Wat vinden jullie hiervan?

Door: ConnieWeerd 41 reacties

Wat vinden jullie hiervan?

Ik vond een foto op internet. Een vrouw van 61 die voor haar dochter een kindje draagt. Haar eigen kleinkind dus!

Mooi of raar? 

Ik weet serieus niet wat ik hiervan vind. Mijn gevoel wisselt tussen ''Mooi dat dit kan en een prachtig gebaar'' en ''Huh? vreemd, vies en raar''...

Zelf zit ik niet in deze situatie en als zij er blij mee zijn (gezien de foto wel haha), dan maakt het helemaal niets uit wat ik er van vind natuurlijk. Maar wat ik me afvroeg, wat vinden jullie hiervan? Welk gevoel wekt het op? 

ConnieWeerd

ConnieWeerd

Hard werkend en internet gek. Gelukkig met een schat van een man en twee kleine boefjes! Een beetje laat misschien maar wij gaan trouwen! Wel pas over ruim een jaar, zo hebben we alle tijd om zonder stress voor te bereiden, spannend!

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
41 Reacties

Reacties

 1. Anneke Jens Anneke Jens

  1

  Pfff, ik snap het helemaal! Ik vind het vooral mooi en verder niet mijn zaak om er iets van te vinden ;)

 2. Laurie Laurie

  2

  Helemaal met Anneke eens!

 3. Wendy.L. Wendy.L.

  3

  Idd mooi en uhu oké.

 4. Natascha Natascha

  4

  Prachtig om te zien en als haar lichaam en zijzelf het aankan waarom dan niet? Dit is een prachtig gebaar van haar moeder. Ik vindt niet dat wij mogen oordelen daar wij het verhaal niet kennen achter deze beslissing!!

 5. Suus Suus

  5

  Helemaal mooi. En oma en kleinkind hebben vast en zeker al een hele mooie band opgebouwd voor de kleine geboren is. Ik denk eigenlijk gelijk aan alle ongemakken die ik had tijden me zwangerschap. Zal die voor oma nog zwaarder geweest zijn ? En was het wel allemaal veilig ? Ja anders hadden ze het natuurlijk niet gedaan. Maar wat de andere moeders zeggen : is niet aan mij om er over te oordelen. Heel mooi dat ze het feest gedaan voor haar dochter.

 6. Danielle Danielle

  6

  prachtige

 7. Kim Kim

  7

  Ik zou het denk ik ook doen, maar wat mooi dat dit tegenwoordig kan! Super... Heel veel geluk, en dat oma nog maar lang van haar dochter en kleinkind mag genieten

 8. dijana dijana

  8

  Ik zou het zonder nadenken ook doen, als ik het lichaamelijk aan zou kunnen. Als je eigen kind na jaren proberen geen kind kan krijgen waarom niet

 9. Christel Christel

  9

  Is toch hetzelfde als een andere draagmoeder. Maakt helemaal niks uit vind ik. Vind het super dat ze het kan en mag en doet! (Ofja gedaan heeft aangezien ze inmiddels is bevallen) Ik zou ook liever hebben dat mijn moeder mijn kind krijgt ipv een wild vreemde

  • WendyK WendyK

   10

   helemaal mee eens. En mn moeder zou het met alle liefde doen!

 10. bianca van boxtrl bianca van boxtrl

  11

  Ik vind het supermooi. Zou het zelf ook doen denk ik als mijn kinderen geen kinderen konden krijgen.

 11. maantje93 maantje93

  12

  Heel mooi!!

 12. Yvonne Yvonne

  13

  Wat maakt het uit wat wij hiervan vinden? Het gaat erom wat ze er zelf van vinden, toch?!

 13. Cindy Cindy

  14

  Toen het bij ons biet direct lukte bood mijn moeder 54 het ook aan. Die Ei meteen als het nodig is doe ik het. Gelukkig hebben wij nu 2 gezonde kids. Super dit!

 14. Marije de Hoon Marije de Hoon

  15

  Geweldig dat dit kan. Een mooi en liefdevol gebaar van een moeder die haar dochter ook mama wil zien worden. Ze zullen er allebei wel heel goed over na hebben gedacht en het is hun keus. Ik ken hun verhaal achter deze beslissing niet en ik ga daar niet over oordelen. Als zij gelukkig zijn en hun (klein)kind later ook, dan is dat het belangrijkste!

 15. koek54 koek54

  16

  Prachtig dat dit kan en ik wens hun allemaal veel geluk. Zelf kon ik ook geen kinderen krijgen en ben blij dat mijn moeder zich niet aanbood als draagmoeder, want ik had het niet gewild. Trouwens in onze tijd was daarvan ook nog geen sprake. Wij hebben twee prachtige kinderen uit India geadopteerd. Twee kinderen die ons afgelopen 5 jaar grootouders hebben gemaakt van 5 kleinkinderen. Ik hoop dat deze moeder en dochter relatie goed blijft, want dat is in de toekomst het beste voor dit kind. Het is niet aan mij om hier een oordeel over te vellen

 16. MamaJoy MamaJoy

  17

  Wauw! Onvoorwaardelijke liefde voor je dochter vind ik dit. Als het bij ons zover zou komen zou ik er geen moment over twijfelen. Prachtig!

 17. an an

  18

  VIES??? Waarom? Prachtig, liefdevol, liefde spat van het plaatje af.

 18. Miriam Miriam

  19

  Voor mijn gevoel zou dit fijner zijn dan een wildvreemde die mijn kind draagt!

 19. Floortje Floortje

  20

  Mooi, en mischien helpt het volgende feitje je om het niet meer raar te vinden:-) alle eitjes die een vrouw heeft worden al aangemaakt als ze nog in de buik zit van haar moeder. Dus oma heeft der klein kind al voor de helft in der buik gehad:-)

 20. fdafnek fdafnek

  21

  Ik zou het super hebben gevonden als mijn moeder dit voor mij zou doen als ik in een zelfde situatie zou verkeren. Dus nee, niet raar, maar gewoon bijzonder mooi!

 21. kuikentje kuikentje

  22

  Als ik het kon doen en het was de enigste mogelijkheid voor mijn dochter om een kind te krijgen zou ik het voor haar over hebben !!

 22. Martine Martine

  23

  Ik vind het echt ultieme moeder liefde! Echt zo mooi.

 23. mamavan2apenkoppies mamavan2apenkoppies

  24

  Vies of raar, nee dat zeker niet, maar het geeft wel een onnaturlijk gevoel. Ik denk ook niet dat ik zoiets zou aanbieden als later 1 van mijn jongens met hun partner in deze situatie terechtkomen. Mijn lichaam vind 2 zwangerschappen ook echt wel genoeg. Ik vind het wel mooi dat het voor anderen zo goed kan werken.

 24. Nel Nel

  25

  Prachtig. Zelf zou ik het direkt doen voor een van mijn dochters als dat nodig zoubzijn.

 25. moeder4 moeder4

  26

  Ik zou het zo doen voor mijn dochter.

 26. Kim Kim

  27

  Wat moeten wij ervan vinden?? Zij zien er erg gelukkig uit! En eigenlijk is het ook wel mooi dat het allemaal kan....

  • Trotse mama van 2 Trotse mama van 2

   28

   Wat een mooi gebaar van de moeder!! Ik zou het zonder twijfel ook voor mn kinderen doen...

 27. Mama_Van_4 Mama_Van_4

  29

  Ik vind het bijzonder! Mooi dat zoiets kan! Het is hun keus en ik vind het belangrijk dat mensen in hun waarde worden gelaten. Hun ding hun keus!

 28. Kiim_01 Kiim_01

  30

  Heel bijzonder dit, al zou ik het zelf nooit willen. Ik heb het geluk dat ik zelf een gezond kindje op de wereld heb mogen zetten.. maar als ik zie hoe mijn moeder nu al bijna obsessief met mijn kindje bezig is...... dat zou dan helemaal zo zijn. De afstand tussen oma en kleinkind word zo wel heel klein

 29. anne anne

  31

  Ik kan dit 10x beter hebben dan die, was vrouw nu man maar geef toch borstvoeding foto...

 30. Angelique Angelique

  32

  Wow! Al die liefde!!!! Geweldig

 31. Esther Esther

  33

  Prachtig en eigenlijk niet iets waar ik iets van moet vinden. Ik vraag me eigenlijk ook af waarom bij dit artikel deze vraag op deze manier wordt gesteld.

 32. josine josine

  34

  t Is geweldig, een beter kado kan ik niet bedenken als je ze zelf niet kunt krijgen. Teveel ellende en verdriet van te-laters en onvruchtbaren gezien!!

 33. Rebecca Rebecca

  35

  Vies..??? Hoe kun je over een kindje nou überhaupt 'vies' denken...?! Ik vind dit persoonlijk geweldig! De medische wereld staat voor niets tegenwoordig. En als het biologisch mogelijk is een teruggeplaatst embryootje van- en voor je dochter tot een kindje te voldragen...? Ik zou het in haar schoenen ook zó doen...! Ze zullen nooit eicellen voor donatie gebruiken van een oudere dame (dus vermoed ik dat die van dochter zelf was), maar helaas is draagmoedeschap in Nederland volgens mij niet toegestaan...? (Dat wordt dan de volgende discussie... ik zou dat voor dierbaren namelijk een natuurlijke optie vinden...)

 34. Yennie Yennie

  36

  Ik vind het mooi om te horen. Dat zegt heel veel over de band van moeder en dochter. Als zij dat okay vinden, wie ben ik om te oordelen.

 35. Kris Kris

  37

  Prachtig toch als een familielid in dit geval je moeder dat voor je wilt doen. Ik zou alleen de risico's willen weten en doornemen als ik hun was maar ik neem aan dat ze dat gedaan hebben en er serieus over nagedacht hebben. Snap eigenlijk niet waarom men er een negatieve gedachte bij zou kunnen hebben. Ze maken hun eigen geluk. Zou iedereen moeten doen en minder aantrekken van wat andere mensen van ons denken

 36. Daniëlle Hessels Daniëlle Hessels

  38

  Heb hebt geen idee wat eraan vooraf is gegaan. Als zij zelf kinderen had kunnen krijgen had zij nooit draagmoeder nodig. Ik vind het een mooi gebaar. Ik zou zonder na te denken dit voor mijn dochter doen

 37. Amparo Amparo

  39

  Ik vind het prachtig .. en liever mijn moeder op wie je kan vertrouwen dan een vreemde als draagmoeder en die er dan ook weer vanaf kan zien en besluiten on het kindje te houden.. het is immers pas haar kind als de draagmoeder de papieren voor afstaan ondertekend.. maar verder inderdaad iedereen moet doen wat voor haar goed voelt en gelukkig maakt

 38. Nadine Nadine

  40

  Geweldig!

 39. girl1986 girl1986

  41

  Mooi en heel bijzonder ????

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Advies: ook leuk om te lezen

Voordelen en nadelen online boodschappen doen

ING heeft onderzoek gedaan onder 1.100 Nederlands van 18 jaar en ouder over de toekomst van online boodschappe... >

Zwanger worden na een miskraam

Zwanger worden na een miskraam: blijdschap en verdriet tegelijkertijd. Onzekerheid ook; wat als het nu weer mi... >

Ovulatie: temperatuurmethode

Bij de temperatuurmethode ga je dagelijks je lichaamstemperatuur bijhouden om zo je eisprong of ovulatie te vi... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >