Voedingsschema- wat moet ik doen?

Door: Jannetje27 37 reacties

Voedingsschema- wat moet ik doen?

Leah drink nog aan de borst, maar volgens het consultatiebureau moet dan op vaste tijden en moet Leah al vast voeding krijgen

Zoals jullie in mijn profiel kunnen lezen ben ik sinds maart moeder van Leah. Het gaat best goed, maar waar ik erg mee stoei is haar voedingsschema. Ik krijg van het consultatiebureau te horen hoeveel ze moet drinken en wat ze aan vaste voeding moet krijgen, maar dat is niet wat ze krijgt.

Volgens het consultatiebureau moet ze op vaste tijden eten. Dat lukt mij niet. Ik leg Leah vaak aan als ik denk dat ze honger heeft. Is dat erg? En die vaste voeding wil ze helemaal niet. Ik push haar niet, ze doet het volgens mij goed op borstvoeding. Maar de dokter van het consultatiebureau zegt dat ze echt al fruit en groentjes moet eten. En dat ze ook al een broodje mag. 

Wat moet ik doen? Het voedingsschema van het consultatiebureau aanhouden of mijn eigen gevoel volgen.

Jannetje27

Jannetje27

Ik ben Janneke en sinds kort mama van Leah. Een lief klein meisje met rode haartjes. Ik ben best onzeker over het moederschap en heb veel vragen. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
37 Reacties

Reacties

 1. B23 B23

  1

  Volg jezelf! Als je borstvoeding geeft hoef je pas bij 6 maanden bijvoeding te gaan geven en dan gaat het in eerste instantie om het leren kennen van nieuwe smaken en dan hoeven ze nog maar een paar happen binnen te krijgen. Zolang ze maar voldoende plasluiers hebben en goed groeien. Geloof in jezelf!

 2. Mamavan4 Mamavan4

  2

  Volg je gevoel! Jij bent haar moeder en weet wat goed voor haar is! Mijn kinderen heb ik altijd op verzoek gevoed en kregen pas hun eerste vaste voedsel met 8 maanden. Als je borstvoeding geeft zit daar alles in wat je dochtertje nodig heeft!

 3. Karin Karin

  3

  Volg alsjeblieft je eigen gevoel. Het cb gaat zo uit van richtlijnen. Slaat nergens op. Ieder kind is anders. Bij mijn eerste kindje heb ik ook zoveel gerommeld want toem luisterde ik nog naar het cb. Inmiddels 3 kinderen verder en de jongste is 1 jaar. En ik trek mn eigen plan. Of nou ja. Mijn dochtertje trekt haat eigen plan ;) geen kind is hetzelfde en dus die vastgezette tijden werkt niet. Kijk wat je kindje nodig heeft en wat je moederhart je ingeeft. Dat is het allerbeste.

 4. Simonevp Simonevp

  4

  Geef je borstvoeding? Ik denk het door de foto. Lekker op verzoek blijven voeden! Eventueel la leche leage bellen voor advies. WHO advies is trouwens eerste 6maanden alleen moedermelk.

 5. Sara146 Sara146

  5

  Hoi! Gewoon lekker doorgaan met borstvoeding naar behoefte. Je kunt een paar hapjes groente/fruit geven voor de smaak. Ze eten op die leeftijd nog niet echt veel. En een heel broodje? Whaha.. NEE DAT KRIJG JE ECHT NIET VOOR ELKAAR. Hooguit een broodje in stukjes snijden,laten weken in lauw warme melk en dan een heel klein stukje datze naar binnen werken.. En daar zit je dan een uurtje voor.. laat je niet gek maken! Doe wat jij denkt dat goed is.

 6. Merche Merche

  6

  Zolang ze goed groeit en het verder goed doet: gewoon voeden op verzoek en wanneer het voor jullie allemaal beter is, vaste tijden hanteren. Vaste voeding mág vanaf 4 maanden, maar liever pas later heb ik begrepen (van ons CB), pas vanaf 6 maanden of zelfs later. Onze dochter wilde met 4 maanden echt nog geen vaste voeding, pas vanaf 6 maanden mondjesmaat.

 7. Lieke89 Lieke89

  7

  Klacht indienen bij het consultieburo. Ze geven advies dat absoluut nooit gegeven mag worden.borstvoeding is Altijd! Op verzoek ongeacht de leeftijd van de baby of het kind. En moet nooit in schema's of hoeveelheden gedwongen worden. Verder voor informatie die wel goed is bij de juiste persoon zijn. Borstvoeding.com geschreven en onderhouden door echte borstvoedingskenners zoals de oprichter Stephan Kleintjes.hij is kinderdietist en lactatiekundige. Goed geïnformeerd dus. Verder bijvoeding heet niet voor niets Bijvoeding. Jij bepaalt wat ze krijgt, zij hoeveel. Laat je niet gek maken je doet het hardstikke goed. Blijf je gevoel volgen en laat je adviseren door diegene die WEL de juiste opleiding hebben gehad over borstvoeding. En dat eten, geloof mij maar dat komt vanzelf wel goed.

 8. JG JG

  8

  als ze goed groeit, geef gewoon je gevoel. Bij mij net zo van de week met beide dochters geweest 13 maand verschil, ik bij verpleegundige en man bij arts. En echt over zindelijkheid liep ik tegen wat aan en de verpleegkundige gaf ons aan dat we goed aan de gang waren en dat het wel goed zou komen als ze over een maand naar peuterspeelzaal gaan en mijn man kreeg over hetzelfde een preek, geen luier meer om overdag en laat haar plassen en dan wordt ze vanzelf zindelijk aangezien luiers comfortabel is (wij hebben KATOEN luiers en als die nat zijn is dat echt NIET comfortobal en dat kon bij haar niet in) dus wij hadden echt zo nog geen 2 meter tussen en zo verschil met adviezen, dus volg je eigen gevoel, ze is iets aan de lichte kant ook echt gezeik om nietss

 9. E257 E257

  9

  Onzin! Drie dochters borstvoeding gegeven en altijd op verzoek zoals dat hoort bij borstvoeding. Geknikt bij adviezen over vaste hapjes maar nooit geluisterd. Kinderen geven dat zelf aan. Wij hadden ze altijd bij ons bij het eten en dan gaan ze vanzelf happen naar je lepel. Prima moment om dan stukje groente te laten proberen (en dat mag maar hoeft echt niet gepureerd!). Brood deden wij pas vanaf 8 maanden, eerst groente leren eten.

 10. anoniem2017 anoniem2017

  10

  Ik heb flesvoeding gegeven. Ik gaf op verzoek, waarom een kind een uur honger laten lijden omdat het cb vind dat het op schema moet eten. Hier mocht tot het half jaar toen helemaal niks en daarna ineens alles. Groente fruit en brood. En het liefst al uit een tuitbeker drinken. Ja dank je mijn koekoek. Dus de jongste wilde dat geen van allen na een maand met 7 maanden nog eens opnieuw begonnen met fruit. En toen langzaam opgebouwd. Die tuitbeker heb ik trouwens nog lang uitgesteld. Eigenlijk pas toen ze uit een gewone beker konden drinken. Dus die tuitbeker overgeslagen. Langer met die fles gedaan. Volg je eigen gevoel, zolang je kind vrolijk is, gewoon groeit komt het allemaal wel goed. De oudste ad die fruithap al met 4 maanden. De jongste eet nu beter dan de oudste ( ondertussen 9 en 7 jaar)

 11. Teske Teske

  11

  Lekker je eigen gevoel volgen. Helemaal met bv. Het schema werkt soms wel met flesvoeding, maar vaak niet met bv. Doen wat goed voelt voor jullie. Bijvoeding kan ook prima nog wachten. Vanaf 6 maanden is het advies wereldwijde advies.

 12. Kirsten Kirsten

  12

  Lieve mama het consultatiebureau is gericht op kv. Op verzoek voeden is heel goed. Zo ook de nachtvoedingen die er zo snel mogelijk af zouden moeten dat is goed voor je kindje. Vv pas vanaf 6 mnd dam is het immuunsysteem de darmrijping en de mond motoriek klaar voor vast voedsel. Hoe moeilijk ook door al die andere adviezen . Volg je gevoel je doet het hardstikke goed!

 13. MamaLF MamaLF

  13

  Borstvoeding op vaste tijden, wie heeft dat bedacht? Volg je gevoel en stap over na op verzoek voeden zou ik zeggen.

 14. Wanda Wanda

  14

  Volg je gevoel. Ons meisje was er met 5 maanden al wel aan toe om met fruithapjes te beginnen, maar tot 6 maanden exclusief borst is prima. Ik bekijk het van dag tot dag en je kindje geeft wel aan wat ze nodig is.

 15. Tjopper Tjopper

  15

  Nou dat advies heb ik nooit gekregen.. het klopt ook niet echt met het borstvoeding idee, dat doe je meestal op verzoek! Misschien heb je wat aan het boek "eten voor de kleintjes" van Stefan kleintjes, er staan heel wat handvatten in. Hij is geeft voorkeur voor de rapley methode maar je kan ook pureren. Ik vond het een fijn boek!

 16. Cynthia Cynthia

  16

  Ene oor in, andere oor uit... pas vanaf 6 maanden is bijvoeding 'nodig' Het eerste jaar is borstvoeding het allerbelangrijkste, bijvoeding is puur op te oefenen en smaakjes te ontdekken. "Under 1, food is just for fun" Je doet het goed! Succes!

 17. Merel Merel

  17

  Lieve mama tot een jaar hebben kindjes voldoende aan enkel moedermelk. Daar kunnen ze al hun nodige bouwstoffen uithalen. Daarna wordt bijvoeden een must. Ik heb mijn derde zoontje tot 10 maanden bv gegeven en enkel op verzoek. Met zes maanden a la rapley begonnen met bijvoeden maar hij had nog geen enkele interesse. Vanaf 8 maanden ineens wel. Ze geven het vaak dus ook zelf aan. Ik wil je graag aanraden lid te worden vd Facebook pagina van la leche league. Dit is wereldwijd de grootse bv organisatie. Op de besloten pagina kan je al je vragen stellen aan leidsters en andere mama's. Succes en zet em op mama!

 18. Chilot Chilot

  18

  Voedingsschema's zijn vooral van nut bij kv. Van bv kan een kindje nooit teveel krijgen en jij ziet het beste wanneer ze het nodig heeft. Elk kindje is wat dat betreft verschillend en jullie ritmes ook. Gewoon je eigen gevoel blijven volgen, te veel of te vaak kan niet! Daarnaast is bijvoeding tot 1 jaar zoals het woord het al zegt BIJvoeding. Je geeft het om aan smaken te laten wennen, maar ze halen nog alle voedingsstoffen die ze nodig hebben uit de bv, dus totaal geen ramp als ze geen vast voedsel eet. Wil je haar toch stimuleren schijnt het geven van grote stukken a la rapley een goede methode te zijn. Laatst nog onderzocht dat kinderen betere eters worden wanneer eten niet voorgesneden is maar in grote stukken wordt aangeboden en ze zelf kunnen onderzoeken.. Succes ermee en laat je niet gek maken, volg je gevoel!

 19. Noukkie Noukkie

  19

  Gevoel volgen!! Mijn dochtertje is ook van (begin) maart en ik geef ook borstvoeding op verzoek. Bij mij zeiden ze met 4 maanden dat ik met vaste voeding hapjes mocht beginnen om te wennen, maar het was absoluut geen must nog liet ze ook weten! Zolang je kindje goed groeit, blij is en voldoende (plas) luiers vult, geen zorgen maken, lekker zo door gaan. Doen we hier ook. Al ben ik inmiddels 2 weken geleden begonnen met groente. Mijn dochtertje eet het wel, maar we doen echt nog oefenhapjes. Vorm van een ijsblokje per keer en wanneer ze niet (meer) wil, dan niet. Zij krijgt dus ook nog borstvoeding als hoofdvoeding. Nog geen stukjes brood of iets verder. Maar dus vooral je gevoel volgen!! Al weet ik dat dat niet altijd even makkelijk is... Ons dochtertje is ons eerste kindje en ik ben ook al een paar keer van m'n stuk gebracht en dat ik thuis in eens weer ontzettend twijfelde of ik het allemaal wel goed doe. Heb wel gemerkt dat het heel erg verschilt per verpleegkundige of arts die we te zien krijgen. En van alle 'ervaren' mama's hoor ik dus ook: gevoel volgen!

 20. MamavanMVenMB MamavanMVenMB

  20

  Mijn mening over het cb is dat je het nooit goed doet. Als je kind honger heeft dan moet het gevoed worden. Zelf eet je ook niet op dezelfde tijden en via een schema. De ene keer zit er iets langer tussen dan de andere keer. En zolang geen ondergewicht heeft drinkt ze goed. Beetje overgewicht is naar mijn mening ook niet heel erg zodra ze gaan lopen gaat het er weer vanaf. Hier 2 behoorlijk chubby baby's gahad die volgens cb te zwaar waren en nu zijn het 2 wandelende takjes...

 21. F. F.

  21

  Even heel grof; fuck het CB!! Doe wat jij denkt dat goed is voor JOUW kind!!

 22. Heleen Heleen

  22

  Hier ook een bv-moeder van 2 meiden! Ik snap je onzekerheid maar inmiddels weet ik: volg je gevoel!! Bv hoef je niet in een schema te geven, als jij dat niet wilt. En bij voeden op verzoek geef je je kind wat ze nodig heeft, en kan je hapjes ook pas later geven. Mijn beide dames zijn pas rond 8-9 maanden een beetje gaan eten. Ik kreeg precies dezelfde adviezen van het cb, maar tot aan 1 jaar is vast voedsel bijvoeding en geen hoofdvoeding: bv bevat precies wat jouw kindje nodig heeft! Vertrouw op je lijf en je moedergevoel.

 23. Ilona Ilona

  23

  Ik sluit me aan bij alle andere moeders, gewoon lekker op verzoek blijven voeden en je gevoel volgen. De eerste zes maanden heeft een baby voldoende aan alleen borstvoeding. Zolang je kindje goed groeit en voldoende plast is er niks aan de hand!

 24. Jo Jo

  24

  Als je kleine goed groeit dan is BV volledige voeding voor een kind tot een maand of 8, alles wat je daarvoor aan vaste voeding geeft is om te wennen. Voedingsschema's van het cb zijn een handige richtlijn als je kindje vaste voeding krijgt en je niet weet wanneer wat omdat de dag dan heel kort is ????. BV op verzoek dus totdat je kleine vanzelf zin krijgt in andere dingen, dat merk je echt wel aan je kind.

 25. Elise Elise

  25

  Volg aub je eigen gevoel. Ze worden gesponsord door de nutricia etc. (Hebben ze zelf aan me toegegeven) en willen je daarom zsm aan het vast voedsel. Zolang je kindje tevreden is, normaal groeit, vrolijk is etc dan doet ze het prima. Jij hebben ze bij de 1e zo gek gekregen om vanaf de 6e week fulltime te kolven!!!! Terwijl ze het super goed deed. (Maarja als zei dat zeggen, dan word je vanzelf onzeker). Nu bij de 2e wilde ze ook zsm aan de vaste voeding en dat moest vooral veel zijn dus moest ik eigelijk de voeding van +/- 16.00 maar laten vallen en dan dat water met een broodkorstje geven. Gelukkig niet gedaan want ze regelt het prima zelf. Succes maar laat je vooral niet gek maken. Nogmaals volg je eigen gevoel, jij bent haar mama en kent haar het beste

 26. Vera Vera

  26

  Hier ook een kleine van maart. Hier ook.borstvoeding en ik voed op verzoek. Ik zal je eigen gevoel volgen. En de groentehapjes enz mag vanaf 4 maar dat hoeft pas vanaf 6 maanden. Alleen als je kleine eraan toe is zal ik er mee beginnen. Hier een hongerige mannetje en al wel met groentehap begonnen. Ik zal goed blijven kijken naar je kindje en jij weet het beste wat goed is.

 27. Tessssssy Tessssssy

  27

  Ik heb nooit op tijd gevoed, altijd op vraag. Dus de ene dag veel te veel voeding en de andere dag te weinig (volgens schema) zelfs toen ik over ging op fles (door omstandigheden) op vraag gevoed (ik eet ook als ik trek heb en niet op uur en tijd). Vaste voeding vind ik lastig, ik ben met mijn kinderen juist heel vroeg begonnen in overleg met de arts doordat mijn kinderen heel slecht op melk reageren door allergieën (lactose intolerantie, vanaf geboorte dus ook helaas op moedermelk reageren). Volg je gevoel is echt het beste wat je kunt doen.

 28. Femke Femke

  28

  Hoi Jannetje, volg aub je eigen gevoel!!! Een consultatiebureau is er voor advies en om jouw vragen te antwoorden maar ze mogen en kunnen jou niks opleggen!! En daarbij borstvoeding is t beste voor jouw kindje en daarnaast heeft ze echt nog niks anders nodig zolang ze nog geen 6 maanden is!! En ook al is ze 6 maanden en voelt t voor jou niet goed, wacht er dan mee. Jouw kindje geeft t echt wel aan als ze toe is aan haar eerste groentjehapje! Daarna pas fruit en brood hebben kindjes pas nodig als ze echt gaan bewegen; lees kruipen of zelfs lopen! Eerder echt niet. Er zijn inmiddels genoeg onderzoek die aantonen dat baby's voeding geven voor de 6 maanden slecht is, mn op latere leeftijd. Zeker als je borstvoeding geeft, hebben ze echt niks anders nodig. En borstvoeding geef je op verzoek van je baby. Niet omdat een voedingsschema dat "zegt" !

 29. Sheila Sheila

  29

  Mijn zoontje is ook van maart en hier gaf het consultatiebureau vorige week aan dat ik naar de 5 voedingen mag. Dat ga ik niet eens proberen. Ik geef ook borstvoeding en voed op verzoek, dan kom ik minstens aan de 7 voedingen. Soms zelf meer als hij een regeldagen heeft of last van iets (heb ik ook gelijk bij het cb aangegeven). Ik zou je eigen gevoel volgen. Ook wat betreft vaste voeding. Met 4 maanden is vaste voeding bedoelt om te proeven en niet ter vervanging van een voeding. Zo ga ik er dan ook mee om en mijn zoontje reageert soms op de 3 lepeltjes groente die ik geef in de vorm van buikkrampjes, dus met die groenten ben ik al gestopt voor nu. Het fijne van het consultatiebureau hier is dat ze zelf ook zeggen dat je je eigen gevoel het beste is.

 30. Daisy Daisy

  30

  Ik ben sinds December mama geworden van Dex. Ik voedt wanneer hij honger heeft en dit is overdag wisselend. Snachts slaapt hij door. Inmiddels is hij bijna 8 maanden en krijgt hij soms een fruithapje. Ik merk aan hem dat hij het wel lekker vind maar na een uurtje denken zijn darmpjes er anders over. Dan is het meestal over met de pret en herft hij veel pijn. Consultatie bureau heeft geadviseerd om toch door te zetten en hem 'eraan laten wennen' ook al schreeuwt hij het uit van de pijn.... nou dit gaan we dus mooi niet doen!!! Er zijn zoveel kinderen op de wereld en je kan mij niet wijs maken dat ze allemaal op dezelfde tijden en schema's zitten te eten. Lekker je eigen gevoel volgen en naar je kindje luisteren. Het zijn richtlijnen maar zeker geen regels die je MOET volgen. We zijn allemaal anders en dat geldt voor onze kinderen ook.

 31. Stephanie Stephanie

  31

  Voeden op schema is heel ouderwets! Zolang je kindje goed groeit en tevreden is is het goed zoals je doet. Groente en fruit is nu nog alleen om te wennen (voor de smaak en tegen allergie), maar hebben ze nog niet perse nodig om te groeien. Het voedingscentrum geeft ook wel goed antwoord op je vraag/onzekerheid denk ik: https://mobiel.voedingscentrum.nl/nl/mijn-kind-en-ik/borstvoeding-en-flesvoeding/hoeveel-drinken-heeft-mijn-baby-nodig-.aspx Succes en geniet!

 32. Ilse Ilse

  32

  Hoi hoi, Ik werk zelf als verpleegkundige op het cb. Gezien het advies van het broodje zal je dochter 6 maanden zijn. Ik vind het raar dat ze aangeven dat je op vaste tijden moet voeden. Met borstvoeding moet je het doen zoals jullie het prettig vinden. Het kan zijn dat je vaak aanlegt, bijv ieder uur. Dan klinkt het alsof je meisje aan het snacken is. Als ze goed aan de borst drinkt zou er minimaal 2 uur tussen de voedingen moeten kunnen zitten. Echter als jij het niet vervelend vindt om frequent te voeden, wie zijn wij om er wat van te zeggen. Het is wellicht meer dat ze gewend raakt aan dit patroon. En dan zijn sommige dingen lastig te veranderen. Echter wanneer ze vast voedsel gaat krijgen, dan zal dit patroon gaan veranderen. Er wordt geadviseerd om met 4 maanden te starten met hapjes. Puur voor het oefenen, wennen aan smaken en het eventueel voorkomen van allergie. Maar dit is natuurlijk nooit een garantie. Ook met dit geldt, volg je gevoel. Doe geen dingen waar je niet achter staat. Je mag natuurlijk ook gewoon met 6 maanden starten met hapjes. En op deze leeftijd mogen ze evt ook starten met een boterham of een papje. Ik weet dat het lastig is om te doen, maar als het je lukt is het wel goed om tegen de cb-arts te zeggen dat je je niet op je gemak voelde bij zijn/haar advies. Het cb moet geen consternatiebureau zijn, wat ik vaak hoor!! Succes en geniet vooral van jullie meisje en volg je eigen gevoel!! Groetjes, Ilse

 33. Ilona Ilona

  33

  Mij werd juist geadviseerd tot 6 maanden zo wie zo geen andere voeding dan borstvoeding. Dus ik weet niet wat voor kwakzalvers daar werken. Als jou baby het goed doet op de borstvoeding geniet daar dan lekker van en ze mogen dat advies steken waar de zon nooit schijnt. Ik heb 9 maanden borstvoeding gegeven en kan niet trotser op mezelf zijn dat het me dit keer wel gelukt is. Ze hebben duidelijk geen certificaat omtrent borstvoeding en dat is jammer. Geniet van de momenten en koester ze want ze zijn echt maar heel even klein.

 34. a hofstde a hofstde

  34

  gewoon haar ritme volgen of ze nou 8 x of 1w x per dag krijgt zolang plas luiers voldoende zijn de kleine volijk is kun je het cb laten kletsen vaste voedsel zo veel mogelijk introduceren na 6 maanden

 35. Eva Eva

  35

  Ik zou ook mijn gevoel volgen hierin. Laat je niet gek maken door een CB. mijn dochter is bijna 6 maanden en drinkt, net als haar grote zussen borstvoeding. De eerste 2 meiden aten pas met 6 en 8 maanden een eerste hapje groente of fruit en deze jongste begon met 4 maanden al. Nu eet ze naast de borstvoeding al echte maaltijden qua grote. Heb ik puur op gevoel gedaan. Zij gaf het duidelijk aan. Net zoals dat jouw dochter het duidelijk nog niet wil. Ohja, voeden op verzoek vooral blijven doen! Zolang jouw andere bezigheden daar niet onder lijden. Succes en geniet van je kleine mopje

 36. Maaike Maaike

  36

  Je eigen gevoel volgen! Vanaf 6 maanden is bijvoeding pas nodig. En dan nog is bv de hoofdvoeding. Jammer dat ze daar dan weinig bv georiënteerd zijn.

 37. Knuffie-83 Knuffie-83

  37

  Hoi hoi. Je krijgt genoeg reacties die allemaal hetzelfde zeggen. Volg je eigen gevoel. Laat je niet te veel beïnvloeden door het consultatie bureau. Blijf stevig in je schoenen staan. Doe wat jij denkt dat goed is. Voeden op vraag, is zeker niet erg. Vooral als je kindje aangeeft niet op gezette tijden te willen drinken. Hapjes bij borstvoeding mag ip vanaf 6 maanden maar sommige kindjes hebben er al eerder behoefte aan. En een broodje, lukt meestal vanaf 8 a 10 maanden pas en dan idd vaak maar kleine stukjes. Heb zelf 2 zoontjes. De oudste tot 15 maanden zelf gevoed en de jongste 16 mnd. Arts gaf steeds aan dat het niet meer nodig was, maar zolang mijn zoontjes er behoefte aan hadden, heb ik het gegeven! Volg je gevoel, dan komt alles goed ;-)

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Advies: ook leuk om te lezen

Mindfull Mama

Alsof je alles maar op de automatische piloot doet? Dan is het de hoogste tijd om aan de bel te trekken en een... >

Geduldig opvoeden

Geduldig opvoeden valt voor de meeste ouders echt niet mee. Wanneer je kinderen hebt, wordt je geduld immers i... >

Consequent zijn

Consequent zijn is één van de belangrijkste dingen in de opvoeding van kinderen. Helaas is het voor veel oud... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >