Het half acht momentje

Door: Raissa vdw 0 reacties

Het half acht momentje

Na een lange werkdag kan ik niet wachten om de jongens te knuffelen. Na een vrije dag kan ik niet wachten tot het half acht is.

Vrijdag een uurtje een gesprek op het werk en daarna toch echt weekend. thuis snel de was ophangen en naar mijn schoonouders toe waar man lief met de jongens is. De oudste kan nu fietsen op het fietsje van opa en oma en wilt niet naar huis. even een bakkie doen en dan gezellig naar huis. Eenmaal thuis moet man alweer gaan (avonddienst).

na de lunch de jongste op bed. De oudste wilt graag dat ik een boekje voorlees.. stiekem had ik gehoopt dat hij met de treinbaan ging spelen en ik even mijn ogen kon sluiten (5 minuten please!). 1 verhaaltje dan moet mama toch echt de was gaan vouwen zeg ik. Dat keurt hij goed (soort van). na 1 verhaaltje en 2 broeken hou ik het voor gezien. ik ga toch even liggen.

'ikke ook moe' 
"anders ga jij toch ook even naar bed?"
nee dat wilt meneertje niet. Ik stel voor om Columbus en de speen te pakken en dan lekker bij mama op de bank te komen liggen. 
'dat is een goed idee' ze worden zo wijs.
na een halve seconde op de bank klimt hij in de box om daar na 1 minuut uit te klimmen en boekjes te bekijken.

3 verrukkelijke minuten vliegen voorbij.
Daar doe ik het ook voor.

de rest van de dag in het kort:

was vouwen (want op een of andere manier komt die wasmand nooit leeg!)
jongste uit bed halen. aankleden. 
iedereen gereed maken naar opa en oma te gaan. 
schoenen zoeken want ook al hebben we een fantastische mooie schoenen kast in de gang. de schoenen van de jongens zijn regelmatig zoek. eenmaal schoenen aan en tas op de rug kan ik de jongens op de fiets hijsen, ik prop mezelf er tussen met een mega tas op mijn rug. als we richting mijn ouders fietsen moet ik lachen om onze schaduw, we zijn een komische verschijning.
Bij oma jongens eraf en ik door naar de fysio. 
eenmaal terug bij oma is het druk. naast mijn 2 jongens zijn mijn neefje en nichtje + ouders er ook. 
Erg gezellig en druk. de kinderen eten voor en daarna kunnen zei spelen en ruzie maken ;) 
na het eten is het al 18.45 (bedtijd voor de jongens van mij) de oudste kan niet meer er word veel gehuild en mama moet alles doen.
Dus snel de jongens gereed maken voor vertrek. dat betekend schoenen zoeken plus sokken. 
de jongste zwaait vrolijk maar de oudste kan niet meer hij is moe. mama moet de schoenen aan doen, mama moet hem op de fiets tillen (serieus 19 kilo, er staan hier genoeg anderen die kunnen helpen) maar nee bij ieder ander is het zwaar maken en liggen. dus ik til hem achterop de fiets en wurm me er weer met de veel te grote tas tussen.
nu zijn ze allebei blij. ze zwaaien vrolijk naar opa, oma (en de rest) 

eenmaal thuis vind de jongste alles best tot dat ik de deur van de slaapkamer dicht trek.
De oudste wilt opeens buiten spelen. gelukkig is hij weer blij met Columbus en de speen. na een verkort bed ritueel geef ik hem een dikke kus en wens hem welterusten. 
'ikke moe' er volgt een grote gaaap.
"ja dat snap ik lieverd, slaap lekker lieffie."

Magische moment... 19.30 benen omhoog en koffie!!

Raissa vdw

Raissa vdw

Hoi hoi, Naast trotse moeder van 2 energieke jongens ben ik ook nog echtgenote, vriendin, collega, dochter, zus. Ik hou van lachen, genieten, schrijven, slapen (welke moeder niet?) Hoop dat jullie genieten van mijn blogs. Raïssa

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Advies: ook leuk om te lezen

Tips & tricks: leren lezen doe je zo!

Leren lezen daar kun je al vroeg mee beginnen. Want hoewel je kind de technieken op school leert, is thuis oef... >

Veters leren strikken

Veters strikken, voor de meeste kinderen een lastig klusje. Hoe pak je het leren veters strikken aan? Wij verz... >

Tips voor het eerste schoolreisje

Het eerste schoolreisje: je kindje kijkt er erg naar uit, maar tegelijkertijd is ook best spannend (ook voor m... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >