Problemen op school

Problemen op school

Kinderen brengen veel tijd door op school. Daarom is het belangrijk dat zij zich daar prettig voelen. Toch hebben sommige kinderen toch problemen op school. Dit is niet alleen vervelend voor het kind maar ook voor de ouders.

Plagen

Je hebt er vast al eens over nagedacht, 'Als mijn kind maar niet wordt gepest'. Er zit wel een verschil tussen plagen en pesten. Bij plagen is leuk en grappig en het blijft niet altijd dezelfde persoon. Niemand is hierbij de baas.

Pesten

Bij pesten speelt wel iemand de baas en het is vaak dezelfde die wordt gepest en de pester blijft ook hetzelfde kind. De pestkop heeft als doel pijn te doen.

Praten

Het helpt om veel met je kind te praten over school, zo kom je er vanzelf achter of hij/zij wordt gepest. Als je kind wordt gepest en je weet er zelf geen raad mee zijn er speciale instellingen voor tips.

Leerprobleem

 • Intelligentie onvoldoende

  Er kunnen verschillende oorzaken zijn als jouw kind leerproblemen heeft. Het kan zijn dat het niveau te hoog is. Hierdoor krijgt je kind een achterstand. Er kan dan beter een overstap gemaakt worden naar een ander onderwijstype.

 • Dyslexie en dyscalculie

  Hierbij is je kind wel slim genoeg maar heeft met het laatst genoemde moeite met rekenen. Kinderen met dislectie hebben een achterstand met lezen en schrijven.

 • Concentratie

  Sommige kinderen kunnen zich niet goed concentreren op hun schoolwerk. Op deze manier is het moeilijk om nieuwe dingen te leren. De intelligentie is er wel. Een voorbeeld is ADHD.

 • Emotionele problemen

  Als het thuis niet goed gaat, kan het zijn dat een kind een lange of korte tijd niet goed presteert op school.

Heeft jouw kind problemen op school of problemen gehad? Geef je reactie hieronder!

Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
3 Reacties

Reacties

 1. Diana51982 Diana51982

  1

  Hallo mijn naam is Diana en ben 31 en heb een zoontje van 5 met concentratie problemen na het eerste jaar groep 1 begon het hij deed niet goed mee luisterende slecht en nog een aantal dingen nu afgelopen okt nadat wij om onderzoek hadden gevraagd heeft hij een bril met 5+ glazen en hij gaat vooruit maar toch nu hij 5 is worst hij driftig en heeft totaal geen geduld ik probeer van alles rustig te doen maar het lukt niet soms lijkt het wel of hij gefrustreerd is kan dat? En wat ik voor hem doen soms zou ik willen dat ik in ze hoofdje kon kijken we hebben helaas afgelopen sept namelijk zijn vriendje weggebracht van 7 met een hersentumor het heeft ons diep geraakt weet noe of dit ermee te maken kan hebben de huisarts geeft niet echt advies groetjes en liefs

  • Hermien Hermien

   2

   Hoi Diana, Ik zie dat dit bericht al wel even bestaat maar ben toch benieuwd hoe het nu met jouw zoontje gaat. Het lijkt mij niet meer dan normaal dat hij soms driftig is, je zal het maar meemaken, je vriendje met zo'n vreselijke ziekte! Als hij wil kun je er met hem over praten natuurlijk (vooral 's avonds, als ze eigenlijk moeten slapen willen ze vaak nog wel eens lekker praten heb ik gemerkt..) Verder kun je ook contact op nemen met een kindercoach of speltherapeut, die gaan spelenderwijs met je kind het gesprek aan en komen zo vaak veel te weten. Succes ermee!

 2. mem van Doutzen mem van Doutzen

  3

  Hallo, Mijn dochter gaat alweer een tijdje naar de basisschool, zit inmiddels in groep 2. Vanaf de kleuterschool zit ze bij een jongetje in de klas die haar pijn doet en haar schoolleven beheerst, hij zegt " haar baas" te zijn, wil dat ze niet met andere kindjes speelt, als ze dingen niet doet bedreigt hij haar. Nu is mijn dochter niet op haar mondje gevallen en kan heel leuk spelen met andere kindjes, maar dit jongetje zorgt ervoor dat zij met tegenzin naar school gaat en overblijft. Iedere dag weer een drama, de avond ervoor ook. Een paar weken terug heb ik dit bij de juffen aangekaart en die erkenden het probleem, ze hebben gezegd hier wat aan te doen en er wordt nu ook wat aan gedaan. Maar mijn kind blijft de problemen met hem hebben. Verder vinden we de school wel leuk, maar ze heeft ook niet echt een vast vriendje of vriendinnetje. Het breekt mijn hart als ik haar hoor hierover en ik weet niet goed hoe hier mee om te gaan. De juffen willen er wel wat aan doen, maar dit jongetje vraagt heel veel aandacht en die aandacht die hij krijgt gaat ten koste van mijn kind, die niet schreeuwt en aandacht vraagt, maar stilletjes lijdt. Een bezorgde mem

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >