Het Maxi-Cosi autostoeltje Citi SPS

Door: Heerschap
Heerschap
TESTMOEDER Heerschap

Even voorstellen...

Hallo allemaal! Ik ben Andrea Heerschap, 32 jaar en moeder van Esmée van 9 maanden. Helemaal enthousiast was ik toen ik gebeld werd dat ik was uitgekozen als testmoeder voor de Maxi Cosi Citi SPS! Ik wilde de autostoel graag testen aangezien wij er als gezin regelmatig op uittrekken en vind het daarbij belangrijk dat ik mijn dochtertje zo makkelijk en comfortabel mogelijk mee kan nemen. Daarnaast gaan wij binnenkort op vliegvakantie met onze kleine meid en daar blijkt de Maxi Cosi Citi SPS uitermate geschikt voor. Naast deze eigenschap wordt deze autostoel gekenmerkt door zijn lichte gewicht en is het perfecte autostoeltje voor een uitje of vakantie. Ik ben erg benieuwd of de Citi SPS deze pluspunten kan waar maken!

7.8

voordelen

 • Compact en lichtgewicht
 • Ideaal voor op reis
 • Draaggemak
 • Comfort ondersteuning
 • Stevig en velig

nadelen

 • Glijden gordelbeschermer

Kwaliteit van het product

Ik kan zeggen dat de Maxi Cosi Citi SPS van goede kwaliteit is, zeker als je hier de prijs tegenover zet, dan heb je kwalitatief gezien een goede Maxi Cosi. Het is een stevige stoel gevoerd met een dikke stof van stevig materiaal. Ook de buitenkap is van stevig materiaal. De gordels zijn met een eenvoudig kliksysteem goed te bevestigen en de bijgeleverde beschermkussentjes voorkomen het snijden van de riemen. Het is alleen jammer dat deze om de gordels heen geschoven moeten worden en door het gladde materiaal van de gordels kunnen deze nogal eens verschuiven waardoor ze eigenlijk geen functie meer hebben. Wellicht dat dit verholpen kan worden door klittenband te bevestigen op de kussentjes zodat ze niet kunnen schuiven. Het zitkussentje van de bijgeleverde zitverkleiner vind ik alleen van wat mindere kwaliteit aangezien hier geen stof omheen zit en als los onderdeel in de stoffen hoes geschoven moet worden. Dit oogt wat goedkoop. Daarnaast is het opbergvakje aan de achterkant van de stoel wat minder soepel open te krijgen, maar daarentegen wel weer gemakkelijk dicht te klikken. De zonnekap is eenvoudig, maar biedt de nodige bescherming. Al met al vind ik de Citi SPS een kwalitatief gezien goede stabiele autostoel die een comfortabele goede ondersteuning biedt aan het kindje en aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet.

Kindvriendelijkheid

De Citi SPS is een super kindvriendelijke autostoel doordat het stoeltje helemaal bekleed is met een dikke gevoerde stof die zacht aanvoelt. Vooral de zitverkleiner voor de allerkleinste ziet er zeer comfortabel uit! De gordels zijn voorzien van gordelbeschermers en de overige materialen zijn ook kind proof. De stoel is voor groep 0 (ca 12 maanden, 13 kilo), mijn dochtertje is 9 maanden en weegt ruim 8 kilo, zij past er makkelijk in en zat als een prinsesje in de stoel.

Foto’s

Functionaliteiten

Wat mij gelijk opviel is dat de Citi SPS een compacte en zeer lichte autostoel is. Hierdoor is deze makkelijk overal mee naar toe te nemen. Bovendien is de draagbeugel zo gevormd dat je de stoel op een hele lichte en flexibele manier kan dragen. De stoel is makkelijk in de auto te plaatsen en door zijn compacte vorm kan hij zelfs makkelijk mee het vliegtuig in. Ik heb dit zelf niet kunnen uitproberen, maar ik acht deze stoel er zeker geschikt voor. Bovendien is dit een van de unieke eigenschappen van deze stoel en voldoet deze volledig aan de veiligheidsvoorschriften om in het vliegtuig mee te kunnen. Voor de allerkleintjes zit er ook een zitverkleiner bij. Mijn dochtertje is hier al te groot voor, maar als ik terug denk aan de eerste keer dat zij de Maxi Cosi inging, is dit zeker een uitkomst. Ook deze zitverkleiner is goed gevormd zodat het kindje stevig blijft zitten. Verder zit er nog een zonnekap bij die door middel van klittenband wordt bevestigd aan de draagbeugel van de stoel. Deze is alleen los lastig mee te nemen door de harde beugel in de zonnekap zelf waardoor deze niet tot een klein pakketje kan worden opgevouwen. Verder schermt de zonnekap wel goed af tegen de zon. Aan de achterkant van de stoel zit een opbergvakje waar je bijvoorbeeld snoetepoetsers in kan doen (veel meer kan er echter ook niet in) of andere kleine dingetjes. Samengevat, de Citi SPS is een compacte, lichte, comfortabele autostoel met goede ondersteuning die je makkelijk overal mee naar toe neemt en van de juiste veiligheid is voorzien.

Foto’s

Videos

Gewicht

De stoel weegt 2.8 kg en voelt super licht aan. Mijn dochtertje weegt ruim 8 kilo, maar door de makkelijk gevormde draagbeugel merk je dit gewicht helemaal niet. Wij hebben zelf een Maxi Cosi Cabriofix die stukken zwaarder is. De Citi SPS is in gewicht dus zeer comfortabel en maakt hem daardoor makkelijk mee te nemen.

Installeren of in elkaar zetten

Bij het uit de verpakking halen van de stoel, zat deze al zo goed als in elkaar. Alleen de stoelverkleiner moet apart erin worden gezet en eventueel de zonnekap apart worden vastgemaakt, maar dit zijn eenvoudige handelingen. Al met al hoef je niet veel handelingen te verrichten om de stoel gebruiksklaar te maken. Bovendien zit er een duidelijk instructieboekje bij, ook al zat deze verstopt in het opbergvakje.

Foto’s

Speelplezier of handigheid

De Maxi Cosi Citi SPS is een compacte en lichtgewichte stoel waardoor deze handig is om overal mee naar toe te nemen. Zeker voor op reis of zelfs in het vliegtuig is deze stoel ideaal om te gebruiken. De gordels zijn makkelijk verstelbaar zowel in hoogte als in lengte en daarmee eenvoudig aan te passen aan de lengte van je kindje. Bovendien kan met één knop de gordels worden strak getrokken. 

Scores

 • Kwaliteit van het product
  7.5
 • Kindvriendelijkheid
  8.0
 • Functionaliteiten
  7.5
 • Gewicht
  8.5
 • Installeren of in elkaar zetten
  8.5
 • Speelplezier of handigheid
  7.0

Totale score

7.8
Heerschap

Heerschap

Hi! Ik ben Andrea Heerschap, 34 jaar, getrouwd en moeder van mijn lieve meisje van 2 jaar. Wij wonen in Haarlem aan de rand van Santpoort in een kinderrijke buurt. Ik ben 4 dagen werkzaam als financieel controller in de detachering dus ben veel onderweg en werk op diverse locaties. Mijn vrije dag besteed ik volledig aan mijn dochtertje. Meestal trek ik samen met haar er op uit en gaan we een lekkere lange wandeling maken of allerlei boodschapjes doen. Dat is echt genieten met haar! In het weekend gaan we als gezin vaak leuke dingen doen om zo tijd met z'n drietjes door te brengen. Verder vind ik het leuk om met vriendinnen op stap te gaan en hou ik erg van sporten.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >