Mijn dochter voelt zich een jongen - Deel 4

Door: Mama3LL 6 reacties

Mijn dochter voelt zich een jongen - Deel 4

Veel verdriet, onrust en onbegrip de afgelopen periode. Een lastige periode waar we even doorheen moeten, nou ja we... ik eigenlijk.

De laatste tijd is het erg hectisch bij ons thuis. Niet alleen omdat we als gezin nou eenmaal anders zijn, maar omdat alle tegenslagen altijd tegelijkertijd komen. Je kent het wel, de wasmachine gaat kapot, hoppaaa nog geen dag later begeeft de stofzuiger het en alles komt altijd in drieën zeggen ze bij ons altijd... dus ja hoor ook de auto krijgt zijn kuren... grrrr! Heel vervelend. Nu zijn dit allemaal materiele zaken en die zijn altijd vervangbaar, maar mijn gezin, familie en werk zijn zo makkelijk niet vervangbaar, zeg maar gerust niet.

Nu zitten we thuis midden in een verbouwing en er gaat meer mis dan goed. Dan komt daarbij dat het bedrijf waar ik werk op zijn einde loopt. Het zal niet lang meer duren of we staan allemaal op straat... en ja je blijft maar de schone schijn ophangen bij vrienden en kennissen. Alles gaat toch altijd goed? Nou niet dus.

Zo hadden we vorig weekend een bruiloft van mijn nicht. Onwijs leuk! De hele familie mocht komen en zo ook wij met Saar. Het was prachtig, hoe ze werd weggegeven door mijn oom, de mooie witte jurk, de openingsdans en natuurlijk haar haren, make up en boeket. Op dat moment werd het me teveel. Ik besefte me ineens dat ik dit misschien wel nooit op deze manier zou meemaken met onze Saar. Op datzelfde moment tikt Saar me aan en zegt: "Mama, ik trouw later in pak net als Jim". Ik kon mijn tranen niet bedwingen... zo stom eigenlijk. Ik wil toch niets liever dan een gelukkig en blij kind? Waarom wil ik dan zo graag dat Saar blij zou zijn als een meisje? Misschien omdat het dan allemaal wat makkelijk zou zijn voor ons als ouders zijnde? Het klinkt heel egoïstisch zo op papier, maar het is zo lastig om te accepteren anders te zijn dan anderen... Ik heb het er behoorlijk zwaar mee de laatste tijd. Ik hoop maar dat het vanzelf weer overgaat en ik snel weer vol goede moed met Saar kan shoppen op de jongensafdeling zonder emotioneel te worden.

Mama3LL

Mama3LL

Hi mama's! Vanaf het moment dat mijn kleine meid werd geboren ben ik in een rollercoaster terecht gekomen. Al een hele periode wil ik mijn verhaal van me afschrijven en nu is het punt gekomen dat ik het ook graag wil delen. Ik wil anderen inspireren met mijn verhaal en hoop dan ook dat jullie dit met plezier zullen lezen.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
6 Reacties

Reacties

 1. mamavaneenmeisje mamavaneenmeisje

  1

  ik denk dat je emotisch heel normaal en natuurlijk zijn. Je kindje word geboren en uiteindelijk krijg jij als moeder dan ook een bult met verwachtingen voor de toekomst. Je dacht er misschien niet actief aan maar die witte jurk zat daar vast ook bij. Ergens moet je nu afscheid nemen van al die verwachtingen. Een soort rouwproces, zo kan je het ook wel zien. knuffel!

 2. Loesvanderleer Loesvanderleer

  2

  Heel logisch datje even emotioneel bent! Het is allemaal wat! Je hebt duidelijk veel stress en gedoe aan je hoofd. Ik vind het al kracht betuigen dat je dit even voor jezelf (en ons) "op papier" zet. Je bent een geweldige moeder! Je accepteerd je dochter, zoon-to-be voor wie ze is en dat is het aller belangrijkste. Maar dat betekent niet dat je er niet af en toe even emotioneel over mag worden. Dikke knuf. Je doet het goed!

 3. Mammie24/7 Mammie24/7

  3

  Wauw wat ben jij een topper! Ik heb in 1x al je blogs gelezen. Met tranen in me ogen en heel veel respect! Wat mooi dat je voor je kinds geluk gaat en daarin een weg aan het zoeken bent! Dit lijkt me ontzettend zwaar en moeilijk! En logisch dat dit voor saar maar ook voor jullie als ouders een lang acceptatie proces is! En je mag echt wel af en toe emotioneel zijn of er door heen zitten het is namelijk niet niks! En zal tijd nodig hebben! Zoals iemand anders al zei, ook stukje rauw proces! Tis toch een andere toekomst dan dat je had gedacht! Maar ik ben ontzettend trots op jullie dat jullie kiezen voor saars geluk! En hoe moeilijk het ook nog word, want je zal helaas nog veel bergen en beren op de weg tegen komen! Luister naar je gevoel en naar saars gevoel! Samen gaan jullie dit avontuur en de wereld aan en samen staan jullie sterk! Ik wens jullie heel veel sterkte en je bent een top moeder! X

 4. Annemiek2 Annemiek2

  4

  Ik snap het wel hoor. Onze zoon is weer op een andere manier anders en ook wij hebben zo onze vragen of hij gelukkig zal worden en of hij geaccepteerd gaat worden in de maatschappij. Je kunt niet meer dan alles stap voor stap doen, denk ik, en maar accepteren dat je kind anders dan andere. Ooit zal het goed komen...... Heel veel moed en kracht. Soms kun je dat ook gebruiken naast te weten dat je het goed doet.

 5. Shereen Shereen

  5

  Wat dapper dat je dit met ons wil delen! En wat doe je het goed om je kind te laten zijn wat zij wil zijn Kan er niet over mee praten hoe moeilijk die omschakeling zou moeten zijn voor jou/jullie maar echt dapper en je kan op jezelf dan ook wel heel trots zijn! Ik heb gisteren toevallig een vlog van een meisje zitten kijken die geboren was als jongen maar zich een meisje voelde en als ik dat verhaal zo hoorde heb ik echt te doen met de gene die zo met zichzelf in de knoop zitten Daarom zo knap hoe je er als moeder mee om gaat alle lof voor jou!

 6. Mama3LL Mama3LL Auteur

  6

  Super lieve reacties! Thanks! Jullie geven me kracht :)

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Advies: ook leuk om te lezen

Mindfull Mama

Alsof je alles maar op de automatische piloot doet? Dan is het de hoogste tijd om aan de bel te trekken en een... >

Geduldig opvoeden

Geduldig opvoeden valt voor de meeste ouders echt niet mee. Wanneer je kinderen hebt, wordt je geduld immers i... >

Consequent zijn

Consequent zijn is één van de belangrijkste dingen in de opvoeding van kinderen. Helaas is het voor veel oud... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >