Manieren om thuis geld te verdienen

Manieren om thuis geld te verdienen

Zou je wel wat extra geld willen bijverdienen als moeder? Omdat je als thuisblijfmoeder wat extra tijd hebt nu de kinderen wat groter worden, als bijverdienste naast je baan of omdat je je baan bent verloren? Er zijn wel wat manieren om inkomen te vergaren vanuit huis.

Bijverdienen met maaltijden koken

Kun je goed koken? Overweeg om voor andere mensen te gaan koken. Bijvoorbeeld voor verjaardagen, feestjes, communies en andere bijeenkomsten. Voor bedrijven en instellingen. Voor particulieren die willen afhalen. Als klanten tevreden zijn over je eten gaan ze weer reclame voor je maken en krijg je meer klanten. Je winst maak je door de grotere hoeveelheid mensen waarvoor je kookt (dit is relatief goedkoper) en door het goedkoop boodschappen doen bij een leverancier of groothandel.

Bijverdienen met taarten bakken

Mocht je als moeder dol zijn op bakken, word dan taartenbakker. Voor bruiloften, verjaardagen of andere feestjes of voor kindertraktaties. Ook kun je taartenworkshops aan huis geven aan mensen die graag taarten willen leren bakken.

Bijverdienen met cupcakes maken

Heel veel mensen vinden cupcakes lekker. Als bijverdienste kun je op bestelling cupcakes serveren bij verjaardagen, een high tea of een feestelijke familiegelegenheid. Je kunt ook zelf high tea’s aan huis organiseren. Leuk voor vriendinnen die een vriendinnendag hebben, als surpriseparty en bij verjaardagen. En je kunt thuis lesgeven in het maken van cupcakes. Een cupcake workshop. Dit kun je organiseren voor zowel kinderen als volwassenen.

Bijverdienen met het organiseren van verjaardagsfeestjes

Als moeder heb je natuurlijk veel ervaring met het geven van verjaardagsfeestjes. Sterker nog, je bent expert! Je zou een bedrijfje kunnen beginnen in het geven van kinderfeestjes, als partyplanner. Organiseer thema-feestjes. Voor meisjes een barbiefeest, prinsessenfeest of make-up feest. Voor jongens een superhelden- of piratenfeest.

Bijverdienen als kapster aan huis

Als kapster heb je meerdere mogelijkheden en het is goed te combineren met kinderen die naar school gaan of in de avonduren wanneer je kinderen slapen. Je kunt knippen bij jou thuis of kapster aan huis worden. Dit is bijvoorbeeld fijn voor mensen die niet zo mobiel zijn of voor gezinnen waarbij je iedereen achter elkaar knipt. Er zijn genoeg dames die hun haar mooi willen krullen of opsteken bij gelegenheden als gala’s, bruiloften en sjieke partijen.

Bijverdienen als visagiste

Ben je goed met make-up? Word dan visagiste aan huis. Voor vrouwen die een bijzondere gelegenheid of een feestje hebben waarbij ze mooi willen worden opgemaakt. Vanuit huis kun je ook make-up workshops geven.

Bijverdienen als schoonheidsspecialiste

Misschien droom je er als moeder van om schoonheidsspecialiste te worden. Dan kun je hiermee vanuit huis starten. Bijkomend voordeel is dat het heel goed te combineren is met je kinderen. Ook de make-up workshops zijn goed te combineren met je werk als schoonheidsspecialiste.

Bijverdienen met sieraden maken

Het maken van sieraden is superleuk om te doen. Heb je talent, verkoop ze dan. Of geef workshops sieraden maken.

Bijverdienen met kleding maken en repareren

Als je goed kunt naaien, kun je een zaakje starten met reparatie van kleding.

Bijverdienen als bloemiste

Mocht je vroeger bloemist zijn geweest en wil je dit graag vanuit huis oppakken, bied je dan aan als bloemiste voor bijzondere gelegenheden. Je kunt bloemstukken of boeketten maken voor bruiloften, jubilea, een doop, een chic diner of een begrafenis.

Bijverdienen als oppasmoeder

Door de crisis is voor veel werkende moeders de kinderopvang bijna onbetaalbaar geworden. Je kunt gastouder worden of oppas aan huis. Kijk wel even welke cursussen je daarvoor op zak moet hebben.

Andere manieren van thuis bijverdienen

Er zijn diverse sites die thuiswerk aanbieden. Veel voorkomend thuiswerk is inpak- en verpakwerk, telemarketing, internetmarketing, administratief of secretarieel thuiswerk en licht productiewerk. Voor sommige websites kun je betaald artikelen schrijven. En wat ook extra verdiensten oplevert is het verkopen van oude spullen. Kijk welke spullen je niet meer nodig hebt en verkoop deze op rommelmarkten of via Marktplaats.

TIPS BIJ HET STARTEN VAN EEN KLEINDSCHALIG EIGEN BEDRIJFJE

Maak een website, zorg dat je site er professioneel en overzichtelijk uitziet en dat meteen duidelijk is waarvoor men bij jou terecht kan. Als je een eigen zaak of bedrijfje aan huis begint, deel dan je visitekaartje uit aan vrienden, bekenden en kennissen. En vraag of zij je willen aanbevelen bij mensen in hun netwerk.

Zorg voor mond tot mond reclame door goede kwaliteit te leveren. Een tevreden bruidspaar zal je zeker aanbevelen bij toekomstige bruidsparen.

Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
15 Reacties

Reacties

 1. biver75 biver75

  1

  Ikzelf verdien wat extra's door mee te doen aan programma's op internet. Zowel zogenoemde GPT's als programma's waarbij je een kleine inleg moet doen waarmee je posities koopt en dan per dag een vergoeding krijgt. Ook erg interessant!

  • MamaNikki MamaNikki

   2

   Nog nooit van gehoord biver75, ga het is googlen!

   • Bianca Bianca

    3

    Hoi MamaNikki, Excuses voor de late reactie. Mocht je meer willen weten, dan mag je me altijd een bericht sturen! Mijn e-mail is bianca@biver75.nl

 2. Remcosmama Remcosmama

  4

  jammer dat dat hier niet werkt...al die opties zijn leuk, maar op sint maarten helaas niets.... Thuiswerk is hier gewoon niet te vinden :(

 3. MamaNikki MamaNikki

  5

  Ja via internet dan toch Remcosmama?

 4. Mayra Mayra

  6

  Hier helaas hetzelfde als Remcosmama, zit ook in het buitenland en hier bieden ze geen thuiswerk aan. Bakken en koken kunnen de meeste Turkse vrouwen als de beste ;) Ik open zelf dagelijks mailtjes van bijvoorbeeld Money Miljonair en Online Cashen. Gaat maar langzaam, maar af en toe een 12,50 extra, is toch weer iets extra voor een minimale inzet.

 5. yvetje yvetje

  7

  Ik ben zelf iid ook bezig met allerlei programma´s op internet, gaat niet snel, maar als je de tijd erin steekt kun je er toch behoorlijk wat uithalen. Zelf spaar ik al die dingen op en laat het rond de sint tijd uitbetalen, scheelt toch! Verder probeer ik altijd alles te verkopen wat we niet meer gebruiken of wat de kinderen niet meer passen, zijn ook geen hele grote bedragen maar alle beetjes helpen. Voor inpakwerk ben ik ook nog op zoek, maar hebben ze in de buurt vaak genoeg mensen, maar blijven proberen ;)

 6. Arbey Arbey

  8

  Als je goed zoekt, vind je inderdaad wel maniertjes om een extra zakcentje te verdienen! Of ga je huis opruimen en met de spullen op de rommelmarkt staan.

 7. Marina Marina

  9

  Ik doe ook mee met allerlei enquetebureau's zoals tns nipo, invotes, gfk intomart etcetera. Ieder jaar toch minimaal 100 euro!

 8. Verdien thuis Verdien thuis

  10

  een makkelijke en snelle manier om thuis geld te verdienen vind je hier: www.verdienthuis.nl

 9. Leintje Leintje

  11

  wat een leuke tips! Het koken is iets dat heel erg leuk en gemakkelijk kan zijn. Er zijn verschillende sites waar je je maaltijd kan aanbieden. Wanneer je een pan spaghetti maakt is het vaak even veel werk om een hele grote pan te maken. Zo houd je er ook nog iets aan over!

 10. monique monique

  12

  en als het dan een 'succesje' blijkt te zijn, koken of naaien.... en je doet het dan ineens af en toe in opdracht; hoe zit dat dan met belasting, afdrachten/aftrekposten etc? .

 11. Mariska van Z. Mariska van Z.

  13

  Je kan best een beetje bijverdienen met het invullen van enquetes, maar heel erg veel zal het niet opleveren. Ik sta bij alles ingeschreven en ben er achter dat er maar twee zijn waarbij je echt een paar euro per dag kan verdienen. Bij Euroclix kan je verdienen aan je online aankopen en enquetes invullen: https://www.euroclix.nl/index?SRef=Kx5cCkPQPv8sSsFK Bij Clixsense, een amerikaans bedrijf kan je ook een paar euro per dag verdienen door mee te doen aan Nederlandstalige enquetes. Je wordt uitbetaald in euro's, via Paypal. http://www.clixsense.com/?10255604 De verdiensten wegen niet op tegen een 'echt' parttimebaantje, maar voor mij is het een fijne aanvulling. Dit zijn in elk geval de twee die het meeste lonen.

 12. Martijn Hoogma Martijn Hoogma

  14

  Als je wilt gaan bijverdienen met o.a. maaltijden koken, taarten bakken, cupcakes maken of organiseren van (culinaire) verjaardagsfeestjes, dan nodig ik je graag uit om je aan te melden op thuiskoksgezocht.nl. Dit is een culinair initiatief wat binnenkort van start gaat, waarbij het draait om koken, eten & genieten én waarmee je kunt bijverdienen.

 13. Aziza Aziza

  15

  Geachte Ik zou graag willen werken thuis en heb ervaring met naaien Mvg Aziza

Top 3 Blogs

Ze mag zichzelf prachtig vinden want dat is ze!

Er werd me verteld dat mijn kleintje ext... >

Ik slik stiekem de pil

Ik heb zo met hem te doen, mijn lieve ma... >

De Peuterspeelzaal wordt een kinderdagverblijf

Ik kreeg vandaag een brief mee van de pe... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: jouw zelf ontworpen telefoonhoesjes!

Is jouw telefoonhoesje toe aan een make-over? Pak dan nu je kans en ontwerp er zelf eentje. Want hoe tof is he... >

WIN: €150,- SHOPTEGOED VAN MEES online

MEES online Krijg jij ook geen genoeg van leuke kinderkledingmerken? Dan hebben wij een super leuk merk om to... >