Wat als je partner nog geen kind wil?

Wat als je partner nog geen kind wil?

je wil het liefst meteen aan kinderen beginnen, maar je partner geeft aan nog geen kindje te willen. Als vrouw sta je dan voor een lastige keuze. Wat als je partner nog geen kinderen wil?

Je partner geeft aan nog geen kind te willen, maar jouw kinderwens speelt op, de biologische klok tikt door en je wil het liefst meteen aan kinderen beginnen. Als vrouw sta je dan voor een lastige keuze. Wat als je partner nog geen kinderen wil?

Wat als je partner nog geen kind wil? Een goed gesprek!

Wat als je partner nog geen kind wil? Begin met een goed gesprek. Door te praten met je partner kom je er achter wat zijn wensen zijn. Misschien wil hij wel kinderen, maar wil hij liever nog even wachten. Of misschien twijfelt hij nog wel of hij überhaupt wel kinderen wil. Zorg dat jullie een goed moment kiezen voor dit gesprek, dus wanneer jullie de tijd hebben. Wat ook kan helpen is om je samen in te beelden hoe het leven met een kindje er uit zal zien. Wat gaat er allemaal veranderen en wat niet? Geef je partner in elk geval wat tijd, misschien wil hij wel over kinderen nadenken.

Luister goed naar elkaar en respecteer elkaars keuze. Als hij nog geen kinderen wil, zal jij dat moeten respecteren. Probeer hem dan wat tijd te gunnen om aan het idee te wennen. Mannen vinden het meestal veel spannender om aan kinderen te beginnen, daar moet je begrip voor hebben. Andersom moet hij jouw kinderwens ook respecteren. Hij kan je niet eeuwig laten wachten, want dan is het voor jou te laat.

Wat als je partner nog geen kind wil? Angst?

Waarom wil je partner eigenlijk nog geen kinderen? Daar kunnen een heleboel verschillende redenen voor zijn. Veel mannen zijn bang om hun vrijheid te verliezen of zijn bang dat het hebben van kinderen heel veel geld gaat kosten. Ook zijn veel mannen bezig met carrière maken en zijn ze bang dat een kindje hun werk in de weg gaat staan. Voor een deel is dit waar, maar voor alles is een oplossing te vinden. Zorg bijvoorbeeld voor een vangnet van opa’s en oma’s, buren en vrienden, zodat jullie ook eens jullie handen vrij hebben.

Wat als je partner nog geen kind wil? Niet doen!

Er zijn ook vrouwen die er voor kiezen om ‘per ongeluk’ zwanger te worden, maar dit is niet de beste optie. Sommige mannen zullen zich misschien blind van verliefdheid op het kindje storten, maar je hebt ook best kans dat hij je alsnog verlaat. Bedenk goed of je dan bereid bent om in je eentje voor jullie kind te zorgen. Daarbij is het niet eerlijk als je je partner op deze manier voor de gek houdt.

Samen beslissen

Uiteindelijk moeten jij en je partner samen beslissen wat jullie gaan doen. Ben jij bereid om het het nog een (paar) jaar aan te kijken? De kinderwens kan bij hem namelijk best nog komen. Als de tijd voor jou begint te dringen moet je bedenken wat je liever wil: je kinderwens opgeven en bij hem blijven of de relatie opgeven en je kinderwens met een andere man uit laten komen?

Heb jij ook meegemaakt dat je partner nog niet aan een kind toe was en jij wel? Hoe hebben jullie dit opgelost? Reageer hieronder.

Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
5 Reacties

Reacties

 1. kelsey kelsey

  1

  Prik een bepaalde leeftijd,wil hij dan nog geen kind,dan blijven of gaan.Sommige mannen komen er nooit aantoe.

 2. Angela Angela

  2

  Een onderwerp wat hier al tijden speelt Me vriend wil geen kinderen meer .Maar ik wil dit heel graag en de tijd begint nu wel te dringen kan niet heel lang meer wachten en de gevoelens voor een kindje zijn wel heel groot . Al meerderen keren over gesproken maar er komt geen oplossing en om mij droom vaarwel te zeggen vind ik heel moeilijk en doet me ook pijn en verdriet .Zit nu in dubio om uit elkaar te gaan of mij droom vaarwel zeggen .Maar ontmoet ik ooit een nieuwe man die dit wel wil en mischien ben ik dan wel te oud ......

  • Lisanne van Sadelhoff Lisanne van Sadelhoff

   3

   Dag Angela, ik zou je graag telefonisch willen interviewen voor een artikel op een grote nieuwssite. Zou je mij een mailtje kunnen en willen sturen op l.vansadelhoff@gmail.com? Dank!

 3. ben ben

  4

  waarom mannen nog aan relatie's en kinderen beginnen is mij een raadsel. relatie's houden toch geen stand meer. en aangezien je als man bij de rechtbank het bijna altijd verliest bij scheiding zie ik geen reden om het risico te nemen. mijn advies aan mannen die graag kinderen willen, ontwijk westerse vrouwen en verhuis naar asie. mijn advies aan westerse vrouwen, kijk eens goed wat het feminisme aangericht heeft. westerse vrouwen zijn druk met shopping, uitgaan feesten, studie, werk en badboy's wanneer ze nog mooi, jong en vruchtbaar zijn. en als ze dan ouder worden verwachten ze dat er een niceguy klaar staat om aan al hun wensen te voldoen. het je eigen schuld dat je de bus gemist hebt. ik voorspel een grote toename van het aantal katten in nederland.

 4. Priscilla Priscilla

  5

  Wahaha Ben.. wat een trieste generalisatie van je. Als jouw woorden waarheid zouden zijn, ben ik een Aziatische vrouw in Nederland. Misschien zal ik maar moeten verhuizen dan..

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >