10 tips voor de mooiste zomerse foto’s

Door: Mamaplaats 5 reacties

10 tips voor de mooiste zomerse foto’s

Elke dag ijsjes eten op het terras, lekker plonsen in het zwembadje in de tuin, met z’n allen bivakkeren in de tent, eindeloos door de golven springen en lekkere ontbijtjes in de zon.

De zomer zit barstensvol bijzondere momentjes! Momenten van liefde, geluk, vriendschap, plezier en bijzondere verhalen. Momenten die allemaal een foto waard zijn. En om nou te zorgen dat al die foto's niet voor eeuwig op je telefoon blijven staan of in een lade liggen te verstoffen, is een fotoboek een perfect idee.

10 tips voor de mooiste zomerfoto's

En voor de goede orde, we bedoelen dus niet zo'n fotoboek waarbij je alle foto's handmatig moet inplakken. Nee wij hebben het over een superstrak fotoboek wat je zelf in een handomdraai digitaal in elkaar draait! Leuk, horen we je denken, maar where to start? Want hoe breng je orde aan in die enorme bulk aan vakantiefoto's, hoe maak je eigenlijk de mooiste foto's en waar moet je vooral op letten bij het maken van een zomerse kiek? Wij verzamelden 10 tips voor de beste beste zomerse plaatjes. Komt'ie:

 1. Kies een thema
  Van vakantiekiekjes heb je nooit genoeg. Maar juist door een specifiek thema te kiezen maak je straks van je fotoboek een mooi geheel. Laat je kinderen bijvoorbeeld telkens iets fotograferen in een bepaalde kleur of laat een bepaalde gebeurtenis, maar dan telkens in een andere setting, terugkomen in je fotocollectie.

 2. Begin bij het begin….en eindig bij het einde
  Dus inderdaad maak de eerste foto bij het inpakken van de koffers en eindig met een overvolle wasmand. Ook dat hoort bij de vakantie!

 3. Liever teveel dan te weinig
  Klik klik klik, laat die camera maar lekker klikken. Foto’s weggooien kan altijd, maar net dat ene moment missen wil je natuurlijk voorkomen. Vakantiebloopers en verrassingsmomenten doen het ook altijd goed op beeld. Altijd leuk om tig jaar na dato samen met de kinderen weer de slappe lach te krijgen bij het zien van die ene grappige foto of dat doldwaze moment!

 4. De (aller)eerste keer
  Het eerste ijsje, de eerste keer in het mooie gele zwembandje, de eerste Griekse salade of de eerste keer vliegen, ga je dit jaar voor het eerst met je kindje op vakantie? Dan zijn al die ‘first time’ fotomomenten helemaal goud waard.

 5. Samen met jou mama…
  Het is natuurlijk heerlijk om foto’s te maken van die lieve zomersnoetjes van je kind, maar vergeet niet om af en toe ook een leuke foto te maken waar jij zelf (samen met de kinderen) op staat. Hetzelfde geldt natuurlijk voor foto’s met papa en zijn kroost.

 6. Een vakantie familieportret
  Maak er iedere vakantie tenminste één. Super waardevol en supermooi! Over tien jaar kijk je ze liefdevol terug en vraag je je af waar de tijd is gebleven! (Tip: zo’n zomers familieportret is ook hartstikke leuk als wanddecoratie).

 7. Denk aan de cover
  Vergeet vooral niet om ook wat coverfoto’s te maken. Die prachtige zonsondergang, een kleurrijke bloemenzee, dat prachtige Italiaanse ijscokarretje of dat ene mooie kasteel. Want hé, een mooi fotoboek heeft natuurlijk ook een mooie voorkant nodig.

 8. Forget about the selfie
  (Zomer)selfies maak je waarschijnlijk regelmatig. Maar juist de plaatjes in een mooie zomerse omgeving kunnen voor een extra mooie sfeer zorgen (by the way, een mooie filter toevoegen aan je foto, geeft 'm soms ook net die extra touch).

 9. Scannen maar!
  De toegangskaartjes voor het museum, de vliegtickets, die prachtige veer of mooie bloem. Als je het niet kunt fotograferen, maar je wilt het toch toevoegen aan je fotoboek, bewaar dan al die extraatjes goed en scan ze na afloop in.  Al die bijzondere gadgets maken het fotoboek nog persoonlijker.

 10. Wacht niet te lang
  Een fotoboek samen doorbladeren is supertof, het maken ervan is een klusje wat vaak (te) lang blijft liggen. Toch is het hartstikke leuk. Begin direct na je vakantie met het maken van jullie fotoboek. Als je eenmaal bezig bent, blijf je bij het zien van al die fijne vakantiekiekjes extra lang in vakantiesferen. Ben je bang dat je echt geen orde kan aanbrengen in al die duizend foto's? Bij Webprint is het maken van een fotoboek echt voor iedereen a piece of cake!

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Webprint, maar de inhoud ervan is van onszelf.

Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
5 Reacties

Reacties

 1. Silvia Silvia

  1

  Leuk, leuk, leuk! Goede tips, ik weet namelijk nooit waar ik moet beginnen wanneer ik een fotoboek wil maken...

 2. Biancamom Biancamom

  2

  ooooow mijn god wat heb ik toch veel fotos! maar toch vind ik old school fotoboekne ook wel echt leuk en het hebben van de fotos op mijn telefoon toch wel erg makkelijk.

 3. Wietske Wietske

  3

  Voglens mij is de clue 'gewoon beginnen'.

  • Mommyclaudia Mommyclaudia

   4

   true maar waar te beginnen is dan vaak de vraag haha. miss eerst starten met het sorteren van de fotos die je wilt gebruiken? Dat van het thema vind ik wel een goede tip. en dan zowiezo na het sorteren niet de rest van de fotos weggooien maar bewaren op de computer ofzo..?

 4. SamJules SamJules

  5

  scannen? je kunt toch gewoon die dingen ook op de foto zetten, dan heb je toch hetzelfde? hahaha maar wel leuk om die dingen ook toe te voegen in je fotoboek

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Advies: ook leuk om te lezen

Voordelen en nadelen online boodschappen doen

ING heeft onderzoek gedaan onder 1.100 Nederlands van 18 jaar en ouder over de toekomst van online boodschappe... >

Hoeveel kinderen gemiddeld

Hoeveel kinderen gemiddeld per gezin? Een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Feit is dat de afgelopen eeu... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >