Wat ik niet wist over bevallen

Door: DewiTalisa 112 reacties

Wat ik niet wist over bevallen

Nu Jaé-Lynn 7 maanden is, lijkt het eeuwen geleden dat ik zwanger was en bevallen ben. Dus even een momentje, samen met haar, terugblikken.

Daar waar ik had gezegd dat NIEMAND mij van onderen mocht filmen. Heeft Rodney dit toch gedaan. En achteraf was ik hier stiekem toch wel blij mee. Want iedereen ziet je kindje geboren worden, behalve jij. En nu vond ik dit het perfecte moment om samen met Jaé-Lynn te gaan kijken. Dan ' weet'  ze hoe of wat, maar zal niet voor het leven getekend zijn door de beelden. Denk ik.. Hoop ik.. Vast niet.. Toch..?

Maar door deze wandeling down memory lane, kwam ik op een aantal zaken die ik (misschien) wel voor mijn bevalling had willen weten.

1. Dat je beginnende weeën voelen als menstruatie kramp; ik dacht dat dit wel te doen was. Ik voelde mij al die hele bikkel. En snapte al dat 'overdreven'  gekrijs in die bevallingsprogramma's niet.

2. Dat als je vliezen breken dit niet 3 druppeltjes is zoals je op televisie ziet; het voelde alsof ik mijn plas een week lang had opgespaard en dit er in een keer uit kwam. 

3. Dat als je vliezen eenmaal gebroken zijn, je weeën heftiger worden. En niet een beetje. Maar gewoon keer 1000 ofzo.

4. Dat een weeën storm grappiger klinkt dan het is. En het misschien weeën tornado zou moeten heten. Denk dat die benaming meer in de buurt komt.. 

5. Dat het echt niet uitmaakt wat je aantrekt. Iedereen staat met zijn hoofd tussen je benen. Niemand kijkt naar je shirt/jurk/pyjama.

6. Dat je het schaamte gevoel van bloot aan de onderkant liggen na de eerste heftige wee al kwijt bent. I don't care, get this baby out. NOW!

7. Dat als je persdrang krijgt dit voelt alsof je heel nodig moet poepen. Uit het verkeerde gat.. 

8. Dat je geen idee hebt of je nou wel of niet ook echt aan het poepen bent. En niemand wil ook die persoon zijn om tegen een zwangere vrouw tijdens de bevalling te zeggen "ha ha, je hebt gepoept!"  Dan heb je wel echt ballen. Of niet meer dan.. daarna..

9. Dat je best nog wel een tijdje stil ligt met een hoofd tussen je benen, die er nog niet uit is.. of mag.. 

10. Dat als je je heerlijke kindje op je borst hebt liggen. Het aan de onderkant maar blijft lopen.. en lopen.. en lopen.. 

11. Dat de placenta ook met weeën en wat persen er nog uit moet. Het liefst binnen een uur.. had maar net geluk met mijn 59 min..  

12. Dat je je daarna vrij fit kan voelen. Mentaal. Tot je opstaat en het voelt alsof 20 kinderen karatelessen in en op je hooha hebben gedaan.

13. Dat je zeker een dag niet wilt zitten. Niet rechtop tenminste. Haaaayaaaa! -karateslag- 

14. Dat het veels te clicheje zoetsappige verhaal echt waar is. Zodra je je kindje ziet en vast hebt ben je alles weer vergeten! Totdat je gaat zitten..

Ik weet dat ik heel hard riep, tijdens mijn weeen en bevalling en eigenlijk ook de eerste 4 weken. Dat ik dit noooooit meer zou doen. Nee, echt niet. No, no, no, NO! Maar nu 7 maanden later en ik beetje bij beetje de beeldige pijn vergeet. Weet ik dat ik yes, yes, yes, YES nog wel een tweede kindje wil. Ooit. Mocht ons dat gegund zijn. Want ja, al die ongemakken en pijntjes zijn het dubbel&dwars waard. 

DewiTalisa

DewiTalisa

Ik ben een kersverse mama van mijn eerste kindje, een dochtertje. Het is een leuke, nieuwe en spannende tijd! Ik vind het leuk om mijn 'avonturen' op te schrijven en te delen met anderen. Ik studeer op dit moment SPH en wil later graag of iets in de psychiatrie gaan doen of werken met jonge (tiener) moeders. Ik woon samen met mijn vriend Rodney en dochter Jaé-Lynn in Almere.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
112 Reacties

Reacties

 1. mamablogster mamablogster

  1

  Met mijn 2e dochter helemaal niet herkenbaar sorry. Ik voelde me niet alleen heel fit, ik was het ook. Ik liep met anderhalve week bevallen alweer 2km van de ene kant van zwijndrecht naar de andere kant. Ben in 8minuten bevallen (en dat is inclusief placenta) voor dat om 9.30 vliezen spontaan braken liggen slapen en toen ineens iin debiel tempo naar ziekenhuis gesjeest. waar ik om 10.07 op et ziekenhuisbed lag (waar het hoofdje dus al zichtbaar was en ik gelijk erachteraan beviel) Op mijn bevallingsfoto's zie ik er dus ook totaal niet uit alsof ik net daarvoor bevallen ben. Sorry voor mijn lange reactie, maar ik wilde toch delen dat hij voor mij niet herkenbaar was.

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   2

   Dat kan! Het is bij iedere vrouw en iedere bevalling anders! Dit is wat ik niet wist bij de bevalling van mijn eerste kindje. Het zou maar zo kunnen dat ik bij mijn 2e het ook heel anders evaar. Je kunt het 'helaas' niet van te voren invullen haha :-)

   • Happygirl Happygirl

    3

    Wat apart dat je met je 2e dochter begint? Nr 1 en 2 waren voor mij inderdaad heel anders! Nr 2 ging sneller en de dag erna stond ik de boel af te stoffen terwijl ik bij nr 1 nog geen 5 min kon lopen voordat ik mezelf afvroeg of ik botten of spaghetti in mijn benen had! Voor mij was hij wel herkenbaar! En als ik een tipje van de sluier mag geven: ik was bang dat ik bij nr 2 de weeen zou herkennen en zo'n -ahaaaaah zo was het ja! Chips! -moment zou hebben en ja.. dat was ook zo haha! Alleen 10 x erger omdat je veel bewuster bent van wat er gebeurt en hoever je nog moet! (Nee!? 7cm!? Ooow hel! dan wordt dit nog wel ff erger! Haha! Achja we hebben het weer doorstaan en alles is geheeld :P

  • Toekomstige mama Toekomstige mama

   4

   Mamablogster wat ben jij een stoere mama. Zo voel je je ook dubbel en dwars he? Stoer dat jij zo'n bikkel bent en stoer dat je zo goed bent met bevallen! En nog stoerder dat je met 2 weken alweer zoveel kon lopen!

   • mamablogster mamablogster

    5

    je kan ook de keuze maken om geen rot opmerking te maken. Toekomstige Mama ;)

   • mamablogster mamablogster

    6

    als je niks aardig kan zeggen kan je OOK de keuze maken om te zwijgen.

   • judithkregting judithkregting

    7

    Dit is een plek waar iedereen kan en mag bloggen wat ze wilt, dus om er zo een gemene reactie onder te zetten is echt heel overbodig en gewoon niet op zijn plaats, als je je ergert aan een blog heb ik een paar tips voor je : 1 lees ze niet 2 reageer niet 3 schrijf zelf een blog over je frustraties, misschien is er iemand die er net zo over voelt en kunnen jullie samen frustraties uiten maar laat iemand die je niet kent erbuiten want jou frustraties zijn niet die van een ander, als je ze kwijt wilt doe dat op een andere manier! als ik zit zo lees vind ik het echt heel gemeen van je en wordt er zelfs een beetje boos van. Maar ik hoop dat je je frustraties in de toekomst ergens anders kunt uiten, succes!!

  • Annie Annie

   8

   Applaus voor jezelf

 2. nijn81 nijn81

  9

  Haha! Nog iets dat je moet weten voor een eventuele volgende bevalling: Het kan dan weer totààl anders gaan. Puntje 2 bijvoorbeeld: Er zijn wel degelijk vrouwen waarbij vruchtwater druppelsgewijs wegsijpelt... En zo nog wel meer. Hoe meer kinderen je krijgt, hoe langer je dit lijstje met wist-je-dat-over-bevallen kunt maken ;-)

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   10

   Ja klopt! Het is bij iedere vrouw en iedere bevalling weer anders. Dus het is ook niet dat ik me nu vasthoud aan dit lijstje haha. Laat me de volgende keer net zo goed verassen ;-)

   • Bibi Bibi

    11

    Klopt. Mijn tweede bevalling kwam in niets overeen met de eerste! Ik zal mn blog erover eens afmaken...

  • cindy cindy

   12

   ja je hebt gelijk met het vruchtwater.. 1 week voor de bevalling, gaf ik aan dat ik dacht ik verlies vruchtwater. maar volgens vk moest ik dan contineu ''nat'' zijn, maar dat was ik niet. toen de weeen begonnen bijna iedereen in paniek, ik had totaal geen vruchtwater meer en mijn tweede dochter compleet droog geboren.

   • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

    13

    Oh jee. Dat is wel even schrikken dan! En wat stom dat ze dan niet toch even gekeken hebben!

  • Annemiek2 Annemiek2

   14

   Je kunt ook een hoge vliesbreuk hebben. Dan verlies je scheutjes vrucht water. Ze zeggen dan dat het geen vruchtwater is maar zeggen niet wat het wel zou zijn volgens hun.

   • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

    15

    Oh dat wist ik ook niet! Zo blijf je elke keer weer leren hè! Haha :)

  • mamavanDylan mamavanDylan

   16

   Of je merkt het niet.. ik dacht een paar keer urineverlies te hebben, misschien was dat wel vruchtwater. Daarnaast heb ik heel veel in ons buitenbadje gezeten omdat het 40 graden was buiten. Misschien ben ik het toen wel verloren. Ik weet in ieder geval zeker dat er niks meer was bij 41+2 bij de controle en bij 41+3 hebben ze ee vliezen geprikt en toen kwam er niet eens een druppeltje.. ook weet ik zeker dat ik bij een evt volgende na 37 weken wel eerder aan de bel trek als ik ook maar iets aan vocht verlies. Ojaa en weeen?? Geen idee wat dat is, want die heb ik namelijk niet gehad.. Gelukkig is elke bevalling anders..

 3. mama.van.d.en.s mama.van.d.en.s

  17

  Sommige dingen erg herkenbaar

 4. Lindsy83 Lindsy83

  18

  Leuk geschreven! Deels helkenbaar, maar uiteraard gingen bij mij dingen ook een beetje anders. Mijn vliezen waren al bijna een week lang gebroken, waardoor ik dus dagen lang met een kraamverband gelopen heb om geen oceaan te creeeren, Net op het moment dat ik dacht dat ik het niet zou trekken als het zwaarder zou worden werd ons zoontje al geboren. Ze wilden wel dat ik nog even ging wachten toen zijn hoofdje eruit was, maar ik niet ;) Dus dat was nog 1 wee en een pers en hij was eruit. Ook mijn placenta was er al uit voor ik er erg in had. We hadden natuurlijk ook maar een klein mannetje wat alles toch iets makkelijker maakte :) Na mijn bevalling heb ik meteen zonder hulp gedouchet en omdat er toen niemand in de kamer was, liep ik daarna vrolijk de gang op. Het zitten bleef wel weer een tijdje pijnlijk :) Blijft leuk om te lezen hoe anderen het ervaren hebben :D

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   19

   Ja inderdaad, blijft leuk! Is voor niemand hetzelfde en dat maakt het nog specialer. Het zelf douchen dat ging ook, al bleven de verpleegsters wel de hele tijd om me heen staan. Terwijl ik me het liefst gewoon even alleen wou wassen. Uiteindelijk mocht ik alleen met mn vriend dan in de badkamer haha. Ik was snel weer op de been wou ook niet in de rolstoel naar buiten etc, maar inderdaad dat zitten! Oef haha

 5. sharon sharon

  20

  Ik heb echt een horrorzwangerschap gehad, na 8 maand en 1 week werd ik verlost ik kreeg een inleiding, hoewel ik er erg naar uit gekeken had was ik die dag zelf natuurlijk helemaal overwelmed. Ik kwam binnen en ze gingen eerst kijken of ik al ontsluiting had, had dus al 3 cm ontsluiting oke infuus erin ging bijna knock out (zuster kon niet prikken)! dus na 3 prikken zat hy eindelijk in mijn hand (met veel pijn) ei op andere hand etc. Maargoed toen gingen ze meteen vliezen breken ik zei NU?!?! nja.. 6 uur later was ons prachtige dochter ter wereld en binnen 15 min de placenta ook. daarna moest ik uiterraad gehecht en zei ook ik doe het nooit meer haha! maar meer vanwege de zwangerschap de bevalling had ik geluk mee

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   21

   Oh jee dat is niet leuk! Een zwangerschap duurt inderdaad veel langer dan een bevalling! Wel fijn dat je dan eerder mocht bevallen!

 6. Michelle Michelle

  22

  Hahhaha geweldig geschreven! En zo herkenbaar ????

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   23

   Haha dank je wel!!

 7. Arlette Arlette

  24

  Haha te grappig. Puntje 1 inderdaad ik voelde me helemaal the man zo van nou het valt mee zie je wel ik ben gewoon stoerder dan de meesten .. . Tot idd m'n vliezen gebroken waren . .. omg veranderde echt in een mega aansteller hahaha en dat de verloskundige toen ook nog zei dat het nog geen echte weeën waren dat die nog moesten komen. ..Heb letterlijk tegen m'n man gezegd ik doe t niet ik wil niet meer. Maar wil nu ook gaan proberen voor nr.2 . Maar heb al tegen m'n moeder ( die werkt als verpleegkundige op de verloskamers ) gezegd dat ze maar beter met die ruggenprik klaarstaan op het moment dat ik binnenkom !

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   25

   Haha ja heel herkenbaar! Ik was ook aan piepen en doen. En dat ik niet meer wou. Vond het wel mooi geweest haha!

 8. mamavanS- mamavanS-

  26

  Hahaha geweldige blog!! Elk puntje is heeel herkenbaar. Ik had alleen pethidine gekregen om te kunnen slapen snachts. Ik voelde letterlijk alles :( kon ook geen ruggenprik krijgen. In de weeënstorm die 3 uur duurde had ik alleen maar 2 cm ontsluiting. Dus mocht geen verdoving. Na de weeënstorm moest ik heel nodig poepen. (wist niet dat het dus eigenlijk persdrang was) opeens had ik 10 cm ontsluiting en binnen 36 minuten lag me prinsesje op me borst. Ook wist ik niet dat ik een infuus moest voor vocht. Of een hele lading vruchtwater kon verliezen. Of dat me vagina verdoofd moest worden 3keer! Voor de hechtingen. In de weeënstorm zat ik met broek en onderbroek uit en alleen een shirt aan met me benen wijd op een bankje op me kamer. Niemand mocht de kamper in behalve me moeder en me vriend. Haha zie je me al zitten? :p boeit je op dat moment echt totaal niet!

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   27

   Bij mij ging het ook best snel. In het begin kropen die cm. En toen ik een verdoving wou tijdens de storm zat ik eigenlijk al op 10 cm dus helemaal voor niets infus en alles voor de ruggenprik in mn lijf!

 9. MamaLana MamaLana

  28

  Hahaha...zo herkenbaar :)..

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   29

   Haha leuk dat het toch ook bij andere wel herkenbaar is! :)

 10. Marinde85 Marinde85

  30

  Leuk geschreven en inderdaad ontzettend herkenbaar :)

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   31

   Leuk! Dank je wel! :)

 11. ancélla ancélla

  32

  Heel herkenbaar hihi.. Ook al duurde het bij mij heel lang en had ik echt al heel vroeg bekkenklachten. Zei ik bijna meteen dat ik ook een 2e wil, maar nu nog niet ;) Echter had ik na me bevalling weinig last van onder alleen me bekken waren nog steeds de boosdoener. leuk geschreven!

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   33

   Dank je wel. En dat is naar van je bekken, daar houdt je natuurlijk langer last van. Maar fijn dat je verder weinig last had!

 12. Laura. Laura.

  34

  Nooit geweten dat je na een bevalling ook nog een vinger in je kont krijgt om te voelen of de endeldarm niet meegehecht is !!! Ik was zo boos ook omdat hij mij vergeten was te verdoven met hechten dat ik schreeuwde : Nou heb je in alle gaten van mijn lichaam gezeten behalve mijn neusgaten , stop ermee want ik ben het zat !!!!

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   35

   Oh echt waar?! Dat wist ik ook niet. Vraag me nu af of ik dat dan gemist heb hahaha! Maar ik had ook maar 1 kleine mini hechting. De grote wond durfde ze niet te hechten door de spanning die erop zou komen te staan.. maar kan me voorstellen dat je er dan klaar mee bent!

  • Daisy Daisy

   36

   Hihihi die reactie van jou geweldig :-D

  • mama van 3 mama van 3

   37

   Dat doen ze alleen met een (sub)totaalruptuur, checken of de darm heel is. Niet fijn, maar als ze dat missen, kun je heel ernstige klachten gaan krijgen door infecties. Bij mij is het bij 2e bevalling wel gezegd dat ze dat even moest doen, en voor het hechten wel verdoofd. Toch vond ik het hechten (alle keren) het naarste van de hele bevalling. De rest van de bevalling ging gewoon veel te snel om over na te denken, vandaar ook de subtotaalruptuur die de vk optimistisch "klein scheurtje" noemde. Als het aan mij ligt kunnen ze beter gewoon eerlijk en open communiceren, dan weet je waar je aan toe bent. Bij mijn eerste bevalling hadden ze me gezegd dat het waarschijnlijk (vanaf 1u s nachts) nog wel tot de volgende avond zou gaan duren. Ze hadden me ook pethidine gegeven zogezegd om te slapen, nou laat me je vertellen dat je echt geen oog dicht doet als je aan het bevallen bent, hoe hard ik ook probeerde de weeën te negeren. Pethidine helpt vervolgens ook niets tegen de pijn, maar liet mij me machteloos voelen waardoor ik minder pijn kon hebben. Ik voelde niet meer wat er gebeurde, en de vk en kraamhulp gaven alleen maar bevelen. Ik had zelf de regie niet (hoe ik wilde liggen om de weeën op te vangen bv) omdat ik zo tegen dat rot slaapmiddel aan het vechten was. Tegen de tijd dat ik 7 cm ontsluiting had en ik het echt zwaar kreeg, dacht ik "ik kan dit niet volhouden, nog een hele dag te gaan" en vroeg om pijnmedicatie. Als er toen gewoon iemand tegen me had gezegd oh het gaat veel vlugger dan we dachten, je bent bijna klaar, had ik mezelf niet zo hulpeloos gevoeld. De pijnmedicatie is er nooit gekomen, want het werd ineens een spoedbevalling (dochter had zuurstoftekort - ook door de pethidine- en moest er meteen uit, de vacuümpomp stond al klaar, maar ik wist het nog net met mijn allerlaatste energie op eigen kracht te doen. Wel met knip én flink ingescheurd). Bij mijn 3e werd voorgesteld om weer pethidine te geven, maar no way dat we dat nog een keer gingen doen. Dat is uiteindelijk een thuisbevalling van minder dan 2 uur geworden. En als verrassing bleek mijn jongste bijna kilo zwaarder dan de andere 2 bij geboorte. (maar dat valt onder wat je NIET wilt weten voor je gaat bevallen, als je tenminste een beetje relaxed eraan wilt beginnen). De thuisbevalling was by far de mooiste ervaring voor mij, maar dat is natuurlijk voor ieder persoonlijk of je dat wilt of niet. Maar ik kan wel iedereen afraden om pethidine te laten toedienen, dat is gevaarlijke troep! (en later ook gelezen dat bijna 80% van de vrouwen die pethidine krijgt alsnog om een ruggenprik vraagt, een veel hoger percentage dan bij de vrouwen die geen pethidine hebben gekregen. Dus als pijnmedicatie waar je "een beetje" suf van wordt (understatement!) is het ook waardeloos spul)

 13. Chisty89 Chisty89

  38

  Leuk geschreven! Ik heb een keizersnede gehad dus niet herkenbaar haha. Alhoewel ik me inderdaad ook een hele bikkel voelde omdat ik wel weeën heb gehad vanaf de nacht voordat ik naar de OK zou gaan. Maar ik ben ook een beetje bang dat dit echt nog voorweeën waren hihi. Wie weet maak ik het ooit nog is mee.

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   39

   Dank je wel! En dat zou kunnen, voor nu maar gewoon even die bikkel blijven! Haha

 14. Ilana Ilana

  40

  Maar wat vond je nu van de film die hij heeft gemaakt?

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   41

   Nu toch wel bijzonder om te zien. Het blijft een beetje een soort horror film achtig, maar dan op een mooie manier.. ofzo.. hahaha

 15. D. D.

  42

  hahaha dusss... tijd voor eeeeennnn broertjeee!! of zusje, dat mag ook. En ik zei toch dat niemand op je kleren zou letten.. je moet ook naar mij luisteren :p xxxxxxx

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   43

   Hahahaha. Ja nog even wachten heurr

 16. Cilia Cilia

  44

  Fijn om te lezen dat het je toch wel meegevallen is. En nu je terug kijkt met alle gemakken van dien, toch nog een 2de kindje wilt, zegt toch wel heel wat over jouw als persoon zijnde. Vind het nog steeds knap dat je het zo goed doet, zie geregeld een foto van de kleine meid voorbij komen, erg mooi om te zien dat zij zich ook zo mooi ontwikkeld. Zo doorgaan meis :) Gr. Ciel

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   45

   Dank je wel, lief! Xx

 17. Asther Asther

  46

  Ik heb 2 heel verschillende bevallingen gehad, maar beide niet herkenbaar met deze puntjes eerlijk gezegd. Toont nog maar eens dat elke bevalling zeer verschillend is! :)

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   47

   Ja dat maakt het allemaal extra bijzonder! Dat geen enkel verhaal hetzelfde is! :)

 18. diva diva

  48

  Ik moet lachen om dat punt waar je zegt: het boeit niks wat je aan hebt. Hahaah klopt ik had nooit verwacht dat ik helemaal naakt zou zijn voor al die mensen. Ben overigens thuis bevallen in bad..1ste kindje op 31 december Spuit gekregen voor de placenta sneller te late komen kwam na 10 min? Mijn moeder heeft ook ALLES gefilmd. Best mooi (ik heb het nog niet bekeken) om 9 uur was mijn zoontje er en om 12 uur stond ik voor de deur vuurwerk te kijken. Adrenaline zulle we maar zeggen. En had 2 hechtinge mini scheurtje al met al ging het snel voor de 1ste. Ik vond het een mooie ervaring!

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   49

   Ja dat spuitje kreeg ik ook maar er gebeurde niets. Weeën trokken ook weg. Dus er was al gebeld voor de eventuele OK. Gelukkig was ik net op tijd! Maar toch fijn dat her snel ging en een mooie dag, met al het vuurwerk!

 19. muis69 muis69

  50

  Zo leuk geschreven. En inderdaad alles is anders. Ik heb 2 keizersnede's gehad die heel verschillend zijn verlopen en 2 natuurlijke bevallingen, ook zo verschillend als het maar zijn kon. Bij de 1e natuurlijke bevalling wilde ik wel meekijken in de spiegel tijdens het persen. Ik keek en zei: haal weg die spiegel, dit is demotiverend.......... En ik kan je verzekeren, inknippen/scheuren is in 1e instantie pijnlijker dan een buikwond. Maar is wel sneller genezen en dan heb je liever toch die knip gehad.

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   51

   Ja je kan geen enkele bevalling vergelijken! Over het inknippen kan ik niet meepraten, een scheur(tje) had ik wel. Die heeft nog wel een paar weken geschuurd helaas!

 20. Jorienn Jorienn

  52

  Hahaha de meeste punten herken ik zo erg! Geweldig! Leuk geschreven :))

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   53

   Dank je wel! Leuk hoe het toch oor sommige herkenbaar is! :D

 21. Angelique Angelique

  54

  Haha moet ook even reageren hoor! Dat over de schaamte voorbij is zo herkenbaar. De eerste keer dat de verloskundige kwam checken lag ik er nog keurig bij en iedere keer daarna steeds minder florissant, totdat ik half naakt op mijn handen en knieën naast het bed lag te puffen, steunen en kreunen haha, welke schaamte? ;)

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   55

   Hahaha. Ja ik moest aan de ctg en kreeg ze zo'n doppie op dr koppie dus er hing al de hele tijd een draadje uit. En moest gekeken worden en gedoe. En maar wee na wee na wee. Ik vond het ook allemaal wel prima! Haha

 22. Anouk Anouk

  56

  Wauw wat een herkenbaar verhaal! En zó leuk geschreven ook! Ik vond het grappig dat de verloskundige mij (een paar dagen na de bevalling) zei da zijzelf met 8 maanden weer zwanger was. Mijn man en ik knipperden met de ogen 'wow met 8 maanden alweer?'... 9 maanden later hielden wij alweer een positieve test in handen. Op het moment dat onze eerste werd geboren, had ik me nooit kunnen voorstellen (au! Dit is mn eerste en laaaatste bevalling!!! ????) dat we 9 maanden later alweer in verwachting zouden zijn van ons 2e wereldwondertje. Grappig hoe zo'n 'huh-wááat-verhaal' 9 maanden later op jezelf van toepassing is

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   57

   Haha dank je wel! En wat leuk, gefeliciteerd! En inderdaad op het moment zelf moet je er niet aan denken, maar als de rust en genezing weer terug is. Dan is alles weer anders! Geniet van je zwangerschap!

 23. Merche Merche

  58

  Grotendeels zo enorm herkenbaar. Al begon het bij mij met het breken van mijn vliezen, dus die overgaan van weeën voor en na breken herken ik niet. Misschien ben ik toch wel wat raar, want ik had eigenlijk dezelfde dag nog zoiets van: goed, we gaan zeker voor meer kinderen (ondanks dat mijn bevalling nou niet bepaald vlekkeloos was verlopen met afwezige persdrang, ruim bloedverlies etc), kom maar op. Hehe. Voorlopig doen we dat gezien mijn werk nog even niet.

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   59

   Dat klinkt heftig! Maar toch fijn dat dat je niet heeft laten afschrikken en je 'meteen' weer wou! En mis je niks aan hoor, die overgang hahaha

 24. Imke Imke

  60

  Zooo herkenbaar !!! Ik heb helemaal in een deuk gelegen om 12 en 13... bij beide kids helemaal waar bij mij whahahaha... je hebt het echt fantastisch verwoord !!!

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   61

   Hahaha ja ik vergat het steeds! Ik liep wel vrolijk rond en dan ging ik enthousiast zitten en dan was het praktisch huilen! Vreselijk! Haha. Maar dank je wel! :D

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   62

   Hahaha ja ik vergat het steeds! Ik liep wel vrolijk rond en dan ging ik enthousiast zitten en dan was het praktisch huilen! Vreselijk! Haha. Maar dank je wel! :D

 25. Mamavanluna Mamavanluna

  63

  Hier precies het zelfde ! Alleen had ik een half uur na me water gebroken is door de dokter weenstorm doordat ze mijn weeen opwekkers iets te hoog hadden gezet ! Helaas is dat 12 uur lang zo gebleven ! Ik vond het echt een HELL ! Ik zou je de rest besparen ! Ik heb ook steeds geroepen tijdens de bevalling dat de 2de wel zou adopteren ! En dat als het op je borst ligt het vergeten zou zijn.... BULLSHIT...haha .. Na een half uurtje op mijn borst dacht ik .... Is het al de beurt aan mijn man ?? Mijn dochter word zondag een jaar en ookal ben ik de bevalling nog niet vergeten en wil ik het ook liever niet nog een keer doen ben ik nu tog 19 weken zwanger ! (Hellup het moet er tog een keertje uit! ) nu maar hopen dat de tweede makkelijker gaat !

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   64

   Haha echt vergeten doe je het ook niet. Maar, bij mij dan, is het wel wat gezakt naar de achtergrond. Maar ik kan nog heel goed terug halen Hoe of wat hahahaha. Maar zou het toch wel nog een keertje doen. En wat leuk! Gefeliciteerd! En ja hij/zij moet er ook uit Haha. 'Helaas' kan je er niets over zeggen, maar ik hoop ook voor je dat deze makkelijker gaat!

 26. Daisy Daisy

  65

  Heerlijk beschreven ik heb me kapot zitten lachen maar wel zo waar hartstikke goed beschreven ik kan me er goed in vinden :-)

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   66

   Haha dank je wel! En leuk dat er toch ook herkenning is bij een aantal! x

 27. anna anna

  67

  Ik was net thuis van zwangerschaps zwemmen toen ik weer in n zwembad belandde. Vliezen dus gebroken. Weeën kwamen 3 uur later: buik, been en rug. Heb in totaal 1 uur weeën gehad waarvan 40 minuten persweeën. Na 3x persen was onze dame geboren. Nageboorte duurde bijna n uur. Daarna nog even wat hechtingen, nou die waren veel pijnlijker, ze konden nl niet alles verdoven! Over 3 maanden verwachten we de 2e. Ben benieuwd hoe het dan zal gaan!

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   68

   Oef ik heb gehoord dat been weeën best heftig zijn, ik heb deze zelf niet gehad. Maar dat is wel snel gegaan! En spannend! De laatste loodjes, succes met de bevalling straks! :) x

 28. Astrid Boumans Astrid Boumans

  69

  Nou nummer 8 toch echt wel gehad. Gespuugd ook nog en niet zo een beetje. Had bij 5 cm al pers weeën die je dan moet tegen houden. Dan ook nog eens mooi 1 cm per twee uur opschuiven nou na dat ik 8 cm ontsluiting had hield ik het toch echt niet meer tegen. Zo blij dat ik dan toch mocht gaan persen van de verloscundige, dat is dan echt een hele opluchting. Laat het dan zo zijn dat je lichaam zo is uitgeput dat de pers weeën niet meer zo sterk zijn en te snel weg zakken om echt goed hun werk te doen. Toch fijn dat ze dan een zuignap kunnen gebruiken. Alleen wel jammer dat ze me ingeknipt hebben buiten de wee (au) en dan ook nog eens een adertje raken ( bloed spuit er dan echt uit. Een heel raar gezicht is dat). Ik snap nu wel waarom sommige toch echt gaan voor die ruggenprik. Maar ondanks alles zou ik het de volgende keer weer zonder doen.

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   70

   Oh jeetje, heftig! Ja ik wou op een gegeven moment ook een ruggenprik. Ik ging in het begin niet zo snel met de centimeters. Eenmaal het infuus erin was ik al beland in pers weeën, dus nooit wat gekregen van die hele prik haha. En hopelijk gaat het de volgende keer wat fijner dan deze! x

 29. erna erna

  71

  het is zo grappig om te lezen over je bevalling aangezien ik erbij was, ondanks dat je natuurlijk nooit weet hoe een bevalling verloopt, heb je het super gedaan met af en toe een snauw en een grauw mijn kant op......boeiend hihi ook dat hoort erbij en ben zo blij en SUPERTROTS op kleine Jaé en vooral op jou. Als ik zie hoe natuurlijk jij echt een mama bent, loopt mijn hart over van liefde voor jullie, love you to the moon and back

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   72

   Nee heerlijk dat het altijd een verassing zal blijven! Love you too!

 30. A. Groeneveld A. Groeneveld

  73

  Hahaha ja nog echt ook! Vooral de weeën storm....nou noem het maar een orkaan! Haha. Alle punten kan ik me in vinden. Maar ja ik wil ook heel graag weer....het is straks 2 jaar geleden dat ik bevallen ben...Dus word nu wel ff tijd hoor :p

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   74

   Orkaan is ook een goeie ja! Haha. 2 jaar zit er een mooie tijd tussen inderdaad. En ja het moment zelf is het niet altijd even leuk, maat daarna aaawh -smelt- maar hier wachten we nog even hoor! :p

 31. Autumn Autumn

  75

  Voor mij is het al weer bijna 17 maanden geleden. En ik wist inderdaad niet dat weeën net als een beginnende ongesteldheid aanvoelde. Toen mijn vliezen braken had ik 2 centimeter ontsluiting en heeft het ziekenhuis mij weer naar huis gestuurd. Naar aanleiding daarvan heb ik mijn partner naar het werk gestuurd, mijn schoonmoeder winkelen in België gestuurd en zat ik 3 uur later alsnog met mijn partner in het ziekenhuis met 8 centimeter ontsluiting. Toen ik hoorde dat ik 8 centimeter ontsluiting had, en de verpleging mij vertelde dat het niet veel erger werd dan dit, kon ik rustig adem halen en bevallen. Maar moe was ik daarna niet, alleen heel erg slap door heel veel bloed verlies.

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   76

   Oh dat is wel snel gegaan dan ja! En ja is niet zo gek dat je je dan slapjes voelt!

 32. Net Net

  77

  Bij mijn eerste bevalling had ik op een gegeven moment 3 mannen om me heen die allemaal zeiden:' puffen, puffen!' Mijn antwoord:' alsof jullie weten hoe het voelt!' Hihihihi! ( mijn echtgenoot, de verloskundige van het ziekenhuis en de gynaecoloog) helaas eindigde het met een keizersnee, omdat onze dochter het moeilijk kreeg in de weeenstorm. De tweede was ook een keizersnee, toen heb ik geleerd wat pijn is.... Baarmoederruptuur... Nu zijn onze meiden alweer 11 en 8! Maar die bevallingen... Als de dag van gisteren!

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   78

   Ja jeetje, maar dat is ook wel heftig! En ik denk ook dat vergeten misschien niet het juiste woord is. Maar het leeft niet meer op de voorgrond! Haha

 33. Rianne Rianne

  79

  Weer heel mooi geschreven! Herkenbaar, vooral het ( moeilijk kunnen) zitten. Ik heb nog heel lang een zwembandje gelinkt aan het erop zitten i.p.v ermee zwemmen.

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   80

   Oh jee! Dat is ook niet fijn! Dat had ik gelukkig niet

 34. Merel Merel

  81

  Ik moest erg lachen tijdens het lezen. Thanx!

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   82

   Haha graag gedaan! :D

 35. mamavanLuna mamavanLuna

  83

  Idd zo herkenbaar. Vooral het "geweldige gevoel wanneer ze zeggen ja puf de wee maar goed weg! het enige wat ik mij op die moment af vroeg was.... Stopt dit ooit nog wel?? :-) en dingen zoals nog eventjes volhoude... SAY WHAAAAT! ja gemakkelijk spreken als je aan de andere kant van het bed staat en er zelf ni ligt ☺. nu ja de pijn ben ik inmiddels al lang vergeten en men bevalling zou ik zo weer doen maar de weeën nee dank u! Lang leve de epudirale ????

  • DewiTalisa DewiTalisa Auteur

   84

   Hahaha ja inderdaad! Heb heel wat afgesnauwd bij het " blijven ademen", " puf ze weg", " rustig blijven". En als het zonder de weeën kon, heeeel graag! Hahaha

 36. sandy88 sandy88

  85

  Super beschreven! :) en voor mij in ieder geval op een aantal punten heel herkenbaar. Ze hebben mij ingeleid om 8 uur in de ochtend en helaas heeft het allemaal wat lang geduurd en besloten ze om 01.00 uur in de nacht een keizersnee te doen omdat het allemaal niet zo liep zoals t moest tegen t einde aan. Alleen dat van een tweede zie ik nog niet zitten :), ondanks dat ze 4 maandjes is nu. Maar dat komt door de probleempjes die ze nu helaas heeft. Maar daarvan hopen we dat het snel over is.

 37. chantal chantal

  86

  Nu moet ik eerlijk zeggen bij mijn eerste kindje nu 2 jaar geleden toen ik eindelijk mocht bevallen van haar heb ik er 35,5 uur over gedaan mijn dochter lag in de stuit en is ook zo geboren via de natuurlijke weg met hele goede steun van de gynaecoloog.. Maar goed ik heb geen natuurlijke weeën gehad die waren op gewekt en die weeën storm is indd mee een tornado ik was na de bevalling ook heel trots dat ik na de ruggenprik die was uitgewerkt gewoon op de wc wou plassen (ik kan niet plassen met iemand die toekijkend zegt ga maar plassen) douchen deed ik ook staant maar de druk van de wond daar beneden omg indd daar ben ik het mee eens dat was net karate.. Ik kon ook de eerste week heel erg weinig ik hield liever me rust die heeft iedere lichaam ook nodig na een bevalling. In juni mag ik ons 2e wondertje verwelkomen en hopen dat ik dan kan mee praten over echte weeën.. Iedere bevalling en iedere zwanger schap is anders heeft er mee Te maken dat het ene kind de andere niet is! Het is een eigen individu.. Het is tenslotte ook geen wedstrijd wie wat kon na de bevalling ik ben gewoon trots op me docher nu ze 2 is geniet ik nog iedere dag van haar..

 38. Dinobaby Dinobaby

  87

  Haha ik herken me in bijna alles! Alhoewel ik de vijfde dag in het ziekenhuis al wel een tweede bevalling aandurfte (zei ik toen, maar toen was het opvoeden nog niet begonnen hihi).

 39. fraula fraula

  88

  Een volgende bevalling kan weer een heel andere ervaring zijn. Ik had na twee bevallingen waarbij beide keren in een urenlange weeenstorm terecht kwam een derde bevalling waarbij dat niet gebeurde en er alleen 'gewone en zware weeen waren'. Totaal andere ervaring. Verder is het ook niet zo dat je na het breken van de vliezen per definitie 1000 maal zwaardere weeen krijgt, zoals je schrijft. Ik had bij bij alledrie helemaal op het eind pas gebroken vliezen (moesten tweemaal gebroken worden: dat is dan ook weetje wat niet iedereen weet) en wel een urenlange weeenstorm daarvoor gehad. Dus dat zegt niet zoveel. En nog een wist je dat: wanneer je placenta niet vanzelf komt krijg je daar nog een speciale spuit voor in je been. En zo zijn er nog meer dingen natuurlijk.... Goed dat we niet alles van te voren weten hi hi.

 40. flesdopje flesdopje

  89

  Wat ik bij bijna iedereen lees is dat ze na de bevalling dachten 'dit noooooiiitt meer!'. Ik had een horror bevalling die eindigde met een spoedkeizersnee. Mijn eerste gedachten waren: 'Dit moet nog een keer, maar dan goed.' ???? idioot eigenlijk, maar het kwam voort uit een soort van faalgevoel dat ik m'n kind niet 'normaal' op de wereld heb kunnen zetten. Ik vind het wel intrigerend om te lezen hoe verschillend alle bevallingen gaan. De een perst 4 keer en de baby floept er zo uit, de ander is urenlang aan het worstelen. En dan is dat ook nog eens verschillend bij meerdere bevallingen bij dezelfde vrouw. (Geeft bij mij wel hoop voor een volgende trouwens haha)

 41. flesdopje flesdopje

  90

  Wat ik bij bijna iedereen lees is dat ze na de bevalling dachten 'dit noooooiiitt meer!'. Ik had een horror bevalling die eindigde met een spoedkeizersnee. Mijn eerste gedachten waren: 'Dit moet nog een keer, maar dan goed.' ???? idioot eigenlijk, maar het kwam voort uit een soort van faalgevoel dat ik m'n kind niet 'normaal' op de wereld heb kunnen zetten. Ik vind het wel intrigerend om te lezen hoe verschillend alle bevallingen gaan. De een perst 4 keer en de baby floept er zo uit, de ander is urenlang aan het worstelen. En dan is dat ook nog eens verschillend bij meerdere bevallingen bij dezelfde vrouw. (Geeft bij mij wel hoop voor een volgende trouwens haha)

 42. amvbijnen amvbijnen

  91

  Voor een deel herkenbaar. Alleen had ik, dankzij Yoga, echt nergens last van. Ik had alleen erg last van mijn ingeknipte hooohaaaa. En dan vooral van de hechtingen. Ik was wel enorm verbaasd dat de schaamte zo snel weg was. Ja kijk jij ook maar is of die hechtingen goed zitten. Ach joh, een meer of minder maakt dan ook niet meer uit.

 43. Iknrappard Iknrappard

  92

  Wat geweldig geschreven haha! Heel herkenbaar ook! Mag over 4 maanden weer.... zal mij benieuwen of ik ook nu weer een tornado mag doorstaan....

 44. trotsemama2 trotsemama2

  93

  Haha leuk geschreven. Gelukkig is elke bevalling anders bij mij de eerste in 36 uur en de tweede in 3 uur dus dat geeft moed he ;)

 45. Suus Suus

  94

  Leuk geschreven. Vooral dat poepen. Helaas had ik bij de 2de dus een zoontje die oud genoeg was om wat dingen op te vangen / vallen. Heel de wereld heeft hij verteld dat mama gepoept had tijden de bevalling. Heb menig keer met een rood hoofd gestaan. Nu kan ik niet mee spreken over weeën. Bij de eerst alleen maar pers weeën gehad. 1 uur en hij was er / moest wachten op de vk. 2de was sneller. 10 min en hij was er en me man en ik hebben de bevalling samen gedaan. Je vergeet alleen 1 ding. Als je ingescheurd bent de hechting. Die deed bij mij meer pijn dan de hele bevalling zelf.

 46. Anita Anita

  95

  Hahaha heb erg moeten lachen om je verhaal! Super leuk geschreven! Wat ze mij ook wel ff mochten vertellen was de geur van het bloed en andere bende wat je na je bevalling verliest. Mijn hemel!

 47. Wendy Wendy

  96

  Moet gniffelen om veel opmerkingen! Het is inderdaad dat je overgeleverd bent aan...... Het enige mooie is dat je lichaam er zo op gebouwd is dat je je kind 9 maanden kan laten ontwikkelen in een beschermde omgeving. En dat je kind uit jouw geboren kan worden. Voor de rest is het een pijnlijk, ongemakkelijk en bloederig verhaal ;) Ik heb er 5 meegemaakt. De eerste 4 gemakkelijk, de 4e zelfs binnen 10 minuten..."eventjes benauwd gehad en toen was hij er al". Maar de 5e!!! Man....wat een drama! Je zou denken dat de poort nog open stond van de vorige 4 maar alles behalve dat! 2 Dagen bezig geweest, ingeleid, koorts tijdens de bevalling....Brrrrr!! Als zij de eerste was dan denk ik niet dat er nog 4 gevolgd waren hahaha Wat ik ook herken is dat je denkt zo spoedig mogelijk weer alles te moeten kunnen. Iemand hier praat zelfs over een jogsessie in Zwijndrecht. Waarom denken wij super vrouwen te moeten zijn? Je lichaam heeft een top prestatie geleverd! Een goede gynaecoloog zei tegen mij : het duurt 9 maanden om een kind ter wereld te brengen....en het duurt 9 maanden eer je lijf en je geest weer een beetje op de rit zijn. Neem lekker je rust en wees extra lief voor jezelf. Kids heb je voor het leven....tijd genoeg om je rot te rennen voor ze!

 48. Sharon Sharon

  97

  Ik heb alleen maar zitten gniffelen tijdens het lezen. Helemaal waar! En ook indd dit nooit meer! Nu rustig aan toch aan het proberen voor nr 2 xD

 49. judithkregting judithkregting

  98

  hahah het is dat ik deze blog nu pas zie in mijn mail maar ik heb alleen maar zitten grijnzen tijdens het lezen, omdat het voor mij ook precies zo was, perfect verwoord!!

 50. Larissa Larissa

  99

  Geweldig verwoord! Ik heb in totaal over 2 bevallingen "maar" 7.5 uur in totaal gedaan. Gelukkig kon ik zitten en heb ik geen karatelessen gehad. De weeën tornado was voor mij meer een wereldramp, aangezien mijn vliezen direct braken en ik alleen maar persweeën had. Leuk joh, wegpuffen... Maar ook dat overleefd. Om deze redenen beval ik ook nog een keer liever dat dan ik nog een keer zwanger zou zijn. Dat heb ik als zwaarder ervaren. En achteraf gezien, stelde het wel wat voor maar niet genoeg om het af te zweren :-)

 51. Chiara Chiara

  100

  haha zo herkenbaar! Ik had juist verwacht dat mijn water in één keer met een grote splash zou breken, maar ik verloor twee dagen een flinke hoeveelheid bij iedere inspanning. Hoesten/niezen, traplopen, bukken, opstaan.. en het was telkens net teveel om door een maandverband opgevangen te worden waardoor ik er van ellende maar toiletpapier bijpropte (charmant ook en wat nog niet altijd hielp).. Verschrikkelijk irritant vond ik het! En aiii als ik terugdenk aan de pijn van het zitten na de bevalling! Daarnaast voelde het ook zo genant wanneer er familie/vrienden waren en ik me voorzichtig al kreunend mezelf zo subtiel en charmant mogelijk op de bank probeerde te draperen, wetende dat ze beseften waar het zo'n pijn deed haha

 52. Andrea Andrea

  101

  Leuk artikel, goede informatie. Ik ben benieuwt naar mijn ervaring in mei 2017. :D.

 53. kuikentje kuikentje

  102

  Leuk om te lezen....je blog....en inderdaad : er is net zoveel verschil in bevallingen als in mensen.....nutteloos dus om te gaan vergelijken. Ook reageert niet iedereen hetzelfde op pijn en kan de een er beter mee omgaan als de ander. Wel leuk als je je eigen bevalling herkent in een verhaal van iemand anders. Over het algemeen is het wel zo dat je eerste bevalling toch wel de heftigste ervaring oplevert....alles is immers nieuw en vreemd, je kunt je daarop eigenlijk niet voorbereiden hoeveel je ook leest en yogaat....enz enz. Wij hebben 5 wondertjes mogen krijgen en bij alle5 was de bevalling toch weer heel anders.

 54. WM Rijswijk WM Rijswijk

  103

  Helemaal mee eens. Wij hebben sinds begin januari 2017 een 6e kindje mogen krijgen.en ik roep nu alweer dat ik een 7e kindje wil.wat is er nu mooier dan een baby verwachten en.........op de wereld zetten? Grt.mama van 4 zoons en 2 dochters.

 55. Marlene Marlene

  104

  Hahahhaha! Ik heb met plezier jouw blog gelezen! Herkenbaar vanaf begin tot eind en met van die heerlijke ohja! momentjes ertussen! In een woord geweldig!

 56. Naomi Naomi

  105

  Heel herkenbaar! Ook super toevallig dat mijn dochtertje Jaéh-Lynn heet haha :)

 57. Ell_ Ell_

  106

  Haha ik riep 5 minuten nadat ik begonnen was met persen, nooit meer! tegen mijn vriend en 20 minuten later zei ik, ow als het moet dan kan ik het nog wel een keer haha... Dat schaamte gevoel en poepangst had ik ook heel erg, maar inderdaad na de eerste keer benen wijdt boeit het je niets meer dat ze daar alles eens goed inspecteren haha... De zwangerschap zelf was ontzettend klote maar de bevalling viel gelukkig mee, dat was ook mijn grootste angst brrr...

 58. Cc Cc

  107

  Nou super goed dat je ze opgeschreven hebt, na een 1e hele heftige bevalling was ik het meeste vergeten bij de 2e bevalling ( o ja ween wegpuffen, dik kraamverband met bijpassende netslipjes, hegtingen en stuwing)!

 59. Ingrid Ingrid

  108

  Leuk verwoord maar soms gaat het ook simpeler hoor. Na 4 kinderen waarvan ik het langst 5 uur weeën+bevalling heb doorgemaakt en maar bij eentje genaaid ben (het eerste), zat ik na een half uurtje met gekruiste benen op mijn bed al van mijn baby('s) te genieten. Het feit is natuurlijk dat het er nooit uitkomt zoals het er in gegaan is :D

 60. Netmamavanonsknappeventje <3 Netmamavanonsknappeventje <3

  109

  Haha zooo vreselijk herkenbaar, vooral het moment na de bevalling... 'ach viel wel mee toch?' Tot je mag douchen en je op je tenen naar de douche loopt met je benen wijd alsof je een heel pak kraamverband er tussen hebt ????

 61. fraula fraula

  110

  Het is toch altijd weer anders. Ik had bij de eerste twee een mega - weeenstorm die bij beide een uur of 7 aanhield. En mijn vliezen waren nog niet gebroken. Jij schrijft dat na het breken van de vliezen de weeeen 1000 keer heftiger worden. Is niet mijn ervaring. En bij de derde had ik helemaal geen weeenstorm. Maar 'gewoon' pittige weeen en na het breken van de vliezen werd ook dat niet opeens veel erger. Koste minder energie die bevalling. Bij alledrie zijn pas na uren en uren de vliezen gebroken. Tegen tijd dat ik bijna mocht persen.

 62. fraula fraula

  111

  Nog een weetje: als je placenta er niet vanzelf uitkomt geven ze je een spuit om het op te wekken. Twee keer gehad, en twee keer net op tijd gekomen. (voordat je naar ziekenhuis moet). Bij de derde dit verteld en deze verloskundige 'masseerde' na de bevalling flink op mijn buik om (!) , maar wel met resultaat dat de placenta spontaan en vlot kwam. Was ik wel bij om. Dan is het tenminste klaar. (en kan de afronding ook beginnen, het hechten, wassen ed.) En kun je gaan genieten.

 63. F G F G

  112

  Hahaha! Grappig dat dit onderwerp zo leeft, en meer dan 100 reacties oplevert! Iedereen vertelt het eigen bevallingsverhaal, en ik krijg ook die behoefte! Je hebt het erg leuk geschreven, met humor, complimenten! Om mijn reactie zeer kort te houden: ik herken de meeste punten niet... ik verloor vruchtwat, weeën bleven uit, dus volgende dag aan weeopwekkers, die weinig deden. Uiteindelijk keizersnede. Weinig herkenning dus, maar desalniettemin genoten van je leuke schrijfstijl! Wat mij wel opvalt, hoe je ook bevalt, het is nooit een pretje, vrouwen onthouden het de rest van hun leven, het gevoel van de pijn zakt weg (waardoor je het nog een keer aandurft) maar dat het immens heftig was weet iedereen nog! Vrouwen raken er geloof ik nooit over uitgesproken... ;-)

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Advies: ook leuk om te lezen

Tips & tricks: leren lezen doe je zo!

Leren lezen daar kun je al vroeg mee beginnen. Want hoewel je kind de technieken op school leert, is thuis oef... >

Veters leren strikken

Veters strikken, voor de meeste kinderen een lastig klusje. Hoe pak je het leren veters strikken aan? Wij verz... >

Tips voor het eerste schoolreisje

Het eerste schoolreisje: je kindje kijkt er erg naar uit, maar tegelijkertijd is ook best spannend (ook voor m... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >