Ontlasting bij flesvoeding

Ontlasting bij flesvoeding

Met flesvoeding krijgt een baby 1 tot 4 keer per dag ontlasting, soms kan het ook meer of minder zijn. Alles over ontlasting bij flesvoeding lees je in dit artikel.

Hoe vaak ontlasting bij flesvoeding?

Met flesvoeding krijgt een baby 1 tot 4 keer per dag ontlasting, soms kan het ook meer of minder zijn. Hoe ouder het kindje wordt hoe minder vaak per dag ontlasting zal plaatsvinden. Het gaat er daarom ook niet om hoe vaak het gebeurt, maar of de ontlasting er goed uitziet.

Kinderen die borstvoeding krijgen, hebben minder ontlasting dan kinderen die de fles krijgen. Borstvoeding is namelijk makkelijker te verteren waardoor er minder afvalstoffen overblijven. Dit zou een verklaring kunnen zijn voor het verschil in hoeveelheid ontlasting.

Ontlasting bij flesvoeding

Het bekijken van de ontlasting kan je veel vertellen over de spijsvertering. Over het algemeen heeft de ontlasting van baby's een bruingele kleur. De ontlasting is dan niet heel dik of dun, maar een beetje zalfachtig. Het is ook mogelijk dat de baby een meer vaste ontlasting heeft.

Als het lijkt dat je baby daar last van heeft, moet je misschien overstappen op een flesvoeding met meer vezels. Dit komt niet voor bij kindjes die borstvoeding krijgen. Ten slotte kan het juist ook dat de ontlasting heel waterachtig is. Je hoeft je hier geen zorgen over te maken als je ziet dat je baby normaal groeit.

Ontlasting zodra de baby vaste voeding krijgt

Begint je kindje met het eten van vaste voeding, dan zal ook zijn ontlasting veranderen. Daarnaast zal ook de geur een stuk onaangenamer worden zodra je kindje bijvoeding krijgt. De kleur kan geel, groen of bruin zijn en alle kleurschakeringen daartussen. Ook als je baby bijvoorbeeld tomaten heeft gegeten of worteltjes kan de ontlasting rood of oranje zijn. Dit is volstrekt normaal.

De ontlasting van je baby is abnormaal als de kleur nagenoeg wit of zwart is. Witte ontlasting kan duiden op leverproblemen. Bij zwarte ontlasting kan er sprake zijn van een bloeding in het maagdarmkanaal.

Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >