Babycook duo getest door binge

Door: binge
binge
TESTMOEDER binge

Even voorstellen...

Hallo

Wat een verassing was het dat iemand van mamaplaats belde dat wij de Babycook Duo mochten testen. Vorige week vrijdag kwam hij aan, net op de dag dat wij op vakantie gingen dus het was nog een weekje wachten voordat we echt konden zien wat we hadden gekregen.

7.8

voordelen

 • Je hoeft niet op de tijd te letten
 • Heerlijk van smaak
 • Aan 2 kanten koken; scheelt pannen
 • Smaak van groenten blijft goed bewaard
 • Makkelijk schoon te maken
 • Veilig voor kinderen

nadelen

 • Deeg van de pannenkoeken waren slapjes
 • Sommige recepten leken niet te kloppen

De test

Gister heb ik samen met Jesse (deze week 5 jaar), Reza (al 3 weken 2 jaar) en Vigo (10 maanden) de doos opengemaakt. Dat was wel een feestje, ze waren reuze benieuwd naar wat ze hadden gekregen. Maar dat was van korte duur. O is dat het en weg waren ze. En toen was ik nog als enige enthousiast.....

Het bijbehorende kookboek was wel weer interessant, want lekker eten dat willen ze wel. Ik besloot om eerst maar eens simpel te beginnen. Ik ben van het eerst proberen en dan pas lezen maar heb braaf de handleiding doorgelezen. Die was niet zo lang en duidelijk dus ik kon al snel aan de slag.

Ik ben gestart met de perencompote (maar dan met appels want die hebben we genoeg aan de appelboom hangen). Schillen, snijden, stomen met de Babycook en pureren met de Babycook. Alles werkte even makkelijk, en 15 minuutjes later had ik een heerlijke appelcompote. Reza en Vigo hebben hem allebei geproefd en vonden hem in ieder geval erg lekker.

Morgen wil ik de rijst gaan proberen. Ben benieuwd of dat ook zo simpel werkt want ik zag al dat er daar weer een apart mandje voor bij zit.

Zondag 20 oktober

De 2e dag dat ik ga testen, ook nu maak ik het mezelf niet te moeilijk. Ik ga rijst maken. Er zit een apart mandje voor rijst bij met weer een gebruiksaanwijzing. Ook deze lees ik maar eerst, maar gelukkig is ook deze simpel en vrij kort. Rijst afwegen, water bijvullen en stomen. En 20 minuten later is het klaar. Niet sneller dan normaal maar wel makkelijk want na de druk op de knop hoef ik er 20 min lang niet naar te kijken.

En het resultaat, heerlijk, de rijst is net zo lekker als rijst die gestoomd is met een stoommandje.

Dinsdag 21 oktober

Vandaag ga ik met beide setjes tegelijk werken. Ik heb ondertussen ontdekt dat ik zelf niet op de tijd hoef te letten. Bij 3 eenheden water kookt/ stoomt de Babycook 20 minuten en daarna stopt hij vanzelf. Als ik tussendoor wil controleren kan dat en hij gaat gewoon verder waar hij is gebleven. Handig, zeker omdat ik ook alle helpende handjes in de gaten moet houden.

Op het menu staat macaroni met verse groente, zelfgemaakte saus met gehaktballetjes. Reza helpt met de boontjes snijden . Ze proeft ze eerst even voordat ze gekookt zijn zodat ze goed kan vergelijken .....

De boontjes koken we aan de ene kant en 10 minuten later gaat de macaroni aan de andere kant. Ondertussen kan ik verder met de rest, ik hoef niet op de tijd te letten, het kookt niet over en het scheelt me ook nog eens pannetjes.

En het resultaat:

Heerlijk........ lees snel verder want er komt nog veel meer aan over de Babycook DUO

Donderdag 24 oktober

Vandaag stonden de pannenkoekjes op de planning. Helaas ging dat niet zo goed. Het deeg was heel slap. Dus heb ik maar gauw de mixkom gepakt en ben ik zelf beslag gaan kloppen. Gelukkig ook niet veel werk. Wat er precies mis is gegaan weet ik niet, misschien puls ik te lang, of te kort.

Zondag 27 oktober

We hebben gister chinees gehaald en hebben nog wat over. Dat eten we vandaag maar ik wil nog wat rijst bijmaken. Dat is zo goed gegaan de vorige keer dat ik nu aan 2 kanten tegelijk een mandje rijst maak.

Maandag 28 oktober

Vandaag aten we macaroni. De macaroni heb ik al een keer geprobeerd in de Babycook maar daar kan natuurlijk nooit genoeg in voor 5 personen. Dus de macaroni ging vandaag gewoon in de pan. ik heb de Babycook vandaag gebruikt voor de saus. Ik weet niet hoe het bij jullie gaat maar bij ons zijn we met zijn vijven en het komt regelmatig voor dat er 5 verschillende bordjes op tafel staan. En met 4 pitjes is dat soms wel goochelen.

In de ene kant deed ik vandaag de courgette en tomaat voor de saus. Aan de ander kant de paprika. Stomen, daarna pureren en dan de sausjes per bord mengen. Dat ging wel makkelijk. Ik heb de sauzen klaarstaan en een paar pannetjes met vlees, groente en macaroni. Per bord maak ik dan de samenstelling die gewenst is. Iedereen had dus een heerlijk bordje eten. (Het was niet sneller klaar door de babycook maar door het stomen merk ik wel dat de smaak van de groenten goed bewaard blijft dus dat was erg lekker.) Mijn sausjes zijn dus ook allemaal anders. Voor onze jongste heb ik er wat kookvocht bijgedaan en 2 pulsen gegeven zodat het sausje glad was. voor de oudste 2 heb ik de groenten gewoon heel gelaten.

Woensdag 30 oktober

Vandaag staan de zweedse kaneelkoekjes uit het kookboek op de planning. Ik vind het wel een beetje een vreemd recept maar ik ben aan het testen dus ik volg het maar. (Ik bak best wel vaak en maak het deeg eigenlijk heel vaak op gevoel)

Eerst zet ik alle ingrediënten klaar want ik wil vandaag graag een filmpje maken. We hebben zelf kippen in de tuin en er staat dat we kakelverse scharreleieren nodig hebben dus daar zorgen we ook nog even voor. Reza en Vigo gaan helpen. Eerst met de eieren halen bij de kippen (we hebben er maar 2 in het hokje gevonden dus ik ben blij dat er net vandaag geen kapot valt of toch net wat te hardhandig wordt gedragen). daarna gaan ze snel naar hun stoeltjes om te helpen bakken. Ze vinden het in ieder geval altijd heel leuk om mee te helpen als ik wat ga koken of bakken maar ik denk dat dat vooral komt doordat ze ook heel graag proeven wat er gemaakt wordt.

Het deeg is nogal slap maar ik geef het het voordeel van de twijfel omdat het ook nog 3 uur in de koelkast moet. Ik heb al snel opgeruimd omdat het schoonmaken best makkelijk gaat. Fijn want bakken is leuk maar bakken met de kinderen geeft vaak meer rommel dan ik zou willen en opruimen is toch niet zo een heel grote hobby van me.

Na 3 uur is het deeg nog steeds waterig. Ik gok er dus op dat er een foutje in het recept staat (1 el bloem en 2 hele eieren is toch wel een vreemde verhouding) en doe er nog wat bloem bij, flink wat zelfs. Daarna maken we bolletjes want het deeg is echt niet goed genoeg om uit te rollen en uit te steken en we drukken die plat.

Dan nog even de oven in en al snel ruikt het heerlijk. Na het maken van de foto is er grote haast om de koekjes te testen. En ja hoor, ze zijn dan niet helemaal volgens recept gemaakt maar ze zijn wel goedgekeurd.

Vrijdag 1 november

Vandaag gebruik ik de babycook om een potje voor mijn zoontje te maken. Wij gaan hebben wat gepland wat voor hem niet geschikt is dus deze keer speciaal wat voor hem.

Ik heb de zalm aardappel courgette uit het boekje bij de beschrijving gekozen. Ik weeg alle ingrediënten af en vul het water in het reservoir met 3 eenheden. Daarna zet ik de babycook aan en heb ik even tijd om alle andere voorbereidingen voor het avondeten te doen. 20 min later gaat de piep en is zijn potje bijna klaar, ik doe het in de mengkom met een beetje water (minder dan de helft zoals in het recept staat) en geef het 2 korte pulsen. En dan is zijn potje klaar. Ik doe het in een kommetje, zet het in de koelkast en vlak voor het eten warm ik het op in de magnetron. Helemaal goed.

Zondag 3 november

We hebben nog courgette in de tuin dus ik besluit vandaag om een courgettesoep te maken. Ik vind in het kookboek de lichte soep van groene asperges en besluit die als leidraad te gebruiken. samen met de kinderen was ik de courgette en snij hem in blokjes (nou ja stukjes dan) We vullen het reservoir met 3 eenheden water en stomen de courgette. Daarna pureren we de courgette met 3 pulsen zodat het een zachte mousse wordt, voegen het kooknat en bouillonpoeder toe, maken het op smaak met wat room en ons soepje is klaar. Heerlijk. Alleen jammer dat we maar aan 1 kant een soepje hebben gemaakt wat het is wel wat weinig.

Maandag 4 november

Wortelstampot met worst en appelmoes. Dat is de planning. Eerst maak ik de appelmoes/appelcompote, die maak ik nu wel regelmatig. het is erg handig om hem met de babycook te maken omdat ik er weinig werk aan heb, er niet op hoef te letten onder het stomen en het verder geen plek op het fornuis kost. Vandaag kook ik alles gewoon in de pan maar voor mijn zoontje doe ik alles in een mengkom en geef het 2 pulsen. Voor mijn dochtertje weeg ik alles af en dat geef ik 1 puls.

Woensdag 6 november

Vandaag is het weer pasta dag, spaghetti deze keer. Ik maak de saus altijd zelf met veel groenten erin verwerkt. Vandaag maak ik de saus voor de kindjes met de babycook.

Eindoordeel

De afgelopen weken hebben we diverse maaltijden gekookt met de babycook. En dat was erg leuk. Hij kreeg een plekje op de aanrecht en ik denk dat ik hem wel iedere avond heb gebruikt. Soms om alleen maar worteltjes, boontjes of rijst te koken voor de kindjes. Maar ook regelmatig om een maaltijd te koken en dat dan af te maken per kind. (Voor mijn jongste zoontje dan stomen, kookvocht erbij en 2 pulsen. Voor mijn dochtertje stomen en dan soms helemaal niet of 1 x kort pulsen.) Handig want op die manier kon ik makkelijk voor iedereen hetzelfde maken maar dan wel aangepast. Ik heb hem ook regelmatig gebruikt om iets te bakken. Dat doe ik graag en veel en de kindjes vinden dat ook altijd erg leuk. De Babycook sluit daar goed bij aan omdat de kinderen goed kunnen meehelpen doordat hij erg veilig is.

Ik heb de Babycook weinig gebruikt om speciaal voor mijn kinderen een potje te maken. Dat had ik wel verwacht maar in de praktijk komt het er toch op neer dat je niet (ik in ieder geval niet) voor iedereen een verschillende maaltijd maakt. Ik heb maar een paar keer voor mijn zoontje alleen een potje gemaakt en dat was eigenlijk alleen maar als wij wat speciaals aten wat voor hem niet zo geschikt was.

Hoewel ik dus niet voor ieder kind apart ben gaan koken heb ik wel regelmatig eten gekookt voor iedereen maar dan heb ik dus bij het eten voor de jongste wat kookvocht gedaan en dat 2 pulsen geven. Op die manier werd het eten voor hem toch zacht en smeuïg. Bij het eten voor de oudste heb ik geen kookvocht gedaan want dat hoeft niet smeuïg en glad te zijn. Afhankelijk van wat het was heb ik het soms wel een puls gegeven en soms niet. Doordat ik de voeding zo zelf kon aanpassen vond ik de babycook heel erg handig en praktisch in gebruik.

Toen we de babycook kregen, kregen we ook beschrijvingen met recepten en een kookboek. Ik was erg benieuwd naar de recepten. Er staan veel leuke recepten in het kookboek maar er staan ook veel recepten in waar je speciaal boodschappen voor moet doen. dat heb ik bijna niet gedaan omdat het heel makkelijk is om je eigen draai aan de recepten te geven. En de voedingsmiddelen zijn meestal ook makkelijk te vervangen voor andere bijvoorbeeld meer seizoen gerichte voedingsmiddelen. Wij hebben een druk gezin met 3 jonge kinderen en ik merkte dat ik niet speciaal voor de jongste 2 maaltijden ben gaan maken en daarnaast voor ons ben gaan koken. Ik ben gaan bladeren in het kookboek en daar heb ik een idee uitgehaald voor het avondeten. De basis van alle 5 de gerechten bleef zo hetzelfde en ik kon toch een eigen potje voor mijn zoontje en voor mijn dochtertje maken. Heel handig. Wat ik vooral heel prettig vond was dat ik de babycook kon aanzetten en dat ik pas weer hoefde te kijken als hij klaar was. Hij kookt niet over, is goed dicht en alles is perfect gaar als hij stopt. En hij is ook nog eens handig om schoon te maken.

Helaas leken sommige recepten niet te kloppen. Ik heb wel alles wat ik geprobeerd heb makkelijk kunnen aanpassen dus uiteindelijk is alles wel gelukt.

Een heel groot voordeel voor mij is dat ik kan afwegen wat ik in de babycook doe en als ik dan voor mijn dochter een maaltijd maak dan weet ik precies wat en hoeveel daarin zit.

Maar het allergrootste voordeel vonden wij de smaak. Door het stomen blijft de smaak heerlijk behouden. Als ik kook dan kook ik bijv de groente soms net te lang waardoor ze wat minder knapperig zijn. Maar dat gebeurt nu dus niet meer omdat de babycook vanzelf stopt.

Mijn conclusie:

Ik ben erg tevreden met de babycook. Ik vind hem erg handig in gebruik, makkelijk te bedienen, makkelijk schoon te maken en veilig voor de kinderen. Hij is niet geschikt om maaltijden mee te maken voor het hele gezin (daar is hij ook niet voor bedoeld) maar hij is heel handig om onderdelen van maaltijden of maaltijden voor de kinderen te maken uit de ingrediënten die je voor het hele gezin gebruikt. Doordat je zelf kunt bepalen hoeveel kookvocht je erbij doet kun je zelf ieder gerecht zo vloeibaar maken als je wilt. Doordat je zelf kunt bepalen hoeveel pulsen je geeft kun je het zo glad maken als je zelf wilt. Je kunt dus alles maken van papje tot maaltijd. Het voordeel daarvan is dat hij geschikt is voor alle leeftijdsgroepen. Door het stomen is de smaak van de gerechten heerlijk.

Scores

 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Veiligheid
  ?
 • Uiterlijk
  8.0
 • Prijs-kwaliteitverhouding
  7.0
 • Uitstraling
  8.0

Totale score

7.8
binge

binge

Hallo Ik ben moeder van 3 kindjes, Een zoontje van 6, een dochter van 3 en een zoontje van 2 jaar. We hebben een druk maar gezellig gezin. Ik vind het leuk om ervaringen met anderen te delen en leuk om via deze site naar informatie te snuffelen. Onze dochter heeft vanaf 20 maanden diabetes 1. Ze kwam terecht op de IC en daarna hebben we een heftige periode gehad. Ook nu is het nog zoeken naar manieren om haar goed in te stellen. Het zorgen voor is er dag en nacht net als de zorgen om haar gezondheid en haar toekomst. Maar we proberen als gezin alles zo normaal mogelijk door te laten gaan.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >