Voedingsschema baby 4, 5, 6 en 7 maanden bij borstvoeding

Voedingsschema baby 4, 5, 6 en 7 maanden bij borstvoeding

Geef je borstvoeding en ben je op zoek naar een voedingsschema voor je baby van 4, 5, 6 of 7 maanden oud? Hier vind je een handig voedingsschema voor de eerste maanden met je baby.

Wanneer je kindje geboren wordt, is de meest voor de hand liggende voeding om te geven natuurlijk borstvoeding. Je borstvoeding wordt precies afgestemd op de behoefte van je kindje. Het beste is dus om je baby zelf te laten bepalen wanneer hij wil drinken. Zo zal er altijd voldoende borstvoeding beschikbaar zijn en krijgt je baby alle voedingsstoffen binnen die hij nodig heeft.

Borstvoeding 4 maanden

De meeste moeders geven tot 4 maanden borstvoeding op verzoek en proberen dan als de baby ongeveer 4 maanden oud is een schema te hanteren. Voor je baby kan dit verwarrend zijn, hij drinkt immers wat hij nodig heeft. Borstvoeding heeft ook een aantal voordelen.

Gemiddeld hebben baby’s rond de 4 maanden nog tussen de 5 en soms zelfs 8 voedingen op een dag. Dit is echt afhankelijk van je kindje. Sommige baby’s slapen al sneller de nachten door en zullen in de nacht niet komen voor borstvoeding. Waarbij andere baby’s soms zelfs meerdere keren per nacht aan de borst willen. Probeer in te blijven spelen op de behoeftes van je baby.

Borstvoeding 5 maanden

Meestal gaat er rond de 5 maanden weer een voeding af per dag, ook dit verschilt per kindje. Het kan zijn dat je kindje geen nachtvoedingen meer nodig heeft, maar nog wel een laatste voeding rond bijvoorbeeld 23 uur, voor je de nacht in gaat.

Gemiddeld zitten de meeste baby’s dan nog op de 5 of 6 voedingen per dag. Sommige baby’s krijgen wellicht al wat bijvoeding en zullen hierdoor minder aan de borst drinken.

Borstvoeding 6 maanden

Rond de 6 maanden gaan de meeste moeders écht beginnen met bijvoeding. Dit zal in het begin een paar hapjes fruit of groente zijn om te proeven en aan de smaken te wennen. Het is ook uittesten wat je kindje lekker vindt, of hij er niet allergisch voor is en er geen krampen van krijgt.

Naar mate je kindje meer fruit of groente kan eten, zal je merken dat er meer tijd tussen de voedingen komt te zitten omdat je kindje meer verzadigd is. Ook kan je proberen om in de ochtend een beetje pap te geven, al zijn er veel kindjes die juist graag even bij het ontwaken aan de borst willen. Gemiddeld zit een kindje van deze leeftijd nog op de 5 voedingen per dag, nog steeds afhankelijk of hij wel of niet in de nachten komt voor een voeding.

Conclusie

Geen enkele baby of kindje is hetzelfde, blijf dat onthouden en vergelijk je eigen kindje niet teveel met andere kindjes. Het ene kindje slaapt heel makkelijk en graag en maakt al snel lange nachten zonder extra voedingen, daar waar het andere kindje beduidend minder slaap nodig heeft en graag nog extra voedingen en borstvoedingsmomenten vraagt.

Volg het ritme van je kindje en probeer hierin mee te gaan, je zal zien dat hij vanzelf leert om de nachten door te slapen en aan gaat geven hoeveel eten en borstvoeding hij nog nodig zal hebben.

Volg jij een bepaald schema? Heb je tips? Laat het weten in een reactie!

Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
1 Reacties

Reacties

  1. ManaKARSo ManaKARSo

    1

    Это хороший сайт, возможно там вы найдёте свой путь к успеху - <a href=http://p-business.ru/>p-business.ru</a>, а может и не найдёте, но посмотреть стоит. На портале несколько тысяч идей бизнеса, материалы об успехе, и о том как создать бизнес с нуля. Много статей про варианты заработка. Заходите, смотрите видео, читайте или не читайте. Но одно могу сказать точно - <b>хватит работать на дядю, это не путь к успеху</b>.

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >