Gaatjes in de oren

Door: braamn 37 reacties

Gaatjes in de oren

De oudste vroeg al een hele tijd om gaatjes in haar oren en we hadden beloofd dat ze op haar zesde verjaardag oorbellen van oma en opa zou krijgen. Lees hier verder >>

Mijn meiden zijn echte 'meisjes-meisjes'. Ze zijn dol op roze, glitters, make-up, verkleedkleren, mooie schoentjes, sieraden en make-up. Ook oorknopjes horen daar natuurlijk bij. De oudste vroeg al een hele tijd om gaatjes in haar oren en we hadden beloofd dat ze op haar zesde verjaardag oorbellen van oma en opa zou krijgen. Vlak voor haar zesde verjaardag kwam er een vriendinnetje spelen die zei dat gaatjes in de oren heel erg pijn doen. Ze zei het zo overtuigend, waardoor mijn oudste besloot dat ze toch liever een Barbie als verjaardagscadeau kreeg in plaats van die ooit zo befaamde oorbellen.

Inmiddels is het een klein half jaar later. Ze heeft de laatste dagen van die plak oorbellen ( soort stickertjes ) op haar oren gehad en die stonden toch wel heel leuk. Opeens besloot ze dat gaatjes in de oren helemaal niet eng is. Gisteren belde ik dan ook een paar juweliers op met de vraag of ze de gaatjes in beide oren tegelijk kunnen schieten. Helaas doen ze dat meestal niet in verband met risico op 'scheve oorbellen'. Verder vroegen ze hoe oud ze is, waardoor ik er achter kwam dat zes jaar bij deze juweliers ook meteen de minimum leeftijd is voor gaatjes. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik oorbellen bij hele kleine kindjes ook niet altijd mooi vind, maar dat is natuurlijk een smaakkwestie. Ik vraag me wel af hoe al die kleintjes onder de zes jaar aan de gaatjes in de oren komen of belde ik per toeval net de juweliers die zes jaar als minimumleeftijd hebben gesteld?

Vandaag was het eindelijk zover:ze heeft geen kick gegeven en de felbegeerde roze oorknopjes glanzen in haar oren, maar ook haar ogen glanzen mee: trots dat ze is!

braamn

braamn

Hallo allemaal! Ik ben Nienke, 41 jaar, samenwonend en moeder van twee meisjes van 7 en 10 jaar. Ik woon in Noord-Brabant en werk part-time bij een grote zorgverzekeraar. Schrijven is mijn passie. Naast het actieve bloggen, schrijf ik informatieve artikelen voor Mamaplaats. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te shoppen,te lezen,te schrijven,uit eten te gaan of gewoon gezellige dingen met het gezin te doen. Kortom: een bezig bijtje!

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
37 Reacties

Reacties

 1. nahsuusje nahsuusje

  1

  hier krijgt ze pas gaatjes als ze er bewust van is en als ze het zelf wil (net als jou kids). Neem aan dat niet elke juwelier dit beleid al heeft?

  • braamn braamn Auteur

   2

   Ik heb 2 juweliers gebeld,blijkbaar is niet overal dit beleid.

 2. Sette Sette

  3

  Mijn dochter heeft oorbellen gekregen toen ze 1 jaar was en inderdaad niet twee tegelijk, dat kan namelijk erg scheef zitten, omdat je nooit precies tegelijk kunt zitten. Ik kan me voorstellen dat je graag wilt wachten tot je kind er zelf voor kan kiezen, maar ik vind zelf dat ze met 6 ook nog niet bewust kunnen kiezen. Op je 6e kun je nog geen bewuste keuze voor je toekomst maken, sterker nog ik betwijfel op je op je 16e al een bewuste keuze voor je toekomst kunt maken. Ik kan nog wel een paar foute keuzes van mezelf herinneren van die leeftijd:-) Maar dat is natuurlijk ieder voor zich... Ik vind oorbellen op jonge leeftijd schattig, maar pas als een kindje wat langere haren heeft, zodat de oorbellen niet zo uitsteken. Er zijn juweliers die het op jonge leeftijd doen, tegenwoordig zijn dat er niet zoveel meer, maar er zijn er nog genoeg hoor. Mijn dochter vond het natuurlijk niet zo leuk, maar zij hielt zich groot en heeft maar een klein kreetje gegeven en was het 5 minuten later vergeten. Alleen ik had toen nog de bibbers, haha.

  • braamn braamn Auteur

   4

   Het voordeel met gaatjes in de oren is, dat mocht ze oorbellen misschien niet meer leuk vinden, dan groeien ze wel weer dicht. Het is gelukkig geen tatoeage, ha,ha..Ja, ik vind oorbelletjes idd ook leuker met iets langere haartjes.

 3. Sette Sette

  5

  O ja en natuurlijk super leuk voor je meisje, ik kan me voorstellen dat ze erg trots is :-)

 4. Kim-dejong Kim-dejong

  6

  Mijn dochter krijgt ook pas gaatjes als ze het echt zelf wil en hier al maanden over aan mijn kop gezeurd heeft. Ik vind baby's met oorbellen niet mooi, maar dat is natuurlijk mijn mening.

  • braamn braamn Auteur

   7

   Nee, ik vind baby`s met oorbellen ook niet mooi, maar dat is natuurlijk een smaakkwestie. Mijn oudste is al 6,5 jaar en heeft lange haren, staat wel leuk. Mijn jongste is net 4 geworden, maar mag het van mij nog niet. ( ook 'pas' als ze 6 is ) maar dat is natuurlijk ieder voor zich.

 5. priscilla priscilla

  8

  Mijn dochtertjes waren allebei heel klein toen ze gaatjes kregen De oudste die bijna negen word kreeg ze toen ze 8 weekjes oud was En me dochtertje van 7 die kreeg ze met 3 maanden Ik zelf was ook oets van 8 weken toen me ouders gaatjes lieten schieten Maar dat is bij alle meisjes aan de italiaanse kant van mijn familie geweest Plus ze hebben dan nog niet van de eerste deed pijn wil die tweede niet Maar ieder voorzich toch

  • braamn braamn Auteur

   9

   Ja, inderdaad ieder voor zich. Ik was inderdaad wel blij dat mijn dochter geen kick gaf, want het lijkt me wel lastig als een kind één gaatje heeft en dan absoluut niet meer wil dat het andere gaatje nog geprikt wordt.

   • Sette Sette

    10

    Haha, ik ken een meisje dat drie weken met één knopje heeft gelopen voordat ze voor een tweede durfde. Ach ja, uiteindelijk komt het allemaal wel goed :-)

   • priscilla priscilla

    12

    Dat is echt dapper van je dochter stoere meid hoor

    • braamn braamn Auteur

     13

     Ik was eerlijk gezegd wel een beetje verbaasd, omdat ze de laatste tijd nogal bang uitgevallen is. Ze wilde het blijkbaar heeeel graag, dus dat scheelt.

 6. priscilla priscilla

  14

  Hahaha ja daarom gelukkig heeft ze dan haar 2e nog wel laten schieten

  • braamn braamn Auteur

   15

   Maar ze heeft het met die drie weken toch nog lang zo vol gehouden,ha,ha..

 7. sylvia sylvia

  16

  Hier in Rotterdam is het bijna overal mogelijk om heel vroeg al gaatjes te lten prikken. bij kleine kinderen doen ze dit ook wel vaak tegelijk. Ik heb bij mijn dochter die inmiddels 10 jaar is mee gemaakt dat er continu bloed uit haar gaatjes kwam . dikke oorlellen en heel die knopjes diep erin. Dus ik ben nu met mijn dochter van 9 maanden wel wat voorzichtiger. Ik zou het wel leuk vinden maar het beeld van vroeger is iets wat mij erg tegenhoud. Toch goed van je dochter dat ze wel heeft door gezet en zich niet heeft gestoord aan het feit wat een vriendin zegt.

  • braamn braamn Auteur

   17

   Wat raar,he, dat in mijn woonplaats ( Brabant ) vaak de leeftijdsgrens van 6 jaar wordt aangehouden en dat het in Rotterdam wel overal kan. Wat zielig voor je dochter, heeft ze nu nog wel gaatjes? Of heeft ze die dicht laten groeien?

 8. Mirjam van Drunen Mirjam van Drunen

  18

  mijn dochter wilde ook lang gaatjes maar kreeg ze toen ze zonder zijwieltjes kon fietsen. hier was de grens 5 jaar en ze schoten tegelijk in de oren. er zit geen verschil in en dat ging hardstikke goed, wat zal ze blij zijn met haar oorbellen

  • braamn braamn Auteur

   19

   Ja, ze heeft ze nu precies een week en is er nog dolgelukkig mee. Ik vind ze bij haar ook superschattig staan!

 9. Nicole Nicole

  20

  Volgens mij doen ze het al bij baby's vanaf 6 weken? Ik weet nog toen mijn zusje klein was, we het op de markt hadden laten schieten. misschien even een andere juwelier bellen:) Succes!

  • braamn braamn Auteur

   21

   Mijn oudste heeft inmiddels haar felbegeerde oorbellen. Sowieso is ze 6, dus geen probleem. Het verbaasde mij alleen dat je zoveel kleintjes ( onder de 6 jaar ) met oorbellen ziet, terwijl de 2 juweliers die ik heb gebeld de grens leggen bij 6 jaar. Zelf vind ik oorbellen bij hele kleintjes vaak niet mooi, maar dat is natuurlijk een smaakkwestie!

 10. omi33 omi33

  22

  Onze dochter heeft ook voor haar zesde verjaardag gaatjes in haar oren gekregen. Ze wilde dit heel graag zelf en heeft geen kick gegeven bij het schieten van de gaatjes. Staat inderdaad heel leuk. Wij hebben wel bewust haar zelf de keuze laten maken of ze gaatjes wilde.

  • braamn braamn Auteur

   23

   Ja, ik vind het ook fijn dat mijn dochter al wat bewuster is van haar keuze en mocht ze geen oorbellen meer willen, dan zijn ze natuurlijk zo weer dichtgegroeid!

 11. charon charon

  24

  Ik heb dan geen dochter, maar ik vind ook dat ze het zelf moet kunnen aangeven dat ze het wil en niet als moeder zijnde je kindje bij een paar maanden al oorbelletjes in te laten schieten. Ik vind het al zielig als ze prikjes krijgen laat staan oorbellen schieten

 12. braamn braamn Auteur

  25

  Helemaal mee eens

 13. Kim Spaink Kim Spaink

  26

  Mijn dochter heeft met 6 maanden haar oorbellen gehad. Als het aan mijn vriend lag had ze ze eerder, als het aan mij lag had ze ze (jaren) later. We zijn op dit compromis uitgekomen, en ik ben er tevreden mee. Ze heeft geen kik gegeven, en was nog te jong om bewust er aan te gaan zitten. We hebben het goed schoon kunnen houden en zo zijn ze dus ook niet ontstoken. Mocht er in de toekomst nog en meid komen zou ik het weer zo doen.

  • braamn braamn Auteur

   27

   Ja, het voordeel is inderdaad dat ze zo jong inderdaad nog niet bewust aan de oortjes komen en dat ze ook niet bang zijn voor het gaatjes-prikken, maar ik vind het toch ook wel heel leuk dat mijn dochter er bewust voor heeft gekozen en ze er zooo trots op is!

   • Kim Spaink Kim Spaink

    28

    Dat is natuurlijk ook waar, zo hebben alle opties wel wat voor zich spreken.

 14. kimstijfs kimstijfs

  29

  Ik vind dat iedereen het zelf moet bepalen voor hun kleine, maar ik persoonlijk wacht nog even met je dochters. mijn dochters zitten altijd erg veel aan de oren en trekken eraan.vandaar dat ik nog even wacht. vind het wel altijd schattig eruit zien of de kleine nu 6 maand is of 6 jaar.

 15. angele angele

  30

  bij lucardi in oosterhout doen ze het al bij babys van 3 maanden. persoonlijk vind ik dat ook erg jong. Ik was 6 en na 1 gaatje was ik dus boos de winkel uitgelopen. haha Mijn dochter wordt in augustus een jaar en dan krijgt zij ook oorbellen. ik vind 1 jaar een mooie leeftijd omdat het baby er dan wel af is.

  • braamn braamn Auteur

   31

   Ja, op de website van Lucardi staat idd vanaf 3 mnd, maar ik heb Lucardi in Oss gebeld en daar doen ze het pas 3 mnd...raar,he. Grappig dat jijzelf als 6jarige na 1 gaatje boos de winkel uit bent gelopen...ha,ha...Is dat andere gaatje er uiteindelijk nog wel gekomen?

 16. Alicia Alicia

  32

  Mijn zoontje was 2 toen hij een oorbel kreeg, hij had er al een tijdje om gezeurd, en voor mij hoefde het niet zo. Toen zijn neef een oorbel kreeg wilde hij ook per se, ik heb toen gezegd dat het erg veel pijn deed om hem af te schrikken. Dat hielp niet, dus toen zei ik nou vanmiddag gaan we naar de juwelier en als je dan nog durft dan mag het,(hopende dat hij niet zou durven) maar hij ging zitten en gaf geen kik! Het enige wat hij deed was meteen na het schieten voelen en roepen : Mama ik heb mijn oorbel, hij was zo trots. En ik moet zeggen dat ik het nu ook wel erg leuk bij hem vind staan, hij heeft het koppie ervoor.

  • braamn braamn Auteur

   33

   Grappig dat hij het zo graag wilde en daardoor geen kick gaf!

 17. Chella Chella

  34

  Hier in assen doen ze het geloof ik ook vanaf 6 jaar, maar je kan ook van die pakkketjes kopen dat je ze er zelf in kan schieten bij je zoontje of dochter. In assen zit een winkeltje :bijoux brigitte, en daar kan je dat kopen. en ik heb t volgens mij wel vaker gezien. Ik heb zelf een zoontje nu, en die krijgt geen oorbellen haha. dus dat scheelt weer haha

  • braamn braamn Auteur

   35

   Bah, dat zou ik nooit zelf bij mijn kinderen doen. Niets voor mij,ha,ha..

   • Chella Chella

    36

    Ik zou t zelf ook niet bij mn kinderen doen denk ik. Ik heb het vroeger trouwens wel bij mezelf gedaan hahaha. een aansteker over een naald, ijsklontje achter mn oor, en prikken maar! ik mocht geen 2e gaatjes in mn oren van mn ouders, dus deed ik t stiekem zelf hahaha

    • braamn braamn Auteur

     37

     AUUUU! Dan wilde jij het vast heeel graag,ha,ha..

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Advies: ook leuk om te lezen

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >