Hoe noem je het geslachtsdeel van een meisje?

Door: mariska 122 reacties

Hoe noem je het geslachtsdeel van een meisje?

Dit is iets waar ik al heel lang over nadenk, al vaak met mensen over heb gehad en nu maar eens heb besloten een blog over te schrijven, want ik kan jullie hulp wel gebruiken. Hoe noem je nou het geslachtsdeel van een meisje? Ik merk dat Emily alles nu een woordje wil geven en ze wijst nu steeds vaker naar haar eigen geslachtsdeel. Ik wist dat die dag zou komen en ik heb nog steeds geen passende naam kunnen verzinnen. Kutje, Doosje, Spleetje, het klinkt allemaal zo vreemd. Mijn moeder noemde het bij mij vroeger altijd 'Pruimpje', omdat het daar zoveel op lijkt, maar ook dat vind ik niets. Bij een jongen vind ik dat toch wel veel makkelijker. Daar klinkt plassertje of piemeltje toch niet zo vreemd. Waarom is dat bij een meisje toch zo anders? Dus, help mij! Hoe noem jij het bij je dochter of hoe zou je het gaan noemen als je een dochter zou hebben en waarom?
mariska

mariska

Niet meer actief op Mamaplaats. Je kan me volgen op mijn persoonlijke site: <a href="http://www.mcdid.nl">mcdid.nl</a>

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
122 Reacties

Reacties

 1. reda reda

  1

  Kruisje of tupje succes!

 2. Petra Petra

  2

  Waarom kan plasser niet bij een meisje dan? Komt toch ook plas uit?

 3. Maris Maris Auteur

  3

  Ja maar ik vind een vagina zoveel meer dan een plasser. En alleen met het plasbuisje aan de voorkant plas je, niet met je hele vagina. Dus ik vind dat niet de lading dekken.

 4. Raine Raine

  4

  dat je het woord 'kutje' noemt vind ik wel heel vreemd

 5. Maris Maris Auteur

  5

  Ja ik vind 'kutje' ook een vreemd woord om te gebruiken voor een kind, maar toch noemen heel veel moeders het zo.

 6. TweetJacq TweetJacq

  6

  Heb zelf een zoontje en hier eigenlijk nog nooit over nagedacht! Ik neig naar plasser. Ze is nu toch alleen nog maar bezig met plassen. Tegen de tijd dat ze er aan toe is om te praten over dat je meer met een vagina kunt doen dan alleen plassen, dan klinkt een ander woord misschien wel minder raar.

 7. Elise Elise

  7

  Ik noem het haar "tut"

 8. Diana Diana

  8

  Tja, ik ben voor gewoon de juiste benoeming geven aan dingen. Het is denk ook makkelijker en opener als je er later over praat. Bij mij was het altijd gewoon vagina. Dat is de naam, punt. Waarom moet je een naam verzinnen voor iets dat al een naam heeft? Voor andere mensen? Omdat je je schaam? Omdat je bang bent dat zij het zelf zegt? Het is onderdeel van haar vrouw zijn, waarom dan een andere naam geven? En hoe leg je later uit dat vagina niet door de maatschappij geaccepteerd wordt? Wat voor kind krijg je dan?? Dus voor mij, gewoon wat het is, een vagina!

 9. Maris Maris

  9

  @Diana dat vind ik nou ook, alleen vind vagina zo'n moeilijk woord voor zo'n klein kindje. Is daar niet een synoniem voor, net zoals piemel is voor penis?

 10. Irene Irene

  10

  Mijn dochter heeft haar vagina zelf de naam 'voorbillen' gegeven toen ze klein was. Vond het zelf een prima term. Toen ze wat ouder werd ben ik wel vagina gaan zeggen (weet je hoe het eigenlijk heet?). Zelf zegt ze nog steeds geen vagina. Ze heeft niet zoveel gevoel bij dat woord denk ik. Ik weet dat een vriendin van mij het vroeger haar frummel noemde. Vind ik eigenlijk ook nog wel ok. Ik heb zelf eigenlijk geen idee meer welke naam ik er vroeger aan gaf. Kutje, doosje en spleetje vind ik eerlijk gezegd nogal porno. Zou die drie sowieso afschrijven. Zo mogen ze die van mij ook niet noemen.

 11. Bea Bea

  11

  persoonlijk vind ik dat je het woord plasser het beste kunt gebruiken

 12. Sanne Sanne

  12

  Ik heb altijd het woordje ''poekie'' gebruikt.

 13. Maris Maris Auteur

  13

  @Sanne Grappig, daar kwam mijn man gisteren ook mee. Schijnt in het Indonesisch vagina te betekenen (hij is Indonesisch).

 14. Sanne Sanne

  14

  Ja klopt ja, daar heb ik het ook van! Mijn aller eerste vriendinnetje op de basis school is ook indonesisch en noemde het namelijk zo! die vertelde uiteindelijk dat het vagina betekende. Het is ook makkelijk uit te spreken voor de kleintjes.

 15. Irene Irene

  15

  Wij zeggen spleetje.... iets beters kan ik niet verzinnen... En als ze wat ouder is ga ik het gewoon vagina noemen

 16. Kris Kris

  16

  Mee eens Maris... plassertje.... klinkt toch vreselijk. En dan wordt t zeker ook een poepertje... jak.... andere benaming is gewenst :P

 17. Sanne Sanne

  17

  En, is er al een beslissing gemaakt?

 18. Maris Maris Auteur

  18

  Mijn man wil alleen het woord 'Poekie' tegen haar gebruiken en ik vind het eigenlijk wel lief klinken, dus ik denk dat we daarvoor gaan. Als ze een paar jaar ouder is zal ik haar uitleggen dat het eigenlijk vagina heet.

 19. Jenny Jenny

  19

  Het is niet zo belangrijk welke naam je eraan geeft of het nu plasser,roosje of doosje etc is dat maakt eigenlijk niet uit. Als je het maar een naam geeft dat is veel belangrijker. Er geen taboe van maken. Zodra ze vragen erover hebben ook duidelijk vertellen in kindertaal dat het meer is dan alleen een 'plasser' Als het kind groter is kun je uiteraard gaan vertellen dat het een vagina is. Maar worden als kutje klinken al snel ordinair uit de mond van een 3-4-jarig meisje.

 20. Jenny Jenny

  20

  Uiteraard bedoelde ik ..woorden. Je kan ook heel goed samen met het kind een woord bedenken...en sommige meisjes geven hun vagina zelf een naam. Allemaal ok..zolang je er maar geen taboe van maakt. Kinderen gaan op een bepaald moment het verschil zien tussen jongetjes en meisjes en dan ook komen meestal de vragen en het volstaat dan eenvoudige antwoorden te geven. Waar een kind nog niet aan toe is neemt het ook niet op dus wees niet bang te veel te vertellen of uit te leggen.

 21. madelon madelon

  21

  Wij hebben een tweeling ( een jongen &amp; een meisje) die van mijn mannetje heet pimelelotje en van mijn meisje heet platte plasser. vond alle andere woorden ook niet zo geschrikt, zoals muts, doos, poes(omdat het ook andere betekenissen heeft) en tut ook niet omdat ik vaak zat zeg: he tutje van mama... Succes, hoop dat je er iets mee kan gr madelon

 22. Irene Irene

  22

  Mijn kinderen hebben het gewoon over de vagina en de piemel. Niks geen rare namen, noem het gewoon zoals het is.

 23. Anika Anika

  23

  Puni (poenie)! Van de Surinaamse gastouder overgenomen. Ben er heel blij mee, want was zelf ook niet tevreden met de namen die ik kon bedenken. Verder heeft ze natuurlijk ook een babietjesgaatje en een poepgaatje.

 24. Jenny Jenny

  24

  Hallo Irene, dat ligt eraan hou jong de kinderen zijn. Voor hele kleine meisjes is woord vagina best wel een lastig en moeilijk woord. Het geeft niets als ze het in die fase een andere naam geven en het kunnen benoemen als zij er bijvoorbeeld pijn o.i.d. aan hebben. En hoe dan ook is het ieders keuze natuurlijk om het beestje bij de naam te noemen ;-))

 25. Jenny Jenny

  25

  Heel goed Anika, dat is idd de bedoeling dat je daar duidelijk over bent en puni is gewoon een leukere &amp; eenvoudigere naam als vagina.

 26. ClaudiaHH ClaudiaHH

  26

  Is ook een lastig iets... Bij ons werd het na een jongen, waarbij het idd gewoon een plassertje was, een meidenplassertje voor onze dochter en een jongensplassertje voor onze zoon. Ik begrijp dat het "de lading niet dekt" maar voorlopig kunnen ze hier prima mee vooruit en klinkt het in onze oren goed en passend :-). Ben benieuwd of je iets hebt aan alle reacties...

 27. Manoe Manoe

  27

  Ik zeg gewoon plasser, want er komt plas uit. En soms zeg ik; Even je flamoes wassen. Dat vind ik deftig en sjiek staan. Ze is 1,5 jaar.

 28. Gerja Gerja

  28

  Spleetje vind ik het beste. Vind ik ook niet vreemd of raar en lekker kinderlijk.

 29. Maris Maris Auteur

  29

  Bedankt voor de velen reacties. Je helpen me enorm en ik denk ook een hoop andere moeders!

 30. lobkehaas lobkehaas

  30

  Ik zeg altijd voorbips bij mijn dochtertje en pino bij mijn zoontje. Hier in Duitsland zeggen ze ook wel Pielemann bij een jongetje. Dus dan komt pino nog aardig in de buurt.

 31. EJ EJ

  31

  Weet niet hoe oud je dochter is, maar ik noemde het altijd voorbillen of voorbips.

 32. Claudia Claudia

  32

  Bij ons werd vroeger 'musj' gezegd. Volgens mij wel meer gebruikt in Limburg. Dat zou ik later zelf ook zeggen. Of foef of flamoes. Vind ik ook wel kunnen. Van foef weet ik dat het Belgisch is, maar van de rest weet ik niet of het misschien een andere betekenis heeft.

 33. Maris Maris Auteur

  33

  Ik ben niet langer actief op deze website. Wil je wel mijn blogs blijven volgen, dan kan dat op mijn persoonlijke website: www.mcdid.nl

 34. Lovesoult Lovesoult

  34

  Wij zeggen vagina. Vroeger werd het bij ons ;; Muis genoemd..

 35. Jolanda Jolanda

  35

  WIJ zeggen muis of prut

 36. Chani Chani

  36

  bij ons werd vroeger 'piemel'en 'poezewoes'gezegd. Dat laatste vind ik nu heel lachwekkend, maar vond ik toen heel normaal. Ik vind piemel een heel normaal woord, wat prima kan voor een jongetje. Mijn zoontje is nu 1 dus merkt er nog niet veel van, maar wij noemen zijn gelachtsdeel dus ook gewoon piemel. Al zegt ik zeg ik ook wel eens dat hij met pluis pielemuis speelt onder de douche haha. Als wij een meisje zouden hebben, weet ik eigenlijk niet wat ik zou zeggen. Vagina is een lastig woord om uit te spreken, kutje vind ik ordinair, en poes vind ik teveel verwarring voor een kind dat onze kat ook poes zou noemen.

 37. Renée Lautenslager Renée Lautenslager

  37

  Mijn dochter noemde het zelf haar pie pie ;)) Dus daar houden we het maar op

 38. Petra Looijestijn Petra Looijestijn

  38

  Gina. Van Vagina. werkt wel goed.

 39. eleni eleni

  39

  Even reactie op Claudia: Foef is Vlaams ja , ( ik ben zelf ook Vlaams) maar het is een platvloers woord. Mijn moeder zei altijd " je joke" . Werd heel lastig toen er een meisje in de straat kwam wonen die zo heette, en ik haar wilde uitleggen dat ze dezelfde naam had als mijn jeweetwel. Ze snapte het niet, en ik ook niet, want ik dacht dat iedereen het zo noemde.

 40. goldstar goldstar

  40

  ik had als kind veel last van blaasontsteking en als het weer zover was dat plassen pijn ging doen dan zei ik altijd mamma mijn klein kontje doet weer pijn ik ben er groot mee geworden en toen ik groot was was wist ik dat ik een vagina had maak je geen zorgen he komt echt wel goed

 41. Maanmama Maanmama

  41

  Je plassertje, ondanks de verafschuwing die sommige hiertegen hebben.. why???!! hiermee zeg je precies wat het is en wat het doet, niet meer en minder! het hoeven geen koosnaampjes te zijn.. het is niet een knuffel van haar maar een lichaamsdeel met een functie. Verder noemde mijn moeder net als ik de andere gaatjes, babygaatje en poepgaatje.. maar pas toen ik er naar vroeg!

 42. w12345 w12345

  42

  Mijn moeder noemde het vroeger, toen ik klein was, een pieleman, voorzowel voor jongen als voor meisje. Vond dat heel normaal en er werd ook niet flauw over gedaan. Zelf gaf ik het de naam(zoontje)piemel en naam(dochtertje)plasser. Nooit geen problemen mee gehad.Ze zijn er groot mee geworden. Nu ze zelf kinderen hebben, is dat nu hun probleem. En zij komen er ook wel uit. Het is een "probleem"van alle tijden.Nou ja. probleem

 43. Chris Chris

  43

  haha kutje..nou dat klinkt echt stom. hier heet ie poezemuis..;-) eerst hadden we plassertje, maar ik zei eens toen ze wegliep na het douchen, kom hier je loopt in je blote poezemuis en mn zoon (toen6) vond dat zo grappig dat het zo gebleven is, toch zal het straks weer plassertje worden omdat poezemuis wat kinderachtig klink op de basisschool he..haha.

 44. Chris Chris

  44

  Owja, elise..tut..grappig dat is mn dochters speentje..haha

 45. kit kit

  45

  poesje zo noem ik het

 46. quintathyme quintathyme

  46

  voor jongens is het de scrotum en voor de meisjes een vulva op het nets gezegt.

 47. Karin Lute Karin Lute

  47

  Hier wordt het een piezewies genoemd.

 48. suus arendsen suus arendsen

  48

  waarom niet gewoon noemen zoals het ook daadwerkelijk heet? Bij ons zoon noemen het gewoon zij piemel. en zo noemt hij het zelf ook. Dus waarom bij een meisje niet gewoon vagina? Het heet immers zo ! en een tut? dat is onze bijnaam voor de speen, en geloof bij heel veel ouders dus dat vindt ik wel de vreemdste benaming die ik hier tegenkwam. Gewoon eerlijk zijn, dingen gewoon benoemen zoals ze benoemd horen te worden

 49. elise elise

  49

  als je alles bij je juiste naam noemt, waarom noem je een speen dan niet gewoon een speen?

 50. elise elise

  50

  @Chris: gelukkig vindt jij het wel grappig;)

 51. Jolanda Everts-verbeten Jolanda Everts-verbeten

  51

  Ik noemde het vroeger een proemela..... geen idee waar het vandaan komt maar toen vond ik het heel normaal...Tegen onze dochter zeggen we dat het haar sneetje is alhoewel ik poezemuis van chris ook erg grappig vind klinken ......

 52. Jodi Jodi

  52

  Hier noemen we het een flamoes. (geloof een brabants woord) En soms moes, dit doordat onze dochter het zelf zo zei toen ze klein was, en dat is blijven hangen.

 53. Bianca Bianca

  53

  hihihi...leuk allemaal....wij hebben hier een mimi (meisje) en een piemie(piemeltje)

 54. Majella Majella

  54

  Bij mijn zoontje noemen we het gewoon piemel(tje) en bij mijn dochters noemen we het tum. Mijn moeder heeft vroeger dit woord verzonnen (wist het dus ook niet echt een naam te geven) en ik vind het wel leuk klinken, dus ben er mee doorgegaan. Soort van erfenisje :)

 55. kaat kaat

  55

  Een speen heet hier gewoon een speen en haar geslachtsdeel noemen we een plasser. Volgens mij dekt dat de lading volledig. Immers, meer dan er mee plassen hoeft ze er de komende 18 jaar niet mee te doen. :)

 56. Roxyfloxsy Roxyfloxsy

  56

  Vagina gewoon. Waarom moeten geslachtsdelen een andere naam krijgen?

 57. Ellen82 Ellen82

  57

  Ook hier noemen wij het een plasser. Net wat Kaat zegt voorlopig dient het daar nog wel voor. ;-). Voor onze zoon is het ook gewoon piemeltje. Tut...dat gebruiken wij voor haar knuffeldoekje in bed.

 58. kaat kaat

  58

  Waarom een andere naam? Omdat ik van mening ben dat vagina té volwassen is voor een kindje dat nét begint te praten. Kut dekt de lading ook maar dat vind ik weer nét iets te ordinair. Uiteindelijk zal ze alle woorden heus wel leren kennen. Daar ben ik helemaal niet bang voor en ik zal daar ook alles behalve spastisch over gaan lopen doen. Of zij het later haar vagina, plasser, flamoes, tutje, poesje of kut wilt noemen...het is mij volledig om het even.

 59. Maris Maris Auteur

  59

  Je hebt inderdaad het woord vagina ervoor, net zoals het woord penis. Maar we noemen het bij een jongetje nooit penis, maar (bijna) altijd piemel. Ook voor piemel heb je synoniemen (zoals slurfje, pielemuis, leuter, etc), maar wat ik eigenlijk zoek is de vrouwelijke versie van piemel, dus niet de koosnaampjes, maar ook niet de officiële term. Dit omdat ik vagina en penis te moeilijk vind voor een kindje (plus, ik gebruik die benaming zelf ook nooit), maar koosnaampjes eigenlijk niet wil, omdat ik wel het wel wil noemen zoals het is. Begrijpen we het nog? Even onder elkaar, om een duidelijker beeld te scheppen: Vagina - Penis ???? - Piemel koosnaampje (bv voorbillen) - koosnaampje (bv slurf) Dus, wat zetten we op de vraagtekens neer?

 60. kaat kaat

  60

  Voor mij heel duidelijk "plasser" Voor zowel jongen als meisje...

 61. Lilian Smits Lilian Smits

  61

  Ik noem het kruisje.

 62. reentje74 reentje74

  62

  Bij een meisje heet het een vagina, en nee, dat vinden ze echt geen moleilijk woord, en bij een jongen een piemel. Geen rare frutsel namen maar het gewoon bij de naam noemen.

 63. Mandy Mandy

  63

  wij noemen het kleine billen..

 64. Aupje Aupje

  64

  Wij hebben eigenlijk vanaf het begin mups

 65. IloveGandJ IloveGandJ

  65

  een poezenmuis haha

 66. Anne36 Anne36

  66

  ben het wel met 'reentje74' eens, gewoon het beestje bij de naam noemen. Heb op een kinderdagverblijf gewerkt en een hoop kinderen hadden verschillende benamingen ervoor. Zo noemde een jongetje het een pielemuis en pluisje. En 1 meisje keek toen heel raar naar haar truitje, zo van waar zit dat pluisje dan. En een pruim eet je, dus dat is ook raar. En zo noemt een ander kindje zijn speen of knuffel een tut. Ik noem het bij jongetjes en meisjes gewoon een plassertje, want dat doe je er mee. Later kun je piemel en vagina gebruiken.

 67. mellanie mellanie

  67

  wij noemen het een muus en ze is nu bijna zeven en we benoemen het nog zo

 68. HanB HanB

  68

  Hier zeggen we ook gewoon vagina en penis, wanneer we de geslachtsdelen benoemen. Waarom met schaamte spreken over iets waarvan je niet wilt dat je kindje zich ervoor schaamt? ;)

 69. priscilla priscilla

  69

  Mijn oma zei vroeger altijd dat zijn je plasbillen haha dus nu noemen mij do htrtjes dat ook zo en nu ze een broertje hebben noemen ze het bij hem een pielemoos wat ze wel niet verzinnen he

 70. K DE GRAAF K DE GRAAF

  70

  ik noem het gewoon plasser

 71. L L

  71

  Wij noemen het voor een meisje "friemel" en voor een jongen "pieliewielie". Dit is zo gekomen toen de kraamverzorgster bij ons was voor ons 3e kindje en zij mijn kinderen moest helpen met plassen en afvegen. Ik vond dit zo'n vriendelijke woorden dat ik ze overgenomen heb. De kinderen weten dat het officieel anders heet en ook hoe (ze zijn 4 en 5) maar in het openbaar gebruiken we dus de woorden friemel en pieliewielie.

 72. L L

  72

  Hoi Maris, Ik lees net nog even je bericht van 16 mei. De dikke van dale schrijft als andere benaming "schede" misschien ben je naar dat woord op zoek om in te vullen op de vraagtekens?

 73. lianne lianne

  73

  Wij noemen het haar bibsje!

 74. Melanie Ogretmenoglu Melanie Ogretmenoglu

  74

  Je onderkantje.

 75. anna66 anna66

  75

  Geef het een naam waar jij je goed bij voelt. Ik noemde het vroeger altijd plassertje (hoewel veel mama's dat voor jongetjes gebruiken..) en later gewoon vagina. Mijn puberdochter (15) noemt het overigens gewoon kut, maar dat vind ik zelf dan weer minder.

 76. Mariska Florijn Mariska Florijn

  76

  Mijn oudste dochter noemde het haar voorbillen en dat woord gebruiken we nog steeds voor onze andere meiden hahaha

 77. Séverine Hendriks Séverine Hendriks

  77

  Mijn dochter is inmiddels 2 en klets al aardig wat af. Wij noemen het gewoon vagina om verwarring straks te voorkomen (zoals tut wat ook bv voor speen/doekjes/knuffeltjes gebruikt word). Wat ik als "contra" tegen dit woord steeds lees, is dat het te moeilijk is voor het kind. Maar dat vind ik dus weer een beetje onzinnig. Je hebt ook kinderen met een lastige naam of andere dingen in huis die niet bepaald eenlettergrepig met een leuke klank zijn. Als je gewoon met je kind over dagelijkse dingen praat, waaronder vagina, dan snappen ze dat woord ook al... Elleboog is ook een elleboog, dat is ook een lastig woord, maar ik ben het in het liedje (met de vingertjes/platte handjes/vuistjes/elleboog) ook niet opeens arm-bocht gaan noemen ofzo... Moeilijk is een begrip dat we er zelf aanhangen, als je woorden "gewoon" gebruikt, nemen de kinderen het woord "gewoon" over. Vagina niet gebruiken omdat het een te moeilijk woord is, vind ik dus gek.

 78. tanja tanja

  78

  "plasbillen" zo noemde onze dochter het zelf toen ze nog klein was, dus die hebben we er maar ingehouden toen er meer kindertjes bij kwamen.En het klinkt ook eigelijk vrij logisch, voor ons in iedergeval!

 79. Corina Corina

  79

  wij noemen het chocha (spreek uit als tjotja), is spaans voor vagina...papa is spaans, vandaar

 80. mamamarieke1981 mamamarieke1981

  80

  Ik ben getrouwd met een indonesische man, waar een vagina nonnie wordt genoemd. Dat vond ik wel erg vriendelijk klinken, vandaar dat mijn dochter van 9 ook nog steeds de omschrijving nonnie geeft. huisartsen en schoolartsen kijken me raar aan als dat gebeurd, maar bij uitleg snappen ze het gelukkig allemaal!

 81. eeeveliiennn eeeveliiennn

  81

  hier heb ik dus nog niet overn gedacht want me meisje is pas 12 weken en haar (half)broers van 11 en 13 hebben ook nog niet er wat overgezegt... mijn oma zei altijd pruimpje, maar tis n beetje raar want als ik haar dan n pruim als eten wil geven zal ze wel raar gaan kijken...

 82. Manja Meijer Manja Meijer

  82

  gaatje

 83. Ruth Wagemaker Ruth Wagemaker

  83

  Ik zou er ook voor kiezen om het gewoon bij de naam te noemen. Er zijn zoveel boekjes over in de bibliotheek of de kinderboekenwinkel hierover. Zoals al eerder iemand zei, waarom zou je de dingen een andere naam geven als er al een naam voor is. Alsof het iets geheimzinnigs is. Wij volwassenen maken het vaak moeilijker dan nodig. Ik word - als het goed is - over 8 dagen zelf moeder, maar heb jaren ook mede gezorgd voor de kinderen van mijn (ex-)partner. Zij kwamen ook met vragen. Hoewel ik het in het begin ook lastig vond, ben ik samen met hen naar de kinderboekenwinkel gegaan en heb er met hun samen boeken over gezocht en geloof zelfs later nog een boek cadeau gedaan toen de oudste in de Pubertijd kwam (Het grote Puberboek van Sanderijn van der Doef...) wellicht is er ook zoiets voor jongere kinderen.

 84. anouk Bergsma anouk Bergsma

  84

  Truus! echt een succes vind ik zelf, later als ze wat ouder zijn kan je altijd nog anders noemen.

 85. ennes ennes

  85

  Gewoon onderkantje:-)

 86. Lisette van Eechoud Lisette van Eechoud

  86

  Of deze er al bij staat weet ik niet zeker, maar heb het woord "plasbillen" ook wel eens opgevangen. "Vagijntje" wordt bij ons gebruikt.

 87. marieke marieke

  87

  bij ons in de familie heet het een frizzelsizzel, waarom???? het is er ingeslopen en blijven hangen. ik vind het wel een goede naam want als ze in een winkel besluiten er even een vraag over te stellen, weet niet e\iedereen waar het over gaat. ook flamoes komt nog wel eens voor als andere naam. de penis heet he\ier een pino, dit omdat dochterlief geen piemel kon zeggen. ook dit is blijven hangen.

 88. rebekkie44 rebekkie44

  88

  Wij noemen het Tutje of VGG (uitgesproken als Vedjeedjee)

 89. EliJos EliJos

  89

  Wij hebben het altijd plasser genoemd, tot het moment dat ze vagina kunnen uitspreken. (nogal een moeilijk woord voor die kleintjes natuurlijk)

 90. kaat kaat

  90

  @Rebecca: Een tutje stop je in haar mond of is dat gewoon een speen straks? En vedjeedjee??? Koekkoekkoekkoek!!!! :)

 91. Linda Linda

  91

  Wij noemen het loeloe!

 92. nix nix

  92

  Onze dochter zegt pieps

 93. Kim Kim

  93

  Hier noemen we het duut

 94. minimonkey minimonkey

  94

  Geweldig hoe veel verschillende benamingen iedereen ervoor heeft en dat dit een onderwerp is wat waarschijnlijk over een jaar nog steeds 1 van de meest gelezen blogs is! Super dat je hem gestart hebt! Ik ben zelf echt geen fan van het woord vagina. Vind het een veel te vaag begrip/te volwassen en moeilijk voor een kind. Vroeger heb ik het zelf altijd 'voorbillen' genoemd (past goed bij de beleving van een kind, visueel gezien lijkt het ook op billen, toch!? :D) en ik denk dat ik dat woord ook maar ga gebruiken voor mijn eigen dochtertje, of misschien komt ze zelf wel ergens mee..

 95. kaatjeb5 kaatjeb5

  95

  Bips.

 96. fkruit fkruit

  96

  dingetje?

 97. ineke ineke

  97

  mijn kleindochters van 6 en 3 jaar noemen het een "pepper".

 98. Bbrinksma Bbrinksma

  98

  Voorbips! :D

 99. trisha trisha

  99

  hamburgertje poesje plasser

 100. Nadine30 Nadine30

  100

  Hier is het vanaf de dag dat het van toepassing is plassertje. En merk dat dit ook op school vaak als term wordt gebruikt. Ook al dekt dit niet de complete lading, dit is voorlopig (dochter is 4) zeker genoeg. En is toch ook duidelijk...er komt een plasje uit. niet moeilijker doen dan nodig is...

 101. tinekepralineke tinekepralineke

  101

  Pizzemuis !!

 102. annemijn annemijn

  102

  Ik heb mijn zoon van 2 1/2 verteld dat hij een piemel heeft en zijn zusje een vagina. Ik vind dat we de dingen gewoon bij hun naam moeten noemen. Mijn zoon vroeg laatst of ik ook ballen had en wat een vagina doet. Toen heb ik hem gewoon verteld dat je er mee plast en dat de kindjes in de buik via de vagina naar buiten komen. Niets gelogen, niet moeilijk te begrijpen en geen moeilijke ontwijkende antwoorden en zijn nieuwsgierigheid was bevredigd. Zo simpel kan het zijn.

 103. Danielle9 Danielle9

  103

  Ik heb mijn zoontje van 5 uitgelegd dat zijn zusje van 2 een "vava" heeft. Dan klinkt het ook niet zo raar hij heeft een piepie. Haha moeilijk he om het zo netjes en duidelijk genoeg te laten klinken. Ik ben benieuwd wat het word!!

 104. JoleinZ JoleinZ

  104

  Ik heb twee jongens, maar toen ze tot de grote ontdekking kwamen dat mama geen piemel heeft, heb ik gewoon gezegd dat meisjes een vagina hebben. Net als met andere moeilijke woorden maken kinderen daar varianten op. Ik heb al een gavima gehad en mijn jongste (3,5) verward t steeds met een navel. Officieel zou vulva een kloppende term zijn omdat dit de buitenkant van de vagina aanduidt, maar aangezien niemand het ooit over zijn vulva heeft vond ik vagina passend. Bijna alle andere woorden vind ik truttig, beschamend of denigrerend. Het heet zoals het heet; er zijn wel meer moeilijke woorden die ze moeten leren...

 105. SNEEUWKLOK SNEEUWKLOK

  105

  Een jongetje heeft een plassertje en een meisje een plasgaatje. Geen bedekkende wollige termen en ook niet onnodig hard.

 106. mamavan4kids mamavan4kids

  106

  ik heb 2 jongens en 2 meiden en de vraag is al geregeld voorbij gekomen hier heet het gewoon plasser het verschil van een jongen en meisje zien ze zelf wel ;-)

 107. Aimee Aimee

  107

  Mijn moeder noemde het altijd een roosje, het lijkt er wel een beetje op en het is respectvol en lief :) Succes!

 108. nagrave nagrave

  108

  Nou mijn zoontje van 3 jaar noemt zijn geslachtsdeel piemel of toelie. En hij weet ook dat het dolo betekent (papiaments). Meisjes geslachtsdeel (van zijn zusje van 5 maanden) noemt hij poesje. Hij weet ook het verschil tussen geslachtsdelen van een jongen en meisje.

 109. Ghislaine Ghislaine

  109

  mijn zoontjes noemen hun dingetje een pienum en als ze vragen wat hun zusje heeft dan zeg ik gewoon je zus heeft een plassertje

 110. Sanne Sanne

  110

  Dat het lastig is blijkt wel. En dingen bij hun naam noemen is ook lastig, blijkt. Je vagina is zeker niet om mee te plassen. Je vagina zit van binnen (het middelste gaatje of babygaatje of ...). Je vulva is inderdaad alles bij elkaar. Maar dat wordt inderdaad bijna niet gebruikt (alleen als medische term). Vagina is wel een algemeen geaccepteerd woord, ook al dekt het niet helemaal de lading. Net als plasser dus eigenlijk. Meisjes hebben een plasgaatje, een vagina (babygaatje -las ik hier- vind ik ook een mooi alternatief) en een poepgaatje. Voor de veelgebruikte termen plasser en vagina valt dus beide wat te zeggen. Plasser komt wel meer overeen met dat wat het doet, plassen. Maar toch vind ik plasser een vreselijk woord en het doet mij meer denken aan een piemel. Daarnaast vind ik het, omdat jongens en meisjes beiden een plasser (iets om mee te plassen) hebben, niet onderscheidend genoeg. Het gaat er toch juist om dat het bij jongens en meisjes verschillend is. Ik ben het een met @Jenny, die schrijft dat het vooral belangrijk is dat je het benoemt. En hoe, dat maakt niet zo veel uit. Dat er geen equivalent voor piemel is, blijft wel bijzonder. En dus geen wonder dat er zoveel alternatieven zijn. Zo veel mensen, zoveel varianten. Succes!

 111. nahsuusje nahsuusje

  111

  Ik vind vagina enzo zo volwassen klinken, dat past niet bij een kindje vind ik. daarom noemen wij het maar gewoon Sneetje.

 112. ramonaxw16 ramonaxw16

  112

  Hi fashionable website http://chubby.teens.picturs.faith/?post-juliet brooklyn night porn free fat black bitch porn tube gay porn sex images free asian milf porn videos porn graduation day tube

  • Hanna Hanna

   113

   Misschien moet deze laatste reactie van Ramon verwijderd worden...

   • Hanna Hanna

    114

    Of Ramona

 113. janetteow18 janetteow18

  115

  Chit my altered project 3d chess online android application exit action games for android phones free apps games android cheap phones http://adult.google.play.lastnews.in/?page.adriana nomao download android free live channel recipe android app best apps for dating on android android free music downloads

 114. lawrencept11 lawrencept11

  116

  Hi reborn project http://pics.classic.dateme.lgbt/?post-kellie 70 s porn actressess barey 18 teens porn porn tube your sel jake long porn pictures women porn tubes

 115. beulahzn18 beulahzn18

  117

  Novel work http://pics.classic.dateme.lgbt/?entry.naomi ashley jensen porn star amateur porn video free mature skinny hot body porn free celebrities porn xxx sites like youporn free porn

 116. augustabp18 augustabp18

  118

  Hi fashionable blog http://bbw.chicks.femdomgalleries.top/?post-emilia free porn movie download sites porn stars living in ontario all homemade porn tubes cindy prince porn actress amateure porn vidz

 117. nolavn60 nolavn60

  119

  Original devise http://bbwphotos.sexgalleries.top/?post.jaclyn free potn babbysitter hard core young lating porn tube 8 mommy porn videos free homemade porn video posting site rimjob porn

 118. traviswo69 traviswo69

  120

  Started unusual spider's web throw http://natural.tits.milkmom.xyz/?post-kaitlyn mom porn video long best military porn sites step sisters porn pamela anderson free mobile porn free porn young mums

 119. louisbz18 louisbz18

  121

  Hi new project http://bbw.affairs.sexchata.webcam/?post-aja porn videos india andrea bowen porn porn colloection katie fey porn pics daily nude opine porn

 120. shannand18 shannand18

  122

  My contemporary page http://chubby.teens.picturs.faith/?post.allyson young drew barrymore porn pictures of simpson porn japanese porn tortyr two dick man porn sucking huge nipples porn

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Advies: ook leuk om te lezen

Voor de eerste keer naar de kapper

Wanneer de nekhaartjes en de pony van je baby of dreumes te lang is geworden, is het een feit: jouw kindje is... >

Hoofdluis bij je kind

Hoofdluis is een bekend fenomeen op scholen en de crèche. Hoofdluis heeft niets te maken met een slechte hygi... >

Oorbellen bij je kind laten zetten? Zo werkt het!

Veel ouders vinden het erg schattig staan en kleine kinderen ( met name meisjes ) kunnen al echt om dit sieraa... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Winnen! 3 x €50 shoptegoed bij Limango

De zomervakantie zit er weer op en de scholen gaan weer beginnen. Wij hebben een super leuk cadeau om het scho... >

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >