6 weken zwanger van de 3e

Door: Berlijné 5 reacties

6 weken zwanger van de 3e

6 weken zwanger van onze 3e wondertje en wat is het toch weer spannend.

Wat spannende tijden zijn dit weer.

(Test was van toen ik net 4 weken zwanger was)

Ik ben een gelukkige vrouw! Mijn vader heeft mij er nog even op gewezen dat ik blij moet zijn dat ik zo vruchtbaar ben.

Zoveel mensen zijn er jaren mee bezig en krijgen niks. Wij worden er bijna mee dood gegooit zegt mijn vader. Dat is niet normaal zegt hij lachend!

Ik heb mijn oma voorzichtig gebeld. Ja Oma ik ben zwanger! Vertel ik haar. Ben jij gek zegt ze? Ja dat denk ik wel antwoord ik. Maar na twee minuten trekt ze al bij. Je bent een sterke vrouw dat trek jij wel. Wij zijn powervrouwen maar wat leuk zegt ze. Ik schrok wel even zij ze lachend.

Een paar dagen later belde een goede vriendin van mij, mij op met het nieuws dat ze 7 weken zwanger is! Zo grappig. Ze is een week eerder uitgerekend dan ik! Wat een toeval.

Momenteel ben ik 6 weken zwanger! En ik heb mij ingeschreven voor. Moeders voor Moeders. Dat is een organisatie die urine van zwangere vrouwen ophaalt om daar medicijnen voor vruchtbaarheids behandelingen te maken.

Ik slik alweer 5 weken foliumzuur, ben gestopt met roken en ik probeer meer gezond te eten, ipv te snoepen, (wat zo lastig is!!)

Ik heb me gisteren ingeschreven bij mijn oude verloskundige, met 8 weken heb ik mijn intake gesprek, en met 11 a 12 weken krijg ik mijn eerste echo!

Ik ben gelukkig nog niet misselijk *fingers crossed* het eten smaakt nog goed, en ik ruik geen overheersende luchtjes zoals bij mijn andere zwangerschappen.

Wel heb ik een beetje pijn aan mijn borsten.,maar mijn zwangerschap is tot nu toe vrij milt!

Ik heb Oceana op een vrolijke manier gezegt dat ze waarschijnlijk weer grote zus wordt!

Het eerste wat ze deed was Arya aan kijken, en vervolgens zegt ze zusje? Op een vragende toon.

Ja, je krijgt er waarschijnlijk nog een zusje bij, bevestig ik.

Oceana is 22 maanden oud, en Arya 9 maanden oud.

Oceana begint uit het niks keihard te schreeuwen en te krijsen en te brullen, NEE schreeuwt ze NEE..NEE NEE NEE! Geen ZUSJE NEE zegt ze....

Ondertussen ligt Arya met een dikke glimlacht in de box Oceana uit te lachen.

Arya boeit het niet, Oceana heeft er duidelijk geen zin in. Ze vondt het al vreselijk dat Arya geboren werd!

We hebben een grote gedeelte nog van Oceana en Arya van vroeger. Ik moet alleen een nieuwe doos meisjes kleding hebben maat 50/56 dan is alles weer compleet.

Hier gaat alles van het oudste kind naar het middelste kind om vervolgens naar het jongste kind te gaan. (Als het ook een meisje is)

Alleen Oceana krijgt meestal nieuwe kleding, omdat Arya het erna ook aan kan. Arya maakt kleding of tweede hands speelgoed geen fluit uit, ze is zo tevreden.

Op de opvang pronkt Oceana graag met haar kledij, (wat niet de bedoeling is) ik had een ochtend heel erg haast (verslapen) toen had ik haar, haar skechers aangedaan en haar z8 jas omdat ik het andere (goedkopere even niet kon vinden)

Maar mevrouw had gelijk een ego. Ze wist dat ze wat duurs aan had, wat sommige daar niet hadden, en naar horen en zeggen showde ze dat graag. De hele dag door.

Wouter en ik hebben overlegt dat wij Oceana toch andere kledij aan gaan doen, meer zeeman en h&m. Want Mevrouw gedraagt zich ook zeer verwent. En we hebben liever dat ze normaal blijft.

Skechers en z8 en andere dure merken zijn hier meer zondagskleren, als wij naar familie op bezoek gaan, dragen Arya en Oceana nette kledij.

Ik zal verder proberen Oceana weer zo goed mogelijk voor te bereiden op de nieuwe baby. Ze vindt het vreselijk om papa zijn aandacht te moeten delen. net zoals haar speelgoed delen en de tijd van mama te moeten delen.

Nee Oceana is nog steeds zeer eenkennig, het ikke ikke ikke zit er nog steeds diep in geworteld. Op de opvang doet ze het super, maar ze schijnt wel een klein pestkopje te zijn. En oortjes voor de sier! Het pest gedrag ben ik mee bezig het te corrigeren.

Pesten is niet oke. Ik ben jaren lamg gepest en ik wil niet dat Oceana een pester wordt.

Berlijné

Berlijné

Hallo ik ben Belijné. 23 jaartjes jong, ik heb ASS en ADHD en helaas dyslectisch, maar toch ben ik zeer spontaan ik doe een thuisstudie Verpleegkundige waar ik uiteindelijk ook stage voor ga lopen, ik heb een schat van een vriend genaamd Wouter, beide zijn we onze moeders op jonge leeftijd verloren, en we hebben beide een zeer hectische jeugd genoten, dit is ons verhaal onderweg naar het ouderschap! (Ik schrijf meestal in het verleden tijd) de namen in de blog zijn niet onze echte namen ivm onze Privé leven.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
5 Reacties

Reacties

 1. mama1988+1 mama1988+1

  1

  gefeliciteerd meid. Mijn kinderen zijn 24 en 37 maand en hebben gelukkig niet besef wat duur is, ze pronken sowieso met kleren wat nieuw is. Ook van de zeeman en ze mijn oudste heeft met een vestje 2 maand geleden gepronkt (die ik een euro op de rommelmarkt heb betaald en ze heeft hem zelf uitgekozen!)

 2. Momsel Momsel

  2

  Oei.. waar moet ik beginnen.. 1. Het hele concept van een nieuw broertje of zusje en welke impact dat over 8 maanden op het leven van Oceana heeft is voor een kind van 22 maanden helemaal niet te overzien. De reactie heeft van ook niks te maken met het daadwerkelijke principe van een nieuw broertje of zusje. 2. Met 6 weken vertellen aan je kinderen? Ze zijn nog te jong om het echt te snappen. Zeker als het misgaat. En anders is 9 maanden echt wel heeeel lang om die onrust in te brengen. Ik zou er ook nog een paar maanden mee wachten tot je buik dikker is en het wat meer kan gaan leven voor de dames. Daarbij.. zeggen dat het waarschijnlijk een zusje wordt?? Je moet echt de verwachtingen wat beter managen. Dat wéét je niet en je oudste snapt dit soort onzekerheden niet. 3. Je oudste dochter heeft nog geen besef van wat duur is of niet. Alleen wat "speciaal" is (wat ze normaal niet naar de opvang meekrijgt). Tenslotte. Je oudste "pest" nog niet. Ze moet de sociale normen nog leren en reageert primair op situaties. Aan verzorgers om dit proces te begeleiden maar zeker heel normaal en gezond. Mijn boodschap: verdiep je alsjeblieft iets meer in de ontwikkeling van de verschillende leeftijdsfases. Het gaat jou en je dochters Veel frustratie besparen.

  • Berlijné Berlijné Auteur

   3

   Beste Monsel De andere moeders uit het groepje samen bevallen deden het ook zo vroeg. Je kan je kind best voorbereiden op wat er komen gaat. In Oceana's geval is dat beter omdat zij met veel dingen moeite heeft. Ten tweede is Oceana slimmer dan je denkt. En is Oceana echt een kindje die pronkt met haar spulletjes. Niet erg maar het liefst stuur ik dat bij! Ze moeten alles nog leren. Ik weet zelf dat dit een dochtertje wordt ivm met mijn onderzoeken op auto immumziektes. Ik hoef mij er niet in te verdiepen omdat ik zelf weet wat het beste is. Iedereen zijn kinderen zijn anders. Tevens wordt ik er niet voor niks op gewezen bij de kinderdagopvang. Ga er aub niet vanuit met wat je leest op internet in de kranten artikelen dat dat waar is. Als ouders voel jij dit het beste aan.

   • Berlijné Berlijné Auteur

    4

    Tevens als je mijn andere blogs had gelezen. Had je geweten waarom ik dit zo typte. Jij stapt erin zonder alles te weten.

    • Laura1991 Laura1991

     5

     @MOMSEL Fijn dat jouw kinderen precies volgens het boekje werken wil je nu een sticker? Wil je voortaan als je op iemand reageert, je zelf eerst even verdiepen voor dat je zo'n dom verhaal neer typt? Ik kan er echt niet tegen dat mensen even wat neerzetten zonder de rest na te lezen. Als je de rest had nagelezen had je nu niet zo dom hoeven reageren. Ik volg deze dame al vanaf het begin. Ze is een sterke vrouw!

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Advies: ook leuk om te lezen

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >