantie zit er weer op en de scholen gaan weer beginnen. Wij hebben een super leuk cadeau om het scho... >

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >