Mijn kraamweek from hell

Door: Chickeylittle 51 reacties

Mijn kraamweek from hell

Mijn schoonmoeder, als ik ooit dement wordt, hoop ik dat ik haar als eerste vergeet.... -Bert Visscher

Juist, mijn schoonmoeder, 

Waar moet ik beginnen? Tijdens de zwangerschap gaf zij luidkeels haar mening, drong ze zichzelf enorm op. Met mijn handen in het haar heb ik om advies gevraagd. Nou ik ben niet ontploft, heb mijn vriend tijdens de zwangerschap niet aan mijn kant weten te krijgen. Maar o ze heeft een heel andere schoondochter tegenwoordig! 

Tijdens de bevalling was ze in tranen toen het mis dreigde te gaan en toen ik terugkwam van mijn ruggenprik (laatste poging om onder een keizersnede uit te komen) stortte zij zich huilend op mijn bed die door de wachtkamer heen moest, wat ik half mee heb gekregen (drie dagen in de weeën, ik had een dansende roze olifant niet eens meer opgemerkt vrees ik) wat ik wel heel lief vond, heel zorgzaam. Ze hebben uuuuuuren in de wachtkamer gezeten, steunden mijn vriend toen hij het niet meer trok en luid vloekend de kamer uitstormde toen de gyn weigerde om een keizersnede uit te voeren omdat ze het nog één laatste keer met pomp wou proberen. Dolblij dat mijn moeder er ook bij was, hebben wij allebei zóveel aan gehad. Doordat mijn dochter met pomp is gehaald (sterrenkijkertje die bij na elke keer persen nog harder weer terugschoot) mocht zij dus absoluut niet bij andere mensen op de arm, ik huilen want ik voelde mij zo rot tegenover mijn moeder (die mocht dan toch wel want die was erbij) en de anderen en zenuwachtig omdat mijn schoonmoeder dit echt niet zou pikken! Dus ik aan de zuster vragen of zij dit dan zou willen vertellen, maar mijn vriend was haar voor! "We hebben een meisje!" "O laat mij erbij! O ik wil haar zien!" Vriend staat voor de deur, blokkeert haar, "rustig, alleen kijken, niemand mag haar de komende dagen vasthouden behalve wij en de zorg, ze heeft het heel zwaar gehad" "Nou wat een onzin! Ik ben haar oma!" "Al was je de koningin, ze heeft een struisvogelei op haar hoofd en ze moet zoveel mogelijk met rust gelaten worden" verontwaardigde schoonmoeder, "ja maar" nu een boze vriend, "wil je haar zien? Want ik kan de deur ook dicht doen" ik luister met een half oor, zo verliefd ben ik op mijn meisje, ze ligt op mijn borst bij te komen. Schoonmoeder en haar man komen binnen, mijn vader wacht eerst nog even buiten mijn moeder op die in tranen is van alles wat er gebeurd is. Ze kijken, ze aaien even over haar handje, feliciteren mij en gaan dan naar huis. "Tot morgen" roepen ze nog en ze vertrekken, mijn vader komt nu binnen, kijkt van een afstandje, drukt een kus op mijn hoofd en helpt de zorg mij op een ander bed te krijgen en naar mijn suite te brengen, ze is om half 3 in de nacht geboren en vanwege de pomp en het meconium moeten wij nog een nacht extra blijven. Zondag is razend druk, iederéén komt langs, en wéér heeft mijn vriend een discussie met zijn moeder, hij geeft niet toe, de baby ligt bij mij of bij hem, en zijn moeder wordt kwaad want haar familie heeft het recht om haar vast te houden, waarop mijn vriend reageert met "míjn dochter heeft recht op rust en dat gaat vóór". Nou dat was de druppel, ze draaide zich om naar mij "als ik merk dat jóuw familie wel mag dan is het niet te best! Geen idee wat je met mijn zoon hebt gedaan maar hier is het laatste nog niet over gezegd" en ze beent de kamer uit. Ik in tranen en de verpleegster verbijsterd. Dat was het ziekenhuis, 

Eenmaal thuis kwam de biologische vader van mijn vriend als eerste op visite, "bedankt voor mijn kleindochter" ehm, graag gedaan? heb mij de benen uit het lijf gelopen terwijl mijn vriend met hem, dochter en stiefmoeder op de bank zat. Taart want beschuit is niet goed genoeg voor de "fijne" man en steeds weer vragen om iets anders, kom ik terug van koffieschenken, heeft hij haar op de arm! Baby huilen en niet aan mij willen geven heh! Alle hoop die ik in mijn vriend had, dat de geboorte een ommekeer was, tenietgedaan in één middag. Toen er ook nog gevraagd werd wat ik ging koken die avond was ik het zat! Wie haalt het in zijn hoofd om op de eerste dag thuis, uren te blijven zitten, van alles te eisen en dan ook nog een warme maaltijd te verwachtten? Ik bedoel, hoe dan? Schoonzusje zou ook aanschuiven want die had haar vader ook al een tijd niet gezien dusof ik dan ook een vegatarische optie had? Ik heb mijn dochter gepakt, ben naar boven gekropen, (20 plus hechtingen) en ik heb mijn moeder opgebeld. Nog geen 2 minuten later, voordeur open, moeder in de gang, "zo! Wat mag het zijn? Drie gangen diner voldoende of is dat iets te magertjes? Hebben jullie alles in huis Nick? Of moet ik mijn man nog even op boodschap sturen? Zeg het maar hoor, sta geheel tot uw beschikking" blijkbaar begrepen ze het eindelijk want ze pakten hun spullen, ze wouden nog naar boven, nog even een fotootje maken voor op facebook, maar dat deed mijn moeder af met de melding dat ik aan het voeden was. Ze heeft mijn vriend nog even duidelijk gemaakt dat dit toch niet de bedoeling kan zijn en is naar boven gekomen om te kijken hoe het met mij ging. Zo overstuur ik kreeg mijn dochter ook niet meer rustig, mijn moeder pakte haar over en binnen een minuut lag ze heerlijk te slapen tegen mijn moeder aan terwijl ik onser de douche mijn tranen liet gaan, schoonvader dus, 

Dag 3 van de kraamweek, een boos appje van mijn schoonmoeder, Nick weigert zijn stiefvader, stiefbroers met nieuwe vriendinnen die wij nog niet ontmoet hebben en zusje met vriendin van school, op visite te laten komen, ik heb hoge koorts, mijn hechtingen doen zoveel pijn dat ik alleen nog als een krab door de woning kan lopen, en de borstvoeding heeft een heel nieuw niveau gekregen nu er niet alleen een tepelhoedje maar ook een spuit bij komt kijken. Het is inmiddels 20:15 en ik ben kapot, door de adrenaline, de pijn en het niet lukken van de bv waardoor ik kolf, doorgeef aan vriend, die voedt met fles en ik kolf in een nieuwe fles, zijn de nachten vol met stress. Ik barst dan ook in tranen uit als ik het appje lees. "Dit is niet eerlijk, hij was gisteren wel welkom en mijn man niet? Jij bent verkeerd bezig, en ik krijg je nog wel terug hiervoor, laat Nick er fijn buiten, ik weet dat dit bij jou wegkomt" 

Dag vier, de vk komt langs, ziet hoe ik eruit zie, hoe ik loop en haalt mijn hechtingen eruit, zo wat een opluchting, ze stuurt mij op bed, neemt mijn dochter mee naar beneden en als de kraamverzorgster (een dik halfuur later dan afgesproken) eindelijk binnenkomt zeilen hoor ik ze overleggen, ik moet meer rusten, op de bv richten, de kraamzorg had mijn hechtingen beter moeten controleren, "ze ligt op bed, maar twijfel of ze slaapt, misschien beter overtuigen dat ze wel haar rust pakt" ik hoor de vk weggaan terwijl Nick thuiskomt, hij zegt de kraamzorg gedag, helpt even met de baby en komt dan naast mij op bed liggen en valt als een blok in slaap, ik ga maar naar beneden. Deurbel gaat, schoonmoeder mét man, dochter en een enorme fruitmand voor de deur, zucht. De baby ligt te slapen in haar kinderwagen, ze blijven net zolang totdat ze wakker is en het aanleggen hoeft niet, ik heb een beetje kunstvoeding ter ondersteuning gekregen van de vk, "o dit komt goed uit" roept de kraamzorg, "opa en oma een flesje geven, mama kolven en wat héérlijk fruit snoepen, wat een lieve schoonmoeder heb je" zucht, zucht, zucht, 

Weet wel dat dit echt door mijn hormonen kwam en doordat ik vol zat met liefde, doodop en onzeker was, want deze meegaande schoondochter zou heel snel verdwijnen!

Chickeylittle

Chickeylittle

Moeder van mijn dochter, partner van mijn vriend. Bezig met het terugvinden van mijzelf.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
51 Reacties

Reacties

 1. B23 B23

  1

  Ik zat met open mond van afgunst en verbazing te lezen. Dat mensen zo kunnen doen :O. Belachelijk zeg! En ik zou zo boos zijn op die kraamhulp! Kon je niet een andere krijgen? Die je wel goed kon checken en wel goed kon pijlen wat je nodig had.. Ik kan er niet bij.. Ik hoop dat je het nog een beetje kunt verwerken en dat je de mooie momenten alleen met je dochter kunt onthouden

  • Chickeylittle Chickeylittle Auteur

   2

   Kraamhulp was een beetje lui, maar enorm lief voor mijn dochter, die hadden een klik en dan vind ik het prima, de vk moest haar niet, en ik heb bewust genoten van mijn dochter, bedankt voor je lieve reactie,

 2. Nowa Nowa

  3

  Mijn ervaring in de kraamweek was ook dat je meer toe laat dan je zou moeten. Ik heb er veel van geleerd en zal er bij de 2e ook echt anders tegenover gaan staan. Ik zou echt de appjes aan je partner laten zien zijn moeder hoort zich maar te gedragen. Ik hoop dat het een stuk beter met je gaat en laat niet over je heen lopen!

  • Chickeylittle Chickeylittle Auteur

   4

   Echt wel! Gebeurd nooit weer zo

 3. Geluksmama Geluksmama

  5

  oh HELP, wat verschrikkelijk..

 4. Geluksmama Geluksmama

  6

  ik vond het al een hel omdat hetniet lekkerging enwij hebben van tevoren gezegd naar de familie kraamweek zo min mogelijk,zelf wennen en is goed gegaan. Mijn ouders hebben ondersteund waar nodig en schoonfamilie contact gehouden via de telefoon. Ben benieuwd of de derde beter gaat..

 5. xmarikoo xmarikoo

  7

  O lieve help, ik had gewoon ontploft hoor. Ik had gewoon geappt met; Jullie blijven maar weg de komende twee weken, ik hoef geen stress van jullie in mijn huis. Kraamhulp.... oef! Wegsturen en een andere eisen! Hopelijk kan je voort wel meer genieten van je meissie!!

 6. D13 D13

  8

  Ik heb met verbazing je verhaal gelezen.. wat vreselijk voor je! Onbegrijpelijk dat mensen zo kunnen zijn. Blijf bij jezelf en je eigen gevoel en maak het kenbaar naar je vriend (+schoonfamilie). Probeer wel zoveel mogelijk te genieten van je baby'tje en laat anderen niet (nog meer) negativiteit over zoiets moois geven. Kijk naar je kindje, die is het belangrijkste. Hopelijk kun je het allemaal verwerken. Liefs, x

 7. Ilse Ilse

  9

  Oh jemig wat een horror....... pfff ik leef ontzettend met je mee. Ik heb dit gelukkig zelf niet mee hoeven maken. Alleen een zwager die te vroeg op visite kwam 8:00 s'ochtends terwijl ik nog uit het ziekenhuis moest komen..... met zijn 3en thuis komen en wennen zat er niet in. Hij dacht ik ben toch wakker stap maar in de auto om 5:00 (woont in duitsland) hij stond er niet bij stil dat ik eerst rustig thuis wilde settelen. Als nummer 2 zich meld. Zal mijn man duidelijk maken dat hij er niet in komt behalve op de afgesproken tijd. Hoop dat je er meer rust in krijgt en idd had ik om een andere kraamzorg gevraagd

 8. Linda Linda

  10

  OMG!! Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen. Zijn ze nou helemaal...!!! Hoe haal je het in je hoofd?! ???? Hopelijk gaat het inmiddels allemaal een stuk beter, maar gezien te afsluiting van dit stukje...????

 9. Manon Manon

  11

  Wat vreselijk zeg! Wij hebben de dag na de geboorte van onze dochter ouders laten komen on het ziekenhuis. Daarna 1 week niemand. Eerst zelf bijkomen en wennen aan elkaar en de nieuwe situatie. Dat heeft zoveel stress gescheelt.

 10. Nathalie Nathalie

  12

  Oh wat schrik ik hiervan! Zeker als bijna-verloskundige. Wat jammer dat jij totaal niet hebt kunnen geniet van jouw kraamweek. Wat vreselijk zo een opdringerige familie en jammer dat jouw partner hierin niet goed heeft ondersteund. Ik mis ook enorm de rol van een goede kraamverzorgster hierin... klinkt niet als een adequate hulp. Die had hier op moeten letten en zonodig zelf de mensen moeten wegsturen of doorspelen aan de verloskundige .. en dan kon die er een plan voor maken. Heftig! Mocht er een tweede komen, dan hoop ik van harte dat het anders gaat. Misschien helpt het om vooraf afspraken te maken en een gesprek aangaan, hoe lastig dat ongetwijfeld met zo een schoonfamilie is.

 11. Happymom Happymom

  13

  Wat een verhaal en ook herkenbaar.... ik heb ook het nodige te stellen gehad met mijn schoonmoeder na de geboorte van mijn eerste. 6 jaar later loopt dat ook nog steeds niet lekker tussen ons. Gelukkig staat mijn man achter mij. We hebben wel geleerd van de kraamweek van de eerste en alles erom heen (ach je geeft een flesje dan kan ik dat toch gewoon doen, enzo). Voor de geboorte van de tweede zijn we dus heel duidelijk geweest naar mijn ouders en schoonouders over wat we wel en niet wilden. Gelukkig ging het toen een stuk beter, ik had zelf ook minder last van mijn hormonen en een minder zware 'bevalling' gehad.

 12. Natas Natas

  14

  Jeetje mijn mond valt open en duik weer even een paar maanden terug in de tijd. Helaas heel herkenbaar! Heel veel sterkte en beterschap. Goed aan jezelf blijven denken voor je kleine meid!

 13. Marlies Marlies

  15

  Jeetje wat een drama. Dat is niet hoe je kraamweek hoort te zijn. Ik vind het gedrag van je vriend ook wel erg hoor. Jij en de baby horen zijn eerste prioriteit te zijn.

 14. Love4baby Love4baby

  16

  Dit is echt bizar. Oh ik hoop dat het snel beter met je gaat.en laat niet over je heen lopen hoor jij en je kleine zijn het belangrijkste.de rest kan nu even de pot op

  • Chickeylittle Chickeylittle Auteur

   17

   Heel vervelend maar ik heb mij tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd echt niet belangrijk gevoeld bij mijn vriend of schoonfamilie, eerder een last en een baarmoeder op pootjes, gelukkig doet mijn dochter er wel toe bij hun!

 15. MTH MTH

  18

  Ik weet geen eens wat ik zeggen moet. Vreselijk vind ik het voor je. Afgrijselijk! Het is niet meer terug te draaien en dingen gaan tijdens de kraamdagen soms zoals ze gaan. Je kan niet op alle fronten scherp en alert zijn. Hopelijk ben je er goed uit gekomen en heb je er nog, in iets meer rustige toestand, er met je partner over kunnen hebben of kan je dit nog gaan doen. Goed en vooral dapper dat je dit zo van je af schrijft.

  • Chickeylittle Chickeylittle Auteur

   19

   Dankjewel! Ik schrijf omdat ik, ook tijdens de zwangerschap, merkte dat het oplucht maar ook de lieve reacties zoals deze doen mij goed!

 16. Janne Janne

  20

  Wat een schoonfamilie... Ik had zo'n schoonmoeder...na een week voorweeen die niet weg gingen nog een bevalling van zo'n 36 uur. Vriendelijk verzoek om ons de eerste dag met rust te laten. Stond ze toch op mijn kamer.... Mijn schoonvader beweerde dat ik ze weg had gestuurd als een hond (lees alleen gezegd dit was niet afgesproken. Was net flauw gevallen na het douchen. Teveel bloedverlies en te weinig energie over). Maar jullie verhaal treft alles...

  • Chickeylittle Chickeylittle Auteur

   21

   Nou, ik vind dat van jou helemaal erg, flauwgevallen, toch nog netjes afhandelen terwijl zij onbeschoft zijn en dan achteraf ook nog over je liegen, echt niet normaal!

  • Julymama Julymama

   22

   Waar was je partner in deze situatie? Ik geloof best dat je het netjes hebt aangegeven, Maar wat dan nog? Zij moeten zich aan de afspraken houden en dan vervolgens niet piepen als ze zich hier zelf niet aan houden en weer weg worden gestuurd

 17. Kelly Kelly

  23

  Bah bah bah, wat een nare ervaring! Dit is totaal niet hoe de gelukkigste periode van je leven zou moeten starten.

  • Chickeylittle Chickeylittle Auteur

   24

   Nee echt niet, lang schuldig gevoeld tegenover mijn dochtertje, en ik merk bij het schrijven dat ik het er nog wel een beetje moeilijk mee heb,

 18. Snoetenpoetser Snoetenpoetser

  25

  Met zulke beschuldigingen en bedreigingen had schoonloeder en aanhang lekker voorgoed weg kunnen blijven. Dit zou ik niet gepikt hebben, ook niet van (schoon)familie

  • Chickeylittle Chickeylittle Auteur

   26

   O dat zou aan de ene kant heerlijk zijn, maar vreselijk voor mijn vriend en onze dochter, ik heb er verder ook niets mee hoor, doe mijn "plicht" en meer niet

 19. Kim Kim

  27

  Dat mensen zo kunnen doen!! Ik ben ook niet meer de meegaande schoondochter, maar mijn schoonmoeder is nou ook weer niet zó erg. Misschien er een keer flink tegenin gaan. Wil je niet dat anderen jouw kind vasthouden? Dan heb je alle recht om dat te zeggen, tegen wie dan ook. Het is jouw kind.

  • Chickeylittle Chickeylittle Auteur

   28

   Had ik ook moeten doen, wou ik toendertijd niet omdat ik geen schreeuwpartij zag zitten. Met mijn schoonvader wou ik mijn baby pakken maar hij liet niet los, en ik ga niet aan een pasgeborene trekken, dus dan maar even slikken en doorgaan,

 20. JVB JVB

  29

  Dat verschrikkelijk! Ik weet er zelf alles van, jammer genoeg. Een schoonmoeder die zich met de opvoeding bemoeide en alles wat ik deed was verkeerd. En ik liet alles maar gewoon toe. Uiteindelijk is bij mij de knop omgedraaid nadat ze had geprobeerd mijn dochter van me af te pakken. Was toen inmiddels al zwanger van mijn jongste en iets meer Dan een jaar later heeft mijn man haar de deur gewezen. Had eindelijk door dat wat zij deed niet kon. Na een jaar geen contact met schoonmoeder en weinig contact met de rest, rustig het contact weer opgebouwd. Al ontkent ze tot op heden nog altijd dat ze zulke dingen heeft gezegd en gedaan. Toch is er iets verandert en ze heeft door dat ik niet manger meer met me laat willen. Hopelijk duurt het voor jou niet zo lang en heb je snel je moed gevonden om voor jezelf op te komen. Want uiteindelijk lijd niet alleen jij er onder, maar je hele gezin!

  • Chickeylittle Chickeylittle Auteur

   30

   Begrijp ik echt niet, waarom doen sommige moeders dat toch? Sterkte en knap van je dat je het weer aan durft, zolang jij de waarheid maar weet!

 21. Sanne Sanne

  31

  Heb de tranen in mijn ogen staan, maar zit ook nog vol hormonen ;-) Ik hoop zo dat je later toch nog even hebt kunnen genieten met je vriend en dochtertje.

  • Chickeylittle Chickeylittle Auteur

   32

   O die hormonen ook! Hebben zo'n invloed op je heh, ik heb heel bewust genoten van mijn dochter, moeilijk maar ik moest van mijzelf,

 22. trotse mama van 2 trotse mama van 2

  33

  Heel herkenbaar helaas. 2x over zelfde soort situatie meegemaakt. Schoonmoeder die denkt dat ze baby met infuus en hartslag-bedrading wel even uit zijn wiegje kan trekken op de neonatologie afdeling op t ziekenhuis. En dan ruzie met mij gaat maken omdat ik zei dat ik dat liever niet had. Bij de 2de waren schoonouders boos dat ze niet direct langs mochten komen, toen we thuis waren gekomen. Terwijl ik Door een zwaar gekneusd stuitje veel pijn had en rust nodig had. Die ochtend nog door mijn benen gezakt van de pijn. Tot schelden aan toe aan de telefoon, waardoor ik die avond eindigde met een huilende vriend naast mij. Onvoorstelbaar hoe sommige mensen denken de dienst uit te kunnen maken over andermans leven. Het leek voor hun wel een wedstrijdjes baby vasthouden. Weet hierdoor in ieder geval wel dat dit mijn schoondochter niet gaat overkomen. Dat is wel de les die ik eruit heb geleerd.

  • Chickeylittle Chickeylittle Auteur

   34

   Vreselijk! En zelf zou je het nooit in je hoofd halen dit bij iemand te doen! Denk ook niet dat dit bij jouw schoondochter gaat gebeuren, ben je vast de moeder niet naar,

 23. Chan Chan

  35

  Hallo, vreselijk ook erg herkenbaar. Ik heb heel veel kraamtranen gehad omdat ik gewoon echt de rust niet had. Directe familie dat om 22 uur nog aan kwam of schoonmoeder om 21:30. Diverse malen aangegeven dat dit veel te laat voor me was en dat op geboortekaartje stond rustuurtje ook na 21 uur.. Zelfs de eerste avond bij het aanleggen stond mijn schoonmoeder ineens in de slaapkamer. Heb dit als zeer onprettig ervaren. Vriend heeft altijd partij voor moeder getrokken en zou dit ook altijd blijven doen. Gr een gelukkige mama van een zoontje van 17 maanden

 24. Julymama Julymama

  36

  Jeeeetje, ik heb hier geen woorden voor. Schoonmoeders sjaa.. ik weet het hier ook zo net nog niet, maar ze heeft echt heel goed haar grens geweten tijdens mijn zwangerschap en erna. Een heeeeel goed gesprek met je vriend/man en evt daarna met haar is miss wel een goed plan. Hebben wij hier toen ook gedaan. Weet je je man hoeft het niet altijd eens te zijn met je, maar je mag wel veewachten van hem dat ie je steunt en niet afvalt tegenover je schoonfamilie. Ik heb toen aangegeven dat als hij die rol niet kan vervullen ik zelf mn mond zou opentrekken. Hij weet dat dat dan wat minder chique wordt en hijzelf het beter wat subtieler kon aanpakken. Voornamelijk problemen met zn zusje gehad en dat heeft een paar keer goed gebotst. Praten was echt de oplossing, hoewel het altijd 'anders' blijft. Gelukkig lees ik dat je een super moeder hebt die van aanpakken weet. Ik vraag me alleen af hoe je schoonvader reageerde op je moeder toen hij op visite kwam? Haha Echt bizar hoor. Jullie kind, jullie leven, jullie regels. Daar hebben mensen zich maar aan te houden. Succes en echt ga eens een heftig gesprek aan!

 25. Mdriel Mdriel

  37

  Wat erg voor je! Al dat familie gedoe, je zit daar echt niet op te wachten als je net bevallen bent. Maar op de een of andere manier lijkt het ook juist een rede voor ruzie. Mijn schoonmoeder heeft in de kraamweek ook ruzie gemaakt, zo erg dat mijn van alle spanning kotsend boven de wc hing toen zijn moeder weg was en ik boven alleen met ons kleine baby'tje en dat terwijl mijn man eerst alleen maar zei hoe gelukkig hij was met zijn gezinnetje..... Onthou het ligt niet aan jou! Probeer te kiezen voor jezelf en je gezin, want er zal nog wel meer ruzie komen. Sterkte en probeer voor jezelf een ritme te vinden dat werkt, vraag desnoods hulp.

 26. ???? ????

  38

  Ohh meid weet precies hoe je je voelt! Enige verschil os dat mijn schoonouders bij mekaar zijn. Wat kunnen mensen idioot doen en zo zelfzuchtig. Onze kleine is nu n half jaar en nog kan ik dat mens alles toewensen aangezien ze alles volgens haar weg moet anders niet.. als ze zo door gaat is ze op een gegeven moment hoe vervelend ook voor mijn vriend, haar kleinkind kwijt. Gaat de deur dicht en niet meer open. Kom vooral als je wat beter in je vel zit voor jezelf op of andere het nou leuk vinden of niet!

 27. De tweede De tweede

  39

  Echt vol afschuw zitten lezen. Wat een verschrikkelijk schoonfamilie... ik heb ook een bemoeigrage schoonfamilie maar ik ben heel duidelijk en of ze het nou leuk vinden of niet, en ze oma, tante of oom zijn boeit me echt niks.. het is mijn kind en due van mijn man. Niemand anders heeft er 'recht' op om te doen wat ze willen omdat ze dezelfde bloedlijn hebben. Mijn man heeft ook wat moeite met dingen aangeven, vooral bij z'n moeder maar we hebben afgesproken dat we ieder onze eigen familie voor hande nemen. Mijn familie heeft ook z'n dingen die hij niet leuk vind, en als hij dat aangeeft dan spreek ik mijn familie daarop aan met ' wij vinden of willen dat je dat niet doet etc' . Ik verwacht dat ook van hem, ik moet hem er wel soms nog op wijzen maar dat is niet zo erg. Betreft voor jou, ik hoop echt dat je het een goed plekje kunt geven. Ik ben na het eerste jaar van mn dochter echt anders tegen mn schoonfamilie gaan kijken, al dat bemoei en gewoon niet luisteren, eigen zin doen ( want zo doen ze het bij elke nieuwe baby in de familie). Sommige dingen uit jou ervaring raken me ook en ik merk dat ik sommige ervaringen, al zijn ze veel minder extreem dan bij jou, me nog steeds emotioneel maken. Komt niet alleen omdat ik nu nog zwanger ben, na de o tzwanger fase en daarna kon ik er ook nog moeilijk over praten. Kom op meid, ik hoop dat ze zullen gaan snappen wat hun plek is en ga het alsjeblieft niet op jezelf en je hormonen gooien. Ik vind zelfs dat er heel sterk in staat.

 28. Charlie Charlie

  40

  Als ik niet beter zou weten, zou ik denken dat we dezelfde schoonouders hebben. Ik heb er gewoon geen woorden voor, behalve dat ik het enorm respectloos vindt. Gelukkig heb je, zo te lezen, hele lieve ouders waar je wél op kunt rekenen. Mijn vriend heeft uiteindelijk (9 maanden na de bevalling van m'n oudste dochter) ingezien hoe zijn ouders in elkaar steken & dat heeft zo enorm veel rust in huis en in onze relatie gebracht. Ik hoop enorm voor je dat dat moment voor jou ook heel snel gaat komen. Liefs, Charlie

 29. Kimberley Kimberley

  41

  Oh my gooood. Wat een hel. Wat een vreselijk onrecht gatverdarrie. Ik voel het tot in mijn tenen !! Ik heb gelukkig alleen nu last van schop ouders die beledigd zijn omdat ze niet langs mogen komen onverwachts. Zijn al 4 weken niet geweest joh dan toch lekker niet flikkers op mijn meisje mijn gezin mijn regels toedeloe. Gelukkig heb ik een vriend die zelf donders goed weet dat hij ik en ons meisje op 1 staan en daarna pas de anderen. Voel me even heel gezegend op dit moment...

 30. Sera Sera

  42

  Net 6 dagen geleden bevallen van onze zoon Lukas. Met tranen in mijn ogen lees ik dit. Hoe blind en egoïstisch kunnen mensen zijn. Ik hoop dat je wel een beetje hebt kunnen genieten van je kleintje ondanks alles. Het hoort zo mooi te zijn.. Dat is je ontnomen. Je baby en jij mama op 1! Hoe trots jij papa en mama opa's en oma's ook zijn. Papa mag zijn gezinnetje meteen beschermen door deze situaties te voorkomen. Dan maar een weekje later kennis maken of een bliksem bezoekje. Nou op naar deel 2.????

 31. Ilona Ilona

  43

  Herkenbaar!! Vandaar ook geen contact meer met schoonmoeder jaar later dat gebemoei !! Gelukkig staat haar zoon achter me al voelt die zich verschrikkelijk verlaten. Heel naar maar wij zijn een gezin en dat is het allerbelangrijkste. Sterkte en kracht toegewenst x

 32. Tessa Duurtsema Tessa Duurtsema

  44

  Waaauuuewwwwe ???????????? hoe kan een volwassen oudere vrouw dit in haar hoofd halen.. mijn nekharen staan overeind.. wat denkt ze wel niet ???????? ik viel van de ene verbazing in de andere. Godzijdank heb ik een schoonfam die dit nooit in hun hoofd gehaald hadden maar had mijn schoon moeder wel zo gedaan was het niet goed gekomen.. wat een bitch zeg ????

 33. Liesje Liesje

  45

  Wat ben jij sterk!! Wat heb je een hoop strijd moeten leveren in je eentje! Blijf bij jezelf! Jij en je mooie meid staan altijd op nummer 1. Nu maar ook volgend jaar! Reken maar dat oma-lief zich overal mee blijft bemoeien. Als dat zo is ben JIJ de moeder en zij heeft nergens recht op, geen recht van spreken en al geen stem in jullie opvoeding!! Blijf sterk! Blijf praten met je partner, en geniet van jullie mooie moppie!

 34. Kim Kim

  46

  Vreselijk! Ik herken het helemaal, helaas. Eerst wilde ze er niks van weten en toen de baby geboren was zat ze de hele dag in ons huis. Bij de tweede baby zelfs de tweede dag een bbq feest gehouden... ik zat de hele tijd boven en ben geen seconde naar beneden gegaan. En dan vragen waarom ik chagrijnig ben. Mocht er ooit een derde komen dan hoop ik bijna dat ik een week in het ziekenhuis mag blijven met maar een half uurtje visite.

 35. Irisss Irisss

  47

  O wat een heel herkenbaar verhaal. Mijn schoonmoeder is precies het zelfde " haantje de voorste" En met de kraamhulp, blijkt dat het heel normaal is. Heb mijn eerste ook geen leuke gehad en had het door gegeven aan dat bedrijf. Bij mijn tweede aangegeven dat ik absolute haar niet meer wou. Toen kreeg ik een super leuke meid die ook tijd besteedde aan mijn oudste.

 36. M. M.

  48

  Och man...herkenbaar verhaal. Bij ons liep het totaal anders...prematuurtje geboren, dikke stress...dood ziek meisje in het ziekenhuis....en schoonmoeder vond dat ze overal recht op had, en wij alles verkeerd deden... We hadden al dikke stress en verdriet door wat ons eigen gezinnetje overkwam. Maar we hadden de stress er nog bij door de ruzie, verwijten en ruzie's die mijn schoonmoeder aan het veroorzaken was. De hele familie van 25 man die stond ons begripvol bij en vroegen aan ons wat we nodig hadden, zorgden voor eten, zorgden voor een opgeruimd huis, en boden een horend oor aan de telefoon en een schouder om ff op te huilen. Mijn schoonmoeder die begon al ruzie te schoppen vanaf het eerste telefoontje..... omdat we 'pas' een half uur na de geboorte hadden gebeld waar ze niet van gediend was. ..... en dat was nog maar het begin.... noem dit narcistische personen....die alleen maar aan zichtzelf denken.

 37. Sabrina Sabrina

  49

  Ik las net deel 2 al vol verbazing, maar hier word ik echt woest om. Wat een walgelijke schoonmoeder heb je. Dat mens zou ik echt NIET in de buurt van mijn kind laten. Zeker niet als ze zich zo gedraagt en geen respect voor mij heeft. Ze doet net alsof het haar kind is en vergeet even dat het kind er is DANKZIJ jou. En hoe ze tegen je praat. Zo die had van mij al een stomp gehad denk ik. (al snap ik dat je daar op dat moment geen puf meer voor hebt). Ook je man kan je zo te zien niet echt op rekenen. Walgelijk dat hij stil blijft zitten en verwacht dat jij alles doet terwijl je net een kind ter wereld hebt gebracht.

 38. Jenny Jenny

  50

  Ik krijg het niet eens uitgelezen. (het stuk dat je je huilende kind niet mag troosten) Mijn hart breekt echt voor jou en je kindje. Alsof ze een ding is waar zij recht op hebben? Wat denken ze wel niet. En een vrouw laten lopen in de kraamtijd? sowieso, maar ook na zo'n bevalling? Waat? Ik ben drie dagen boven gebleven, en ik had een bevalling met gebruik van hypnobirthing technieken - wel 3 weken voorwerk (geen pijn gelukkig) - maar laatste stuk was snel, maar heftig.. maar toch weer rustig. Maar ik ging echt de trap niet af hoor. Wat moet jij je machteloos en alleen gevoeld hebben.

 39. Lienemien Lienemien

  51

  OMG!!!! Wat een trip door memory lane.... Ik had ook zo een monster in-law..... Bij de eerste zwangerschap alle aandacht opeisen. Tegen iedereen in zijn omgeving beweren dat de baby niet van hem kon zijn. Klagen bij hem dat ze zich niet betrokken voelt bij de zwangerschap (moet je nog wat meer verkondigen dat het een bastaard is KUTWIJF) en dan als hij super trots een echo liet zijn om te tonen hoe ze weer was gegroeid, zette ze der tas geknoeide koffie erop (blijven ademen... ) Tijdens de bevalling in België waren ze helemaal van boven in Nederland naar hier afgereisd (met 2 auto's) om erbij te zijn, om daarna een grote seine te maken op de parking van het ziekenhuis omdat ze er niet in mochten. Ze heeft nog geroepen dat hij haar zoon niet meer was..... om dan een week later te moeten toegeven dat het 2 druppels water op haar zoon leek..... En tijdens de kraamtijd heb ik eventjes in Nederland verbleven omdat ik toch vrij was en mijn vriend moest werken (niet handig als je nog niet helemaal samenwoont met plots een lief klein schattig baby'tje) In het huis naast mijn schoonouders.... zij had een sleutel..... vreemd dat de borstvoeding niet zo goed wou lukken. Telkens rond de tijd dat ik moest voeden hing ze aan de bel, geen simpele tring maar een trrrrrrrrrrrrriiiiiiiinngggggggggg. Ik moest het maar eens niet gehoord hebben. Maar omdat het niet snel genoeg ging nam ze even goed haar sleutel, en stond ze plots halverwege de voeding vlak voor mijn neus..... (blijven ademen, als ogen konden schieten was ze dood, hou je daar maar aan vast) Dit verteld aan mijn vriend, omdat we beide opmerkte dat de borstvoeding echt niet meer vlot ging. Hij had de bel uitgezet.... wat een lieverd.... dus vond ze er niet beter op dan op de venster beginnen te bonken en dan nog die sleutel te gebruiken. Dus we hadden er niet beter op gevonden dan de deur op de haak te zetten zodra mijn vriend vertrok naar het werk om 5u 's morgens. Toen kwam de achterdeur... kortweg ik was blij als ik terug naar België vertrok voor wat papierwerk en controle van mij en de baby..... Ondanks alles heb ik altijd vriendelijk mijn mond gehouden. Ook het ene verwijt na het andere gekregen van zowel haar als haar man en jongere zoon. Na 7 jaar zijn ze er zo fel over gegaan dat zelfs mijn vriend het niet meer door de vingers kon blijven zien. En toen hij ze aansprak over hun gedrag kreeg ook hij de wind van voren. Heb ze nu al meer dan 9 maanden niet meer gezien, en eerlijk gezegd is er een last van mijn schouders afgevallen. Geen verwijten meer, geen gestress als ze langskomen, in de hoop dat alles in de plooi ligt en alles naar believen is, heb namelijk al vaker mogen horen dat het eten niet goed genoeg was... Geen commentaar over de scheve dakgoot (jaaaaaa, na 24 keer weet ik het echt wel hoor.....) Kortom *R*U*S*T* Als er nog een volgende komt, ga ik met ons gezinnetje 14 dagen naar centerparks ofzo.... Dan hebben we rust ;-)

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Advies: ook leuk om te lezen

Geen zin in seks na de bevalling

Geen zin in seks na de bevalling is heel normaal. Er is van alles met je lijf gebeurd en bovendien ben je erg ... >

Top 5 vader dochter activiteiten

Vader dochter activiteiten zijn voor sommige vaders maar moeilijk te bedenken. Vandaag ben je alleen thuis met... >

Bijna papa en mama, tijd voor elkaar

Hoera! Jullie worden papa en mama! Dat is natuurlijk fantastisch nieuws! Voordat het zover is, heb je gelukk... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >