De moeder-dochter band

Door: braamn 5 reacties

De moeder-dochter band

Als puber was ik niet altijd even makkelijk en botste ik regelmatig met mijn moeder. Gelukkig is dat inmiddels allang niet meer het geval.

Als puber was ik niet altijd even makkelijk en botste ik regelmatig met mijn moeder. Gelukkig is dat inmiddels allang niet meer het geval. Natuurlijk zijn er af en toe wat irritaties, maar wie heeft dat nou niet? Sinds ik op mezelf woon en helemaal sinds ik zelf kinderen heb gekregen, ben ik anders naar mijn moeder gaan kijken. De gevoelens van irritatie hebben plaats gemaakt voor waardering en begrip. Behalve een geweldige oma is ze ( ondanks de leeftijd van mij en mijn zusje ) nog steeds een zorgzame moeder. Nu ik zelf kinderen heb, denk ik ook dat je de zorgzaamheid voor je kind nooit verliest. Of hij / zij nu 4 of 40 is maakt niet uit. Advies nodig of een leuke anekdote vertellen? Mijn moeder is de eerste die ik bel. Daarnaast gaan mijn moeder en ik regelmatig leuke dingen doen. Zo gaan we al jarenlang één keer per jaar een weekendje weg naar Den Haag. ( krijg ik altijd van mijn ouders als verjaardagscadeau ) Lekker eten, shoppen, terrasjes pakken; dit is echt een hele mooie traditie geworden. Vanavond gaan mam en ik samen naar Ladies Night in de bioscoop. In mijn omgeving doen veel vrouwen leuke dingen met hun moeder, mannen hebben dat minder of op een andere manier. Stiekem vind ik het dan ook helemaal geweldig dat ik nu zelf twee meiden heb; dat beloofd wat voor de toekomst. ( dat hoop ik in ieder geval ) De band tussen moeder en dochter....erg bijzonder!
braamn

braamn

Hallo allemaal! Ik ben Nienke, 41 jaar, samenwonend en moeder van twee meisjes van 7 en 10 jaar. Ik woon in Noord-Brabant en werk part-time bij een grote zorgverzekeraar. Schrijven is mijn passie. Naast het actieve bloggen, schrijf ik informatieve artikelen voor Mamaplaats. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te shoppen,te lezen,te schrijven,uit eten te gaan of gewoon gezellige dingen met het gezin te doen. Kortom: een bezig bijtje!

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
5 Reacties

Reacties

 1. Kim-dejong Kim-dejong

  1

  Klinkt super! Ik hoop dat ik dat ook ga hebben met mijn dochter. Mijn moeder is helaas overleden toen ik 16 was met een 2 jaar ziektebed vooraf. Ik mis wel inderdaad het advies vragen en gezellige uitjes met mijn moeder. Ik ben nu al super blij dat mijn dochter zo is zoals ze is: lekker vrolijk en altijd willen knuffelen.

  • braamn braamn

   2

   Je moeder verliezen lijkt me één van de heftigste dingen die je mee kunt maken. Zo te lezen heb je het wel een plekje kunnen geven. Geniet maar van je schattige dochter!

 2. Sette Sette

  3

  Mijn moeder en ik zien elkaar wekelijks en bellen dagelijks (minimaal) en hoe verder ik in mijn leven kom, hoe beter ik mijn moeder begrijp en hoe meer we op één lijn zitten. Ben dan ook heel blij dat ik zelf ook een dochter heb gekregen, al hoeft dit niet te zeggen dat dat bij ons ook zo zal zijn. Mannen doen dat toch anders. Ik ben degene die contact met mijn schoonouders onderhoudt :-)

 3. MichelleP MichelleP

  4

  Herkenbaar!! Ook ik had toen ik nog thuis woonde regelmatig aanvaringen met mijn moeder, maar sinds ik op mijn zelf ben gaan wonen en zeker nu ik moeder ben is onze band alleen maar sterker geworden. Binnenkort gaan we een weekendje weg naar Noordwijk!

 4. sammie1987 sammie1987

  5

  Heel herkenbaar! :-)

Top 3 Blogs

Als niet is wat het lijkt.....part 14.

.........Als ik het berichtje open, zie ... >

Mijn dochter van 4,5 maand heeft oorbellen gekregen

Vol trots liet ik de nieuwe oorbelletjes... >

Als niets is wat het lijkt....part 12.

Als ik net wil aanbellen, gaat de deur a... >

Advies: ook leuk om te lezen

Mindfull Mama

Alsof je alles maar op de automatische piloot doet? Dan is het de hoogste tijd om aan de bel te trekken en een... >

Geduldig opvoeden

Geduldig opvoeden valt voor de meeste ouders echt niet mee. Wanneer je kinderen hebt, wordt je geduld immers i... >

Consequent zijn

Consequent zijn is één van de belangrijkste dingen in de opvoeding van kinderen. Helaas is het voor veel oud... >

Laatste Winacties Alle Winacties

Win: een doos vol verantwoorde tussendoortjes van Body & Fit

Verantwoord snoepen Jaaaa het is zover, vanaf nu kunnen we verantwoord snoepen! Nu hoor ik je denken.. maar h... >

WIN: een vrolijk bosje bloemen!

Bosje bloemen voor jezelf, of voor een ander De lente is weer begonnen! De vrolijke dagen komen er weer aan ... >