Borstvoeding geven 2 keer mislukt

Door: sandra 2 reacties

Borstvoeding geven 2 keer mislukt

In het kader van de te winnen borstkolf wil ik graag mijn verhaal met jullie delen. Ik kijk nog steeds met gemengde gevoelens terug, omdat ik zo graag borstvoeding had willen geven en het is 2 keer niet gelukt en de kans dat ik het nog een keer mag proberen is heel erg klein... Mijn verhaal: Bij Megan had ik me goed voorbereid en ook doorgegeven aan het ziekenhuis dat ik heel graag borstvoeding wilde geven. Dat was het beste werd mij verteld en ze zouden me zeker opweg helpen tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis. Na een hel van een bevalling was ik volledig uitgeput, maar het moment dat Megan voor het eerst bij me dronk was zo fijn! Dit wilde ik en hier zou ik voor gaan! De volgende dag deden mijn tepels zeer en ik vroeg of iemand er even naar wilde komen kijken en of ze was zalf voor me hadden. Om 16 uur was er nog niemand geweest en de pijn nam steeds meer toe. Omdat ik me toen volledig genegeerd voelde, heb ik mijn kind gepakt en ben ik naar huis gegaan. Daar kwam gelukkig nog een vrouwtje van de kraamzorg en die zag direct dat ik behoorlijke tepelkloven had. De volgende dag werd de pijn ondragelijk en aanleggen was niet meer mogelijk. De tepelkloven waren heel erg diep en er naar kijken deed al pijn. Dus ben ik gaan kolven om mijn tepels rust te geven. Maar dit ging niet goed gedoseerd en de productie kwam te snel op gang en toen we Megan weer konden aanleggen kreeg ze alleen de voormelk eruit en niet de voedende achtermelk die ze nodig had. Ook kreeg ik de eerste borstontsteking. Megan bleef onverzadigbaar en toen ik 6 dagen na de eerste borstontsteking weer borstontsteking kreeg met 41 graden koorts was het voor mijn man voldoende. Hij heeft toen de knoop door gehakt. Ik was alleen maar bezig met voeden en kolven en ik werd er nog ziek van ook. Megan was van streek, ik van streek en we schoten niks op. Ik heb heel hard gehuild, maar wist dat het een goed beslissing was en ik heb me neer gelegd bij de keuze. Ook omdat Megan heel erg ziek werd was het fijner dat we kv gaven. De 2e keer, het zal me lukken! Bij Suzannah wilde het vanaf dag een niet lukken. Suzannah heeft 2 keer bij mij gedronken en toen moest ze opgenomen worden in het ziekenhuis, omdat ze hersenvliesontsteking had. In een paniek stand heb ik besloten te stoppen met de borstvoeding. Mijn lichaam had alleen andere ideeën. Ik kreeg stuwing en niet zo zuinig ook! Ik leek Lola Ferrari wel, echt niet meer normaal. Dus ik werd door de verloskundige leeg gekolft en afgebonden. Na 3 dagen amper kunnen ademen door het verband had ik nog steeds stuwing! Op dat moment was er een opening om weer terug te gaan en toch weer te kiezen voor borstvoeding. Helemaal op gang heb ik het niet gekregen. Maar Suzannah heeft tot 10 weken elke dag 1 flesje borstvoeding van mij gekregen, wat ik met een handkolfje bij elkaar gekolfd had. Ik was echt heel trots op mezelf. Het was heel intesief en zeker tijdrovend maar het is het allemaal zo waard geweest. Ik heb hierdoor ook heel veel respect gekregen voor moeders die borstvoeding geven, want ik heb geleerd dat het alles behalve makkelijk is. Hier zullen zeker de meningen over verdeeld zijn, maar dit is mijn ervaring. Mijn verhaal is zelfs opgenomen in het blad van Borstvoeding Nederland. Zij hebben mij gesteund bij het hervatten van de borstvoeding, zonder hen was het me niet gelukt het zo lang nog vol te houden! Wel kan ik zeggen: mocht ik met een wonder ooit nog zwanger worden, dan zal ik het zeker weer proberen!
sandra

sandra

Hallo, Ik ben sandra en ik ben 39jr. Gelukkig getrouwd en moeder van 2 prachtige dochters. 8 jaar nadat we met de pil gestopt waren hadden we eindelijk onze eerste positieve zwangersschaptest. Volgens de artsen moest ik spontaan zwanger kunnen worden en toen we na 6jr eindelijk in het VUmc terecht kwamen werd pijnlijk duidelijk dat ik onvruchtbaar zou blijven als ik niet nog 1 operatie zou ondergaan. Ik had er al 2 eerdere gehad waardoor ik onvruchtbaar geworden was. Uiteindelijk hadden we toch nog 2jr, 3x IUI en 1x IVF nodig om onze wonders in onze armen te mogen sluiten. Nu hebben we 2meiden, 9-10-2009 & 04-08-2011 en zijn we super gelukkig. Wel hebben ze alle twee een zware start gehad. Megan moest met 4,5week met spoed geopereerd worden en Suzannah is geboren met hersenvliesontsteking door een GBS-besmetting. Suzannah blijft een zorgen kindje maar we hebben goede hoop voor de toekomst. Via mijn blog's hou ik jullie graag op de hoogte van de ontwikkelingen van onze prachtige meiden!

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
2 Reacties

Reacties

  1. Marit Snoek Marit Snoek

    1

    Beste Sandra, Ook ik heb borstontstekingen gehad, en ben daardoor ook bijna meerdere keren opgenomen geweest in het ziekenhuis. Nu bij mijn derde is het eindelijk gelukt om borstvoeding te geven. Ook nu weer met enige opstakels borstontsteking en te weinig voeding.Heb er ook p[rofessionel hulp bijgehaald en met succes mijn kleine is nu bijna 3 en ik geef nog steeds savonds een voeding. Ben daar erg blij mee dus de aanhouder wint.

  2. sandra sandra Auteur

    2

    Hoi Marit,..........hey het jij ook snoek :D hihihi ik sinds kort ook! Heftig he dat je zelfs opgenomen moest worden. Dat is gelukkig niet gebeurt bij mij. Fijn om te horen dat het de 3de keer wel gelukt is. De kans op een derde is heel klein maar ik weet zeker dat ik het dan weer zou gaan proberen......en watje zegt: de aanhouder wint!

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Advies: ook leuk om te lezen

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >