Dit dacht ik echt tijdens mijn bevalling

Door: Mama met passie 66 reacties

Dit dacht ik echt tijdens mijn bevalling

Je denkt echt van alles tijdens je bevalling. Ik kan het me nog heel goed herinneren. Daarom, mijn gedachten op een rij. Dit dacht ik echt..

 • Oh my, hoeveel vruchtwater komt er nog? Heel mijn bed is nat.
 • Hartje van de baby en mijn weeën inwendig meten? Ja hoor, ik lig toch al aan allerlei toeters en bellen. Twee slangen uit mijn doos, kunnen daar ook wel bij.
 • Valt reuze mee die weeënopwekkers, makkie! Whatsappen, facebooken, no problemo.
 • Hmmm lekker een kerriesoepje! Wat een luxe zo’n ziekenhuis.
 • Okee nu voel ik wat. Ik leg mijn mobiel echt weg, want bevallen met is niet zo handig he.
 • Ik wil staan, maar is het niet raar als ik ga staan. Wie gaat er nu staand weeën opvangen? Ik dus.
 • En nu sta ik in mijn eigen vruchtwater, leunend over het bed in mijn blote kont. Fijn er komt een matje aan. Die kunnen ze wel blijven vervangen….
 • Die weeën doen echt zeer.
 • Dit is fijn zo hard leunen tegen Stephan aan met tegendruk. Nee schat je mag niet naar de andere kant van het bed.
 • Ik kan het niet, ik kan het niet, ik kan het niet. (Stephan: Je kan het wel, je doet het goed, je bent sterk)
 • Staan is echt fijn, ik wil niet meer liggen op bed. Mevrouw u moet nu even op bed gaan liggen, want dan kunnen we uw ontsluiting bekijken. Okee, omdat het moet.
 • Aaaah daar komt weer zo’n rotwee, ik wil staaaahaan!
 • Lekker daar komt de lunch. Hoezo mag ik niet eten? Ik heb honger. Geef maar een dextro dan en een beetje water.
 • Gelukkig heb ik niets gegeten, want het kerriesoepje heb ik nu eruit gespuugd. Dan heb je al zo’n 6 centimeter ontsluiting vertelt de verpleegkundige.
 • Denk aan yoga. Een wee is als de zee. Een golf die komt en die gaat. Adem in, adem uit… Rot toch op met die golf, het doet zeer.
 • Pijnstilling is misschien wel een goed idee. Je moet dan wel op bed liggen. Ehm.. nee laat dan maar. Wil je dan een kruik? Doe dat dan maar, wie weet helpt dat een beetje.
 • Nee dat helpt dus niet zo’n kruik, naja het is wel lekker warm.
 • Ik voel me echt ontzettend beroerd. Ik ben ziek, moet bevallen en het is ijskoud hier.
 • Sorry verpleegkundige en Stephan dat ik over jullie en het bed heb gespuugd. Je hebt dan nu echt zo’n 8 cm ontsluiting.
 • Ik voel druk, ik heb geen rust tussen de weeën door. Dan mag je een beetje meegeven, maar niet persen. Ja dit is fijn, dit is fijn!
 • Yes! 10 centimeter ontsluiting, nog even en dan hebben we onze baby in onze armen.
 • Mijn doos staat in brand!
 • Ik wil niet uitscheuren, ik wil niet uitscheuren, ik wil niet uitscheuren.
 • Er staan serieus twee verpleegkundigen en een verloskundige naar mijn doos te kijken, mij aan te moedigen alsof ik een marathon aan het lopen ben. Oké focus, we zijn er bijna.
 • Pak je baby zelf maar. Echt? Gaaf!
 • Het is een meisje! Het is echt een meisje. We hebben een dochter!

Na de bevalling moest de placenta er ook nog uit

 • Aha, alleen de navelstreng met een stuk vlies, dat hoort niet geloof ik.
 • Ja hoor probeer hem maar met je hand eruit te halen, ik ben toch al gehavend daar beneden.
 • Hoezo de placenta komt niet en ik moet misschien naar de OK?
 • Ik moet persen, ik voel dat er iets komt. Yes! Hij is er uit.
 • Een foto maken van de placenta? Nou nee hoor dat hoeft niet.
 • Hechten doet zeer? Haha waar heb je het over? Bij een bevalling valt alles in het niet.
 • Hopelijk heb ik niet al te veel hechtingen nodig. Vier? Oow dat valt mee toch!

Wat dacht jij tijdens je bevalling?

Mama met passie

Mama met passie

Ik ben Angela, 25 jaar en schrijven is mijn passie. Mama met passie is een plek waar ik dat kan doen! Schrijven over alles wat mij bezig houdt. Mama's en papa's? (to be) een kijkje in mijn leven gunnen. Ik deel graag mijn eigen ervaringen en tips rondom allerlei thema's die te maken hebben met het ouderschap. Daarnaast lees je ook belevenissen uit mijn dagelijks leven. Af en toe ben ik ook hier te vinden. Pak een lekkere kop thee, iets lekkers en neus eens rond op www.mamametpassie.nl;-)

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
66 Reacties

Reacties

 1. Francina Naomi Francina Naomi

  1

  Leuk geschreven. Serieus maar toch ook met een knipoog en lach. Althans zo heb ik het gelezen. Benieuwd of mijn ervaringen over zo'n 5 weken overeen komen met die van jou.

  • Mama met passie Mama met passie Auteur

   2

   Zeker met een lach! Die gedachten heb ik echt gehad, maar ik kijk goed terug op mijn bevalling! Dat verhaal kun je ook lezen hier op mamaplaats of op www.mamametpassie.nl ;-) Succes met de laatste loodjes!

 2. Lindsy83 Lindsy83

  3

  jeetje dat je dat allemaal nog zo goed weet! En er zijn heel veel vrouwen hoor die staand de weeen opvangen ;) Bij mij ging alles heel snel, het ene moment dacht ik nog oh als dit het is gaat het wel lukken, het andere moment dacht ik ik kan dit niet! Ik wil toch pijnstilling, desnoods met prik! En toen mocht ik al persen. Toen het hoofdje eruit was brandde het inderdaad niet normaal! Toen moest ik van de verpleegkundige nog proberen de weeen weer weg te puffen om uitscheuren te voorkomen. Ik weet wel nog heel goed dat ik toen dacht Hell no! Nog 1 x en hij is eruit! En dat was ook zo. Gelukkig was die van mij ook niet al te groot; 47 cm en heb ik ook maar 1 hechting gekregen...

  • Mama met passie Mama met passie Auteur

   4

   Ik weet echt alles nog haha! Snap dat je echt dacht no way!! En toch wel fijn he een klein kindje met een niet zo groot hoofd ;-)

   • Lindsy83 Lindsy83

    5

    Ja nou dat hoofd van hem... Toen hij nog in de buik zat werd er gesproken over eventueel eerder inleiden, omdat zijn hoofd zo groot was...Gelukkig is toen alles weer wat meer in verhouding gegroeid, maar toen hij negen maanden was is weer eerst zijn hoofd gaan groeien en toen pas de rest... Dus wel nog weer controles gehad, maar er bleek dus weer niks aan de hand. :)

 3. Annemiek2 Annemiek2

  6

  Duurt het nog lang? ik ben bekaf!! ik heb pijnstilling nodig. Waarom daalt hij nou niet in. Tja toen zoonlief er daadwerkelijk uitgehaald werd lag ik onder narcose en totaal was ik bijna 3 dagen bezig geweest. Gelukkig moest ik sowieso in het ziekenhuisbevallen dus ik was toch dichtbij.

  • Mama met passie Mama met passie Auteur

   7

   Respect 3 dagen!! Ik geloof dat je dan bekaf bent! Gelukkig was je dichtbij!

 4. Feline Feline

  8

  Haha leuk geschreven, ik heb veel dezelfde gedachtes gehad :) behalve dat staan, daar heb ik totaal de behoefte niet in gehad.

  • Mama met passie Mama met passie Auteur

   9

   Hihi leuk dat je er herkenning in leest! Zo zie je maar iedere bevalling is anders ;-)

 5. Helma Helma

  10

  24 juli, ik word gestript. Die middag fiets ik nog naar een verjaardag, nergens last van! Die avond, om 22.45 breken mijn vliezen, ik strompel naar beneden, vriend moet kraamverbanden zoeken. 23.15 auw een wee, weer naar beneden, dochter moet naar mijn zus gebracht worden. Laat ik maar een weeenapp aanzetten, want ze komen en blijven komen. AUWWWWW ik lig op de bank. AUW ... waar blijft mijn vriend. Er zit geen pauze meer tussen de weeen. 23.50 vriend is terug. ik gooi mijn telefoon, ik zeg time jij ze maar. Toch maar verloskundige bellen om 00.10. ze komt eraan. OOO wat lig ik te gillen, en ooo wat weet ik nog van de vorige keer dat ik niet mee mag persen, maar ik MOET persen. ECHT IK MOET!!! om 00.30 geen verloskundige..help... ik voel de baby al glijden...00.35 daar klopt ze...de reddende engel....ze is haar tas vergeten...nee....vriend rent naar de straat achter ons huis, daar kon ze parkeren.....00.35 daar is ze EMMIE! 4300 graam, 0 cm uitgescheurd...maar zonder vriend. WAUW dat is snel!

  • Mama met passie Mama met passie Auteur

   11

   Wow! Wat een bevalling!

  • nijn81 nijn81

   12

   Haha, herkenbaar! Mijn man moest ook snel naar de auto van de verloskundige rennen voor haar overige spullen, want het ging hard met de bevalling! Ik was ook al een tijdje flinke persdrang op aan het houden. En was aan het wachten op groen licht van de verloskundige. En die kreeg ik eigenlijk direct nadat ze binnen kwam wandelen! Fijnnnnnnnnnnn om eindelijk aan die persdrang toe te mogen geven!!

  • Sannie Sannie

   13

   Ten eerste: fijn dat het zo'n makkie was! Ten tweede: verloskundige was haar tas vergeten??!!

 6. TDidden TDidden

  14

  Ik kwam in het ziekenhuis om ingeleid te worden.. -'oh kijk, je weeën zijn al begonnen!' 'uhh echt? Heb ik al de hele nacht last van weeën? Ik dacht dat het weer van die stomme voorweeën waren...' -'zit Nick nu echt spelletjes te spelen op de ziekenhuiscomputer?' (ik lag te hallucineren van de pijnstillers' -Iedereen om mij heen roept 'pers, pers, pers!' terwijl ik me langzaam voel uitscheuren.. Ik heb geroepen 'ik vind jullie nu even echt niet leuk!' en 'ik wil niet meer! Ik kan het niet!' (maja, ze moest er toch echt uit..) -'daar is het hoofdje! Moeten we een spiegel pakken?' 'uhhh nou nee x)' nick:'ieuw wat is dat?' (het hoofdje dus...) -En ten slotte werd er een heel klein meisje op mijn buik gelegd en ging er alleen maar door me heen 'een baby! Het is echt een baby!' Over 4 maanden mag ik weer!

  • Mama met passie Mama met passie Auteur

   15

   Dank voor het delen van jouw gedachtes! En gefeliciteerd met je zwangerschap!

 7. Denise Denise

  16

  Ik dacht in het begin: Doen we effe! Dit valt mee! Hoe erger de weeën hoe harder ik riep dat ik dit nooooooooit meer ging doen. Echt nooit meer en dan ik wel een kindje leen maar nooit meer ga bevallen. Dat zei ik 4x..... Bij de 1e riep ik dit,bij de 2e wist ik weer waarom ik dit nooit meer wou doen en ik het ook echt niet meer ging doen. Tja,de 3e keer was echt de laatste keer want wat doe ik mijzelf aan in godsnaam,die pijn is afschuwelijk! 4e keer...Dit is echt de laatste,hierna noooooit meer! (was ook een bevalling van 2 dagen met weeën) Inmiddels weet ik nog steeds heel zeker dat ik het noooooit meer ga en hoef te doen! Wij zijn wel compleet nu en ons kleinste meisje (we hebben 4 dochtertjes) was al een cadeautje die door de pil gekomen was,maar niet minder welkom ofzo! Als iets spontaan was,dan was die zwangerschap het wel en we waren zooooo blij! Maar 4 is wel genoeg en ik herinner mij de weeën nog zo goed 5 maanden na de bevalling dat ik echt niet meer wil. En ook niet meer kan nu ik gesteriliseerd ben en mijn man ook ;-) (Iets met: Onwijs vruchtbaar dus zekere voor het onzekere beide maar laten doen ;-) )

  • Mama met passie Mama met passie Auteur

   17

   Geweldig vier dochters! En hihi zo zie je maar dat veel vrouwen toch roepen nooit meer en prachtige kindjes krijgen :D Geniet van je mooie gezin!

 8. MJ MJ

  18

  Geweldig! Zo heb ik het ook ervaren haha! Het enige wat ik nog dacht: dit NOOIT meer! De dag voor de bevalling had ik een reclame gezien van peter r. de vries over kinderen adopteren uit cambotja voor €50.. laat mij nou net tijdens het denken dit NOOIT meer.. roepen naar mijn vriend: De eerst volgende kopen we in cambodja voor 5 tientjes!! Hahaha je had die gezichten van iedereen moeten zien

  • Mama met passie Mama met passie Auteur

   19

   Hahahaha dank voor het delen :D

 9. Evelyn Evelyn

  20

  Dat je dat nog weet! Alleen dat overgeven had ik al bij 1cm ontsluiting en dan moest ik nog de hele dag tegen een uur of 13:30 was ik echt leeg en had ik nog maar 3cm. Gelukkig een een ruggenprik gekregen en toch nog ff een klein hapje gegeten. Helaas werkte deze niet zo lang maar ik was niet meer misselijk en dat scheelde wel. (soort van)

  • Mama met passie Mama met passie Auteur

   21

   Jep, ik was helemaal bij! Ik heb ieder gesprek dat de verloskundige gevoerd heeft met de verpleegkundigen kunnen voeren. Ze zeiden zelfs: hee jij bent aan het bevallen hoor haha! Bizar dat je dat al bij 1 cm ontsluiting had. Respect, want dat vond ik echt vreselijk!

   • Evelyn Evelyn

    22

    Ik vertelde tegen de huisarts dat ik flink moest overgeven, haar antwoord was ja dat heb je bij 4cm ongeveer. Waar mijn antwoord op was ik had het al bij 1 ze was ook verbaasd.

  • Mayo Mayo

   23

   Dat overgeven is erg herkenbaar. Begon bij mij s'nachts om 4.00 uur en pas s'avonds om 20.15 stopte het toen ik op het ok lag voor de keizersnede. (Ik had volledige ontsluiting maar geen pers weeën) Nu zwanger van de 2e en kijk dus heel erg uit naar de bevalling (not!)

 10. Rollercoastermama Rollercoastermama

  24

  De enige manier waarop ik de weeen op kon vangen was staand. Natuurlijk mocht dat het grootste deel niet, dat zul je altijd zien ;)

  • Mama met passie Mama met passie Auteur

   25

   Ook alleen staand dus! Ik vond het drama om te liggen voor de controles. Persen vond ik dan weer niet erg liggend!

 11. Jeniyah Jeniyah

  26

  Whahaha Geweldig!!! Geloof dat ik ook zo dacht... ik kon alleen geen kant op en t ging zo snel!! Geloof dat ik 100x geroepen heb dat ik niet wilde.... ik moet persen.. kan het echt niet meer tegen houden... Nee je mag niet gaan plassen (tegen mijn man) en ik hoef ook geen water, waag het een stap naar achter te doen!! Moest stoppen met persen terwijl haar hoofdje halvewege was... WTF.. dat brand.. dat brand... ik wil haar er nu uit hebben!!! Ik voel helemaal geen wee meer... Mocht ik eindelijk persen.. yeeeeejjjj nam ik mijn dochter niet aan omdat ik te beduusd was! Haha joehoeeee... 2x persen is dan ook rap natuurlijk. De rest is blurrrrrr... geen idee. Ze is nu 1 jaar en 2 weken oud.

  • Mama met passie Mama met passie Auteur

   27

   Haha die opmerkingen naar je man, heerlijk! Wow twee keer persen maar, dat is zeker snel! Geniet van je meisje!

 12. denisealph denisealph

  28

  Helaas dacht ik wat te weinig bij de eerste en zei ik gewoon alles luid en duidelijk. Zo deelde ik mijn vriend mee dat als hij een 2e zou willen hij hem zelf maar moest baren. Of dat ik het niet meer kon en van bed wou stappen om naar huis te gaan. Ook werd er nog een verpleegkundige boos op me dat ik met mijn gemekker niks bereik en me moet focussen en puffen ipv schreeuwen. (horror bevallig met weeenopwekkers en een enorme weeenstorm) Nadat onze zoon geboren was en de pijn ineens weg was schrok ik wel even toen na een tijdje de krampen opnieuw begonnen riep ik o nee niet weer he. Toen zei de verloskundige dat is je placenta druk maar wat mee. Zag er toen alweer enorm tegen op maar dat stelde gelukkig niks voor hihi. Verder werd me na de geboorte doodleuk verteld dat die knip niet nodig geweest was achteraf maar ze hadden even haast. En inderdaad bij het hechten dat ze zeiden doet wel even pijn en ik zo iets had van pijnlijker als een bevallig kan niet dus ga je gang (voelde dus ook niks) bij de 2e gelukkig thuis bevallen en heb ik alle houdingen tijdens de weeën gewoon uitgeprobeerd zo heb ik zelf nog een tijd op de wc gezeten. Gewoon omdat het kon en prettiger zat als een gewone stoel. Heb ik ook een tijdje gestaan en kon het me weinig schelen dat ik mijn eigen vloer vies maakte. Enige is dat ik vaak vloekte en steeds sorry zij en de verloskundige op een gegeven moment zei je hoeft niet steeds sorry te zeggen hoor ben wel wat gewend. En idd de brandende doos. Wat bij mij de motivatie was zo hard mogelijk te persen want dan was dat branden het snelst over. Gelukkig bij de 2e bevalling maar 1 hechting. Terwijl onze 2e zoon 4520 weegde en de eerste maat 4050 en daar ingeknipt ben. Na de eerste bevalling nooit weer. Na de 2e bevallig zou ik het zo opnieuw doen.

 13. Fritske Fritske

  29

  Het rotste van de hele bevalling was juist die hechtingen! Zonder verdoving in de schaamlippen. Hoppa en nóg een en nóg een en nóg...

 14. Joyce Joyce

  30

  Me clitoris scheurt door de midden aaaaaahhhh

 15. Anne1001 Anne1001

  31

  Haha! Ergens herkenbaar maar ik kan me bijna niets meer van gedachtes herinneren. Misschien omdat het ook erg snel ging. Ik weet nog dat ik thuis dacht, ik ga dit niet volhouden, en voor ik het wist was ik al in het ziekenhuis met persdrang en al. Tijdens het persen, het hoofdje stond, zei de verloskundige dat we nog 2 of 3 persweeen. Toen dacht ik, ja doei bij de volgende pers ik hem er uit. En dat lukte me ook, met een totaal ruptuur tot gevolg. Dat riep ik ook meteen toen hij er uit was want ik voelde het gebeuren. Best stom van me want als kraamverzorgster weet ik dat je bij voorzichting persen de minste kans op schade hebt. Haha! Ik was dus echt even gewoon een bevallende vrouw ipv kraamverzorgster ????

 16. Danielle Danielle

  32

  Wat ik vooral na het stoppen van de ruggenprik constant dacht was: - ik moet poepen! - wat als ik ga poepen?! ;)

 17. Brie Brie

  33

  Geniaaaallll

 18. Fem Fem

  34

  Je vergeet: ,,ik ben klaar!" Oh het maakt me allemaal niets meer uit want het is klaar. (Zowel bij mijn zoon als mijn dochter) Bij mijn zoon stond mijn man naar de ctg te kijken en te zeggen: ja, kijk! Dit is een sterke wee! "hou je waffel ik voel dat toch!"meteen na de bevalling: "honger!"

 19. Mirthe Mirthe

  35

  Alweer een jaar geleden bevallen van mn dochter. En nu ik dit zo lees komt er ook van alles weer bij mij boven. Idd dat t zo enorm brandde. Gelukkig kreeg ik een lekker washandje er tegen aan . Ik ben in t ziekenhuis bevallen omdat ik toch liever pijnstilling wilde, na een pompje morfine had ik het gevoel dat ik een fles wijn op had, heb daarna geen één keer meer aan het pompje gedacht. Mijn man werd tijdens mijn bevalling nog gebeld door de kraamzorg. Precies in een wee, toen die weer voorbij was wilde ik wel graag even weten wie er had gebeld en waarom. De verloskundige en verpleegkundige lagen helemaal in een deuk. Zeg je bent aan het bevallen hoor. Vlak voor ik mocht persen dacht ik oh maar ik wil mn shirt nog uit! Die hing mooi aan t infuus... Na nog 50 min persen een kleine knip en een klein scheurtje is ze als sterrenkijker geboren.

 20. Fia Fia

  36

  Sommige zijn heel herkenbaar. Wat ik vaak dacht tijdens het persen was: ik wil niet poepen!

  • Mona Mona

   37

   9 jaar geleden, kreeg weeën met 34 weken. Snel de verloskundige gebeld en die kwam kijken, shit al 3 cm. Snel naar het ziekenhuis. Daar al 5 cm. Ondertussen waren mijn moeder en schoonmoeder ook al in het ziekenhuis. Ik heb iedereen verrot gescholden. Zelfs "hou je bek" tegen mijn schoonmoeder gezegd. Uit eindelijk mocht ik persen, au au dat brand, Ik wil dit niet, ik ga naar huis, jullie mogen dat kind houden. En dat 3x elke keer als het brande liet ik hem weer naar binnen glippen. Totdat de verloskundige boos werd en zei nu ga je gvd persen. Nou dacht dat mijn clitoris door midden ging en zei dat ook. Achteraf viel het eigenlijk beat wel mee!

 21. Mandy Mandy

  38

  Iedere bevalling is anders. Ik had het onwijs warm bijvoorbeeld en.vond het heerlijk als iemand koude handen had. En mijn opmerking was of ze niet zo met elkaar wilde praten en mij rustig mijn weeën op wilde laten vangen. Typisch ik en mijn directheid.

 22. Anyka Anyka

  39

  Pfff ik liep met 9 cm nog thuis rond, terwijl ik in het ziekenhuis wilde bevallen.. Ik heb ook geen moment stil kunnen zitten/liggen, alleen maar gestaan en rondgelopen! Gelukkig duurde het vanaf de 1e wee totaan de geboorte maar 4 uur (is wel in het ziekenhuis geboren)

 23. Hoanne Hoanne

  40

  de enige die ik mijn na 7 jaar nog kan herinneren is "wat moeten ze met die schaar?" En na de knip "dit heeft echt een man bedacht!" en toen de placenta er niet uit kwam waren ze aan het bekijken hoe ze mij naar de ok konden krijgen "zonder dat het ziekenhuis onder het bloed kwam". Mijn gedachte "stel je niet zo aan en rijden"...maar eh bleek ik al bijna 3 liter bloed verloren te zijn..tja ehmm. Maar leuk geschreven!!

 24. MummySuze MummySuze

  41

  Wat een mooi kindje! HET IS ZO BIJZONDER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GEFELICTEERD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 25. Linda Linda

  42

  Leuk om over jouw bevalling te lezen.. dit dacht ik zo'n beetje: * auw! Een pijnlijke wee. Maar toch viel het wel mee. * dit gaat best goed! * spelletje op mijn telefoon doen. * gezellig met de kids aan tafel en hapje brood.. oeh verrek van de stoel, ik moet nu vaaahhaan de stoel! * pfff.. adem in door de neus, uit door de mond.. pfff.. in door de neuheeuuss uit door de moohhond. Shit dit doet zeer! * mama moet ik afbellen die mag niet komen, of wel? * ookkee weer een wee, bel mama af bel mama af! * telefoon sms verzenden! * hee verrek daar is mama, die heeft tuurlijk haar telefoon niet gezien! * naar bed.. oeff een wee, in door de neus, al-tijd-is-kort-jakje-ziek. Wat interesseert mij dat nou dat hij ziek is? Dit doet zeeeer! * waarom zal kortjakje ziek zijn geweest? Griep? Verkouden? Waarom zolang, een hele week? Elke week? Puff puff, weer een wee! Op handen en knieen op bed.. er is toch niemand bij.. waarom blijft martijn zolang beneden? * hopen dat de twee andere kids doorslapen.. * oke, fijn martijn komt boven. :" gaat het?" (Wtf? Gaat het?? Man dit gaat niet het doet zeer!) Ik zeg:" ja hoor het gaat wel.. maar bel toch de vk maar het is begonnen." * weee!! Auw, pfff, handen knieen, opvangen die wee.. (martijn: oeh het is wel begonnen ja) dat zei ik toch??! * fijn, vk is onderweg. * vk: "is ze boven?" Ja ik ben hier en ik krijg een wee en ik auww..! Handen knieen handen knieen! * vk: "aha, goed zo! Je doet het prima, na deze wee even ontsluiting checken?" * ach ja waarom niet.. vk: "4 cm!" Mooi.. dat zijn er 4.. nu nog 6 te gaan en shit daar komt er weer 1.. vk: ik voel even mee met een wee, ja 5 cm tijdens een wee!" * fijn! Nu wil ik douchen.. al dat gewroet laat me maar even met rust.. * aahh heerlijk warm! Pfff in door de neus... dit gaat prima! Dit had ik eerder moeten doen! * oo jee ik voel druk.. maak dat je wegkomt! * oef net op tijd boven, aah shit een wee.. drukt drukt.. niet meedrukken.. vliezen gebroken.. * het is groen! Das niet best.. * ons nieuwe laminaat! Groen vruchtwater op ons nieuwe laminaat.. haal dat eraf! * hee, ook groen vruchtwater in mijn geleende badjas, gaat dat er nog uit? * een weeheee.. * vk:"ik wil even voelen hoeveel ontsluiting" * na 10 min zal dat niet veel meer zijn, liggen.. vk:"6 cm!" * tuurlijk, nog maar 6 cm.. * ooohh! Ik moet persen! Hou tegen, hou tegen! 6 cm is niet voldoende! * vk: "oke, 10 cm met een randje!" * huh in 1 a 2 minuut van 6 naar 10? Dat kan niet, dat klopt niehiieett! Auw auw dit brand! * vk:"wauw ik zie een bos met zwart haar!" * dat kan niet de andeee twee kids waren zo goed als kaal, kijkt ze wel goed? Ik kijk zelllluufff aauuw.. * vk:"kijk wat veel haar!" * haal hem eruit! Dit doet zeer, aauww die schoudertjes.. * een dochter! Een meisje! En wat heeft ze veel haar!

 26. mamablogster mamablogster

  43

  Nummer 1: ik moet kotsen.. ik moet kotsen. okay ik heb gekotst (dit dacht ik best vaak) Nummer 2: oh is het al voorbij (van de allereerste wee tot geboorte krap drie kwartier)

 27. mare mare

  44

  Hahaha wat ik dacht op de dag van de bevalling ?? Het meeste heb ik gewoon gezecht, maar ik kan me wel in jou vinden Op het moment dat me vliezen braken Was me vriend nog aan het werk en dat was een eindje rijden en toen de verloskundige hier was had ik hem aan de lijn mijn tekst was letterlijk: ach doe rustig heb nog geen weeen en nog geen ontsluiting dit kan maximaal 48 uur duren. Tijdens de ween werd er gezecht neem een lekkere warme douche dat helpt ( onder de douche geen lekker warm water ) * kut huis ik wil een warme douche niet lauw. Op het moment dat er nog bloed afgenomen moest worden zei ik kan dat niet na de bevalling En toen ik eigenlijk niet meer wou zei ik dit is 1x nooit weer. En toch graag een ruggenprik wou, mocht ik persen Uiteindelijk na de bevalling kwam het ziekenhuis personeel om idd te kijken of ik naar de ok moest voor hechtingen dacht ik is dat zo moeilijk een paar touwtjes te knopen ik hoef niet meer zo strak te zijn heb ik de hele bevalling zonder ruggenprik gedaan moet ik erna nog. En op de ok dacht ik DUURT LANG wil naar me kleine.

 28. Ladu Ladu

  45

  Best herkenbaar op zich: ik was opgenomen in het ziekenhuis voor inleiding. Om 5 uur in de avond kreeg ik weeen, dat wist ik toen niet: *zuster (balie vol) ik voel me niet zo goed:oww je weeën zijn begonnen* waarom moet ik nu weer door een hele groep mensen, zit in mijn pjiama en ik heb pijn (open avond op de kraamsuites en ik moest voor ctg naar andere kamer) * rot op met je kaarten, ik heb pijn! (deden steeds een spelletje kaarten tijdens de ctg, dat ging dus niet meer) * ja hoor groep nummer 2, aan de kant en rij door!! * tot morgenochtend dan liefje, ben je hier voor ik wakker wordt (petedine prik) * ik lijk wel dronken, hoe vind ik ooit het toilet? * waar is mijn telefoon hij moet komen! (4 uur na de prik) * waar blijft hij toch? * ahh daar is hij * of wij klaar zijn voor de bevalkamers? mens je laat me hier heel de nacht zomaar liggen, wat denk je zelf? ga zelf maar inpakken * wat zeg je nou zuster? Dit is nog niks? rot op!!! (nog steeds spijt dat ik dat niet hardop heeft gezegd) * wat pas 2 cm (je bedoelt dus 1tje) na zo een vreselijke nacht? * of ik ontbijt wil? kan niet eens bedenken hoe ik dat op moet eten.. * middageten? Verzin even wat leukers zeg * pas 5 cm? (4 dus..) ik wordt gek *IK KAN DIT NIET SORRY SORRY SORRY.. (een keer of 1000 hardop) * welke buis van de douche zal ik nu eens vasthouden? *ik ben in PANIEK! * doe toch maar weer een prik, ruggenprik duurt me te lang *wie belt er nou weer (schoonmoeder, waar het kind bleef) * waarom pakt hij mijn hand niet? oww hij is er niet (roken) * waar blijft hij nou, het doet zoveel zeerder zonder hem! * Ik KAN DIT ECHT NIET *7 cm het begint ergens op te lijken..* wat ben ik raar in mijn kop, rotprik is allang uitgewerkt maar voel me zo naar * Ik MOET PERSEN * ja maar het moet echt* hoezo hou je benen maar omhoog, weet niet eens waar die dingen zijn gebleven? * in de steunen? getsie * ik voel geen persdrang meer (ook niet hardop gezegd dom genoeg) * schiet op met die 10de tel ik stik * wauw ik zie sterretjes, maar gebeurt daaronder nou ook wat? *zuster: de baarmoeder blijft zo hoog, en het kindje komt totaal niet verder: juist daar gebeurt echt niks *zuster: het kindje dipt wel erg veel, gynaecoloog gebeld: Kan die vent niet doorlopen? Dit gaat mis! *Gynaecoloog: als we verder gaan krijgen we een misvormt kind ter wereld: Er zitten ook oren aan die doos waarover je staat te praten!!! * assistent: of ik over kan stappen op het transport bed? Ik heb een wee doe het lekker zelf * grappig je ziet dus echt de plafondlampen als je met spoed naar de ok gaat, net als in de film * waarom zit die lift vol mensen, ow nee een wee ik schaam me rot, iedereen kijkt zo sneu naar me * waar is mijn vent (omkleden) * zitten? hoe doe ik dat? * ik zit.. stil.. ergens zetten ze die prik en als ik niet stil zit.. *liggen? Hoe dan? Ik kan echt niet meer liggen, zit eigenlijk wel lekker zo. IK WEET NIET HOE! * hee kijk ik lig weer, ow daar is mijn vent, weet je het zeker (zag alleen het brilletje nog) * de wereld bestaat niet alleen uit pijn.. heerlijk dit..*schommel schommel* Wat doe al die handen in mijn buik? * wat heeft hij toch grote handen bij dat kleine kindje * KINDJE? Kreeg ik een baby dan (ergens onderweg compleet vergeten waar dit goed voor was) * jank, wat is ze mooi, en wat kijkt ze fel * waarom gaan ze nu weer weg? alles ging toch goed (dat wel maar ze gingen toch gewoon weg,ondanks belofte van het ziekenhuis* wel gezellig dat geklets van het personeel (waarover het ging, geen idee maar heb wel meegepraat) * wat kijkt die man toch naar me? ken ik hem? (uitslaapkamer iemand van het personeel * hee daar is mijn mannetje alweer * Hij vroeg, wil je dit nog eens?: Ja ABSOLUUT maar nu even niet... BIjna 2 jaar geleden, over 1.5 maand de volgende ervaring. Ik meende het dat ik het nog een keer wilde, al voel ik daar iets minder zeker over nu!

 29. happymommy2be happymommy2be

  46

  Hilarisch! Ik weet dat ik nog een enorm droge mond had omdat ik niks meer mocht eten en drinken ivm de keizersnee en mijn gedachte was: ik hoop niet dat mn zoon mijn mond vies vindt ruiken! Onbegrijpelijk hoe ik daarbij kwam!

 30. Narjisse Narjisse

  47

  Heerlijk geschreven en zoooooo herkenbaar!!

 31. Anno-Niem Anno-Niem

  48

  Ik merkte wat bloedverlies. Bij controle bleek ik 1 cm ontsluiting te hebben, zonder weeën. Met de verloskundige afgesproken dat we nog een dag zouden wachten en de volgende dag weer de voortgang zouden checken. De weeën bleven weg, maar die nacht braken wel mijn vliezen. De verloskundige stuurde me toen door naar het ziekenhuis voor infuus, omdat de weeën wegbleven. In het ziekenhuis aangekomen toch al 3 cm. Vanaf 15.30 uur waren de weeën regelmatig. Om 19.45 uur volledige ontsluiting. Om 20.28 uur onze dochter geboren. De placenta liet niet los, dus persen, trekken en drukken hielp niks. Intussen wel 2,5 liter bloed verloren. Uiteindelijk naar de OK en ik kwam terug aan allemaal slangetjes. Ik mocht de volgende dag naar huis mits ik kon lopen zonder duizelig te zijn. Het grootste toneelspel heb ik vanaf dat moment opgevoerd, Ondanks alles vond ik het geweldig om te zien waar je lichaam toe in staat is. Ik had wel een spiegel aan mijn bed staan en heb haar zelf geboren zien worden. Wat bijzonder! Dat zou ik bij een volgende zwangerschap/bevalling weer willen zien. Ons meisje is bijna 1 jaar en ik kan eerlijk gezegd niet wachten tot nummer 2. Helaas zullen we eerst moeten verhuizen voordat we daar plek voor hebben.

 32. Carolien Carolien

  49

  Tijdens mijn bevalling bijna 5 jaar geleden hoorde in tussen de weeën door de verloskundige aan de rommel met een R.V.S bakje met daarin pincetten, scharen en dat soort "ingreep" materiaal. Het enige wat ik op dat moment dacht was; No Way dat er in mij geknipt wordt dus huppakee meer je best doen (ik kwam tijdens een wee niet verder dan 2x persen terwijl er 3x van me verwacht werd) en ik heb heel vaak gedacht dat ik ABSOLUUT geen ontlasting wilde verliezen tijdens het persen. Dat is mij gelukt maar mijn zoontje poepte heel de vloer onder op het moment dat hij geboren werd ;-)

 33. Chantal Chantal

  50

  Nadat mijn meisje er uit was wist ik niet meer hoe ik moest persen om de placenta eruit te krijgen.. Tsja.. Help?

 34. Danielle Danielle

  51

  Verloskundige: ik ga dr. Pushman/Poesman erbij halen, ik denk dat een knip nodig is Ik: Serieus? dr Pushman? Hoe ironisch :') 5 minuten later, hij komt binnen en stelt zich voor. Ik zie een brakke dokter (man) die mij een knip moet zetten. Er komt een wee en ik denk: kom eruot, komt eruit, je MOET eruit!!! en daar was onze zoon.

 35. Sandra Sandra

  52

  Hahahah Leuk Ik maakte me echt druk om een andere druk.... God wat zat dat in de weg en wat schaamde ik me ervoor... En een kind van bijna 9 pond eruit duwen is ook geen pretje zeker niet als z'n oudere broer maar 7 pond woog. Bij de eerste heb jk ook bijna alles staand gedaan tweede kon ik alleen maar liggen haha wat een verschil he?

 36. Mama van Isalie en lizzy Mama van Isalie en lizzy

  53

  Ik dacht ook best veel maar ik gooide er ook alles uit. En vooral toen me moeder binnen kwam was het "Mama het doet %$^##@#% zeer" huilend.

 37. Roxxy84 Roxxy84

  54

  Haha ja zooo herkenbaar. Staand weeën opvangen ging absoluut het beste, maar eten kon ik niet. Ik deed nog ergens een keer flauw vallen onder de douche, had gelukkig mijn telefoon meegenomen en kon mijn vriendje bellen. In het ziekenhuis toen ik EINDELIJK naar die verloskamer moest, wilde ik dus ECHT wel pijnstillers (na 36 uur zeg maar)... en toen dus liggen. En overal slangetjes en plakkertjes. Whoa! Ik dacht nog ergens 'ik wil meeeer pijnstillers, ben je gek, waarom zet je ze uit?' 'Waar blijft die baby nou? Hoezo geen persweeën? Nee echt geen keizersnede... hoe moet ik persen dan?' 'aahhhhh wat een lieve mooie schattige baby heb ik!'

 38. anoniem anoniem

  55

  Ik dacht bij de hechtingen zetten, "oohh heb net die hele parade aan weeën gehad, dit doet vast minder zeer, ooohh nee toch niet auw! dit doet net zo of misschien wel meer pijn als een wee!" ... "ik gebruik even een verdovingsspray" "okay mooi, pijnverlossing.. auw auw auw! dat brandt!!! auw! nee geen pijnverlossing, net zo pijnlijk als zonder"

 39. Corine1982 Corine1982

  56

  Mijn gedachten en uitspraken, Ik zit nu echt in de hel. lekker belangrijk dat het buiten onweert ik lig te bevallen. Dan kijk je toch niet uit het raam maar naar mij. Dit doe ik echt nooiiiiit meer. Als dit achter de rug is laat jij er meteen een knoopje in leggen. Ik heb honger! Onder de douche weeeen opvangen nou ik dacht het ff niet. Snap echt niet dat sommige wijven dit fijn vinden! Je doet het goed, nog even volhouden, je bent een natuurtalent, goedzo, mooi weggepest, heftig hè. Een klap tussen je ogen kan je krijgen als je dit nog vaker durft te zeggen. Het hartslagje begint iets te dalen, we proberen nog met 1x persen of we gaan je inknippen. Nou dat dacht ik ff niet, er word bij mij alleen haar geknipt en niks anders. We gaan even hechten. Daar komt het prikje. Nee dacht het ff niet. Weet je wel hoe een pijn dat doet. Na 1 hechting werd ik heel boos en zei ben je een borduurwerkje aan het maken ofzo.

 40. Noddy Noddy

  57

  Haha, ongeveer dezelfde gedachten, alleen stond er bij mij een legertje artsen klaar (baby was te vroeg) en ik dacht nog kan mij het schelen al staat die hele kamer vol (mijn zus had gezegd dat er zo weinig mogelijk mensen bij moesten zijn, verschrikkelijk zoveel mensen aan je bed) Ik moest zelfs lachen, want in een kamertje aansluitend op die van mij ging een deur open en daar stonden er nog eens 4 klaar in de starthouding en toen de deur even openging keek er 1 even om en ik zie een ander gewoon vragen en? en de eerste 'nope'! Ik dacht serieus jeetje wat een circus ;).

 41. Wanda van der Donk Wanda van der Donk

  58

  Ik weet dat ik bij de eerste in het begin alleen maar dacht..hahaha ik ben hier gewoon ECHT aan het bevallen!!!! Ik krijg gewoon een kind!!!! Niet te geloven...ik word een moeder... Er komt gewoon echt een baby uit mij... Na een paar uurtjes weeën dacht ik niets meer...ik heb gevloekt als een bootwerker, en achter elke vloek zei ik netjes SORRY???? Ik hield bij elke wee mijn adem in of riep au au au au au... dus mijn man dacht...laat ik ook eens even iets interessants zeggen???? dus hij zegt JE MOET ADEMEN!!! ik werd echt pislink op hem en riep god####mme als ik au au au roep dan adem ik toch!! Mijn kindje had een extreem dik hoofd, en ik kreeg haar er gewoon echt niet uit!! Na drie kwartier persen zag de gyneacoloog dat eindelijk ook in. Vervolgens knipte hij me 2x in (terwijl ik geen wee had, en ik kan je zeggen (DAT DOET PIJN????) Godzijdank floepte ze er vervolgens met 1 wee uit. Maar wat was ik gehavend van onder... Heb er nog zeker 9 maanden heel veel last van gehad.

  • RitaVisser RitaVisser

   59

   Heel herkenbaar!!

 42. Kaytje Kaytje

  60

  Enige wat ik nog weet van mijn laatste bevalling is: *Joepie daar komen de pijnstillers en *Waar is dat knopje voor de pijnstillers?

 43. miepie miepie

  61

  Mijn suiker is te laag, ik voel me duizelig. Leg me dan aan het infuus. Omg waar ben ik aan begonnen. Wat was nu dan eigenlijk de eerste wee? Ma rot op met die sigaretten adem van je. Weer een wee help me omhoog, NU!! Nog meer weeën opwekkers, is dit nog niet genoeg. Kut gynaecoloog, leg me aan de glucose ik kan niet meer eten. Zie je, nu komt alles er uit. Jaja zuster, kan je wel zeggen dat je het knap vindt dat spugen tijdens een wee, alsof ik daar controle over heb!!!!??? Gotver, hoeveel kan je spugen? Hehe eindelijk krijg ik mijn glucose, als je dan toch bezig bent, ik ben niet zo stoer als ik dacht te zijn, doe maar toch dat prikje tegen de pijn. Oh shit plassen was net al niks maar nu moet ik poepen. Ja maar ik moet echt poepen hoor, dit kunnen geen persweeën zijn. Wat is het? Jongen of meisje. Uhhh dan heet ze uhhh. Oh Ja. Zo dat heb ik maar mooi gedaan. Uhhh hechten. Okay. Maar dat voel ik gvd nog best. Okay uuhhh en nu? Wat moet ik nu doen. Hoe werkt dat. Waarom doet die zuster dat en niet ik of mijn man. Okay te veel bloed verloren ik blijf wel op bed toekijken. manlief nu naar huis? Uhhh ja wil je zeggen dat ik hier zonder hem achterblijf? En de rest is te lang geleden en zal ik wel vergeten zijn. Wel weet ik nog bij nummer 2 en 3; Oh shit das waar. Hoe kon ik die helse pijn nou toch vergeten zijn. Het is veel erger dan ik me had onthouden. En nu kan ik niet meer terug. En bij nummer 3 zei de gynaecoloog met de persweeën; bij de vorige 2 een kwartier over gedaan?, nou vrouwke het is geen wedstrijd hoor. Stikt me niks dat kind gaat er uit en wel nu! Ik kan harder persen dan jij denkt. ..duurde dus ook maar klein kwartier..

 44. VivianaChloé VivianaChloé

  62

  'Nee, ik wil echt echt echt geen ruggenprik, ik kan dit helemaal zelf!' 10 minuten na het breken van mijn vliezen: 'het kan mij niks schelen wat ik gezegd heb, IK WIL NU DIE RUGGENPRIK!' Volgens mij ging het zo hahaha. Na een bevalling van 30 uur, een ruggenprik die uiteindelijk zijn werk niet goed deed en volledig van de kaart te zijn geweest, kreeg ik eindelijk mijn humor weer terug. Na het hechten zat ik wijd beens op bed en zij tegen een vriendin die er al bij was: 'kijk nou, dat ziet er toch niet uit! Dat komt nooit meer goed!' (Het waren maar 3 kleine hechtingen). Vervolgens moest ik douchen, maar na de bevalling was de ruggenprik opeens gaan werken, dus ik kon amper staan. Mijn moeder zei; dan ga je toch op het bankje onder de douche zitten? Waarop ik zei: 'mam, je denkt toch niet dat ik met mijn pas gehechte doos op een plastic bankje ga zitten?' Ach, na een bevalling ben je volledig schaamteloos hahaha!

 45. Manon Manon

  63

  Ja zo herkenbaar!! Ik had alleen een epiduraal dus staan kon niet. Maar verder precies zo! Inclusief het branderige gevoel ☺️. Ik dacht alleen ook nog nee het is nog geen 24:00 uur we moeten nog 2 uur wachten. Ik wilde namelijk niet op de 15e bevallen, ivm verjaardag van vrienden hun dochter die 1 werd. Ik was namelijk toch al 20 uur bezig dus mocht echt nog niet ???? Maar het lot bepaald. De twee vriendjes zijn oo dezelfde dag jarig

 46. Mrsje Mrsje

  64

  Dankje! Ik zie al jaren op tegen een bevalling en nu ik jouw blog lees voel ik me er een stuk relaxter bij. Al denk ik dat ik over 5 maanden daar misschien weer anders over denk haha. Geweldig geschreven!

 47. Patries Patries

  65

  Hahaha awesome! Ik heb van 16.00-19.30 zitten overgeven... aan 1 stuk.. De gedachten van t vruchtwater herken ik maar al te goed. En dan die matjes inderdaad.. onwijs charming! De gedachtendie mij t meest is bijgebleven is; - mevrouw u moet echt knippen want dit gaat niet passen.. u moet gaan knippennnnn... och laat maar, stuk ga ik toch.. hij gaat er nu uitkomen.. **pers..** 6 hechtingen en heel veel geluk.. anders had ik een vaganus gehad hahah

 48. Gewoon Denise Gewoon Denise

  66

  Leuk geschreven!!!! De dingen die ik tijdens mijn laatste bevalling dacht: *Inleiden! Yes, over een paar uur heb ik onze 4e dochter in mijn armen, want dat ging ook zo bij de andere 2 toen ik ingeleid moest worden (Alleen mijn oudste dochter is helemaal natuurlijk zonder poespas geboren, Oke, wel een vaciumpomp....auw...) *Ballonnetje mag eruit want zit niet goed, YES! Goed teken! PLOP ze trekt het er zo uit!! Ze moest eerst het ballonetje LEEG laten lopen... Dit was pijnlijk maar wel meteen een cm ontsluiting rijker! Nu op 3cm... zonder weeen... *Gel? Gaat dat weeen opwekken? Ach, doe maar je bent al verloskundige nummer 3 met 379 leerlingen die ook even willen kijken, ontsluiting voelen etc.... *Nog een keer gel? Maar dat wordt de 3e keer en in voel niks op soms een mini krampje na dat geen wee te noemen is... Oke, omdat jij het zegt... Jij bent de verloskundige hier in het ziekenhuis... Ik vertrouw er op! *Wow, 1 uur na de 3x gel en daar zijn toch wel echt weeen, en heftig! Ik ben misselijk, weeenopwekkers gaan aan, en ik heb de ene wee na de andere, dit ga ik niet trekken want ik heb geen seconde rust... ik wil toch wel een ruggenprik... (Ik wou er eigenlijk geen... nu wel! METEEN!!!!) * Of ik 2 paractamol wil tegen de pijn, want het kan nog wel even duren voordat ik de ruggenprik kan krijgen. Mens, even serieus! Het is geen hoofdpijn!!!!! *Oh 4 mensen gaan nog voor mij... Ik wacht wel, weg lopen kan ik toch niet want overal steken draadjes uit mijn flamoes, infuus in mijn arm, die irritante banden om mijn buik. *Vliezen breken? Ja goed plan, dat verlicht misschien de boel wat.... *PLONS* verloskundige nat. HAHA!!! Cadeautje!!! *Verlichting? Amehoela! non stop weeen en ik kan niet meer in mijn ''trance'' komen om de weeen weg te puffen, ik sta te blazen alsof ik de kamer moet opblazen... Ah, mijn vertrouwde gynaecoloog komt even kijken, godzijdank! *Voorrang op de ruggenprik (lees: ik ben nu 1,5 dag aan het puffen en pijn aan het hebben want tussen de gel dingen in zat veeeeeeeel tijd want het was druk, oke kan, maar na die 3e gel dinges heb ik helse weeen en we zijn nu 1,5 dag verder, ik ben OP!!!!!!!!!!! Spuit mij maar plat!) *Oh, geen polsbandje om? Even halen zegt de verpleegkundige terwijl ik in het bed lig, op de GANG waar mensen lopen en mij zien puffen als een gek en bijna de hand van mijn man breek door het knijpen in zijn hand. Ik lig daar, op de gang, onder een dun dekentje want er was een fikse hittegolf en heetste dag van het jaar (2015) en ik lig daar wel even in mijn blote kont beste mensen... in een zeiknat bed door het vruchtwater dat bleef lopen bij de felste wee die vaak kwam... Gelukkig kwam de gynaecoloog mij tot rust brengen... Hij reed mij alvast zonder polsbandje door naar de OK waar de ruggenprik gezet zou worden. *Eindelijk, bandje om met mijn naam etc... en ik mag NU de ruggenprik maar... ''Ik moet overgeven'' zei ik tegen de verpleegkundige die mee was. 'Diep zuchten, hoe het in anders zit ik onder' zei ze... 'Oh fuck nee, ik moet poepen, sorry, ik moet echt poepen!!!!!!' Nee Denise, nu goed gaan puffen, de prik gaat NU in je rug ( Auw) en dan moet je suuuuuuper stil zitten! En met HEEL veel moeite deed ik dat tot alles er in zat, behalve de verdoving... *Mijn lijf is aan het persen als de malle en ik zit nog! 'Ze komt er aan, Ze komt er aaaaaannnnnnnnn' Snel gaan liggen was het advies, en even voelen zei de verloskundige die er opeens ook was (waar kwam zij vandaan opeens????) ja 10 cm!!! Goed zo Denise, van 4 cm naar 10 cm gegaan in een half uur! Top prestatie! Nog even ophouden tot de verloskamer! *Verdoving kon niet ingespoten worden want baby nr 4 maakte haast, ze wou eruit en zien wie zich allemaal met haar mama bemoeiden! Persen, dat gebeurde gewoon vanzelf dus ze lieten het gebeuren en na 3 voldragen zwangerschappen voor dit kindje wist ik wel wat ik wel en vooral niet moet doen. Niet ophouden dus.... *Ik pers zo hard, het gaat vanzelf en doordat ik zo hard pers ''grapt'' iemand nog dat ik zo nog al mijn ingewanden er mee uit pers.... 'Ja, haha ontzeeeeeeeettend grappig, ik heb nu geen tijd voor stomme grapjes, ik ben even bezig' zei ik... *4x persen en ik hoor: 'Pak je dochtertje aan, ze is er bijna!' En daar was ze dan, ons 4e dochtertje met de naam Luna (spreek uit als Loenaa en niet Luunaa) Op de verkoever geboren, waar ze de ruggenprikken altijd zetten. Om iets over middennacht. *Eenmaal back on earth met een prachtig klein meisje in mijn armen die mij verwondelijk aan kijkt, kijk ik de ruimte rond en opeens staat daar OK personeel, verloskundige en mijn gynaecoloog die net nog zag gebeuren dat ik Luna uit mij aanpakte en de verpleegkundige 'Waar komen al die mensen vandaan?' 'Oh' zei de verpleegkindige, 'dat is het OK personeel dat stand-by staat voor spoed keizersnede's en die zagen jou bevallen en dat is hier nog nooit gebeurd dus je hebt een mooie gebeurtenis laten zien' 'Uh oke, hoi, ik ben Denise... Enne... Hij is Bart, de dader (met een knipoog) en dit is Luna, ons 4e dochtertje vers van de pers zoals jullie aaaaaaaallemaal hebben gezien (met een knipoog, want het boeide mij niks meer dat ik daar wijdbeens, open en bloot rond keek naar de minstens 10 andere mensen om mij heen) *Oh, placenta nog ja, das waar ook. Ik voel dat ik kan persen hoor (met baby in mijn armen in warme doeken) F*ck F*ck F*ck.... hij scheurt en komt niet volledig en ik begin enorm veel bloed te verliezen en toen werd ik enorm beroerd en licht in mijn hoofd. Baby door naar de papa, en ik met hoge spoed naar de OK want ,sorry voor de beschrijving, het bloed gutste er uit! Rap tempo naar de OK, gelukkig hoefde ik 1 deur door met bed en al want was immers bevallen om de verkoever. En dan hoor ik: Nee, geen volledige narcose, dit is gevaarlijk nu met haar gevaarlijk lage bloedruk. Alsnog de verdoving van de ruggenprik maar dan net zo veel als bij een keizersnede zodat ik niks zou voelen. Ik zie 2 benen de lucht in gaan en besef dat die van mij zijn maar ik voel het niet dankzij de verdoving. Ik kreeg wat in mijn infuus gespoten om mijn bloeddruk op te krikken en ik mocht niet slapen of weg vallen. 'Staat er een reanimatie team klaar voor de zekerheid?' hoor ik nog ver weg... Die stonden er.... Wat gebeurd er allemaal? Paar keer ben ik weg gevallen en in rap tempo bij gebracht... En ze hielden mij aan de praat maar ik praatte onzin maar dat maakte blijkbaar niks uit. Ik weet nog dat ik het over een olifant had met een sok om zijn slurf.... Dus..... tja... Placenta was er in delen uitgekomen want het was een zooitje bleek achteraf met die placenta van mij.... En zo bracht ik uren door op de High Care na de ingreep en pas toen ik stabiel genoeg was mocht ik eindelijk naar Luna en mijn man. Geen idee hoe ik van de High Care naar de neonatologie ben gekomen, daar waar Luna toch even voor observatie moest blijven 24 uur, gelukkig mocht ze de ochtend die volgde na een lange slapeloze nacht toch lekker bij mij zijn op de kamer op de kraamafdeling behalve wanneer het rustuur was en de nachten. Dan moest ik echt slapen en rusten. Daar kon ik nog wel mee leven.... Was een hele bevalling, na de bevalling ook vooral... Maar we zijn kerngezond en gelukkig en ons meisje word 5 juli al gewoon 2!!!!! Helaas heeft mijn baarmoeder zenuwbeschadigingen opgelopen door de spoed ingreep en is 28 september 2016 mijn baarmoeder verwijderd.... Maar ik ben godzijdank moeder van 4 geweldige meisjes, en 1 mooi vlinder kindje, een zoontje. 4 gezonde meisjes om mij heen en 1 kindje voor altijd in mijn hart en in mijn gedachte.

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Advies: ook leuk om te lezen

Kosten bevalling

Waarschijnlijk is dit wel het laatste waar je je mee bezighoudt: de kosten van je zwangerschap en bevalling. G... >

Waar bevallen

Waar bevallen? Het is een vraag die veel vrouwen zichzelf stellen. In dit artikel vertellen we je graag de voo... >

Kleding tijdens bevalling

Over een aantal weken ben je uitgerekend. Of je nu thuis of in het ziekenhuis bevalt, het is verstandig om van... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >