Voor ik het wist stond ik op 'straat' (4)

Door: P'N 5 reacties

Voor ik het wist stond ik op 'straat' (4)

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 13 jaar was, ik koos ervoor om bij mijn vader te blijven wonen. Maar of dat zo'n goed idee was?

Dit verhaal is niet bestemd voor op facebook a.u.b.

En toen begon alle drama.. want dit was nog maar het begin.

Toen ik 18 jaar was geworden moest ik alles zelf betalen, mijn zorgverzekering, mijn telefoonrekening, mijn kleding en alle andere dingen die ik zelf had aangeschaft of wilde hebben. Maar ook dingen voor mijn vader, hele hoge rekeningen. Hij zei altijd: 'dat geld krijg je wel weer van me terug.' Ik moet het tot op de dag van vandaag nog terug krijgen, het gaat om duizenden euro's. In de kroeg zitten was zijn prioriteit, rondjes geven ook en laten zien dat hij geld had, wat er niet was. 

Ik behaalde mijn diploma van het MBO en ben toen fulltime gaan werken, ik ging 40+ uur werken in de week. Ik moest toen denken aan de woorden die mijn vader mij zei: 'ik werk 40 uur in de week, na mijn werk ben ik moe en heb ik geen zin in het huishouden.' Maar ik werkte nu ook 40+ uur, hij werkte van 07.00 tot 16.00 en ik van 09.00 tot 18.00. Hij was eerder thuis, als hij niet naar de kroeg ging, maar eten maken deed hij nooit of de boodschappen. Dat kon ik nog gaan doen na mijn werk.

Sparen kon ik niet.. ik wilde dolgraag maar ik moest zoveel betalen voor mijn vader, hij kwam met nota's van boven de €300,-. Die moest ik dan betalen, meestal waren het al aanmaningen. Ik hield geen rooie cent over, ik had last van: 'aan het einde van je salaris houd je nog een stukje maand over'. Het stomme was misschien wel dat ik het allemaal voor hem deed, ik betaalde alles voor hem wat hij van me vroeg. De meeste bedrijven kende ik niet eens, ik vroeg er ook niet naar. Ik betaalde gewoon. 

Mijn vader kende sinds kort een vrouw, hij was verliefd op haar en ze kwam met haar 2 kindjes op straat te staan. Hij bood haar aan om bij ons te wonen, en dat deed ze. Ze werd geslagen en mishandeld door haar ex (de vader van haar kinderen). 

We hadden gelukkig een vrij groot huis, maar in het weekend waren we met 7 personen. Voor mij was dit gewoon echt te druk, plus het feit dat ik het gevoel had dat niks meer van mij was. De vrouw die bij ons in huis kwam noem ik even voor het gemak N..

N.. was toen midden dertig als ik me niet vergis, en ze plunderde mijn kledingkast! Ik moest ALLES zelf betalen, maar niks was echt van mij. Ik had in mijn kamer een heerlijke hoekbank staan met tv en salontafel. Ik had een soort van eigen woonkamer. Daar was N.. ook altijd te vinden, ze zat altijd bij mij ipv beneden. Als ze uit ging 'leende' ze truitjes die ik nooit meer terug zag. Maar ik liet het ook maar zo, ik was boos en gefrustreerd maar ik was nooit goed in het confronteren van.

Toen werd de tv afgesloten vanwege niet betalen, mijn vader kon zelf niks meer aanvragen omdat hij een wanbetaler was. Ik stelde voor om eventueel een tv kast van de KPN aan te vragen op mijn naam. Ik ben naar een KPN winkel gegaan en heb KPN digitenne aangevraagd voor volgens mij €12,- per maand. Zo hadden we in ieder geval weer tv, niet heel veel zenders zoals we gewend waren. Maar beter iets dan helemaal niets.

Mijn vader ging voor N.. door het vuur! Wij woonde toen in het noorden van de stad, haar kinderen zaten in het westen van de stad op school. Mijn vader bracht, als het haar even niet uitkwam, naar school. Mijn broertje die in het westen woonde en in het noorden op school zat moest gewoon elke dag fietsen. Kortom, wij als kinderen, hadden het gevoel op de 2e plaats te staan. Ik had daar persoonlijk zelf minder last van dan mijn zusje en broertje. 

N.. kwam opgegeven moment thuis met een man, van begin af aan had ik een heel slecht gevoel bij hem. Maar N.. was verliefd, hij verbleef zelfs in ons huis! Mijn vader vond het allemaal niet erg en sloofde zich alleen maar heel erg uit. Zoals onder andere het gooien met geld, niks was te gek. Maar de rekeningen? Die werden niet betaald.

Na een tijdje ging N.. met haar nieuwe vriend samen wonen, ik was opgelucht soort van. Maar korte tijd nadat ze waren gaan samen wonen kwam N.. erachter dat hij in de vrouwen handel zat en ging ze bij hem weg. Ik wist dat er iets niet pluis was met die man. N.. heeft uiteindelijk een huisje gevonden en is daar alleen gaan wonen. 

Toen kwamen de deurwaarders, als ik thuis kwam lagen er altijd brieven van ze. Meestal waren ze aan de deur geweest, ik mocht opgegeven moment niet meer de deur open doen als er werd aangebeld. Dit deed ik dus ook niet, ik was zo ontzettend bang voor de gevolgen ervan. Ook kreeg ik een brief dat ze alle schulden die mijn vader had, op mij wilde gaan verhalen. Ik ben huilend naar mijn moeder gegaan en heb haar alles verteld, mijn moeder wist wel dat er iets speelde. Maar niet dat het zo gigantisch uit de hand liep, ik ben nooit goed geweest in het uiten van mijn gevoelens. Mede komt dat door mijn vader, die zei altijd dat ik me niet zo moest aanstellen.

Word vervolgd xx

P'N

P'N

Ik ben P, ik ben 25 jaar. Ik ben mama van de allerleukste en liefste tweeling van 3 jaar. Samen met hun papa ben ik 10 jaar samen waarvan 2 jaar getrouwd.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
5 Reacties

Reacties

 1. MamaVanJ&Y MamaVanJ&Y

  1

  Wow wat een bijzonder verhaal. Ik ben benieuwd naar het vervolg maar wat een moeilijke situatie zat je in! Zo vreselijk om dit mee te maken, hopelijk ben je nu wel helemaal goed terecht gekomen :'(

  • P'N P'N Auteur

   2

   Ik ben gelukkig heel goed terrecht gekomen, al speelt het verleden dagelijks nog een hele grote rol in mijn leven. Maar dit is meer angst dan iets anders :)

 2. Damaya Damaya

  3

  Wat vreselijk!! xxx

 3. Geluksmama Geluksmama

  4

  wat verschrikkelijk dat ze het op jouw willen verhalen, wat vreselijk zo iemand

 4. Bleu Bleu

  5

  Best heftig, hoor

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Advies: ook leuk om te lezen

Tips & tricks: leren lezen doe je zo!

Leren lezen daar kun je al vroeg mee beginnen. Want hoewel je kind de technieken op school leert, is thuis oef... >

Veters leren strikken

Veters strikken, voor de meeste kinderen een lastig klusje. Hoe pak je het leren veters strikken aan? Wij verz... >

Tips voor het eerste schoolreisje

Het eerste schoolreisje: je kindje kijkt er erg naar uit, maar tegelijkertijd is ook best spannend (ook voor m... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >