Babycook solo getest door curly

Door: Joycebl
Joycebl
TESTMOEDER Joycebl

Even voorstellen...

Ja!! Ik mag de babycooker gaan testen!! Gisteren werd deze bezorgd en wat blij kun je zijn met een pakketje! Naast de babycooker Solo zat er ook een kookboek bij, een mandje zodat je ook pasta en rijst kunt stomen en 2 siliconen bollen waar je kruiden in kan doen.

Ik vind vers eten heel belangrijk voor m'n kleine vriend, dus ik hoop dat deze cooker het voor mij een stuk makkelijker gaat maken. Om de cooker zo goed mogelijk te testen ga ik ook voor m'n neefje van 9 maanden koken.

7.0

voordelen

 • apparaat slaat vanzelf af
 • Altijd juiste hoeveelheid
 • Pure, malse en lekkere smaak
 • Apparaat slaat vanzelf af
 • makkelijk, gebruiksvriendelijk apparaat
 • Makkelijk schoon te maken

nadelen

 • Deksel sluiten is lastig
 • Klein voor grotere eters
 • Maatbeker mag groter zijn

De test

De eerste keer testen verliep niet geheel vlekkeloos. De babycooker stoomt natuurlijk en ik had hem doodleuk op het aanrecht onder de keukenkastjes gezet, gevolg alles vochtig en de druppels dropen van de tegels.

Je moet even handigheid krijgen met hoe de maatbeker op het apparaat moet en hoe je het klepje goed dicht krijgt. Het stomen is zo simpel, als het niet heet zou zijn kan mijn dochter het zelfs.

Eerste keer broccoli met aardappel en gehakt gemaakt. Heel makkelijk, apparaat slaat vanzelf af, dus je hoeft er niet bij te blijven staan.

Ook heb ik een stukje zalm gestoomd met courgette en aardappel en daarna zelf even geproefd. Heerlijk! Zo lekker makkelijk. Daarna had ik de smaak echt te pakken en heb allerlei groentes gestoomd en geprobeerd. Een van de favorieten voor dit seizoen was toch wel pompoen. Heerlijk zachte romige smaak, die m'n zoon hiervoor nog nooit had gegeten.

Ik stoom, pureer en vries het vervolgens in tussen andere huishoudelijke taken door. Ik maak een portie wat ik nodig heb en de rest doe ik in ijsklontzakjes in de vriezer. M'n vriendje is geen grote eter, dus op die manier kan ik per keer afbreken wat ik nodig heb.

Eindoordeel

Mijn eerste indruk riep wat twijfels op, mooi apparaat, vrij simpel, maar toch even de gebruiksaanwijzing lezen en wat mij opvalt zijn de taalfouten. Kleintjes of stukjes tekst die niet vertaald waren, maar ik vond het wat onprofessioneel.

Wat ik heel handig vond zijn de tips over hoelang producten gestoomd moeten worden. Op de maatbeker staan streepjes met 1, 2 en 3 en tot zover vul je de beker met water. In de handleiding staat precies voor welk product je welk streepje moet aanhouden. En heel belangrijk, de smaak! Ik heb het zelf geproefd, de smaak na het stomen vind ik heel puur en lekker, velen malen beter als met koken. Als het mandje groter was geweest, had ik voor het hele gezin de groente gestoomd. Misschien is een familycooker een idee;)

Het stomen gaat vanzelf, apparaat slaat af als die klaar wat ik super handig vind. Ik heb geen tijd om er naast te blijven staan. Het stoommandje voor rijst en pasta vond ik erg prettig. Ik moet toegeven dat ik de eerste keer te veel past erin had gedaan, waardoor deze niet gaar was. Later heb ik hem nogmaals getest met rijst en dat ging super.

Mijn zoon en mijn neefje hebben allebei gesmuld van de hapjes en zullen dat zeker blijven doen. Zelfs voor m'n dochter van 4 gebruik ik het apparaat, een verse appel compote bij het eten is zo gemaakt zonder toegevoegde suikers!

Mijn oordeel: kopen! Het is een makkelijk, gebruiksvriendelijk apparaat. Schoonmaken gaat vrij simpel. Het stoommandje/maatbeker mag wat groter. Voor oudere baby's die grotere porties eten is deze wat aan de kleine kant. Het sluiten van de deksel verloopt niet altijd soepel, lijkt alsof deze niet lekker vast klikt. De cooker zelf is een compact apparaat wat makkelijk in een keukenkast past. Ik ben er ontzettend blij mee! Op deze manier kan ik makkelijk gezond eten bereiden voor m'n zoon!

 

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  4.0
 • Uiterlijk
  8.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  7.0
 • Uitstraling
  9.0

Totale score

7.0
Joycebl

Joycebl

Ik ben een trotse mama van 2 kanjers. Ik heb mijn baan op kantoor opgegeven en ben nu fulltime mama. Nooit geweten dat ik dat kon. Maar inmiddels vind ik het heerlijk. Tuurlijk, iedereen heeft een verzetje nodig, dus ik probeer regelmatig tijd te maken voor vriendinnen om wat leuks te gaan doen. Na de geboorte van mijn dochter in 2009 dacht ik dat ik nooit de liefde voor haar met een ander kindje zou kunnen delen, maar na verloop van tijd wisten we dat dat wel zou kunnen en hoe leuk het voor haar zou zijn om een broertje of zus te hebben. In 2013 is haar broertje geboren. Vanaf dag 1 is ze stapelverliefd op hem. We zijn gelukkig en compleet!!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >