Word ik ongesteld of ben ik zwanger?

Word ik ongesteld of ben ik zwanger?

Je bent bezig om zwanger te raken en je bent een paar dagen overtijd. Je hebt heel licht wat bloed verlies gehad, maar al gedurende een aantal uur zet dit niet door. Word ik nu ongesteld of ben ik zwanger?

Je bent bezig om zwanger te raken en je bent een paar dagen overtijd. Je hebt heel licht wat bloedverlies gehad, maar gedurende een aantal uur zet dit niet door. Word je nu ongesteld of ben je zwanger?

Je cyclus en zwangerschap

Heb je altijd een heel regelmatige cyclus en ben je nu overtijd, dan kan het goed zijn dat je in verwachting bent. Sommige aanstaande moeders hebben wat licht bloedverlies rondom de periode dat ze eigenlijk ongesteld hadden moeten zijn. Deze lichte bloeding kan worden veroorzaakt doordat het bevruchtte eitje zich vastzet aan de baarmoederwand. Dit proces wordt ook wel innesteling genoemd en gebeurt ongeveer 6 dagen na de bevruchting. De bloeding is veel lichter dan een gewone ongesteldheid. Vaak is het alleen maar wat licht bloedverlies gedurende enkele dagen. Echter, het kan toch zijn dat je ongesteldheid een paar dagen later gewoon doorzet. Om zeker te zijn kun je het beste een zwangerschapstest doen.

De zwangerschapstest

Een zwangerschapstest spoort een hoeveelheid HCG hormoon op, welke je lichaam aanmaakt vanaf het moment dat het eitje zich vastzet in de baarmoeder. Deze zwangerschapstesten kunnen je nu een vrij goed beeld geven van je HCG hormoon. Wanneer je een paar dagen overtijd bent dan moet je een positieve zwangerschapstest kunnen krijgen. Voor het beste resultaat gebruik je het liefste ochtend urine, daar deze een hogere concentratie aan HCG bevat. Krijg je een negatief resultaat en je ongesteldheid blijft uit, doe dan een paar dagen later nog eens een zwangerschapstest.

Klachten

Mocht je ondertussen 'rare' klachten krijgen, zoals buikpijn, duizeligheid en/of licht in het hoofd, bel dan even met de huisarts. Zo weet je zeker dat je geen buitenbaarmoederlijke zwangerschap hebt. Hiervoor hoef je namelijk niet perse een positieve test te hebben. Een lichte bloeding of lichte krampen kunnen ook het signaal zijn van een vroege miskraam, maar het kan dus zijn dat je licht bloedverlies hebt terwijl je wel goed zwanger bent. Wellicht geeft het je sowieso wat rust als je in deze fase even een afspraak maakt met je huisarts.

Wat zijn jouw ervaringen? Reageer ook!

Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
5 Reacties

Reacties

 1. veronique veronique

  1

  ik heb nu 2 dagen heel licht bloed verlies en het is ook een beetje licht en soms bruinig maar echt niet veel. soms ben ik wat duizelig en heb ik lichte hoofdpijn. rond mijn vruchtbare dagen heb ik ook seks gehad zonder comdoom. zelf gebruik ik ook geen anticonceptie

 2. blondjee blondjee

  2

  Ik heb last van me baarmoeder had gister en vandaag lichte bloed dus ik dacht ik word ongesteld maar een tijdje later zag ik niks meer alles was clean ik weet niet wat ik ervan moet denken en voel me snel duizelig deed laatst een zwangerschapstest maar ik was niet zwanger wat moet ik doen

 3. Natalia Natalia

  3

  Ik ben nu 3 dagen over tijd ik heb de eerste twee dagen bruin afscheiding gehad en de derde dag een beetje licht roze afscheiding heb in het begin beetje kranpjes gehad ik voel me opgeblazen en heb pijnlijke borsten ik heb hier voor altijd een cyclus van 23 dagen gehad me laatste menstruatie was 27 oktober ik heb gisteren een test gedaan maar die was negatief ...

 4. Sharda Sharda

  4

  Na 5weken van mijn laatste menstruatie ben ik nu weer ongesteld.ik ben al 43jaar.wat is de reden

 5. Deneay Deneay

  5

  Hey dames ik zou gister ongesteld moeten worden maar voel me ontzettend ziek overgeven duizeligheid en slaap heelveel kan ook geen eten ruiken vandaag klein beetje licht bloed verlies maar zet niet door normaals als ik ongesteld moet worden en het de eerste dag is komt het naar buiten als een kraan en dit keer helemaal niet alleen als ik afveeg ik ben bang om een zwangerschap test te doen omdat ik vaak teleurstellingen krijg maar ne na een paardagen op nog nooit zo beroerd heb gevoeld en misselijk en ik geef nooit over de buikpijn voelt ook toch wel anders dan een normale ongestelde dag iemand wat tips ??

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >