Maak je interieur winterproof!

Maak je interieur winterproof!

Tips om je huis winter klaar te maken.

Het is half acht's avonds. De kinderen liggen op bed. Het is een drukke dag geweest en je hebt de sterke neiging om er zelf ook in te kruipen. Maar jullie hebben elkaar de hele dag eigenlijk amper gezien en stiekem heb je wel zin in een gezellig avondje samen. Je kijkt je huis eens rond om te kijken welke kaarsjes je eens al zal steken, want het is al behoorlijk donker buiten. Maar tot je grote verbazing staan er niet eens kaarsjes. Je kijkt nog eens goed naar je interieur en moet tot slot concluderen dat je nog aardig in de zomerseferen zit. Je besluit ter plekke morgen, je vrije dag, te gebruiken om je interieur 'winterproof' te maken. Maar hoe doe je dat?

Kleur

Het eerste wat hierbij van belang kan zijn, is welke kleuren je kiest. In de zomerse maanden kies je toch al snel voor frisse kleuren. Denk hierbij aan kleuren als wit, geel, oranje of appeltjesgroen. Als de wintermaanden aanbreken komen er echter hele andere kleuren in de winkels te liggen, kleuren met een meer warme uitstraling. Wat je deze winter veel zal gaan zien, zijn kleuren in de tinten donkergroen, bruin en blauw. Koop eens wat woondecoraties in deze warme tinten en kijk wat het al kan doen met de sfeer in je huis!

Materiaal

Het tweede waar je op kan letten is het materiaal waarvan de woondecoraties gemaakt zijn. Kies je in de zomer voor de wat lichtere materialen, in de winter wordt het allemaal wat zwaarder. Denk hierbij aan fotolijstjes van verweerd hout of een lantaarn van robuust metaal. Dit zijn natuurlijk kleine dingetjes, maar ze kunnen heel veel invloed uitoefenen op de sfeer die jouw interieur uitstraalt.

Groen in huis

Het derde aspect wat een enorm verschil kan maken, is groen in huis. Soms heb je gewoon zit in wat anders, maar wil je er liever niet te veel geld aan uitgeven. Dan zijn planten de ideale oplossing. Ga eens naar de winkel en kies wat bloemen in mooie, warme kleuren uit. Dit hoeven niet eens echte bloemen te zijn, de imitatiebloemen zijn tegenwoordig bijna net zo mooi en natuurlijk veel makkelijker in het onderhoud.

Design

Het vierde aspect waar je aan kan denken, is design. Je accentueert smaak en sfeer in je huis door bijvoorbeeld eens nieuwe kussentjes of nieuwe vloerkleden te kopen. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk aan je persoonlijke stijl vast te houden en niet te veel mee te lopen met de actuele trends. Je huis ademt van zichzelf al een bepaalde sfeer uit, doe daar vooral je voordeel mee. Als je het internet opgaat, zal je ongetwijfeld nog honderden andere tips vinden. Dit is in een notendop hoe je jouw huis op een makkelijke, niet te dure manier 'winterproof' maakt. De laatste tip: wees vooral zelf ook gezellig! Zorg goed voor jezelf en voor elkaar. Dat doet veel meer voor de sfeer in je huis dan al die honderden tips bij elkaar! Geschreven door mama Judith ten Besten.
Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
2 Reacties

Reacties

  1. Leintje Leintje

    1

    Leuke tips. Bij ons is het huis bijna leeg omdat de jongste nergens vanaf kan blijven en er zelfs behendig voor op de tafel klimt... De kaarsjes staan netjes in de kast en de bloemen op het aanrecht totdat ze op bed gaat en wij inderdaad even tijd voor onszelf hebben!

  2. Mariëlle Mariëlle

    2

    Leuk geschreven, zeg! En heel herkenbaar! Ik besefte het mij laatst toen we ons hele huis hadden opgeknapt: wanden opnieuw geverfd, nieuwe <a href="http://www.swissdeck-webshop.nl/">vloertegels</a> gelegd en de meubels op nieuwe plekken gezet, maar nog niks van accessoires?! Ik ben snel de winkels in gegaan en heb wat leuke kaarsen gekocht en wat vaasjes met bloemen erin. Gelijk een stuk gezelliger en romantischer!

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >