Snap
  • Baby
  • kraamcadeau
  • kraamweek
  • #newborn
  • bestecadeau
  • favorietecadeaus

Kraamcadeaus - top 20!

Voor mama's en door mama's

Een kraamcadeau; wat geef je de baby en of ouders. Lastig, lastig, er is zo veel leuks, zo veel te vragen en zo veel te geven.

Daarom hieronder een leuk overzicht – voor mama’s, door mama’s – van jullie favoriete kraamcadeaus. Mocht je dus even geen inspiratie hebben, gewoon dit linkje doorsturen haha en verder genieten boven op je roze en of blauwe wolk.

 1.       Op nummer een komt toch echt mijn favoriet; de herinneringenbox. Ik vond dit zo gaaf om te krijgen en ook zo leuk om zelf aan anderen cadeau te geven. Dit is een (gepersonaliseerde) houten kistje. Zelf stuur ik het geboortekaartje in, zodat ze de kist net zo kunnen maken als het geboortekaartje. Wat doe je hier dan mee? Alle ‘’eerste’’-keren en mooie herinneringen stop ik hierin. Eerste schoentjes, eerste pakje, eerste badkleding, navelstreng, geboortekaartje, alle ontvangen kaarten en nog veel meer.

Sowieso een mega tip deze site voor een gepersonaliseerd cadeau! Zie bijvoorbeeld ook de houten vlaggenlijn.

2.       Een veel genoemd cadeau is een newbornshoot. En hier ben ik het helemaal mee eens. Die kraamweek, en sowieso eerste weken vliegen echt voorbij. Hoe gaaf is het dan wel niet om deze mooie tijd vastgelegd te krijgen. Naast de shoot werd ook de newbornvideo genoemd, ook super leuk!

3.       Cadeaubonnen; heel veel genoemd. Denk hierbij aan winkels als Hema, Prenatal, Baby-park en plaatselijke kledingwinkels voor de baby.

4.       Boeken. Gaaf cadeau en altijd goed. Mocht je wat inspiratie willen?

- Jip & Janneke

- de Gele Ballon

- de mooiste vis van de zee

- raad eens hoeveel ik van je hou

5.       Kleding; altijd leuk, maar neem onderstaande tips mee: maatje 50 zitten ze niet heel lang in, mama’s kopen zelf ook al heel veel kleertjes, koop liever een wat grotere maat en probeer rekening te houden met wat de mama waarschijnlijk leuk zou vinden. Daarom is een cadeaubon ook altijd goed.

6.       Pyjama: koop wel een wat grotere maat. Denk dat er weinig moeders zijn die vanaf het begin al fanatiek de baby in een pyjama gaan stoppen. Maar heel leuk cadeau. Persoonlijke favoriet, de feetje pyjama.

7.       Regenlaarsjes, Bergstein, Hema, Van Pauline, eigenlijk zijn overal wel heel toffe laarsjes te vinden.

8.       Zwempakket; zwembroekje/badakje, handdoek, babyswimmer en goede zonnebrand.

9.       Sierraad; denk hierbij aan de (zilveren) armbandjes waar je de naam in kan laten graveren.

10.   Eten hahaha! Suhsi! Doet een (kersverse) mama goed!

11.   (Zilver) Bestek met daarin de naam en geboortedatum

12.   Geboorteblokken / mijlpaalkaarten; leuk om daarna bij te houden en deze foto’s in een album te doen. Alle mijlpalen moeten gevierd en vastgelegd worden toch?!

13. Een geboortebord; nooit aan gedacht, maar ook heel tof!

14. Geboorteposter; staat hier ook mooi te pronken! 

15. Geboorteposter deel 2; the birth poster!  of bijvoorbeeld die van mr Starsky

16. Kleinigheidje voor de ouders, thee, smoothie, biertje, wijntje, lekker lunch, eten of tijdschrift.

17. Spaarpot

18. Mooi (houten) speelgoed, waar de baby later iets aan heeft. Zoals Little Dutch en Petite Amelie

19. Bijtring (gepersonaliseerd)

20. Speenkoord (gepersonaliseerd)

Toch nog een aardige lijst geworden. Denk dat hier voor iedereen wel wat leuks bij staat. Wat was jullie favoriete kraamcadeau om te geven en of om te krijgen? 

4 jaar geleden

Wij hebben van mijn broer en schoonzus beschilderde klompen gekregen. Beschilderd in de stijl van het geboortekaartje met alle gegevens die erop stonden. Echt een heel gaaf cadeau!