Voor het eerst naar de creche

Voor het eerst naar de creche

De eerste keer dat je je kind wegbrengt naar een opvang, is dit de crèche.  Een crèche is een opvang voor hele of halve dagen voor kinderen van 0t/m 4 jaar. Als je de eerste keer naar een crèche gaat is dit heel ingrijpend voor je kind, maar ook voor jezelf. Dit komt omdat je dan voor het eerst je kind aan vreemden geeft. Eén geruststelling: alle ouders hebben er moeite mee om hun kind voor het eerst weg te brengen!

Kennismaking crèche

Het is gewoonlijk dat er een eerst een kennismakingsgesprek plaats vindt op de creche met de begeleiders er bij. Met zo’n kennismakingsgesprek kunnen er vragen worden gesteld en kun je informatie geven over jou kind.

Wennen / proefdraaien op de crèche

De wenperiode op de crèche duurt vaak 2 weken. In deze 2 weken wordt de verblijfsduur op de crèche steeds uitgebouwd. Zo kan je kind wennen aan de structuur van de creche.

Tips eerste keer crèche

  • Neem een vertrouwd speeltje of knuffel mee
  • Houd in een schriftje de dagindeling van je kind bij
  • Wees op tijd met brengen en ophalen
  • Neem duidelijk afscheid
  • Laat een telefoonnummer achter voor noodgevallen
Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
1 Reacties

Reacties

  1. Nina Nina

    1

    Ikzelf werk bij een kinderdagverblijf in Amsterdam West, en dit lijkt mij goed advies! Ouders vinden het altijd spannen om hun kinderen achter te laten, en eigenlijk is het voor ons soms ook best spannend. Niet alleen ouders, maar ook wij vinden het dus fijn om een goed kennismakingsgesprek te voeren :) Bedankt voor het delen! Groetjes, Nina | www.knusthuys.nl

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >