we willen waarschijnlijk allebei snel naar huis..

Door: Veertje88 24 reacties

we willen waarschijnlijk allebei snel naar huis..

Vrijdagmiddag bijna half zes, we willen waarschijnlijk allebei snel naar huis..

Vrijdagmiddag bijna half zes, we willen waarschijnlijk allebei snel naar huis..

Helaas zit er een traktor met aanhanger voor me. Met mijn kleine FIAT cabrio rij ik erachter en besluit al snel dat ik hem niet ga inhalen. In de weg zitten teveel bochten, teveel onbewaakte hoeken..

Geen probleem dan kom ik maar 15 minuten later bij mijn ouders aan.

Jij denkt daar anders over. Je rijdt achter me, toeterend, boos. Je begint te bumperkleven en uit je raam te roepen. Even wil ik terug roepen, dat je niet zo hoeft te schreeuwen. Ik heb mijn dak open dus ik hoor je ook zo wel..

Maar ik probeer je te negeren, je komt zelfs even naast me rijden. Je vinger gaat al snel naar je voorhoofd. Je vindt me gek, gek dat ik die traktor met aanhanger niet inhaal. Je moet al snel, door een tegenligger, weer achter me inhaken.

Ik bedenk me dat je wellicht haast heb, dat je vast naar een belangrijke afspraak moet.

Maar ik besluit deze traktor toch echt niet in te halen..

En ik zou je zo graag uitleggen waarom..

Bij mijn ouders zit een klein meisje, ze is bijna anderhalf.

Als ik zometeen de oprit op kom rijden, staat zij al lachend voor de raam.

Zodra ik uitstap rent ze naar me toe en roept ze "Mammie terug'.

Dat kleine meisje heeft een onbezorgd leven, een leuk leven, maar vooral een leven waarin mensen gaan maar ook weer terug komen.

Hoe moeten mijn ouders haar uitleggen dat mamma geen geduld had? Dat mamma even snel een traktor wilde inhalen? Dat haar mamma hierdoor niet alleen zichzelf, maar ook de tegenligger in gevaar heeft gebracht..

Dat haar mammie niet meer terug komt..

Ergens hoop ik dat je dit soort liefde ooit zult voelen. Dat er ooit ook iemand op je wacht en erop vertrouwt dat je ook echt terug komt..

Dat je je niet zo snel boos maakt, maar denkt aan je kostbaarste bezit dat thuis op je wacht.

Het spijt me dat je 15 minuten later thuis of op je werk bent gekomen.

Maar na de warme omhelzing van mijn meisje weet ik dat ik de goede keuze heb gemaakt..

Veertje88

Veertje88

Mijn naam is Vera, getrouwd met de liefde van mijn leven en sinds Maart 2015 mamma van ons eerste kindje Loïs Nova.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
24 Reacties

Reacties

 1. Loesvanderleer Loesvanderleer

  1

  Goede actie. En wat een prachtige dame op de foto!!

  • Veertje88 Veertje88 Auteur

   2

   Wat lief, dankje!

 2. Annemiek2 Annemiek2

  3

  Heel verstandig. Een juf op de basisschool van mij zei liever om 10 over 6 thuis dan om 6 uur in het ziekenhuis. Ik was eigenlijk een beetje bang dat die automobilist achter je toch er omheen zou gaan en dan een ongeluk zou veroorzaken. Gelukkig is dat niet gebeurd.

 3. erika1982 erika1982

  4

  Top dat je je niet hebt laten opjutten! En de reden is een plaatje. Mooie dochter!

 4. Simone Simone

  5

  Erg pakkend geschreven. Ik werk zelf in een ziekenhuis en zie helaas waar zulk gehaast gedrag in het verkeer toe kan leiden. Probeer je inderdaad nooit te laten opjutten in het verkeer.

 5. JessicaF JessicaF

  6

  Heel verstandig meid! Ik had precies hetzelfde gehandeld!

 6. Henrike Laning Henrike Laning

  7

  Heel goed gedaan! Ik ken een meisje, even oud als mijn dochter, waarvan haar mama niet meer thuis is gekomen door een verkeersongeluk. Dat heeft mij ook aan het denken gezet en het heeft me geholpen om knopen door te hakken. Het belangrijkste is mijn kind en daar wil ik van genieten zolang het kan. En daarbij inderdaad ook bewust omgaan met mijn eigen veiligheid. Goed dat je je niet laat opjagen, maar letterlijk je eigen weg vervolgt.

 7. Mirremeid Mirremeid

  8

  Ik zeg altijd, beter later thuis, dan nooit meer thuis! Helaas is niet iedereen zo verstandig.

 8. Astrid Boumans Astrid Boumans

  9

  Helemaal waar. Hier zitten ook vaak en veel tractoren op de weg. Als ik er niet langs kan dan doe ik dat niet. Veel mensen zijn het er inderdaad niet mee eens. Maar ach dat is hun probleem.

 9. Jennifer (mv 5) Jennifer (mv 5)

  10

  Voor zo een prachtig mooi dametje is het idd beter om dan maar wat later te komen dan niet of voorlopig niet. Heb al eens gehad met een vrachtwagen. Toeteren en knipperen met groot licht, dicht erop maar niet ervoor gaan. Nou dan niet. Ik rij al hard genoeg dus ga niet harder. Had 4 kinderen bij me in een susuki wagon dus beetje kleiner dan vrachtwagen ;) Maar veiligheid boven paar minuten sneller met alle risicos erbij

 10. Chiara Chiara

  11

  Wauww, wat een plaatje zeg! En heel goed gedaan! Het is het risico simpelweg niet waard en wat een idioot, om ook nog eens naast je te rijden om zijn punt te maken.

 11. Sharon1980 Sharon1980

  12

  Tranen in mijn ogen... Erg pakkend en erg waar! Ik ga straks ook heerlijk rustig naar huis. Weliswaar met het OV, maar toch ;)

 12. frida frida

  13

  Amen to that!

 13. Tamara Tamara

  14

  Een erg goede beslissing! Liever een aantal minuten later terugkomen dan helemaal niet meer terugkomen. Had mijn vader er ook maar zo over gedacht toen hij op weg naar huis inhaalde bij mist en frontaal op een tegenligger knalde. Zijn actie heeft vier anderen en zichzelf het leven gekost. Ik was drie jaar. Liever niet inhalen dan onnodig risico lopen. Het is het niet waard!

 14. Marjolein Marjolein

  15

  Oh, zo herkenbaar. Hetzelfde heb ik ook als ik mijn dochter (van inmiddels alweer bijna 3) achterin heb en ervoor kies om veilig te rijden, zo vaak van die mensen die vlak achter je gaan rijden, en maar pushen...oh, ik vind het vreselijk. Mooi verwoord, ik hoop ook dat deze persoon deze liefde ooit zelf mag meemaken en het zal begrijpen. Goed dat je je niet hebt laten opfokken! ????

 15. Elsb Elsb

  16

  Dank je wel, Ik maak me wel eens schuldig aan 'haastig' rijgedrag.. (ga zeer zeker niet als een malle hoor en uit me ook niet naar andere weggebruikers) Maar ik haal wel eens krap in, of rij te snel.. Deze blog zo waar! Heb twee prachtige kinders en een lieve man.. ik zal de komende tijd zeker aan deze blog denken als ik weer haast voel opkomen en in het verkeer zit.. Misschien een foto van mun waardevolle kroost in de auto zodat ook daarna de rust in het verkeer bewaard blijft..

 16. Nathalie Nathalie

  17

  Een super motiverend verhaaltje. En dit zouden meer automobilisten en andere weggebruikers een voorbeeld aan kunnen nemen!!!

 17. Damaya Damaya

  18

  Groot gelijk om niet in te halen!! Prachtige foto!! Liefs D xxx

 18. Fritske Fritske

  19

  Mooi!

 19. Lijn Lijn

  20

  Zo goed verwoord.... Zo goed dat je je niet hebt laten opfokken door zo'n dwaas....

 20. Caroun Caroun

  21

  Wow, wat een goede actie. Ben zelf ook wel eens te opgefockt in het vekeer, maar zo'n kleine zet je dan weer met beide benen op de grond.

 21. Oaive Oaive

  22

  Dit verhaal is toch al een jaar geleden ofzo ook geplaatst.

 22. Dolfin Dolfin

  23

  Prachtig geschreven! Echt kippenvel. Herkenbaar ook. Zelf heb ik in een korte tijd 3x een auto-ongeluk gehad waarvan 2x niet mijn schuld, ik zat niet eens achter het stuur. Nu ik mama ben (van toevallig ook een dochter van bijna anderhalf) merk ik ook dat ik veel voorzichtiger ben op de weg, omdat je voor haar thuis wilt en moet komen.

 23. Mamma Cynthia van 2 Mamma Cynthia van 2

  24

  Gelijk heb je! Liever heel en al weer samen thuis:)

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Advies: ook leuk om te lezen

Mindfull Mama

Alsof je alles maar op de automatische piloot doet? Dan is het de hoogste tijd om aan de bel te trekken en een... >

Geduldig opvoeden

Geduldig opvoeden valt voor de meeste ouders echt niet mee. Wanneer je kinderen hebt, wordt je geduld immers i... >

Consequent zijn

Consequent zijn is één van de belangrijkste dingen in de opvoeding van kinderen. Helaas is het voor veel oud... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >