Waar slaapt de baby?

Waar slaapt de baby?

Gebruikelijk om de baby vanaf het eerste nachtje al gelijk in het eigen bedje te leggen. In veel andere landen slaapt de baby bij de moeder in bed.

Bij ons is het gebruikelijk om de baby vanaf het eerste nachtje al gelijk in zijn of haar eigen bedje te leggen. In veel andere landen slaapt de baby bij de moeder in bed.   Waar slaapt de baby?

De baby in zijn eigen bedje

Een baby heeft 9 maanden bij de moeder in de buik gezeten en dan opeens wordt hij het eerste nachtje op de wereld gelijk in zijn of haar eigen bedje gelegd. Heel onnatuurlijk eigenlijk. Aangeraden wordt ook om de eerste 6 maanden je kindje op jullie kamer in een wiegje te laten slapen. Dit tegen wiegendood. Verder is het voor jullie ook gemakkelijker:een baby wil immers nog wel eens s'nachts gaan huilen voor een voeding bijvoorbeeld. Een baby huilt ook minder als hij of zij bij de ouders op de kamer ligt.  

De baby bij jou in bed

Je kan je baby ook bij jou in bed leggen, doe dit wel veilig. Er bestaan ledikanten waarvan de zijkant open kan en zo aan het bed gelegd kan worden. Ook heb je 'nestjes' deze kun je tussen de kussens in leggen waardoor jullie kindje toch nog veilig tussen jullie in kan liggen.  

Slapen van een baby overdag

Overdag kun je je kindje in het ledikant leggen of in een wieg. Gebruik de box alleen de eerste maanden om in te slapen, daarna is die om te spelen. Haal voor het slapen in de box wel alle speeltjes en knuffels eruit.  

Wanneer gaat een baby naar een eigen kamertje?

De overheid adviseert om je kindje de eerste 6 maanden bij je op de kamer te houden. Sommige ouders worden bij elke kraak of kreet al wakker en leggen hun kindje al eerder in zijn of haar eigen kamer. Dit is natuurlijk heel begrijpelijk. Laat dan wel altijd de deur op een kiertje of zet de babyfoon naast jullie bed.   Waar slaapt jouw baby? Reageer ook!
Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
3 Reacties

Reacties

 1. MamaNikki MamaNikki

  1

  Mijn dochter heeft ongeveer 1.5 jaar bij mij in bed gelegen (ja ik weet het!!) maar bij mij moest het wel omdat ik het eerste jaar problemen had gekregen met mijn rug sinds de bevallig, kon haar de eerste 8 maanden niet eens optillen...en ik gaf ook borstvoeding dus bij mij in bed was de enige optie! Daarna toen het weer goed met mij ging was zij natuurlijk erg gewent aan papa en mama's bed, dus langzaam is ze overgegaan naar haar eigen bedje. Ik heb er geen spijt van heb ervan genoten! Bij mijn man zijn cultuur is het ook vrij normaal dat het kind bij je in bed slaapt of tenminste pal naast je :)

 2. malinili malinili

  2

  Als ik dit zo lees dan ben ik vast een ontaarde moeder als ik zeg dat ze bij ons van begin af aan op hun eigen kamertje sliepen en dat ze rap doorsliepen en ze al heel snel vertrouwd waren met hun eigen plekje, waardoor we ze zelden bij ons in bed hebben hoeven nemen en het gewoon supergoed is gegaan...

  • Marieke Marieke

   3

   Dan hoor ik blijkbaar ook bij de ontaarde moeders.. wij hadden bij de eerste niet de financiën om ook nog een wieg te kunnen kopen en daarnaast geen plek in onze slaapkamer om hem neer te zetten. Slapen met het kindje tussen je in vindt ik doodeng. Dus lekker op het eigen kamertje.. Dat was voor mij enger dan voor onze kleine man.. die deed het vanaf het begin prima op zijn eigen kamertje en sliep vanaf 1,5 mnd door.. inmiddels in verwachting van een 2e dus is hij over naar zijn " grote jongens kamer" Ook daar doet hij het super goed in zijn junior bedje.. hij komt er pas uit als wij hem komen halen.. Ons grote bed is vooral een favoriete stoei plek om samen grapjes te maken.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >