DE 'ROLLERCOASTER' SINDS M'N POSTNATALE DEPRESSIE #56

Door: Lot16 0 reacties

DE 'ROLLERCOASTER' SINDS M'N POSTNATALE DEPRESSIE #56

Hoe gaat het nu? Hoe slaap ik en hoe zagen m'n afgelopen dagen eruit? Hoe gaat het met ons meisje?

Dinsdag was ons meisje jarig, sochtends met z'n tweeën "lang zal ze leven" gezongen voor ons meisje en op dat moment dacht ik; "dit was m'n wens, om voor haar verjaardag thuis te zijn en ik heb het gewoon geflikt, een trots gevoel kwam naar boven.

We zijn op tijd naar de Beekse bergen vertrokken.
 Een heerlijke dag en écht genoten met z'n drietjes. 
Ons meisje voelde zich erg jarig en danste en rende in het rond daar.
Je kind gelukkig zien, dat is het mooiste wat er is!
Savonds kwamen de opa's en oma's en tantes en oom op de koffie, was ook even gezellig. 
Ze is flink verwend met leuke kadootjes. 
Ze was erg moe savonds, maar ik ook... 
Wat een vermoeiende dag, zonder middagslaapje. 
M'n nacht was helaas dan ook onrustig, ik begon weer slechter te slapen...

Ik heb dinsdag wel m'n therapeute van de PAAZ gemaild om aan te geven dat ik veel moeilijke momenten heb en dat ik me daar best wel zorgen om maak, maar dat ik ook begrijp dat dit erbij hoort (maar tot welke hoogte?)
Ze mailde meteen terug dat ze me graag telefonisch wil ondersteunen, dus ik hoop dat ik morgen word gebeld ter overbrugging tot maandag als ik weer een gesprek met m'n psychologe heb.

Gisteren ging m'n man weer werken, nadat hij 5 dagen vrij had gehad. 
Ik zag er tegenop, aangezien ik weer geregeld neerslachtige momenten heb en heel erg moe ben. 
Maar ik heb me met alle moed die ik heb, bij elkaar geraapt en er het beste van gemaakt. 
Opgeven is geen optie!

Ik werd gisterochtend wakker, na weer een onrustige nacht en ben naar beneden gegaan, het zonnetje scheen al lekker en ik heb even genoten van de zonnestralen.
Ons meisje werd om 09.00u wakker. Om 09.30u kregen we bezoek van een vriendin van me, met haar dochtertje. Het was gezellig. Weer werd ze verwend met leuke kadootjes.

Om 11.15u zijn we richting m'n ouders vertrokken, daar hebben we genoten in het zwembadje en van de zon. Ons meisje heeft zich heerlijk geamuseerd in het badje, ze kan zo lief zelfstandig spelen. 
Smiddags hebben we beide 2,5u geslapen. 
Gisteravond heb ik een slaaptablet gepakt omdat ik snakte na een nacht goed slapen... en dat is gelukt!

Vandaag was een hele spannende dag. Ik had behoorlijk wat zenuwen... wel iets meer dan gezonde zenuwen denk ik. 
Vandaag was de eerste keer dat ons meisje naar het kinderdagverblijf gaat.

Veel vragen spookten door m'n hoofd..
- "Is dit wel een goede timing om haar weer los te moeten laten nu ik nét thuis ben?                    
- Zal ze het moeilijk vinden als ik haar daar dalijk achterlaat?                                                                                  - Word ze nu al als zorgenkindje gezien, nu ze van mijn situatie daar bij het kinderdagverblijf afweten?"

Om 10.00u waren m'n dochter en ik voor de eerste keer op haar "schooltje". Daar stond m'n peuter dan, met haar rugzakje te wachten voor de deur, zonder dat ze precies wist wat er ging gebeuren. 
We hadden het intake gesprek en daarna mocht ze meteen daar blijven voor het eerste "wen- moment". 
Ik had een enorme brok in m'n keel toen ik ging, ons meisje huilde even heel hard toen ik wegging en speelde daarna verder met de andere kindjes. In de auto heb ik wel even gehuild... Wat een stap, ons meisje naar school.
M'n telefoon bleef de hele tijd binnen handbereik, ik had namelijk aangegeven dat ze moesten bellen als het echt niet ging. Kreeg tussendoor telefoon dat ze na het huilen, gauw stil was en verder is gaan spelen, dus dat stelde me gerust.

Thuis heb ik de bovenverdieping even gestofzuigd, de was opgeruimd, ons bed verschoond en even op de bank gezeten met m'n schoonzus die op de koffie kwam. 
De hele ochtend had ik een knoop in m'n maag. Ons meisje op schooltje, zo wennen, zo raar!

Toen was het alweer 13.00u en mocht ik ons meisje ophalen. Ik kwam aan bij een meisje met tranen, ze was blijkbaar verdrietig omdat ze steeds mama's zag die de kindjes kwamen halen, maar mij zag ze nog niet... Tussendoor was het goed gegaan, had ze fijn gespeeld en 1,5e boterham gegeten. Kortom ik ben trots op haar voor een eerste keer! 

Hopelijk blijven de tranen de komende keren weg bij het afscheid; want dit zorgt voor een vervelend gevoel bij het weggaan voor mij. Maar ook begrijpelijk. Nu gaat mama wéér weg en is ze bang dat ik niet terugkom. Maar van de andere kant is het ook goed dát ze huilt, betuigd wel van een goede hechting tussen ons. Probeer ik maar als helpende gedachte te bedenken. 

Smiddags hebben we beide geslapen, toen nog even samen gespeeld en toen kwam m'n man alweer thuis. Samen gekookt en gegeten en ons meisje was zo moe van deze schooldag, dat ze op tijd in bed lag.

Morgen mag ze weer gaan oefenen voor de 2e keer, komende dinsdag zal ze voor het "echt" starten. Hopelijk gaat het morgen beter, dan is haar vriendinnetje er ook, dus dat zal wel schelen denk ik.

Het leven is met een lach en een traan, dat zag ik vandaag wel weer bij m'n dochter en zó voel ik me dan ook precies nu... 

Lot16

Lot16

Moeder van een dochter en getrouwd met mijn grote steun en toeverlaat.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Top 3 Blogs

Lief klein jongetje. Sorry.

Je zwarte haren plakken vast aan je huid... >

Mijn kraamweek from hell

Mijn schoonmoeder, als ik ooit dement wo... >

Neeee - 'onze naam' is weg!

Ahgr, ik ben echt even heel boos vandaag... >

Advies: ook leuk om te lezen

Alles over vitamines

Vitamines zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling en groei van je kindje. Het is daarom ook nodig om kinderen... >

Een moppermama? Zo wordt je een relaxte moeder!

Je kind gooit zijn beker melk om, luistert niet of is niet snel genoeg, zodat jullie te laat op school komen. ... >

Hoeveel uur slaap lever je in als je mama wordt?

Heerlijk, eindelijk na 9 maanden zwangerschap heb jij je kleine baby in je armen. Maar nu begint een totaal an... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Win: 6x een flik flak horloge

Hoera, Flik Flak is jarig en trakteert! Ken jij de vrolijke horloges van Flik Flak al? Al 30 jaar helpt het ... >