MIJN MIJN MIJN... SAMEN spelen

Door: Linda Schenk 1 reacties

MIJN MIJN MIJN... SAMEN spelen

SAMEN spelen of niets om te delen. XD. Hoe ik probeer om me Kids te leren SAMEN te SPELEN.

MIJN MIJN MIJN.... ik weet nog heel goed dat we ongeveer 2 jaar geleden op kraamvisite gingen en de pas geworden grote zus met onze knul ging "SAMEN spelen". 

Onze zoon mocht alleen spelen met het geen wat zij zei waar hij mee mocht spelen, op het moment dat hij nog maar keek naar iets anders was het jawel MIJN MIJN MIJN. 

natuurlijk zoals iedere ouder en zoals ook onze ouders altijd zeiden zei de vermoeide pas opnieuw geworden moeder die haar energie op gezogen was SAMEN spelen. 

Zelf was ik al in gedachten bezig om te bedenken hoe ik dat zal doen, zal ik ook gelijk zeggen SAMEN spelen of zou ik het even iets langer aan kijken om te zien of ze het zelf onderling kunnen oplossen . 

Nu eenmaal bijna 2 jaar verder en nog een zoon rijker, kom ik erachter dat het zich, inderdaad kan oplossen door de kinderen in kwestie gewoon even te laten en het goed in de gaten te houden. 

Maar dat dat zeker niet in ieder geval het beste is. 

Toen onze zoon nog wat jonger was liet hij alles van zich afpakken, op een dag waren we lekker aan het meertje aan het zonnen waar er een meisje op hem af komt lopen en de tut uit zijn mond pakte. 

HIJ DEED NIETS, HELEMAAL NIETS. 

niet huilen, niet schreeuwen, niet duwen en niet trekken of noem maar op... Hij was gewoon versteend en keek het meisje na terwijl zij weg liep met zijn tut in haar mond. 

Gelukkig is hij daarin al een stuk gegroeid, laat zich niet meer zomaar dingen afpakken ondanks dat hij nog steeds terughoudend is, bijt hij al iets meer van zich af. 

Toen hij een paar maanden terug met de 2jaar oudere buur jongen op zijn kamer aan het SAMEN spelen was, hoorde ik vanaf beneden ineens een mooi koor van gegil. Toen ik mezelf naar boven had gehaast zag ik ze beide klapvastig aan een magnetische tekenbord.  Beide waren ze niet bereid om dit los te laten en met iets anders te gaan spelen. 

Waar ik nog maar 1 ding kon bedenken om maar niet te hoeven zeggen SAMEN spelen, heb ik de jongens duidelijk gemaakt dat als ze niet in staat zijn om te delen of te schipperen door eerst de 1 en dan de ander er mee te laten spelen er dan maar niemand mee kon spelen. Ik heb het tekenbord vervolgens mee naar beneden genomen. 

Verbaasd dat ik was hebben ze daarna nog dik een uur rustig SAMEN gespeeld, tot ze naar beneden kwamen om even lekker wat te drinken en een chippie te eten. 

Nu kan ik alleen nog maar blij zijn dat ik in ieder geval voor thuis een oplossing heb voor het SAMEN spelen akkefietje. 

En wat dat MIJN MIJN MIJN betreft, op de oudste kan ik alleen maar heel erg verliefd zijn als hij vol trots tegen de andere kindjes om hem heen zegt, dat is MIJN broertje, dat is MIJN mama, dat is MIJN papa en dat is MIJN HANJA(lees tante anja). 

Linda Schenk

Linda Schenk

Even voorstellen dus, Mijn naam is Linda en ik ben 27 jaren oud! Oud ja niet jong ????. Mijn grote trots zijn mijn 2 zonen 1 van 3 en 1 van 9 maanden. Deze trots deel ik samen met mijn man wij wonen ondertussen bijna 6 jaar samen en zijn 3 jaar getrouwd. Mijn man en ik hebben elkaar leren kennen op het werk waar we gelijktijdig aan een opleiding begonnen. Hij als lassers en ik als constructiebankwerker. Niet echt een voor de hand liggend beroep voor een vrouw maar ik vind het fantastisch werk om te doen en ga. Na 7 jaar nog steeds met veel plezier naar me werk. Dus samen in de auto met mijn man nog steeds naar hetzelfde bedrijf. De reden dat ik een blog wil gaan beginnen is dat ik hou van schrijven, had altijd een boek willen schrijven maar heb onder vonden dat dit vrij lastig is. Ik ben benieuwd of dit mij gaat bevallen en vraag mij af of er mensen zijn die zich in mijn verhalen zullen gaan herkennen. Ik hoop dat ik hier veel plezier aan ga beleven en dat ook voor de personen die het lezen. Groetjes linda

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
1 Reacties

Reacties

  1. Erika1987B Erika1987B

    1

    Awh je oudste, wat lief! Helemaal trots op zijn gezinnetje

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Advies: ook leuk om te lezen

Eerlijk delen; hoe leer je het je kind?

Als je kindje met andere kinderen gaat spelen dan kan je kindje het soms moeilijk vinden om zijn of haar speel... >

Tuinieren met je kind

Tuinieren met je kind kan overal. Of je nu een behoorlijk aantal vierkante meters achter je huis hebt, een bes... >

Lekker lenteweer, wat te ondernemen?

Heerlijk, het is weer lente. En nu het weer beter is sta je als ouder te springen om weer leuke dingen buiten ... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >