Top 10 kinderfilms en kinderseries voor kinderen van 4 tot 8 jaar

Top 10 kinderfilms en kinderseries voor kinderen van 4 tot 8 jaar

Kinderen zijn dol op televisie kijken. Voor elke leeftijd zijn er veel leuke kinderprogramma’s, zoals kinderfilms en series. Wat vinden kinderen van 4-8 jaar nou leuk om te kijken?

Top 10 kinderfilms & kinderseries voor kinderen van 4-8 jaar

 • 1. K3. Meisjes zijn dol op programma’s van K3. Ze hebben leuke muziek en ze zingen graag de liedjes na van K3. Regelmatig treedt K3 op in het theater. Je kunt dan met je dochter of dochters daar naar toe gaan.
 • 2. Sesamstraat. Sesamstraat is voor veel kinderen een heel leuk en favoriet programma. Sesamstraat is een programma dat al heel lang bestaat. Veel ouders kennen het programma nog van vroeger en vinden het ontzettend leuk om samen met de kinderen naar Sesamstraat te kijken.
 • 3. Klokhuis. Rond de acht jaar kan Klokhuis een leuk programma zijn voor je kinderen. Klokhuis is een informatief programma en vanaf acht jaar begrijpen veel kinderen de onderwerpen al goed die er worden besproken.
 • 4. Jeugdjournaal. Tevens is rond de acht jaar het Jeugdjournaal ook leuk en leerzaam om samen met je kinderen naar te kijken. In begrijpelijke taal wordt het nieuws van de dag uitgelegd. Net zoals Sesamstraat kennen veel ouders het Jeugdjournaal nog van vroeger.
 • 5. Samson en Gert. Samson en Gert is een leuk programma voor jongens en meisjes. Vroeger werd dit programma uitgezonden in Vlaanderen en later werd het programma uitgezonden in Nederland. Gelukkig kun je nog steeds naar Samson en Gert kijken.
 • 6. Bassie en Adriaan. Bassie en Adriaan is een programma van vroeger wat nog steeds leuk is om naar te kijken. Regelmatig worden de uitzendingen van Bassie en Adriaan opnieuw uitgezonden en natuurlijk heb je ook films van Bassie en Adriaan, speciaal voor kinderen.
 • 7. Alfred Jodocus Kwak. Het zevende programma wat kinderen heel leuk vinden is Alfred Jodocus Kwak. Een vrolijke eend waar veel kinderen heel vrolijk en blij van worden. Alfred Jodocus Kwaki s bedacht door Herman van Veen. Sinds 2011 is de serie weer te volgen in Nederland en in België. Herman van Veen had Alfred eerst bedacht voor zijn kinderen. Later is Alfred beroemd geworden in andere landen.
 • 8. Aladdin. Een klassieker voor jong en oud. Het is een film van Walt Disney.De film heeft twee Oscars gewonnen en drie Golden Globes.
 • 9. Buurman en Buurman. Buurman en Buurman is een serie van vroeger dat leuk is voor jongens en meisjes in de leeftijd van 4-8 jaar. Mocht je gezin uit jongens en meisjes bestaan dan is dit een leuke serie om naar te kijken.De stemmetjes en typetjes van deze serie blijven leuk voor elke leeftijd. Ouders kennen de serie ook nog van vroeger.
 • 10. Nijntje. Veel generaties zijn opgegroeid met Nijntje. Veel kinderen zijn dol op de korte filmpjes en liedjes van Nijntje. Veel kinderen hebben ook speelgoed van Nijntje, waar ze dan ook de serie thuis na kunnen spelen. De film van Nijntje is dit jaar uitgebracht. Barry Atsma heeft de stem ingesproken tijdens de film. Hanna Verboom heeft ook meegedaan met het inspreken van de film. Een leuke film en een aanrader voor het hele gezin van jong tot oud.

Natuurlijk is ieder kind anders, maar gelukkig is er tegenwoordig keuze genoeg op televisiegebied. Kortom: veel kijkplezier!

Heb jij nog leuke tips voor kinderfilms of kinderseries? Laat het weten in een reactie hieronder.

Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >