Waarom huilen baby's?

Waarom huilen baby's?

Eigenlijk huilen alle baby’s wel. De een wat meer dan de ander en sommige baby’s maar nauwelijks. Voor ouders is het een verschrikkelijk iets, dat je baby huilt. Het is normaal dat je baby huilt, maar waarom huilen baby’s? Zit er een reden achter? Alle baby’s huilen. Het is de taal voor baby’s met allerlei signalen en geluiden. Als je baby huilt kan het zijn dat hij honger heeft, moe is, zich niet lekker voelt, een vieze luier heeft, bang is of iets anders. Het huilen is het uiten hoe de baby zich voelt.

Oorzaak huilen

Zoals hierboven genoemd, zijn er diverse oorzaken van het huilen. Hieronder nogmaals de belangrijkste redenen waarom baby’s huilen:
  • Je baby heeft honger. Dit is vaak de meest voorkomende reden van het huilen.
  • Je baby heeft pijn. Bij baby’s zijn dit vaak buikkrampjes.
  • Je baby heeft angst. De baby is geschokken van een geluid of een plotselinge gebeurtenis.
  • Je baby is moe. Als je baby moe of vermoeid is gaat hij sneller huilen.
  • Huilen bij het omkleden. Vaak denken mensen dat baby’s het fijn vinden om naakt te zijn, maar dit is een vertekenend beeld, want veel baby’s vinden dit onprettig.
  • Je baby heeft het koud.

Huilgedrag

Gemiddeld huilt een baby 1,5 uur tot 2 uur per dag. Een huilbaby is een baby die meer huilt dan de gemiddelde baby. Dus als een baby minimaal 3 weken lang, minimaal 3 dagen per week, minimaal 3 uur per dag huilt, dan heb je een huilbaby. Volgens onderzoek is zo'n 4% tot 5% van de baby's een huilbaby.
Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >