5x tips bij vermoeidheid na de bevalling

Door: Mamaplaats 7 reacties

5x tips bij vermoeidheid na de bevalling

Na de bevalling heeft je lichaam even de tijd nodig om de 'oude ik’ te worden. Ze zeggen niet voor niets 9 maanden op en 9 maanden af. In deze periode is het daarom niet gek om je steeds maar weer moe en lusteloos te voelen. Je nieuwe wondertje vraagt 24/7 je aandacht en je lichaam heeft natuurlijk ook topsport geleverd de afgelopen periode. Maar die vermoeidheid.. is daar dan helemaal niets aan te doen? Wij geven 5 tips bij vermoeidheid na de bevalling.

Pak je rust waar het kan 

Ja, we horen je denken... 'dat is toch logisch'? Inderdaad, heel vanzelf sprekend, maar wel onwijs belangrijk! Probeer zoveel mogelijk rust te pakken, vooral ’s middags, want de nachten zijn de eerste periode waarschijnlijk niet wat het geweest is! Als het lukt kun je ’s middags even slapen, maar geniet anders even van het momentje voor jezelf met een goed boek of een serie.

Vraag om hulp

Een ander onderdeel van je rust pakken is om dingen aan anderen over te laten. De zwangerschap moest je toch echt helemaal zelf doen. Voel je daarom na de bevalling zeker niet verlegen om hulp te vragen van lieve mensen uit je omgeving, al is het maar om even voor jullie te koken, boodschappen te doen of te helpen met wassen.

Vitamientjes en mineralen

Gezonde voeding is niet alleen tijdens, maar ook na de zwangerschap zeer belangrijk om aan te sterken. Zorg voor voldoende fruit, groente en vezels in je voedingspatroon. Zeker als je borstvoeding geeft heb je een hogere behoefte aan vitamines en mineralen zoals ijzer. IJzer helpt bovendien bij vermoeidheid tijdens en na de zwangerschap. 

IJzersterk 

Een extra tip voor bij het ontbijt is daarom het traditionele ijzerelixer Floradix. Floradix is gemaakt op basis van natuurlijke planten- en vruchtensappen met de juiste vitamines voor je lichaam. Met 20 ml Floradix bij het ontbijt heb je de hele dag door meer energie om ook te kunnen genieten van deze mooie periode in het leven. Je kunt het puur drinken of eenvoudig mengen door sinaasappelsap. Floradix is te koop bij de meeste apotheken, drogisten en natuurwinkels.

Lekker bewegen 

Naast voeding is voldoende beweging natuurlijk ook erg belangrijk. Beweging geeft energie en daarnaast wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer in shape komen! Doe het in het begin nog wat rustig aan wat betreft buikspieroefeningen en zorg dat je alle oefeningen die je doet, langzaam opbouwt. Een wandeling met de kinderwagen kan natuurlijk altijd. Dit is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de kleine!


Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Floradix, maar de inhoud ervan is van onszelf.

Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
7 Reacties

Reacties

 1. Biancavhoorn Biancavhoorn

  1

  Mijn zusje is zwanger op dit moment en ik ben net bevallen! Ik kan de tips daarom goe d gebruiken, maar ik denk zij ook alvast. dan weet ze wat haar te wachten staat haha, hoewel ze dat nu ook alwel bij mij ziet !

 2. Heilkemommy Heilkemommy

  2

  Om hulp vragen vind ik nog wel het meest lastige. Ik wilde een gezin, dus ik moet het ook oplossen. Ik denk dat veel mensen zo denken... maar opzich als ik kijk nar mijn moeder, die staat meteen voor de deur als ik om hulp vraag. Misschien toch maar wat meer hulp vragen

  • francinevdv francinevdv

   3

   hahaha helemaal mee eens

 3. francinevdv francinevdv

  4

  om hulp vragen is vaak een van de dingen waar een zwangere vrouw zich niet aan toe wilt geven, ik spreek uit ervaring hahahaha

  • Heilkemommy Heilkemommy

   5

   Ik spreek inderdaad ook uit ervaring Francine! Hahaha. Miss heb ik (en miss jij ook wel) meer aan de andere tips.. het vitamientjes schiet er nog wel eens bij in, net als het bewegen! haha. Flroadix gebruik ik al, is met sinaasappelsap goed te doen dus dan maar winst halen uit het bewegen en gezond eten.

 4. Katjabreed_ Katjabreed_

  6

  Juist lastig om rust te pakken met zo'n kleintje die (in ieder geval mij) echt energie geeft. Word al vrolijk als ik naar d'r kijk. Genieten!

 5. LizeLoos LizeLoos

  7

  Ik ben nu bijna 8 maanden geleden bevallen van de eerste en ik ben hoe jullie het beschrijven nog steeds niet de "oude ik". En dat is redelijk frustrerend ugh

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Advies: ook leuk om te lezen

Voordelen en nadelen online boodschappen doen

ING heeft onderzoek gedaan onder 1.100 Nederlands van 18 jaar en ouder over de toekomst van online boodschappe... >

Hoeveel kinderen gemiddeld

Hoeveel kinderen gemiddeld per gezin? Een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Feit is dat de afgelopen eeu... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >