Bakerpraatjes: zo weet je dat je zwanger bent van een meisje

Door: Mamaplaats 4 reacties

Bakerpraatjes: zo weet je dat je zwanger bent van een meisje

Ben jij zwanger van een jongen of een meisje? Er doen vele bakerpraatjes de ronde over hoe je dát zou kunnenvoorspellen Deze 12 dingen zouden op een zwangerschap van een meisje duiden. En klopt het?

1. Een snelle hartslag

Het hartje van een meisje in de buik schijnt sneller te kloppen dan het hartje van een jongensbaby. Goed opletten bij de echo dus. Want slaat het hartje meer dan 140-160 keer per minuut dan zou je mogelijk zwanger zijn van een meisje.

2. Hoe draag jij?

Zwanger van een meisje, dan draag je hoog. Alle laagdragers, reken maar op een jongen!

3. Ontzettend misselijk

Misselijkheid bij een meisje schijnt vele malen erger te zijn dan bij een jongen. Ben jij constant misselijk en red je vaak maar nét op tijd de wc-pot, dan zou je dus zo zwanger kunnen zijn van een meisje

4. Schoonheid

Heb jij tijdens je zwangerschap veel last van pukkels en puistjes? De dochter die je draagt zou daar wel eens de reden van kunnen zijn.

5. De buikvorm

Is het nu wel of niet waar dat de vorm van je buik iets zegt over het geslacht? Draag je naar voren dan is de kans groot dat je een jongen krijgt. Draag je meer in de breedte dan zou dat duiden op een meisje

6. Stemmingswisselingen

Ben je de hele zwangerschap lang chagi, depressief  en geïrriteerd? Blame it on your little girl. Meisjes schijnen ervoor te zorgen dat hun moeder vaak last heeft van mood swings.

7. Borstverschil

Is het je weleens opgevallen dat je linkerborst iets groter is dan je rechterborst dan is dit volgens sommigen een duidelijk teken dat er strks een meisje wordt geboren.

8. De knoflooktest

Het wordt beweerd dat vrouwen die zwanger zijn van een meisje zonder enige moeite een teen knoflook kunnen wegwerken. Ben je zwanger van een meisje dan ruik je hier namelijk niets van. Hetzelfde doen als je zwanger bent van een jongen, is niet aan te rijden. Want die jongetjes in de buik zorgen ervoor dat jij vervolgens een uur in de wind stinkt.

9. Slaaphouding

Slaap je tijdens je zwangerschap meestal op je rechterzij? Jij krijgt een meisje!

10. Je haardos

Dun en futloos haar? Geef je dochter maar weer de schuld. Want juist jongens zorgen negen maanden lang  voor een volle en glanzende haardos! 

11. Zoetigheid

Kom maar door met die chocolaatjes, ijs en andere lekkernijen? Kun je al die zoetigheid niet weerstaan? Dikke kans dat er straks een meisje wordt geboren. Moeders van jongetjes hebben namelijk veel meer trek in hartig!

12. Clumsy

Laat jij tijdens je zwangerschap alles vallen en ben je veel lomper dan normaal dan krijg je dus géén meisje. Want moeders van meisjes blijven hun hele zwangerschap sierlijk, keurig en elegant!

Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
4 Reacties

Reacties

 1. Geluksmama Geluksmama

  1

  onzin, bevallen van 2 meisjes en dit geen van alles

  • Sanne Sanne

   2

   Idd ja.. geen van alle waar maar wel een meid haha

 2. SenS SenS

  3

  Hier ook zo... Geen van allen waar; lage hartslag, niet misselijk geweest, buik naar voren, mooie bos haar (inmiddels niet meer) en veel zin in zout eten, maar nu wel een prachtige dochter!

 3. Mama van Liv en Sep Mama van Liv en Sep

  4

  Heb een meid en een jongen. Veel dingen van hierboven waren juist omgedraaid.. Ik vind het fabels.. Een baby is een baby, met of zonder iets tussen zijn benen.. ☺️

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Advies: ook leuk om te lezen

Welke babydozen zijn er?

Hier kun je de belangrijkste gratis babydozen bestellen. Je bent zwanger of hebt een baby. Een dure periode! D... >

Uitgerekend november 2016

Zwanger en uitgerekend in november 2016? Lees hier alles over je zwangerschap, de symptomen, de ontwikkelingen... >

Kosten bevalling

Waarschijnlijk is dit wel het laatste waar je je mee bezighoudt: de kosten van je zwangerschap en bevalling. G... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >