Wegbrengen naar de kinderopvang

Door: famke.bakker 48 reacties

Wegbrengen naar de kinderopvang

Kleine Jaxx gaat twee keer in de week naar de kinderopvang. Hij is 10 maanden oud en heeft het prima naar zijn zin.

Alleen nu is er sinds kort een nieuwe 'trend' of zo op het kinderdagverblijf: de moeders (sporadisch vaders in de ochtend) blijven super lang hangen met overdragen. Zoals vanmorgen bijvoorbeeld: ik voelde me gewoon schuldig dat ik direct wegging...

De afgelopen maand is het eigenlijk, al bij binnenkomst om kwart voor 8 is het volle bak. Moeders kletsen en hangen op de bankjes, sommige spelen ruim een kwartier met hun kindje voordat ze gaan. Ik ben zo op de vroege morgen helemaal niet in staat om sociaal te doen en het lijkt me voor de kinderen ook een beetje druk zo?!

Ik heb niet het idee dat veel kindjes last van eenkennigheid hebben of iets dergelijks, want dan zou ik het wel begrijpen. Ik zet Jaxx in de speelhoek samen met zijn vaste speelmaatjes en geef de leidster een update van de status van Jaxxie: 

 • Vannacht een extra flesje gehad want hij wilde niet slapen
 • Vanmorgen om 06:00 flesje gehad
 • Hij hoest en snottert een beetje, af en toe neusspray graag
 • Liever geen worteltjes geven (we denken dat hij allergisch is)
 • That's it, goede wedstrijd ;) 

Kusje aan mijn mannetje en weg ben ik. Hij vindt het prima zo. De andere moeders hebben een diepgaand gesprek over de combinatie van huisdieren en kinderen en over de meest verantwoorde manier van slapen... Stiekem voel ik me dan een beetje een aso moeder... Zij dropt haar kind en is meteen weg, zoiets...

Mijn vraag aan jullie, mede mama's: hoeveel tijd nemen jullie om je kindje weg te brengen? 

famke.bakker

famke.bakker

Famke - 33 jaar - Moeder van Jaxx en Bess - vrouw van Roland - passie: koken!

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
48 Reacties

Reacties

 1. Berrs Berrs

  1

  Bij mijn zoontje op de peuterspeelzaal is dat de laatste tijd ook zo, sommige blijven gewoon n half uur zitten, Ik voel me daardoor soms ook verplicht om langer te blijven, terwijl ik eigenlijk even snel de boodschappen wil doen en het huis op orde wil krijgen voordat ik hem weer kan ophalen, zodat ik de rest van de dag gewoon weer alle tijd heb voor hem. Het lijkt mij ook lastig voor de leidsters, ik neem aan dat die ook gewoon met de dag willen gaan beginnen. Maar omdat ik me ook zo n "aso" voelde bleef ik ook langer zitten, maar merstal ziet m'n Zoontje me na 5 minuten al niet meer staan en is al druk aan t spelen, sochtends ben ook ik nog niet zo sociaal om van alles te delen met andere moeders, dus dacht al snel wat n onzin, waarom zou ik omdat andere het doen zo lang blijven zitten, Ik ga nu gewoon na n kleine 5 minuutjes (als enige) weer naar huis, dan maar de aso moeder, m'n Zoontje vermaakt zich, en ik heb totaal niet het idee dat hij wil dat ik langer blijf. En dat is voor mij het belangrijkste.

 2. anikos anikos

  2

  vind het lang aanwezig zijn van ouders uit het oogpunt van zowel kind als leidster erg storend. een kind heeft het meeste aan een kort duidelijk afscheid effe 5 minuuten doorspreken met leidster de belangrijke dingen en kisje zwaaien en gaan. het is geen kofiekrans of sociaale mama-papa klub daar zijn andere momenten voor. geef een kind het vertrouwen het gaat goed als het op de opvang is en geef niet het signaal dat hij-zij jou daar nodig heeft. en de leidster mag werkrust verwachten. enne het huilen gaat snel over.

 3. Judith1981 Judith1981

  3

  Zelf blijf ik vaak wel wat plakken, maar echt geen half uur ofzo! Ik moet er wel bij zeggen dat ik mijn jongste vandaag pas voor de vierde keer heb weggebracht hij is ruim 2. Ik heb het in de afgelopen 4 jaar nooit gehoeven omdat ik niet werkte overdag. Maar nu ben ik mij klaar aan het maken om weer de arbeidsmarkt op te gaan en heb ik het wegens de PTSS gewoon even nodig dat ik zie dat hij mooi opgaat in de groep. Maar de overdrachten worden steeds vlotter :)

 4. MommyLove MommyLove

  4

  ik ben ook altijd snel: Vannacht goed geslapen en vanmorgen 1 boterham op. Veel plezier meisje lief zijn. kusje en dan ga ik. Meestal zit madam bij het goed geslapen al te zwaaien van ga je nu nog niet... :-) Wordt bij de opvang ook gewaardeerd bij ons. Er zijn genoeg kindjes die onrustig worden van alle ouders die in en uit lopen, hoe sneller hoe prettiger het voor hen is.

 5. Annette Annette

  5

  Vooral doen waar jij en je kindje je het beste bij voelen!

  • Trotse mama van 2 Trotse mama van 2

   6

   Bij onze psz is de regel om 8:30 binnen en samen een boekje lezen of puzzel en om 8:45 gaat het muziekje aan en gaan de ouders weg.. Lekker duidelijk voor iedereen.. Ikzelf kom vaak om 8:40 omdat mn zoon de spanning van afscheid anders te lang opbouwd en het afscheid te zwaar word .. Is zo iets niet af te spreken? Kletsen kunnen ze ook voor de deur lijkt mij;)

 6. Little Star Little Star

  7

  Korte update over hoe het gaat. Bijv als ze slecht geslapen heeft of last heeft van tandjes etc. Dan de kleine meid een kus en zwaaien, meestal is ze al druk aan het spele en dan vertrek ik richting m'n werk. Ben meestal ook met 5 minuten weer weg.

 7. Mdriel Mdriel

  8

  Ik denk ieder doet het op zijn manier, als voor jou en je kindje 5 min goed en fijn is, moet je dat zo doen. Als een ander iets langer nodig heeft of nog even blijft om te zien dat zijn/haar kindje lekker gaat spelen ook goed toch, mij lijkt dat de leidsters er vanzelf iets van zeggen als het echt te lang gaat duren.

 8. Anna Anna

  9

  Geen idee hoe lang andere moeders blijven. Ik richt me op de leidsters en mijn kinderen. Ik draag kort en bondig over en zeg mijn kindjes gedag. Bij het ophalen blijf ik een enkele keer iets langer als er bv ééntje de slaap nog niet uit heeft. Een Social talk met andere moeders duurt bij mij i.i.g nooit lang

 9. Susanne Brandsma Susanne Brandsma

  10

  Hetzelfde als jij! Soms even een gezellig gesprekje met een van de leidsters, maar ook niet iedere keer hoor ????

 10. Marielle Marielle

  11

  Op basisscholen zie je dit ook! Niet zelden zijn het juist de ouders die veel en laat werken en het kind pas weer om 18:00 ophalen bij de opvang vanwege de hoge hypotheek op dat mooie toch te dure huis! Mooi weer spelen was het bij die ouders, "ik ben zoooooo betrokken, zie mij praten over kinderen en JIJ doet dat niet, DUS". Voel je niet schuldig, het is altijd het totale plaatje en vooral wat je kind achteraf van jouw opvoeding zal vinden......! Ik blijf bijna nooit hangen, kom ook niet vaak om ze te halen of brengen. Maar.....zit wel alle middagen thuis en altijd mag iedereen komen spelen, ook vrolijk meerdere kinderen tegelijk en is er veel te doen thuis, neem ik ze allemaal mee naar de speeltuin, kinderboerderij enz. Gevolg: superpopulaire kinderen, want de vriendjes vinden me een leuke moeder volgens mijn kinderen. Top toch, dan doe je het goed!

 11. MomST MomST

  12

  Ehm, mijn zoontje heeft het soms een beetje te goed naar zijn zin op het KDV: ik kom binnen en hij wurmt zich uit mijn armen. Er kan nog net een kus en een zwaai vanaf en dan mag ik gaan. Ik groet de leidster, geef aan of er bijzonderheden zijn en ben weer weg. Vijf minuten, maximaal. Ik zie het ook steeds vaker en ik begrijp het niet. Waar halen ze de tijd vandaan? Ik moet gewoon om half 9 op mijn werk zijn...

 12. Swillie Swillie

  13

  Precies zoals jij...kort maar krachtig. Als ik ze haal en het is rustig klets ik wat langer met de leidster...en anders ben ik ook net zo snel weer vertrokken. .. Het is imo niet bedoeld als sociale gathering van mama's met veel tijd en ik vind het voor de rust in de groep niet bevorderlijk. Bij ons op de kleuterschool komen de ouders ook niet meer mee naar binnen de klas in. Dat werkt uitstekend. ..de klas is een veilige plek van de kinderen zonder al teveel volwassenen. ... Dus volgens mij ben jij juist degene die het wél begrepen heeft. .. :-)

 13. Yv83 Yv83

  14

  Exact 1 minuut en heel soms ietsje langer als ik een peuter los moeten peuteren van m'n benen ;).

 14. Lisanne Lisanne

  15

  Ik breng eerst de jongste weg samen met de middelste. Even een update inderdaad, wanneer fles etc. Dan naar de volgende groep mijn middelste weg brengen. Knuffel in de bak, jas en schoenen uit dikke kus en knuffel en tegen de leidster (tussendoor want die zijn met andere moeders vaak in gesprek) of er nog bijzonderheden zijn. Vaak is het 'alles is goed hoor, doeiii'..en nog even een handkus naar mijn zoon die al geen aandacht meer heeft voor mij. 5 minuten en ik ben weg.

 15. Saskia Saskia

  16

  Niet langer dan jij. Snap zelf het blijven hangen niet zo. Moeder van twee.

 16. Kristel Kristel

  17

  Speelzaal mag er tussen 8:30 en 8:45 gebracht worden en uiterlijk 8:45 moeten de ouders weg zijn. Bij de opvang ben ik eigenlijk maar 5 a 10 min binnen. Vertellen of er bijzonderheden zijn gedag zeggen en gaan. Dit wordt ook zo gestimuleerd om meer rust op groep te houden. Bij het ophalen kletsen we wel meer /langer.

 17. Marloes Marloes

  18

  Op de peuterspeelzaal is het ook vaste prik. Je mag je kind(eren) tussen 08.30 en 09.00 brengen en dan ook blijven tot 09.00. Zelf zorg ik dat ik er tussen 08.50 en 08.55 ben. (Gewoon geen zin om altijd sociaal te moeten doen met andere ouders) maak mijn dochter wegwijs, update of vragen rondje bij de juf en ook ik ga dan weer weg. Vind het niet aso als je meteen weggaat. Je brengt je kind(eren) toch met een reden naar het KDV/Peuterspeelzaal etc.

 18. Lotte Lotte

  19

  Nou Famke in werk al 9 jaar op een kinderdagverblijf en ik kan je verzekeren dat het zeker niet gebruikelijk is om zo lang te blijven hangen als je je kindje wegbrengt/op haalt. Sterker nog, wij raden het af omdat het afscheid dan zo langdradig wordt. Zeker kinderen die moeite hebben met afscheid nemen kun je het beter zo kort mogelijk houden. Hoe jij het doet is perfect ???? Niet meer, niet minder. Ga vooral zo door hoor!

 19. Eefje Eefje

  20

  Ik ben meestal binnen 5 a 10 minuten weg...omdat hoe langer ik blijf des te lastiger het voor mijn meissie is om afscheid te nemen.. Dus meestal is het dochtertje geen bijzonder heden en zoontje zo laat fles dus om zomaar mag hij er weer een en zo laat kom ik ze weer ophalen en dikke kus en weg...

 20. La Toya La Toya

  21

  brengen en weggaan, mn dochtertje wordt juist emo als ik k blijf hangen, het geeft veel meer rust en duidelijkheid als ik meteen vertrek. Eind van de dag neem ik mn tijd voor de overdracht en kan mn dochter ff wennen dat mamahaar weer meeneemt en kan ze rustig al dr vriendjes gedag zeggen

 21. Room Room

  22

  Ik werk op een kdv, en moet zeggen dat het ook heel vervelend is dat ouders blijven hangen. Je kunt niet starten en qua schema ga je achter lopen, wat voor de meeste kinderen ook geen pretje is. En wat vaak ook nog mee werkt is hoe langer blijven hangen hoe moeilijker afscheid nemen wordt.. maar als moeder zijnde snap ik dat het fijn is even langer te blijven en te zien dat je kind lekker speelt. Om hem vervolgens daar weer uit te halen om te laten zwaaien doe ik dan weer niet. Helaas moet ik altijd gauw werken en maak ik het niet zo lang mee, wat ook maar beter js voor mijn kind.

 22. Bonny Bentdt Bonny Bentdt

  23

  De leidsters zijn er ook niet altijd blij mee :)

 23. Petroesjka Petroesjka

  24

  Hoi! Bij mij gaat het eigenlijk ook zo. Soms een extra praatje. Maar mijn zoon (6 mnd) is dan ook meestal de eerste of tweede die er is. Ik breng hem om 6.30. Ik geef hem aan een van de medewerkers. Zo'n zelfde update, klein praatje, kus en dan haast ik me door naar m'n werk! Voor mij weinig tijd om nog even te spelen. En m'n zoon lijkt het ook prima te vinden zo!

 24. Roxanne Roxanne

  25

  Ik werk zelf op een kinderdagverblijf en heb een dochtertje van 1, 5 jaar dat naar het kinderdagverblijf gaat. Als leidster op een kdv vind ik het fijn als ouders de tijd nemen voor de overdracht/afscheid van hun kind en niet hun kind 'dumpen'. Maar je kan hierin ook overdrijven. Vind het vaak erg storend en druk als ouders er op het kdv een theekransje van gaan maken, even kletsen mag maar dat kan ook op de gang?! Zelf breng ik mijn kind weg, help ik haar ecen met 'opstarten'/speelgoed zoeken, doe de overdracht en ga dan. Tuurlijk blijf ik weleens wat langer maar dat is een uitzondering. Voel je dus vooral geen asomoeder!

 25. Jacky Jacky

  26

  Het wisselt per week. Als ik haast heb dan drop ik hem, ben ik aan de vroege kant dan blijf ik een praatje maken met de leidsters van Jax op het kdv. Zijn meiden van mijn leeftijd en dat is wel gezellig hoor :) maar het blijft meestal wel bij een minuut of 10 max

 26. Jootje85 Jootje85

  27

  Niet lang hoor enkel de gewone dingen mocht er iets bijzonders zijn geef ik dat wel aan. Hooguit 5 aan 10 minuten ik moet m'n oudste ook naar de klas brengen dus veel tijd hebben we niet maar ze vind het prima zo en ik ook.

 27. Lotte Lotte

  28

  En inderdaad... Als leidster vind ik het heel vervelend als ouders lang blijven hangen. Soms sta je wel even te kletsen maar zeker niet uitgebreid gaan spelen!

 28. Lolo Lolo

  29

  Ik ben zowel moeder van een zoontje dat naar het kdv gaat als een leidster op een kdv. Ik ben een moeder die vaak niet binnen 5 minuten weggaat dit komt deels omdat mijn zoontje naar het kdv gaat waar ik ooit stagiaire ben geweest en deels omdat mijn zoontje dit vaak niet toestaat. Hij wil altijd even samen puzzelen ofzo. Praten met andere ouders doe ik weinig of op de weg naar buiten zodat ze daar op de groep geen last van hebben. Dat vind ik zelf ook vervelend als ouders dat doen omdat kinderen dit niet snappen. Als leidster zelf vind ik het niet erg als ouders iets later dan 5 minuten blijven hangen zolang ik maar wel gewoon goed op de andere kinderen kan letten en overdracht kan doen met ouders die wel snel weg gaan. Vanaf kwart over 9 begint het "dagprogramma" en wordt ook verwacht dat alle kinderen er zijn en ouders weer van de groep zijn zodat we rustig kunnen beginnen. Iets wat mij wel op valt is dat er tegenwoordig meer ouders thuis zitten om verschillende redenen dan een aantal jaar geleden. Dit zijn deels ook de ouders die lang blijven hangen.

 29. angy_p angy_p

  30

  Nou, snap precies wat je bedoelt! Ik heb het dan nu op de basisschool van mijn 4 jarige dochter. Ouders blijven nu zo lang 'hangen' dat de kleuterjuffen genoodzaakt waren om een e-mail naar alle ouders te sturen om ALSJEBLIEFT niet meer zo lang te blijven hangen en ook bij het ophalen moet het wat sneller. De kindjes geven bij binnenkomst en afscheid altijd een handje aan de juf en soms sta je gewoon bijna 5 min. in de rij omdat ouders dan met de juf gaan lopen kletsen. En tuurlijk kan dat wel eens maar als je weet dat het wat langer duurt wacht dan even tot iedereen is geweest en ga dan met de juf praten. In de kring kwam ik er soms niet langs omdat er zoveel ouders voor staan te hangen dat ik mijn dochter niet normaal gedag kan zeggen. En het gaat zeker niet om kinderen die huilen dat mama niet mag weggaan want dat begrijp ik nog. Ik voelde me in het begin ook rot als ik na een korte afscheid weg ging (om naar het werk te gaan omdat ik bijna een uur moet rijden) maar volgens mij is dit iets nieuws hoor. Ik vind het zelfs storend voor de kinderen en de juf begint ook later dan normaal. Mijn zoontje van 9 maanden gaat binnenkort naar de opvang en dan zal Ik misschien in het begin ook wel eens wat langer blijven maar op een gegeven moment houdt het op. Ik zeg; volg jouw gevoel, het maakt je echt geen slechte moeder!

 30. mamavaneenmeisje mamavaneenmeisje

  31

  Ik was altijd een lange prater, maar ik vond het gewoon leuk en gezellig. Ieder zijn ding toch. Doe waar jij je goed bij voelt. Het maakte mijn dochter niet uit of ik lang of kort bleef. naja kort, altijd wel minimaal 2 minutjes. Ag ja ik ben gewoon een kwebbel kous. Was soms zo dat me dochter zelfs tegen me zei mama waarom ben je nog niet weg. oeps.

 31. Mardai Mardai

  32

  Als groepsleiding zijn we heel blij met ouders zoals jij hoor! Het maakt het voor kinderen alleen maar moeilijker als ouders lang blijven. Dus als jullie jezelf er prettig bij voelen dan vooral zo blijven doen.

 32. Wendy Wendy

  33

  Ik neem er ook 10 min de tijd voor. Puzzel maken boekje lezen dochter is ruim 2 en vind het fijn als we nog wat met haar doen voor we gaan. Ben er wel echt voor haar en niet om te kletsen met andere ouders. Als we dit niet doet word ze heel verdrietig en ga ik ook niet prettig naar mijn werk

 33. Chiara Chiara

  34

  Volgens mij is het geen 'trend' maar is het maar net wat de ouder en het kind prettig vinden. Hier begint de PSZ officieel om 9.00 uur maar wij zijn er al om 8.30 uur vanwege een VVE-verklaring. Meestal blijf ik zo'n 20 minuten waarbij meneer een "pizza" in de oven gooit en we deze onder het genot van een luchtkoffie opeten waarna hij lekker met de andere kinderen gaat spelen. En er zijn meerdere ouders (niet alleen moeders) die dit doen, maar ook genoeg ouders die hun kind afzetten en naar hun werk gaan. En daar wordt ook niet gek van opgekeken of enigzins veroordeeld. Ieder zijn/haar ding! Dus voel je vooral niet aso.. Het belangrijkste is (naar mijn mening) vooral dat je doet wat je kind prettig vindt..

 34. Cynthia de Jong Cynthia de Jong

  35

  Goedemorgen juf, alles goed met Noa. Noa, mama nog een kus? Dag lieverd, lekker spelen. Werkze tegen de juf en buiten nog even zwaaien naar mijn meisje en weg is mama

 35. Arianna Arianna

  36

  Ik ben binnen no time weg. Wat heben de leidsters eraan om te weten dat hij wel eens spookt 's nachts. Wat andere moeders doen interesseert me weinig. Andere moeders zijn op mijn kdv ook totaal niet spraakzaam, iedereen is snel weg met halen en brengen.

 36. Maris Maris

  37

  Wij mogen alleen in t halletje komen als er al meerdere kindjes binnen zijn voor de rust van de kinderen. Meestal ben ik 5 minuten bezig om een update te geven, tas uit te pakken en afscheid te nemen van ons zoontje. Bij het ophalen zijn er vaak al veel kindjes weg waardoor ik wel in de groep kom. Dan maak ik vaak een langer gesprek met de leidsters.

 37. Mariek Mariek

  38

  Troost je! Ik ben binnen 3 minuten weg! Als onze jongens (2,5 en 5mnd) binnen zijn, zijn ze binnen! Geen oog meer voor mama of papa en met pijn en moeite claim ik nog net een kusje of een daahaaaag mama!

 38. Irene Irene

  39

  Meestal brengt mijn man. Maar dat is max 2 minuten. Jasje uit, overdracht en weer gaan. Wij zijn net naar nieuw kdv. Daar is dus gewoon koffie en thee voor de ouders... Toen ik dat hoorde dacht ik huh??? Je brengt ze toch naar kdv omdat jezelf moet werken, waar haal je de tijd vandaan om dan nog een bakkie te doen. Die tijd pakken wij liever thuis, hoewel die er nooit is hahaha ("lang" slapers, zowel kids als wijzelf)... Bij halen (tussen 18-18.15uur) ben ik er ong. vijf minuutjes, even goede overdracht en kan de kleine nog ff spelen of dingen aan mij laten zien. Daarna snel door om oudste te halen bij bso.

 39. Petra Petra

  40

  Ik ben vaak heel snel, soms wat langer als mijn dochtertje even samen wil spelen en ik de tijd heb. Maar waarom zou je je iets aantrekken van wat andere moeders doen en daarom langer blijven???

 40. sje sje

  41

  Ik dropte me kind ook af en ging of me ma deed het want begin om 8 dus moet om half 8 al weg. Gelukkig is mijn zoon ook niet eenkennig dus kom hem neerzetten en gaan zelfs 5 min haalde ik niet. Hij heeft het er fijn dus en ik moet gewoon op tijd werken.

 41. Julymama Julymama

  42

  Hier heb ik die trend nog niet zo gespot. Buiten dat ik er geen behoefte aan heb, heb ik er ook totaaal geen tijd voor. Idd een beknopte samenvatting en ajuus ' she's all yours' . 'S morgens heb ik haast om naar mn werk te komen. Als ze 's middags opgehaald moet worden kan ik hier wel iets langer over doen. Als het rustig is doe ik Yfke haar jas en schoenen op t bankje in de ruimte aan en als ik zie dat er ouders zijn, vraag ik om de nodige highlights en ben er snel vandoor.

 42. Sarah Sarah

  43

  Nou, eerlijk gezegd vind ik het rete irritant dat geplak. Het is compleet normaal dat je een korte overdracht geeft dag zegt en gaat! Dat is duidelijk voor kinderen. Je gaat weg en komt weer terug. Geen dramatische taferelen, uitgestelde ik ga weg gaan momenten, eindeloos zwaaien, geen pleister die héél langzaam af getrokken word ;-). Voor iedereen prettig denk ik, voor je kind, voor jezelf, maar ook voor de juf. inmiddels zitten mijn kinderen op de basisschool waar dit nog verder uitgebouwd word door sommige ouders. Steevast zie ik kinderen een meltdown XXL hebben, omdat mama gaat werken. Neeeeeeeee nog 1 kusje, nou vooruit nog 1 dan. Neeeeeeeee snoesje, nu ga ik echt! Tenenkrommend! Ik zwaai blij naar mijn kinderen, school is leuk, veel plezier, tot vanmiddag! Mijn kinderen gaan fijn zitten op hun plekje, pakken een boekje en zien me niet eens weg gaan. Ik heb medelijden met de kinderen die in groep 3 straks zonder moeder naar binnen moeten en ineens alles alleen moeten gaan doen......

 43. Marlene Marlene

  44

  Hoi Famke, ik ben ook van het brengen, kort verslag doen van de ochtend, kusje en weggaan. Bij ons op het kdv is het zo dat ze niet zo lang blijven hangen, maar ik begrijp je frustratie hierin. Mijn dochtertje maakt het ook niet uit als ik blijf of wegga, zij vermaakt zich goed met alle andere kindjes.

 44. Wilma Wilma

  45

  Ik breng mijn kinderen óók kort weg hoor.kusje en knuffel,instructie aan de leidster (s)zwaaien voor het raampje.that's all. Niks geen slechte moeder hoor. ????

 45. Emy.dirks@hotmail.com Emy.dirks@hotmail.com

  46

  Misschien ligt het aan de naam van ons kind???? De mijne heet Jax met 1 X hihi Ik, of mijn man, doen hetzelfde als jij hoor ;) Update, kus, en gaan. Op naar ons werk! ????

 46. Stephanie Stephanie

  47

  Ik werk zelf op een kinderdagverblijf. Je merkt dat het voor de kinderen het fijnst is om niet lang te blijven hangen. Hou het afscheid zo kort mogelijk maar zeg wel duidelijk gedag. Hoe langer je blijft hangen hoe lastiger de kinderen het gaan vinden dat je weg gaat.. bij op op het kdv zijn er 1 a 2 ouders die blijven hangen. Je merkt dat deze kindjes nu last gaan krijgen als papa of mama weg gaan.

 47. carian carian

  48

  Hallo mama's, Ik ben mama en leidster. Voor de kinderen en de leidsters is het fijn als het afscheid kort maar krachtig is. Een goede overdracht voor de leidster en een goede maar kort afscheid van je kindje. De ruimte is meestal niet groot genoeg voor zovee l volwassenen en de leidsters kunnen niet goed het overzicht houden van de kinderen. Natuurlijk is het gezellig om met elkaar te kletsen naar dan even buiten of op de gang uit het zicht van je kindje. Fijne dag allemaal.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Advies: ook leuk om te lezen

Voor- en nadelen kinderopvang

Aan kinderopvang zitten voor- en nadelen. Het feit is dat je de opvoeding van je kind gedeeltelijk uit handen ... >

Kosten kinderopvang

Er zijn vele opties als het gaat om de opvang van kinderen. Maar naast aspecten als veiligheid en plezier moet... >

Alles over gastouderopvang

Willen oma en opa misschien wel een dagje oppassen? Maar als je geen beroep kunt of wilt doen op je (schoon)ou... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >