Getest: de suzuki baleno

Door: karin_ruiter_6
karin_ruiter_6
TESTMOEDER karin_ruiter_6

Even voorstellen...

Ik ben Karin, moeder van drie heerlijke kinderen. Mijn oudste is een jongen van 16 die tegenwoordig niet vaak meer meewil als we eropuit gaan. Mijn man werkt ploegendienst zodat hij vaak niet mee kan. Wij hebben dus veel meidendagen, waar ik samen met mijn tweelingmeiden van 11 erop uit trek en leuke dingen doe. Meestal doen we dat in de buurt omdat we als gezin gebruik maken van één auto en mijn man deze nodig heeft voor zijn werk. Dus een auto testen voor een week is ontzettend leuk en zeker deze spiksplinternieuwe auto.

Samen met mijn man heb ik de Baleno opgehaald bij het hoofdkantoor van Suzuki te Vianen, waar we bijzonder gastvrij werden ontvangen. De koffie stond klaar en samen met Ziffra van Mamaplaats en nog een testmoeder werden we getrakteerd op een high-tea. Onder het genot van heerlijke hapjes, thee en koffie werden we bijgepraat over de bedoeling van de aankomende week. Buiten stonden nog twee Baleno’s: een zilveren en een rode. Stiekem had ik voorkeur voor de rode. De rode bleek een automaat te zijn en omdat ik normaal ook automaat reed, en de andere testmoeder een geschakelde auto, mocht ik de rode meenemen. We hebben even gekeken hoe de auto werkte en of er nog vragen waren omtrent de knopjes en de werking van de auto. De navigatie heb ik vast ingesteld op thuis. De laatste dingen even doorgesproken en met een afspraak voor het terugbrengen zijn we richting huis gegaan.

8.3

voordelen

 • Prijs- kwaliteitverhouding
 • Gewicht
 • Mooi dashboard
 • Cruise control
 • Stoelverwarming (deze uitvoering)

nadelen

 • Adaptive-functie bij cruise-control (kun je ook uitzetten)

Waar hebben jullie de Baleno voor gebruikt en waarheen zijn jullie gereden?

De terugreis begon met een paar druppels regen, maar de druppels werden steeds dikker en er viel steeds meer. De ruitenwissers aangezeten na een kwartiertje harde regen werd het weer droog en kon de ruitenwisser weer uit. De rest van de week heb ik prachtig weer gehad.

’s Middags waren de kinderen vrij van school, dus ze wilden graag even een stukje gaan rijden. Natuurlijk greep ik dit meteen aan om samen met mijn meiden een rondje strand te gaan rijden en via de haven weer terug. Chantal en Brenda waren meteen enthousiast. Zij wilden ook zo’n auto, waar je op het dashboard de naam ziet van het nummer op de radio. Nu ik niet op de snelweg reed, kon ik even rustig gaan stoeien met de cruise-control en na twee pogingen lukte het mij om deze aan te zetten. ’s Avonds heb ik de auto nog even gebruikt om wat boodschappen te halen. Het meenemen van de boodschappen is geen enkel probleem.

Alhoewel het maar vijf kilometer is en ik het normaal op de fiets doe, heb ik deze keer de auto gepakt naar mijn werk. Op de terugweg heb ik de kinderen even opgehaald van school. Ik liep al een paar weken aan tegen het feit dat ik een lamp moest ruilen bij Ikea, maar dat ik steeds geen auto had op tijden dat ik naar Ikea zou kunnen. Nu hoefde ik daar geen rekening mee te houden, dus eindelijk heb ik een nieuwe lamp hangen, die niet stuk is. De Makro stond ook hoog op mijn verlanglijstje, ze hadden verbouwd en ik was er sindsdien niet meer aan toegekomen. Heerlijk zo’n complete auto voor de deur.

Mijn twee dochters hadden hun kamer opgeruimd waarbij erg veel speelgoed overbodig bleek te zijn. Deze stonden in dozen klaar om even weggebracht te worden naar de kringloopwinkel. Gelukkig had ik opgevangen dat er een dubbele bodem in de bagageruimte zit, en met een afgeladen bagageruimte vol dozen speelgoed en ook de achterbank helemaal vol heb ik eindelijk ook deze klus geklaard.

Mijn ouders wonen in Friesland en een bezoek aan hen stond dan ook op het programma. Dit is een hele fijne rit, waar je de auto ook echt flink gebruikt. Mijn dochters wilden graag een vriendinnetje meenemen en natuurlijk mocht dat. Gezellig hoor, drie meiden van elf die lekker meezingen met de radio en daarbij alle leuke dansjes meedoen van Musically. Hier kon ik de cruise control goed gebruiken. Zodra ik te dicht bij mijn voorganger kwam remde de auto zelf af. Dit heb ik na een paar keer maar uitgezet, want ik vond de afstand tot mijn voorganger nog veel te ver om al te remmen. Gelukkig hadden we de bruggen hier niet tegen, maar het was wel erg druk op de weg. Mijn ouders en mijn zus hebben de auto bekeken. Met mijn vader en zus ben ik even een stukje wezen rijden om de auto goed te laten zien en voelen: ik heb twee fans gemaakt.

Van de film De Grote Vriendelijke Reus was een voorpremière ingepland en mijn meiden wilden deze film heel graag zien. Normaal gesproken zouden we op de fiets naar de bioscoop gaan en nu zijn we er heel relaxed met de auto naar toe gegaan. Een dagje Duinrell zat ook nog in de planning, maar door het warme weer is dat er niet meer van gekomen. Wel hebben we de avond voordat de auto terug moest nog lekker met z’n viertjes een rondje IJmuiden gereden.

Foto’s

Hoe is de Suzuki Baleno bevallen?

De Baleno is een zeer complete auto, die snel went. Je rijdt er zomaar in weg en heel veel knopjes en functies zijn zeer vanzelfsprekend. Met de warmte van de afgelopen week was de airco erg lekker. ’s Winters zorgt de stoelverwarming voor een uiterst aangename warmte. De navigatie is even wennen, maar het brengt je heel goed naar je bestemming. Mijn telefoon aansluiten op de bluetooth was erg simpel, dat sprak allemaal voor zich.

Wat zijn de pluspunten?

De pluspunten van de auto vind ik de complete uitrusting, het mooie dashboard, de veiligheid en de zuinigheid. Gelukkig heb ik het niet nodig gehad, maar de auto is uitgerust met zes airbags, zodat ook voor de kinderen achterin de klap wordt opgevangen bij een botsing. De lampen gaan automatisch aan, je hebt er geen omkijken meer naar. We hadden de meest luxe uitvoering meegekregen en dat was te merken.

Wat waren de reacties uit de directe omgeving, van familie en vrienden?

Familie en vrienden die de auto hebben bekeken vonden het een prachtige auto. Mijn zus was op slag verliefd op deze auto en mijn schoonvader ziet deze auto ook helemaal zitten. Wel heb ik commentaar gekregen op de kleur: sommigen vonden de kleur een beetje opzichtig, maar dat is persoonlijk. Zelf vind ik dat een mooie auto rood hoort te zijn, dus dit was precies de juiste kleur.

Foto’s

Wij vinden de Baleno de ideale gezinsauto; klopt dit en zo ja, waarom?

De auto is uitermate geschikt voor de tripjes die ik met mijn meiden heb gedaan, soms met een vriendinnetje erbij, soms met echtgenoot en soms met z’n drietjes. Zowel voorin als achterin was ruimte genoeg, ook voor de benen. Daarnaast zaten de stoelen heerlijk comfortabel. 

Biedt de Baleno voldoende bagageruimte en opbergruimte in het interieur?

De bagageruimte is voorzien van een dubbele bodem zodat je snel extra ruimte creëert. Wel heb ik bedenkingen bij de bagageruimte als ik denk aan vakanties, zeker met meer dan één kleintje. Als je een kinderwagen mee moet nemen, dan is de bagageruimte vol en kun je niet heel veel erbij zetten. Zonder kinderwagens kan er, dankzij de dubbele bodem, behoorlijk wat bagage mee.

Zouden jullie de Suzuki Baleno aanbevelen en zo ja, waarom?

De Baleno is licht in gewicht, maar dat merk je niet zo in de prestatie: de auto ligt prima op de weg. Met zes airbags is er goed nagedacht over de veiligheid van de rijder en de passagiers. In verhouding is de Baleno goedkoop en als je ziet wat je er allemaal voor krijgt, dan is dat zeker aan te bevelen.

Het afscheid is gekomen, vanwege welke reden gaan jullie de Baleno het meest missen?

Helaas mocht ik de auto niet houden ;). Het meest wat ik ga missen aan de Baleno is het gevoel van vrijheid. Vrijheid om te gaan waar en wanneer je maar wilt in een bijzonder fijne, veilige en rode auto.

Foto’s

Videos

Scores

 • Binnenruimte
  8.0
 • Bagageruimte
  8.0
 • Weggedrag
  8.0
 • Verbruik
  9.0
 • Design
  8.0
 • Uitrusting
  9.0
 • Opbergruimte
  8.0
 • Comfort
  8.0
 • Kwaliteit
  8.0
 • Prijs/kwaliteitsverhouding
  9.0

Totale score

8.3

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >