Zwangerschapskalender

Zwangerschapskalender

In deze zwangerschapskalender van week tot week lees je hoe je baby groeit, hoe je lichaam verandert en wat je allemaal moet regelen. Onderaan deze pagina vind je de zwangerschapskalender. Hiermee kun je de groei en ontwikkelingen van je ongeboren kindje van week tot week volgen.

Zwangerschapskalender van week tot week

Let op: Iedere zwangerschap is anders. Het kan zijn dat jouw baby net iets anders groeit en ontwikkelt. Onze zwangerschapskalender is gebaseerd op de gemiddelde ontwikkeling van een baby. Mocht je je toch zorgen maken, dan adviseren we je om je verloskundige te raadplegen.

vorige

volgende

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42

bannerblijedoos

HANDIGE WEETJES OVER de ZWANGERSCHAP

 • Voor een zwangerschap worden 40 weken gerekend. Door te rekenen met weken in plaats van met maanden, is een zwangerschap makkelijker te overzien.
 • De 40 weken gaan in op de eerste dag van je laatste menstruatie.
 • Doordat gedurende de eerste weken van de zwangerschap de vrucht lineair groeit is het vrij nauwkeurig te bepalen hoe ver de zwangerschap al is gevorderd.
 • Tijdens deze eerste echo, ook wel de termijnecho genoemd, meten ze de vrucht om de duur van de zwangerschap vast te stellen.
 • Tegenwoordig krijg je rond de 10 weken een echo om de termijn van de zwangerschap en de uitgerekende datum vast te stellen.
 • De duur van de zwangerschap wordt gemeten in weken en dagen. Bijvoorbeeld 33 weken en 5 dagen zwanger, dat noem je dan 33+5.
 • Handig, want dit helpt bij het plannen van je zwangerschapsverlof.
 • Een zwangerschap met een duur van 37 tot 42 weken noemt men voldragen.

Kleintje 728x90

 

Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
3 Reacties

Reacties

 1. elisa elisa

  1

  hoi hoi.. ik zag deze sait en dacht ik regaeer ook even, ik ben een jonge moeder :) 22 jaar en heb een hele lieve friend! hij heeft zelf al een dochter uit een ander huwelijk! zij woont bij ons thuis. zelf hebben we een 2ling gekregen,ze zijn nu ruim 2 jaar. en we hebben net in november (20) een babytje gekregen. allemaal jongetjes en allemaal gezond! onze jongste huilt alleen best veel. en we weten maar niet wat er aan de hand is :( zo sneu! in bakeren in bad doen lekker warm flesje lekker knuffelen...noem maar op... maaaar: nu voelde ik me al een week niet echt lekker wat misselijk op de maag..hoofdpijn.. dus deed voor de zekerheid maar even een test! en ja hoor zwanger! heb geen idee hoe ik dit moet uitleggen! slik de pil heeeel goed! en om maar grof weg te zeggen de zaadlozing vond buiten mij plaats..want we wilden geen kindjes meer omdat we er nu 4 hebben.. en omdat de jongste bijna 11 week is :( slik! ik snap het niet! heeft iemand anders dit ook mee gemaakt? want ik wil het kindje dat nu op komst is wel houden! groetjes elisa

  • marja marja

   2

   Hey Elisa, Ik weet niet of je het al geprobeerd hebt, maar wellicht kan een osteopaat jullie verder helpen? Succes!

 2. sandra sandra

  3

  Ohh wat leuk dit!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >