Wat hormonen wel niet met je doen...

Door: Mamavan2straks3 4 reacties

Wat hormonen wel niet met je doen...

Ik zal even uitleggen, voor degene die nog niet op de hoogte zijn, wat die vreselijke hormonen met je doen!

Inmiddels zijn we weer een paar dagen verder na de laatste blog. Wij weten inmiddels wat ons 3e ukje gaat worden, of eigenlijk al is. Meteen weer helemaal verliefd op dit duimende kindje :-) Ik zou jullie graag het geslacht vertellen, maar aangezien we hebben afgesproken dit stil te houden, en omdat er hier ook bekenden van ons meelezen, ga ik dit niet doen. Wel kan ik jullie laten weten dat er geen twijfel over mogelijk was, was duidelijk zichtbaar. En...dat we, nu voor de 3e keer, weer een overduidelijk foto hebben waarop ons kindje in de buik al duimt. Zo schattig weer :-) Alles zag er verder goed uit, goed gevuld maagje en ook qua lengte mooi volgens de berekende termijn.

Vandaag zijn ook de laatste kratten voor Moeders voor Moeders weer opgehaald! :-) Yeah, vlag uit! Fijn hoor, dat dit kan voor degene die het nodig hebben, maar nu voor de 3e keer meegedaan en vond het best een opgave deze keer. Ook 2 weken langer meegedaan omdat ik een week terug was gezet en ik met ruim 5 weken (ruim 4 dus achteraf) al ben begonnen.

Dan die hormonen, wat een ellendige dingen. Trek in de stomste (en slechtste) dingen. Redbull, drink het normaal bijna nooit, maar sinds deze zwangerschap... Ik weet dat het niet mag, en ja, dat het heel slecht is voor ons kindje.. maar soms heb ik het gewoon echt even 'nodig'... ik probeer het echt te beperken en zit zeker niet op meerdere per dag. Ene keer lukt het met 1 in 3/4 dagen, andere keer weer gewoon 2 of 3 weken niks en ja, soms ook een aantal dagen 1 per dag. Maar nooit meer dan dat! Ik drink geen koffie, scheelt dat? Dus enige caffeine via die stomme blikjes. Nee, dat maakt niet uit, ik weet het, probeer het voor mezelf goed te praten. 

Dan de 2 rondhobbelende kids die we al hebben.. my oh my... pittig! De oudste wordt echt een beetje gemeen naar de jongste, begrijpelijk, want de jongste pakt steeds zijn speelgoed af.. maar dat slaan/duwen/trappen en het weggooien van zijn speelgoed als hij boos is (ook gericht naar zijn broertje of mij) een echte 2-jarige peuterpuber? Ik weet dat ik hierin consequent moet zijn en vooral zijn 'strafplek' consequent moet gebruiken, maar ben soms zo moe, dat ik er echt de energie niet voor heb om hem een kwartier lang steef terug te moeten brengen naar zijn plek :-( en de jongste dan, geef ik die ook straf? Net 1 jaar, begrijpt nog niet dat hij niet mag afpakken, hoe doe ik dit dan? Wil de oudste ook niet tekort doen door alles van zijn 'niet-begrijpende-kleine-broertje' maar goed te vinden.. zijn dit de standaard hobbels die bij het ouderschap horen, of ben ik gewoon nu al enorm aan het falen? 

Op dit moment zit ik buiten en is de oudste heerlijk aan het spelen en ligt de jongste weer op bed. We hebben een zware ochtend gehad, heel veel huilen, nog meer huilen en nog harder huilen dan daarvoor. Afpakken, duwen, trekken tot mama het niet meer trok en even uit hun zicht ging staan. 2 krijsende jongens, nog geen minuut...en toen waren ze samen aan het spelen..samen..en lachen dat ze deden! Ligt het dan aan mijn aanwezigheid? Nu even rust, voor allemaal. 

En ik? Ik ga zo online weer even leuke kleertjes zoeken voor onze 3e uk. Nu we weten wat het is kan ik eindelijk gericht gaan shoppen, en wat is er nu leuker dan dat? ;-)

Mamavan2straks3

Mamavan2straks3

Ik ben 26 jaar, samenwonend met vriendlief en mama van 2 prachtige zoons. Milan (8-4-2015) en Justin (21-7-2016). Inmiddels ben ik in verwachting van ons 3e kindje die nog niet helemaal in de planning zat. Januari 2018 uitgerekend. Dat betekend we straks 3 kindjes onder de 3 zullen hebben als alles goed mag blijven gaan. #tropenjaren

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
4 Reacties

Reacties

 1. mamavanvigo mamavanvigo

  1

  Pas las ik ergens dat uit onderzoek was gebleken dat kinderen onder de 4 jaar 600% vervelender doen zodra moeder in de buurt is. Dus daar zijn we dan mooi klaar mee! Succes verder met zwangerschap en die rot hormonen!

  • Mamavan2straks3 Mamavan2straks3 Auteur

   2

   Dan laat ik ze maar vaker zonder toezicht :-p

 2. Laurijn Laurijn

  3

  Klopt wel een beetje.. op de opvang zijn de kinderen altijs poeslief maar zodra papa of mama ze komt halen, zie je echt totaal andere kinderen, dat je denkt huh zit dat in jou? Best gek eigenlijk.. ja opvoeden is lastig, helemaal met een peuter puber in huis is het vissen na hoe je met bepaalde situaties om moet gaan. Je kan best veel uitleggen maar veel snappen Ze nog niet. Hormonen zijn idd echt rare dingen. Grrrr. Heb er ook last van. Succes verder met ds zwangerschap, hormonen, de kids. Fijn dat alles goed is met jullie uk!

  • Mamavan2straks3 Mamavan2straks3 Auteur

   4

   Klopt, ik herken het gelukkig ook wel uit mijn werk. Maar door zijn buien ga je soms zo aan jezelf twijfelen.. Gelukkig is hij grotendeels vrolijk en gezellig dus ergens zal het ook wel goed gaan in de opvoeding ;-) En die hormonen.. 9 maanden op, 9 maanden af... maar ja, ik rolde van de ene zwangerschap in de volgende dus tsjah, dat af is nooit helemaal gebeurd hier volgens mij.. en inderdaad, alles goed met de 3e uk.. over kleine 3 weken de 20 weken echo. Toch wel weer spannend hoor.. aftellen maar naar die echo

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Advies: ook leuk om te lezen

Tips & tricks: leren lezen doe je zo!

Leren lezen daar kun je al vroeg mee beginnen. Want hoewel je kind de technieken op school leert, is thuis oef... >

Veters leren strikken

Veters strikken, voor de meeste kinderen een lastig klusje. Hoe pak je het leren veters strikken aan? Wij verz... >

Tips voor het eerste schoolreisje

Het eerste schoolreisje: je kindje kijkt er erg naar uit, maar tegelijkertijd is ook best spannend (ook voor m... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >